Dodaj do ulubionych

wakacje 2017

29.12.16, 17:47
Cześć.
Wiem, że są fora o tematyce turystycznej itp jednak liczę na Wasze opinie. emama jest jednym z aktywniejszych for więc i opinie będą aktualne.
Szukam koloni dla 11 latka na ten rok. Niby fajne znalazłam w Dąbkach ale opinie znalazłam stare i niestety niepochlebne. Dlatego Was pytam czy możecie coś polecić. Kolonie generalnie nie muszą być tematyczne ale mogą i nad naszym morzem, i w rozsądnej cenie.
Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • pola782 Re: wakacje 2017 30.12.16, 07:41
      Nikt nie wysyłał dzieci na kolonie letnie w 2016r.?
      • bazia8 Re: wakacje 2017 30.12.16, 07:49
        Większość moich znajomych wysyła dzieciaki na obozy sportowe (jada dzieci z klubów, środowisko raczej hermetyczne ), jeśli z biur podróży to tez sprawdzone (często wychowawca to znajomy nauczyciel), często jeździ ta sama ekipa dzieciaków. Łatwiej szukać po miejscowości wyjazdu, niż docelowej. Są też biura duże, nie znam nikogo, kto wysyła dzieci z zupełnie nieznanym towarzystwem (starsze nastolatki to inna bajka)
      • agni71 Re: wakacje 2017 30.12.16, 09:19
        Moje były 2 lata temu z Chrisem, zadowolone, ale pytasz o kolonie w rozsądnej cenie, a te raczej do takich nie należą.
    • dorek3 Re: wakacje 2017 30.12.16, 09:03
      Moi byli wielokrotnie z Dziecięcą Akademią Przygody i raz Chrisem. Zawsze zadowoleni.
    • triss_merigold6 Re: wakacje 2017 30.12.16, 09:16
      Queverton Szkoła Czarodziejów i szkoła Tropicieli, zdaniem syna najlepsze kolonie na jakich był. Na zamkach, w pięknych miejscach, bdb. zorganizowane, wyżywienie dobre, dzieci dopilnowane, większość uczestników była na kilku turnusach (w różnych latach).
    • triss_merigold6 Re: wakacje 2017 30.12.16, 09:19
      Poza tym syn jeździł na obozy zuchowe, harcerskie pod namiotami, był na sportowym w Borach Tucholskich.
      IMO nad polskim morzem to słaby wybór, głównym punktem programu dnia jest najczęściej przejście wokół stoisk z badziewiem i automatów, pogoda zmienna etc.
      • pola782 Re: wakacje 2017 30.12.16, 10:23
        Morze jest najlepszym rozwiązaniem niestety. Syn jest alergikiem, lasy i łąki nie dla niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka