chocolatemonster Re: zapachowo 11.12.16, 13:23 Noa-Cacharel 5 l'eau Klasyczna 5 Prada Infusion d'Iris (kocham!) Alien Prada Ambre (jeśli czegoś nie pokrecilam) Pure poison J'adore A pod choinkę chce Toma Forda lub Narcisso Rodrigueza. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: zapachowo 11.12.16, 13:28 A!Jo Malone pomegranate jest boski! Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: zapachowo 11.12.16, 14:29 Jezu Noa Cacharela to jakiś koszmar. Z tych to padały po mojej uwadze sporo nie znam z poprzednich większość znam. Dzieki za inspiracje. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: zapachowo 11.12.16, 16:29 Dla Ciebie koszmar a ja uwielbiam i juz się ciesze bo u mnie 100ml za 30eu. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: zapachowo 12.12.16, 11:12 Noa -Dla mnie to również nie jest koszmar, ale jest absolutnie nie charakterystyczny, tak delikatny i mydlany, że akuratny na specjalne okazje typu na przykład rozmowa o pracę . Bardzo łatwo się do niego przyzwyczajam i zwyczajnie nie czuję go na sobie. W sam raz na prezent dla nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: zapachowo 11.12.16, 13:30 W tej chwili mam Alien, 24 Faubourg, Light Blue Escape to Panarea, Al- Rehab Nebras (arabskie w kulce), i bułgarskie o zapachu róży. Jak nie napiszesz, co Ci się podoba, to się nie zainspirujesz. To tak, jakbyś powiedziała: "polećcie mi coś do czytania", bez żadnych dodatkowych danych Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: zapachowo 11.12.16, 14:28 Wejdz na strone typu fragrantica, znajdz to, co Ci sie podoba, a zobaczysz tez sugestie innych podobnych nut zapachowych. Ja w sumie od lat pozostaje w zakletym kregu tych samych perfum, wszyatkie nowosci wydaja mi sie plaskie i zupelnie nijakie, jak spod jednej sztancy Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: zapachowo 11.12.16, 14:49 Ze starych zapachów najbardziej lubię Zen 2007 Shiseido. A z nowszych Beauty CK, Aqua di Gioia i Mat Mazaki Matsushima, lubię je bo pasują do mojego ruchliwego i towarzyskiego trybu życia. Za to nowe dezodoranty kupuję co tydzień, strasznie dużo tego zużywam, o dziwo nie mam żadnych uczuleń, chociaż latem potrafię wziąć "drugą kąpiel"tuż po porannym prysznicu, w dezodorancie z dodatkiem talku lub z efektem chłodzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: zapachowo 11.12.16, 15:25 herba fresca guerlain. mam od dawna i ciągle uwielbiam, ale to taki raczej letni zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: zapachowo 11.12.16, 16:14 Zielona herbata z miętą i cytryną, czyli lemoniada babci -jak mawia moja córka. To też jej ulubiony zapach Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: zapachowo 11.12.16, 19:03 Lacoste femme, Banana Republic "W" Kenzo Flower Narciso Rodriguez for her Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: zapachowo 12.12.16, 15:10 Moje klimaty Lacoste femme to mój zapach na lato na zmianę Kenzo d'Ete. Zima to głównie CK Truth i Lancome Miracle. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: zapachowo 11.12.16, 19:05 Jo Malone Blackberry and Bay i Gucci Flora. Oba poczulam na kims i zaczepilam, zeby zapytac, co to, tak mi sie podobaly. Na wiosne Happy in Bloom Clinique, latem letnie wersje Escady (co roku jest cos nowego ale styl zawsze podobny) i rozowy Dior Addict. Flowerbomb Uwielbialam Feminite du Bois Shiseido (to bylo lata temu), teraz we wlasnej wersji Lutena juz mi tak nie leza. Lubie Kenzo Jungle ale moge spryskac tylko ubranie bo na mojej skorze smierdzi straszliwie, na ubraniu super - Gaultier Classique to samo Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: zapachowo 11.12.16, 21:27 Świetne są Hermesa Les Gardins sur Le Nil ale... na mnie źle leżą. Zawsze trzeba spróbować na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
hermajni Re: zapachowo 11.12.16, 21:56 Mam, lubię i używam: Prada Candy l'eau Prada Candy Angel edt La Petite Robe Noir Guerlain Jimmy Choo edt Chloe edp Coco Mademoiselle edt Dior Addict Eau Delice Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain CK IN2U Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: zapachowo 11.12.16, 22:06 Dzięki wszystkim. Wątek dodaje do ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: zapachowo 11.12.16, 23:44 Dune Diora, Plaisir Estee Lauder, Pampelune Guerlain. Ja lubie klasyki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: zapachowo 12.12.16, 00:27 Z mainstreamu bardzo odpowiada mi Chanel: Chance i Coco Mademoiselle EDT. Z perfumerii niszowych najbardziej lubię Mood Scent Bar - jest tam jeden chłopak, Viktor, który niesamowicie potrafi dobrać zapach. Oprócz tego bardzo lubię linie typu prive/privat perfumeryjnych marek, najbardziej chyba L'Atelier de Givenchy - piękne kompozycje, nieprzekombinowane, co niestety zdarza się w niszy. Ale też Giorgio Armani pierwsze zapachy ma interesujące. Najbardziej denerwujący jest Dior ze swoimi wiecznymi reformulacjami - J'adore w permierowym składzie to był przepiękny zapach, dzisiejsza wersja to jakieś popłuczyny po pięknie. Równie piękny i intrygujący był Gucci Eau de Parfum, niestety już nie produkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantkaaa Re: zapachowo 12.12.16, 03:01 Uznaję tylko L'eau par Kenzo. Inne perfumy mogłyby nie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: zapachowo 12.12.16, 11:03 Skoro szukasz słodkich, ale nie mdłych, to proponuję ci moje typy: Aktualnie pachnę Carolina Herrera 212 VIP Rose- eleganckie, troche orentalne ale nie ciężkie, stosunkowo długo się utrzymują, ale w najbliższym czasie pragnę sobie kupić coś co mi się bardzo spodobało: Chanel Chance Eau Fraiche- piękny, kwiatowy ale stosunkowo lekki, elegancki i bardzo trwały zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: zapachowo 12.12.16, 11:43 Od wielu lat: L'eau par Kenzo, raczej nigdy mi się nie znudzi. Na specjalne okazje: Chanel Allure EDT - klasyk. W sumie oba zapachy stare i niemodne. Całkiem jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: zapachowo 12.12.16, 11:58 Teraz zimą Shalimar parfum initial. Ale ogólnie jestem fanką Hermesa - Jour D'Hermes, ogródek śródziemnomorski. Na mojej liście zakupowej są Amazone Rose i EAU DE RHUBARBE Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: zapachowo 12.12.16, 12:32 To ostatnie ma w sobie rzeczywiście zapach rabarbaru? Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: zapachowo 12.12.16, 12:41 Tak, ma taki rabarbarowy zapach, lekko cierpki, kwaśny. Możesz na allegro kupić próbkę Ja ogólnie lubię wytrawne, gorzkie i cierpkie zapachy. Te wszystkie słodkie, obecnie królujące w perfumeriach są dla mnie takie same - mdłe Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zapachowo 12.12.16, 13:33 Moim ulubieńcem, a jednocześnie zapachem starym i niemodnym, jest Ca Sent Beau Kenzo. To jest taki MÓJ zapach, mam reszteczkę i chyba musze poszukać, bo już tylko online dostępny. Z nowych lubię Burberry Brit Rhythm (dla mnie pudrowy, słodki, ale nie duszący, delikatny, kojarzy mi się z kaszmirem) i ... Yves Rocher Neroli, cytrusowy, niezbyt trwały, jak to YR, ale od dłuższego czasu nie znudził mi się. Inne, prędzej czy później, powodowały u mnie przesyt i niechęć Z cytrusowych bardzo lubiłam też Fragonard Eau Fantasque, a z ciepłych tej marki Capucine. Odpowiedz Link Zgłoś