taki-sobie-nick 21.01.17, 22:58 Czy ktoś na forum należy do Mensy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-kasia27 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:07 Tam należą tylko ci, którzy muszą sobie i światu udowadniać, że są wyjątkowi, a na ematce przecież same wyjątkowe i wybitne jednostki, więc po co miałyby tam należeć? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:10 e-kasia27 napisała: > Tam należą tylko ci, którzy muszą sobie i światu udowadniać, że są wyjątkowi Spodziewałam się tego typu komentarza, chociaż sądziłam, że wrzuci go raczej Bergamotka. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:17 Bergamotka pewnie już śpi, więc mi się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:43 e-kasia27 napisała: > Bergamotka pewnie już śpi, więc mi się udało. Bergamotka nie śpi, tylko zawsze czuwa Akurat tu sie mylisz bo myślałam kiedyś żeby sobie zbadac IQ. Choć traktowalabym to raczej jako zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:46 bergamotka77 napisała: > e-kasia27 napisała: > > > Bergamotka pewnie już śpi, więc mi się udało. > > Bergamotka nie śpi, tylko zawsze czuwa Ooo, Bergamota, jak czuwasz, to wrzuć focię. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 00:40 >Bergamotka nie śpi, tylko zawsze czuwa big_grin Akurat tu sie mylisz bo myślałam kiedyś żeby sobie zbadac IQ. Bergamotka, nie rob tego!!! Swiat Ci sie moze po tym zawalic... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:34 taki-sobie-nick napisała: > e-kasia27 napisała: > > > Tam należą tylko ci, którzy muszą sobie i światu udowadniać, że są wyjątk > owi Zapewne po części. Po części także ci, którzy szukają kogoś, z kim w końcu nie będą się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 09:07 Zapewne są też tacy, co lubią się bawić w układanie i rozwiązywanie tego typu zadanek. No i niech się bawią, na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 20:44 Czemu dezawuujesz ludzi o wysokiej inteligencji? Koniecznie musisz? Bez tego nie dasz rady? Poprawia ci to samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 23:00 A robię tak? Naprawdę? Bardzo cenię ludzi o wysokiej inteligencji. Ale wybacz, nie koniecznie tych, którzy za wszelką cenę chcą koniecznie mieć oficjalne potwierdzenie tego, że są inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 23:06 e-kasia27 napisała: > A robię tak? > Naprawdę? > Bardzo cenię ludzi o wysokiej inteligencji. > Ale wybacz, niekoniecznie tych, którzy za wszelką cenę chcą koniecznie mieć of > icjalne potwierdzenie tego, że są inteligentni. A właściwie dlaczego? Latają za tobą i informują cię, że są w Mensie? Tzn. cenisz Kazia, a jeśli się dowiesz, że Kazio jest w Mensie, to przestajesz go cenić, tak? Poza tym dlaczego "za wszelką"? Po prostu idzie się i robi test, to naprawdę nie wymaga nadmiaru wysiłku ani starań. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 01:53 taki-sobie-nick napisała: > > A właściwie dlaczego? Bo to według mnie śmieszne. Chwalić się inteligencją? Po co? Czy tak się powinien zachowywać inteligentny człowiek? > > Latają za tobą i informują cię, że są w Mensie? Niektórzy tak właśnie robią, na każdym kroku to podkreślają. > > Tzn. cenisz Kazia, a jeśli się dowiesz, że Kazio jest w Mensie, to przestajesz > go cenić, tak? Nie, no bez przesady. Ale jeśli Kazio będzie stale o tym mówił, to tak, przestanę go cenić, bo uznam, że Kazio to baran, który lubi się chwalić. > > Poza tym dlaczego "za wszelką"? Po prostu idzie się i robi test, to naprawdę ni > e wymaga nadmiaru wysiłku ani starań. O, to ci się tylko tak wydaje. Znałam taką jedną panią, dla której to był bardzo duży wysiłek. Najpierw były przygotowywania, ponad rok trwały, rozwiązywanie setek testów i zatruwanie dzień w dzień życia innym, a jak to zrobić, a dlaczego tak, a dlaczego ty nie pójdziesz na test? Próbowała kilka razy i wreszcie się jej udało przekroczyć próg, a potem było tylko gorzej. Każda rozmowa zaczynała się od Mensy. Szkoda, że była za mało inteligentna, aby zobaczyć, że zrobiła z siebie idiotkę. Podejrzewam, że może tam być sporo takich ludzi, dla których dostanie się tam, to być, albo nie być. A jeśli ktoś tak sobie bez wysiłku idzie, robi test i już. To właściwie po co miałby się tam zapisywać? No podaj mi choć jeden sensowny powód, dla którego można by chcieć należeć do mensy, bo ja żadnego nie widzę. Może, jak zobaczę, to pójdę na ten test i sprawdzę, czy mnie przyjmą? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:24 Siurrr, większość stąd Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 21.01.17, 23:37 Ja nie. Moje IQ to 180 po co mam się zadawać z głupkami o ledwo 130 IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 00:41 Serio żeby się dostać do Mensy wystarczy tylko 130 wg skali Wechslera? Myślałam, że 150. Mój syn miał w wieku 7 lat badane IQ i wyszło mu 146 Mogłam go wtedy wysłać na testy do Mensy, robiłby wśród nauczycieli jeszcze większą furorę Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 21:58 Nic nadzwyczajnego, małe dzieci mają i ponad 200, co nie oznacza że jak osiągną docelowy poziom rozwoju będą miały powyżej średniej, bo po niżej na pewno nie - od takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 22:01 mynia_pynia napisała: > Nic nadzwyczajnego, małe dzieci mają i ponad 200, co nie oznacza że jak osiągną > docelowy poziom rozwoju będą miały powyżej średniej, bo po niżej na pewno nie > - od takie życie. OT takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 02:06 Dlatego też mówię, że trzeba było go wtedy do mensy zapisywać, bo jak wiadomo z wiekiem człowiek kretynieje Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 00:01 Nie. Bo niestety byłyby tam jednostki z lepszym wynikiem testu niż mój Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 00:11 Ja powinnam nalezec, ale mi sie nie chce. 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 00:23 Nigdy nie mierzył swojego IQ i wolę tego nie robić Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 01:56 to zupelnie tak, jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 02:03 Wyrywa mnie taki jeden z Mensy - liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 02:22 jak do niego należysz - tak Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 10:23 To ja już wolę do innego. Więc będę Mistrzem Polski. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
fifka02 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 02:13 Wybacz moją ociężałość w myśleniu, ale nie mogę dojść do tego, co w pytaniu jest podstępne oraz wredne. Pytanie bardzo konkretne, krótkie, zrozuzmiałe. Gdzie ten podstęp? Moja odpowiedź: Nie, nie należę, mam zbyt niskie IQ, wiem to bez badania go. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 10:29 Ok moje IQ podpowiada ze autorka posadza nas o niski wskaźnik tego typu. Troche by się zdziwiła Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 20:46 bergamotka77 napisała: > Ok moje IQ podpowiada ze autorka posadza nas o niski wskaźnik tego typu. Troche > by się zdziwiła > Niektórych owszem, ale nie taka była intencja wątku. Trochę by się zdziwiła? To ile masz Bergamota? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 00:08 Jak sobie zbadam to ci podam. Wraz z focia bo widzę, że ogromnie Cię intryguje moja osoba Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 00:17 bergamotka77 napisała: > Jak sobie zbadam to ci podam. Aha, czyli nie wiesz, ale na pewno masz duuuuużo. Wraz z focia bo widzę, że ogromnie Cię intryguje > moja osoba O tak! Focię koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Pytanie podstępne oraz wredne 22.01.17, 05:33 Ja należę i nie czuję się z tym jakoś lepsza. Ot papierek mam Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 00:13 Kiedyś jeden koleś sprowadził mnie do takiego stanu, że chciałam zapisać się na test i przesłać mu wynik. Potem doszłam do wniosku, że wydawanie nie takich drobnych pieniędzy na udowadnianie komukolwiek czegokolwiek nie jest najlepszym dowodem na błyskotliwość - odpuściłam zarówno testy, jak i znajomość Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 00:18 Nick chyba założyła ten wątek by znaleźć godnych swojej inteligencji przeciwników Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie podstępne oraz wredne 23.01.17, 00:22 bergamotka77 napisała: > Nick chyba założyła ten wątek by znaleźć godnych swojej inteligencji przeciwni > ków > Pudło Bergamota. Odpowiedz Link Zgłoś