08.12.16, 16:11
Jakiś ładny, klasyczny, nie sportowy, taki bardziej dla ozdoby, damski. MK może być, czy też już obciach jak (podobno) torebki? Tak do tysiąc dwieście, polecicie coś fajnego?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Zegarek 08.12.16, 16:29
      Jak zaczęłam się rozglądać za zegarkiem w zeszłym roku, znalazłam cudo, na które jednak się nie zdecydowałam. Nawet by się zmieściło w tym limicie wink Nie chce mi się dokładniej szukać, ale wtedy dało się znaleźć już za 1000zł w jakichś promocjach poszczególnych sklepów, bo katalogowa to właśnie 1200 było. Calvin Klein Sense. Rozsądek mi zabronił kupować wink
      Teraz widzę jeszcze jedno cudo, z tej samej firmy, Bare - w różnych wersjach kolorystycznych. Ten powyżej też był np. mieszany srebrno-złoty, albo cały złoty.
      • wuika Re: Zegarek 08.12.16, 16:31
        Aha, Sense wygląda świetnie na zdjęciach, ale to nic w porównaniu do tego, jak wygląda przymierzony na ręce. Jakby ktoś miał go mieć, zazdroszczę mu od razu smile
        • nenia1 Re: Zegarek 08.12.16, 16:48
          Ładny, jak tak zachwalasz poszukam w realu, choć przyznaję, że nie myślałam o aż tak nowoczesnej linii.
          • wuika Re: Zegarek 08.12.16, 17:18
            Mnie typowa klasyka nieco odstręcza. CK mieli jubilerzy i specjalistyczne sklepy z zegarkami, bo nie ma co się oszukiwać, zegarki za >1000PLN to nie potrzeba pierwszego rzędu smile
    • lauren6 Re: Zegarek 08.12.16, 16:34
      Ematka w tym roku zamawia zegarek za dolara na Ali. Na fb grupie panie z Polski twierdzą, że takie zegarki-cebule to cudeńka. Na pewno nie będzie takiego obciachu jak przy kupowaniu MK.
      • wuika Re: Zegarek 08.12.16, 16:35
        Kurde, jak zwykle nie nadążam! Dobrze wiedzieć wink
      • aggy80 Re: Zegarek 08.12.16, 17:22
        Esprit ma sliczne zegarki
    • barefoot_duck Re: Zegarek 08.12.16, 17:48
      W tym budżecie powinnaś znaleźć Tissota. Ja jednego klasyka mam od 20 lat. Nie noszony CO PRAWDA codziennie, bo mam inne zegarki, ale naprawdę nic się z tym nie dzieje. CK zegarki ma naprawdę śliczne, ale jakościowo - lipa. CK to zna się na perfumach, pewnie na jeansach, ale na zegarkach poza designem - nie za bardzo.
      Tu masz przykładowe mieszczące się w twoim budżecie: e-zegarki.com/233-zegarki-damskie?orderby=price&orderway=asc&p=2

Tu masz przykładowe Tissoty (
      • nenia1 Re: Zegarek 08.12.16, 18:12
        No właśnie mam Tissota, tak to prawda, są świetne i nic się z nim nie dzieje, nawet szkiełko nie draśnięte, bo jakieś niezniszczalne, ale marzy mi się coś co noszą modnisie, co jest ładne, duże i się świeci ale z drugiej strony nie trąci tandetą smile
        Niestety sama mam dość mało czasu śledzić trendy zegarkowe, chłop mi mówi dokładnie to samo co ty, ale on nie rozumie, że mam silną potrzebę duchowo-estetyczną, a niekoniecznie zdroworozsądkową.
    • 3-mamuska Re: Zegarek 08.12.16, 18:05
      www.stormwatches.com/womens/watches/slim-x-crystal-silver

Mi sie ten podoba.

I ten :
      www.stormwatches.com/womens/watches/slim-x-crystal-silver
    • kaz_nodzieja Re: Zegarek 08.12.16, 20:43
      MK to wstyd, zwłaszcza dla kobiety z klasą w starszym wieku. To marka zarezerwowana dla tipsiar.
      • edelstein Re: Zegarek 08.12.16, 20:59
        To markanten na ktora cie nie stacbig_grin ufff
      • nenia1 Re: Zegarek 08.12.16, 21:07
        Opowiadasz. Tuskówna może mistrzem finezji ubraniowej nie jest, ale tipsiarą trudno ją nazwać. No i właśnie u niej podpatrzyłam MK, fajnie na ręce wygląda.
        • lilyrush Re: Zegarek 09.12.16, 13:44
          Tuskówna ma chyba lat 20+i to jest wiek dobry na MK.
          • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 15:33
            O nie wiedziałam, że do "niepasujewpewnymwieku" dołączą również zegarki MK smile

• kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:01
              Najważniejsze, że jesteś młoda duchem. A jak się jeszcze naciągniesz...
              • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:11
                Lekarze mnie nienawidzą, ciągle nie ma czego naciągać smile
                • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:13
                  Prześlij fotkę na kaz.nodzieja @gazeta.pl. Doradzę, za darmo oczywiście.
                  • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:16
                    Za darmo to mam w rodzinie, plus przyjaciółka lekarz medycyny estetycznej - (wyklęta przez rodzinę, bo wybrała, ich zdaniem, mało prestiżową specjalizację), tak więc nie bój się, wszystko pod kontrolą smile
                    • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:31
                      Taki lekarz to teraz skarb. Pewnie śpi na pieniądzach. Dobrze wpisałaś adres bo nic nie widzę?
                      • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:35
                        I nie zobaczysz smile
                        • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:39
                          Dlaczego? Pliki normalnie mi się wyświetlają w poczcie?
          • lauren6 Re: Zegarek 09.12.16, 16:49
            Dżizas, dawno takiej bzdury nie czytałam big_grin

A LV do jakiego wieku jest dozwolony? Zarezerwowany dla 20-letnich utrzymanek starych, otyłych Niemców, czy po 30-stce można założyć?
            • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:55
              LV to ta krateczka?
    • lilyrush Re: Zegarek 08.12.16, 21:02
      mam od lat ten:
      https://d1qxl3364947hq.cloudfront.net/media/100420/main

delikatny i elegancki- ale się nie świeci. Jak stwierdzam, ze kupiłabym sobie cos nowego to nic mi sie tak samo nie podoba i nie jest na tyle uniwersalne.
      Też w sumie skorzystałabym z podpowiedzi
    • anika772 Re: Zegarek 08.12.16, 22:10
      Może i mnie coś doradzicie? Chcę czarny skórzany pasek, czarny cyferblat, i srebro. Bez wskazówek, zamiast jakieś błyszczące kamyczki. Jakieś pomysły?
      • 3-mamuska Re: Zegarek 09.12.16, 00:38
        anika772 napisała:

> Może i mnie coś doradzicie? Chcę czarny skórzany pasek, czarny cyferblat, i sre
        > bro. Bez wskazówek, zamiast jakieś błyszczące kamyczki. Jakieś pomysły?

To moja ulubiona firma :
        www.stormwatches.com/womens/watches/black-diamond-kanti-black#
        • anika772 Re: Zegarek 09.12.16, 15:56
          Nie, nie, zbyt ozdobny. Ma być minimalistycznie prosty. Czerń, srebro i te małe błyszczące punkciki.
          Ale dziękismile
        • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:00
          Okropny. Ale co kto lubi...
    • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:07
      Coś takiego znalazłam: hit czy kit? big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gb/zf/jkrc/u0oChPjKMWCc1Pg48B.jpg
      • anika772 Re: Zegarek 09.12.16, 16:09
        Jak na Korsa, to doprawdy ubogo zdobionysmile
        • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:12
          Bo chcę ubogo zdobiony.
          • anika772 Re: Zegarek 09.12.16, 16:16
            To jesteśmy dwiesmile
            Jeśli Ci pasuje do większości biżuterii, to bierz. Ja chcę taki:
            zegarkicentrum.pl/pl/p/Daniel-Wellington-Damskie-0961DW/39582
            tylko z czarnym cyferblatem. Ktokolwiek widział...
            • nenia1 Re: Zegarek 09.12.16, 16:21
              Bardzo ładny, wejdź sobie na bloga Tuskówny (wiem, ogólnie szału nie ma) jest zdaje się jakaś promocja na zegarki tej marki jak coś tam wpiszesz z jej bloga, pod datą 6 grudnia znajdziesz kod, może ci się przyda smile
              • anika772 Re: Zegarek 09.12.16, 16:35
                Dzięki, ale DW nie ma tego modelu z czarną tarczą.
            • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:30
              Ten zbyt skromny.
        • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:14
          Do tej chwili pamiętam krótkotrwałą utratę wzroku gdy promień słońca odbił się od breloka MK na torebce jakiejś panienki czekającej na autobus w kierunku Nowej Huty. Trafił mnie prosto w oko.
      • kaz_nodzieja Re: Zegarek 09.12.16, 16:15
        Jak pytasz poważnie to ten jest okropny. Szkaradzieństwo,
    • bazia8 Re: Zegarek 29.10.17, 15:05
      ładna Doxa Chic (albo Royal), trochę powyżej budżetu. Podobają mi się też zegarki Beringa. Sama noszę niezniszczalnego Tissota, ale on jest "zwykły"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka