Dodaj do ulubionych

Ekspres / kawiarka

07.12.16, 14:24
Polećcie proszę jakiś niedrogi ekspres do kawy proszę.
Czy ekspresy na kapsułki opłacają się? Jeśli tak to jakie?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 14:30
      Wg mnie ekspres na kapsulki w ogole sie nie oplaca.
      Dostalismy taki, uzywalismy jak byly kapsulki i od kilku lat stoi gdzies na samym koncu szafki kuchennej.
      W podobnej cenie juz lepsza moim zdaniem kawiarka.

Teraz uzywamy prostego ekspresu do kawy (taki co spienia mleko, na kazda kawe mieli swieza porcje ziaren) i to byl strzal w dziesiatke, super wydane pieniadze.
    • 1papryczka.chili Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 14:45
      mogę Ci odsprzedać mój ekspres na kapsułki bo kupiłam sobie ciśnieniowy. To jest nespresso, na gwarancji, czerwony, czysty, 100% sprawny, z pudełkiem.
    • 1papryczka.chili Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 14:50
      polecam go jak najbardziej. My najpierw chcieliśmy jakiś niedrogi żeby zobaczyć czy w ogóle bedziemy ekspresu używać. Tak nam się spodobało że postanowiliśmy zainwestować więcej w ekspres który dodatkowo spienia mleko. Ten na kapsułki robi świetną kawę, możesz też kupić zamienniki kapsułek nawet w Auchan są.Chociaż z tych oryginalnych lepsza kawa.
    • sea.sea Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 15:01
      Pudełko kapsułek oryginalnych do takiego Dolce Gusta kosztuje w porywach od 18 do 25 zł, a kapsułek jest w nim 16.

Dwie kawy dziennie oznaczają minimum 70 zł za kapsułki na miesiąc. Za okolice tej ceny można kupić około 0,75 kilo mielonej kawy w specjalistycznej kawiarni. Przypuszczam, że lepszej, niż Nescafe :]
      • princy-mincy Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 15:07
        kapsulek jest 16 w kazdym pudelku- ale wiekszosc sprzedawana przynajmniej przez Nescafe to pudelka mieszane- 8 kapsulek kawy i 8 kapsulek mleka. Wtedy wychdozi jeszcze drozej.
        • lauren6 Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 17:31
          To Tchibo wychodzi taniej: 1.2-1.4 zł za kapsułkę.
    • kondolyza Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 17:16
      my mamy express na kapsy nespresso (expres jest krupsa ale na te samy kapsy sa de longhi).
      ja jestem bardzo zadowolona bo imo kawa jest naprawde bogata pyszna i doskonale zaparzona.
      co do kosztow-oczywiscie,tanie to nie jest,srednio 1.60 za kapsulke,ale kupujemy tez do firmy naszej wiec ginie to w innych kosztach no i vat i podatek odliczam wirc wychodzi taniej a wygoda ogromna bo nie trzeba nabijac dyszy mieliną i mozna zrobic 20 kaw pod rząd i kazdą innego smaku i nic nie trzeba uzupelniac itp
    • lauren6 Re: Ekspres / kawiarka 07.12.16, 17:26
      Jeżeli pijecie kawę kilka razy dziennie opłaca się ciśnieniowy. Przy 1-2 kawach dziennie lub piciu kawy z ekspresu okazjonalne opłaca się kapsułkowy. Można go kupić za ok 200 zł. Droższe modele mają spieniacz mleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka