Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz w SPA help

23.11.16, 09:06
Jak w tytule, mąż zrobił mi niespodziankę i jedziemy na weekend, jakieś szalone 5 gwiazdek.
Tyle, że nigdy nie byliśmy... no i mam stresa. Mało tego jeździmy i w Polskę i zagranicę, ale ZAWSZE wszystko sobie sami organizujemy, generalnie na zasadzie pełny luz, a tu trza się umieć zachować wink.
Powiedzcie mi jak to wygląda, w pokoju są wiadomo ręczniki, czy jak idę na basen to zabiera się te z pokoju/ trzeba mieć własne/ na basenie dostaje się dodatkowe?? Jeśli chcę skorzystać np. z masaży to idę normalnie ubrana, a na miejscu dostaje się szlafrok i ponoć bieliznę, korzystacie z tej bielizny czy jednak z własnej?
Generalnie dajcie jakieś rady, abym nie wyszła na nieobytą.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:11
      Chodzisz wszędzie w szlafroku. Możesz pod spodem mieć majtki, ale nie musisz, bo do masaży dostaniesz stringi jednorazowe. Zakładasz te stringi.
      Koło strefy SPA jest jakaś recepcja gdzie oddajesz/odbierasz ręczniki basenowe, szlafroki itd. Generalnie poza kostiumem kapielowym na basen nic nie musisz mieć.
    • norra.a Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:11
      Na basenie/w strefie spa leżą dostępne ręczniki, w gabinecie masażu, albo jeszcze w pokoju, dostaniesz szlafrok i jednorazową bieliznę. Rada taka, żeby się wyluzować, bo jak dobry hotel, to obsługa sympatyczna i zrobi wszystko, żeby gość nie czuł się skrępowany.
      • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:26
        No opinie ma dobre, chcę się wyluzować, tylko mam wrażenie, że z daleka będzie widać, ze to mój pierwszy raz, a wiadomo pierwszy raz jest najgorszy wink.
        To jest wyjazd weekendowy, czy w pokoju zostawia się jakieś napiwki dla obsługi, albo (poza kelnerami) jest zwyczaj dawania komuś napiwków?
        • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:28
          AAA czy polecacie jakieś zabiegi? Cuda na kiju tam są, z czego warto skorzystać?
          • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:31
            Czyli jeśli będą szlafrok i majtki jednorazowe w pokoju to już z pokoju idę w szlafroku (tak przez cały hotel?) nawet jeśli gabinet masażu jest gdzieś daleko?
            • norra.a Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:49
              Mnie, szczerze mówiąc, zawsze krępuje chodzenie w szlafroku po korytarzach, ale ludzie tak chodzą. Przebieram się zwykle na miejsu, bo zawsze jest jakaś choć mini-szatnia. Zawsze możesz zadzwonić z pokoju do gabinetu i zapytać o takie szczegóły, nikt sobie nic nie pomyśli smile Co z tego, że będzie widać, że to pierwszy raz, są różne zwyczaje i upodobania... Ja ostatnio w spa w termach w Bukowinie poprosiłam o majtki jednorazowe, bo ich nie dostałam do masażu i pani wyglądała na bardzo zdziwioną, zaczęła przeszukiwać szafki i w końcu wygrzebała jakąś zapomnianą parę.
    • kolpik124 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:30
      czym się różni spa help od zwykłego spa?

rylik11 napisał:

> Jak w tytule, mąż zrobił mi niespodziankę i jedziemy na weekend, jakieś szalone
      > 5 gwiazdek.
      > Tyle, że nigdy nie byliśmy... no i mam stresa. Mało tego jeździmy i w Polskę i
      > zagranicę, ale ZAWSZE wszystko sobie sami organizujemy, generalnie na zasadzie
      > pełny luz, a tu trza się umieć zachować wink.
      > Powiedzcie mi jak to wygląda, w pokoju są wiadomo ręczniki, czy jak idę na base
      > n to zabiera się te z pokoju/ trzeba mieć własne/ na basenie dostaje się dodatk
      > owe?? Jeśli chcę skorzystać np. z masaży to idę normalnie ubrana, a na miejscu
      > dostaje się szlafrok i ponoć bieliznę, korzystacie z tej bielizny czy jednak z
      > własnej?
      > Generalnie dajcie jakieś rady, abym nie wyszła na nieobytą.
      • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:34
        No różnica jest kolosalna wink
        • kolpik124 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:47
          czyli?

rylik11 napisał:

> No różnica jest kolosalna wink
          • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:59
            Ty tak na poważnie??
    • phantomka Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:40
      Naprawde nie wyobrazaj sobie ze w 5 * hotelu spotkasz samych Kulczykow☺ Tam jezdzi caly przekroj spoleczenstwa. Z czego bardzo duzo nowobogaczy ktorym wcale nie przeszkadza ze sie zachowac nie potrafia.
    • amarili Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:52
      big_grin pamiętam swoje dylematy, jak pierwszy raz jechałam do SPA wink wygladąły niemal identycznie jak Twoje wink

zachowujesz się normalnie - dzień dobry, do widzenia i tyle wink po prostu normalnie i z kulturą. w strefach wellness są ręczniki, nie musisz zabierać z pokoju. ogólnie, jak idę na basen, wychodzę w szlafroku , pod spodem kostium - i juz wink

na zabiegi chodzi się raczej nago - dostajesz bieliznę jednorazową. tez schodziłam w szlafroku -i we własnej bieliźnie, bo nie lubię bez - i po prostu się przebierałam. obsługa jest zwykle bardzo miła i dyskretna, więc nie stresuj się - to relaks ma być , a nie stres big_grin

miłego pobytu i miłych wrażeń wink
      • rylik11 Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 09:59
        Dziewczyny wielkie wielkie dzięki, aż się uśmiechnęłam jak to przeczytałam, no lżej mi normalnie. smile
        Napiszcie tylko co z napiwkami (pani od masażu?? w pokoju???)
        • norra.a Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 10:07
          Jak płacę za masaż kartą, to zwykle zostawiam też parę złotych jak jestem zadowolona, ale nie tak, że zawsze i obowiązkowo.
        • amarili Re: Pierwszy raz w SPA help 23.11.16, 10:17
          ja nie zostawiam napiwku raczej - płacę za usługę i to niemało. natomiast dobre słowo zawsze jest w cenie, i panie zadowolone jak coś się miłego powie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka