Dodaj do ulubionych

Opór materiału

17.11.16, 15:09
Od pewnego czasu chcę coś zmienić w swoim życiu - poszłam na prawko, szukam nowej pracy. I ciągle napotykam na "opór materiału" - na prawku zdałam teorię, ale nie daję rady z egz. praktycznym, więc ciągle jeszcze dokupuję kolejne godziny. Trochę słabo jest teraz z ofertami pracy na moim stanowisku, właśnie jestem po jednej rozmowie kwalifikacyjnej, na stopień wyżej niż jestem, w obecnym dziale, i też nie jestem zadowolona. Mam wrażenie, że wszystko mi się przejadło, jakaś wypalona jestem, ale kiedy chcę coś zmienić, to napotykam na jakąś ścianę. Ciągle nic i nic.

Kilka lat temu też tak miałam, samo minęło po paru miesiącach i nowe okazje same się pojawiły, tylko to czekanie jest strasznie frustrujące. Tym bardziej, że człowiek stara się, szkoli, pracuje nad czymś, zabiega, a tu chała. Też tak macie czasami? Wyżalić się chciałam.

Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Opór materiału 17.11.16, 19:13
      Postaw sobie bardziej osiągalne cele. Takie, do których dotarcie zależy tylko od Ciebie.
      • kaz_nodzieja Re: Opór materiału 17.11.16, 19:17
        Nie ma takich.
      • kira02 Re: Opór materiału 17.11.16, 21:20
        A te moje to jakieś nieosiągalne są? No nie powiedziałabym...
        • taki-sobie-nick Re: Opór materiału 17.11.16, 21:43
          kira02 napisał(a):

> A te moje to jakieś nieosiągalne są?

Osiągalne DLA CIEBIE.

• cauliflowerpl Re: Opór materiału 18.11.16, 07:25
          Nie piszę "osiągalne" tylko "bardziej osiągalne".
          A Twoje najwyraźniej są dla Ciebie trudno osiągalne, a znalezienie pracy wręcz kompletnie od Ciebie niezależne, bo jak jest słabo z ofertami to raczej ich z kapelusza nie wyciągniesz.
          • cauliflowerpl Re: Opór materiału 18.11.16, 09:05
            Teraz sobie pomyslalam, ze moglas zle zinterpretowac moje slowa.
            Absolutnie nie chodzi mi o to, ze ze wysoko mierzysz, czy ze powinnas szukac mniej ambitnej pracy, czy ze nie przerasta Cie nauka jazdy. Nie.

Po prostu wyznacz sobie jakies ambitne, ale bardziej osiagalne cele, by w miedzyczasie, gdy szukasz pracy, cos Ci sie udawalo. Zebys zamiast myslec "nic mi sie nie udaje" mogla pomyslec "wprawdzie JESZCZE nie udalo mi sie zdac egzaminu na prawo jazdy, ale w miedzyczasie zrobilam A, B i C, co tez nie bylo latwe".
            I skup sie na tych mniejszych sukcesach, a niepowodzenia w sprawach "wiekszych" zwal na niesprzyjajace okolicznosci wink Bo w koncu brak ofert pracy to wlasnie niesprzyjajace okolicznosci, a egzamin na prawko sama zdawalam 3 razy wiec wiem doskonale, ze po pierwsze – po klkudziesieciu godzinach jazdy nikt nie jest mistrzem kierownicy, po drugie – nawet po dobrym opanowaniu jazdy mozna umoczyc z winy czynnikow zewnetrznych.
            • kira02 Re: Opór materiału 18.11.16, 18:14
              "Bo w koncu brak ofert pracy to wlasnie niesprzyjajace okolicznosci, a egzamin na prawko sama zdawalam 3 razy wiec wiem doskonale, ze po pierwsze – po klkudziesieciu godzinach jazdy nikt nie jest mistrzem kierownicy, po drugie – nawet po dobrym opanowaniu jazdy mozna umoczyc z winy czynnikow zewnetrznych. "

O tak, jeszcze jak się człowiek zestresuje egzaminem to już w ogóle....

Ale dzięki za pocieszenie smile
    • lusitania2 Re: Opór materiału 17.11.16, 19:43
      oczywiście.
      ale póki na czynsz i chleb starcza podśpiewujemy "jest dobrze, jest dobrze, ale nie najgorzej jest".
      www.youtube.com/watch?v=vVQzYpaqdM0
      • kira02 Re: Opór materiału 17.11.16, 21:24
        No dokładnie, jak człowiek spojrzy, z jakimi problemami borykają się inni, to docenia to co ma. Tylko ta frustracja sad
    • memphis90 Re: Opór materiału 17.11.16, 21:38
      Tak, koniec zeszłego roku i początek tego miałam taki, że nie tylko "jak nie spojrzeć- d.pa z tyłu", ale d.pa była z każdej możliwej strony... Ot, taka ciekawostka anatomiczna mi wyszła. I w sumie ciągle dobrze nie jest, ciągle kombinuję, próbuję, poprawiam - i czekam, aż wreszcie przyjdzie te 7 lat tłustych. Oby się tylko nie okazało, że to właśnie były tłuste, a teraz będzie oblężenie Leningradu uncertain
    • cosmetic.wipes Re: Opór materiału 18.11.16, 09:14
      A, bo to tak czasem bywa, że im bardziej się chce, tym bardziej nie wychodzi wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka