Dodaj do ulubionych

jutro, demonstracja na Krakowskim

09.02.17, 15:13
Miejsce, gdzie jest na jutro zgłoszona legalna demonstracja Obywatelii RP - cały chodnik odgrodzony barierkami przez BOR. Niedługo PiS zagrodzi sobie całe Krakowskie.

https://obywatelerp.bitrix24.com/bitrix/tools/disk/uf.php?attachedId=4&action=show&ncc=1&x=0&y=0&width=600&height=337&signature=25d3523cc93c9ac8da9ba7d223988c9b3b59d72aaa104d9514d8aac54ab0daea
Obserwuj wątek
    • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 00:59
      konstytucjarp.org/wzmozenie-aktywnosci-sluzb-przed-miesiecznica/

Serio, dziewczyny, jeśli która da radę, niech będzie ok 20:00, choćby jako świadek.
      • kaz_nodzieja Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 08:13
        Znowu pojawi się garstka starców. Myślę, że razem z dziennikarzami będzie Was....A niech przestrzelę - 100 osób.
        • oro28 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 12:02
          Myślisz że to bedzie takie medialne wydarzenie...
          • kaz_nodzieja Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 12:19
            Nie wiem. Możemy pobawić się w zakłady, kto będzie najbliżej prawdy. Ja obstawiam około 80 osób. Średnia wieku - 50 plus.
            • kaz_nodzieja Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 11:25
              Szkoda, że nikt nie chciał się ze mną założyć bo bym wygrała:

"Na kontrmanifestacji Obywateli RP, która od pewnego czasu jest organizowana na Krakowskim Przedmieściu w ramach sprzeciwu wobec obchodów miesięcznic , zgromadziło się kilkadziesiąt osób, oddzielał ich kordon policji.

Oczywiście źródło:

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,beda-tutaj-staly-pomniki-ofiar-katastrofy-smolenskiej-i-pomnik-prezydenta-rp,223729.html
              • albertynaa Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 11:31
                No tak- byli jedynie ci, którzy biorą za to pieniądze, oraz rodzina i znajomi paszczakowny - za free rzecz jasna big_grin
                • asia-loi Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 17:56
                  albertynaa napisała:

> No tak- byli jedynie ci, którzy biorą za to pieniądze, oraz rodzina i znajomi paszczakowny - za free rzecz jasna big_grin

Mam inne zdanie. Moim zdaniem (z tego co widzę), wielu ludzi jest przeciwko PiS, ale nie chce im się chodzić na demonstracje. Po prostu, nie chce im się chodzić. Zimno, czasami pada, teraz jest mróz. Wolą sobie posiedzieć w ciepełku, a niech ktoś inny za nich coś wywalczy, to oni i tak przecież skorzystają. Dlatego ja podziwiam paszczakową, że jej się chce.
        • asia-loi Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 19:34
          kaz_nodzieja napisała:

> Znowu pojawi się garstka starców. Myślę, że razem z dziennikarzami będzie Was..
          > ..A niech przestrzelę - 100 osób.

gazeciarz, coś Ci się nagle, optyka zmieniła.
          Jeszcze niedawno byłeś zwolennikiem KOD-u, a teraz jesteś przeciwnikiem. Jak była pierwsza demonstracja KOD-u w Warszawie, to lamentowałeś na forum, że byś pojechał na tą demonstrację, ale nie stać cię na bilet, na pociąg z Krakowa do Warszawy.
          Możesz zdradzić dlaczego, teraz masz inne zdanie?
          Dostałeś nowe wytyczne, czy za posty popierające PiS, więcej płacą?
          • kaz_nodzieja Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 11:23
            To było przed przekrętami fakturowymi, a co do Kijowskiego wątpliwości miałam od zawsze, także wtedy gdy chodziłam na marsze KOD-u. Od początku pisałam, że alimeniarz nie jest dobrą osobą na takim stanowisku.
            • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:18
              kaz_nodzieja napisała:

> To było przed przekrętami fakturowymi, a co do Kijowskiego wątpliwości miałam o
              > d zawsze, także wtedy gdy chodziłam na marsze KOD-u. Od początku pisałam, że al
              > imeniarz nie jest dobrą osobą na takim stanowisku.
              >

Ja to jestem po prostu genialna, od poczatku (mozecie sprawdzic posty) wieszalam psy na KOD, apelowalam do was zebyscie sie opamietaly i nie wloczyly po mrozie itp. nie mam sie absoultnie czego wstydzic....
          • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:23
            I super ze przejrzal na oczy, innym z was tez tego zycze, bo na obecnym etapie wzbudzacie litosc jak sie czyta jak brniecie w to bagno
    • albertynaa Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 11:31
      KOD niech swój bigos przyniesie na ciamajdan.
    • jagienka75 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 11:53
      Jeszcze ci sie znudzilo wyciaganie ludzi na ulicę?
      Zebys jeszcze cos tego miala 😀
      • scher Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 12:27
        jagienka75 napisała:

> Jeszcze ci sie znudzilo wyciaganie ludzi na ulicę?
        > Zebys jeszcze cos tego miala 😀

Myślisz, że to tylko tak w czynie społecznym?
        • iwles Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:19

gdyby udało się pozyskać na swoją stronę przewodniczącego Solidarności p. Dudę, to murowane 50 zł za każdą akcję big_grin
    • kaz_nodzieja Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 11:56
      Petru da im swetru. Chyba, że kolejną blondynę obraca na Maderze.
      • fornitta69 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 14:12
        Ale prymitywne zarciki. Jak u przedszkolaka z marginesu spolecznego.
    • marcelina4 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 12:16
      z tym grodzeniem to w sumie niezły pomysł, wariatów i jednostki agresywne, a takich niemało wśród wyznawców wielkiego wodza nalezy odgrodzić od normalnych obywateli, żeby nikogo nie pogryźli, nie opluli jadem i nie rzucali się z wścieklizną w oczach
    • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 12:55
      Po co ta demonstracja? Żeby dokuczyć Kaczorowi?
      Serio pytam.
      • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 13:08
        I serio nic Ci nie przychodzi do głowy? Ludzie protestują przeciwko ekshumacjom wbrew woli rodzin, przeciwko zawłaszczaniu przestrzeni publicznej przez polityczne wiece pod pretekstem żałoby itd. Dla Kaczora to chyba jedyna szansa na spotkanie z ludźmi, którzy go nie popierają. Odgrodził się od suwerena skutecznie i na co dzień spotyka się tylko ze swoimi przydupasami.
        • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 13:50
          Aha, dobra. Jestem przeciwna ekshumacjom wbrew woli rodzin, ale jednak niefajne wydaje mi się dokuczanie Kaczorowi czy to w czasie tych żałosnych miesięcznic, czy to pod Wawelem, kiedy odwiedza grób swojego brata i jego zony.
          No i nie dziwi mnie, że BOR czy tam policja próbuje coś zrobić żeby nie doszło do jakiejś zadymy - to przecież jest w interesie uczestników obu demonstracji, bo państwo zdaje się nie przepadają za sobą.
          • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 13:59
            To są normalne wiece polityczne w dodatku za publiczne pieniądze i w miejscu publicznym. Nie widzę powodu do żadnej taryfy ulgowej. Bor postępuje wbrew prawu, bo zagrodził miejsce gdzie była zgłoszona inna demonstracja.
            • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 14:20
              Widziałam w telewizji miesiąc temu i tak jakoś przyszło mi do głowy, że chodziło o dokuczenie Kaczorowi a problem ekshumacji smoleńskich ofiar to tylko pretekst - żałośnie to wyglądało, taka pikieta leśnych dziadków, którym się wydaje, że nadal są w NZS-ie. Dobrze, że BOR stara się nie dopuścić do większej zadymy - bo po obu stronach znajdują się osoby starsze, którym nerwy łatwo puszczają, a zdrowie już nie takie jak za młodu.

• spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 14:54
                To Kaczyński używa śmierci brata za pretekst do organizacji politycznych wieców. Nie rozumiem dlaczego BOR go chroni - przecież to tylko szeregowy poseł.
              • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 16:43
                Fotka z dzisiaj. Leśny dziadek Kaczyński do obrony przed leśnymi dziadkami z Obywateli RP uzbrojonymi w kwiatki, transparenty i telefony komórkowe zatrudnił sobie nawet snajperów.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16649547_1298730206884939_5886898647363014113_n.jpg?oh=701cb687ae3be3120e2d8a23d4a08eda&oe=59078ED2
                • 1elka26 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 16:50
                  Oczywiście nazwisko Cyba nic nikomu nie mowi? a zwłaszcza tzw. "obroncom demokracji"?
                  • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 16:53
                    To Cyba jest na wolności i poluje na prezesa??? Czemu Ziobro nic nie robi?
                • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 17:16
                  Daj spokój z tymi kwiatkami uncertain
                  Dobrze, że ktoś wpadł na pomysł, aby ich jakoś separować, bo po obu stronach jest za dużo nieobliczalnych staruszków, którzy mogą zrobić sobie krzywdę.
                  • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 18:55
                    Tak, Kaczyńskiego należałaby odseparować. Tylko nie w taki sposób - to za dużo kosztuje. Boi się to niech po prostu siedzi w domu. Ewentualnie Ty możesz płacić za jego ochronę skoro tak Ci się to podoba.
                    • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 20:15
                      Rozczarowałaś mnie, bo nie kojarzyłam Cię z fanatyzmem i nieuczciwymi insynuacjami w przypadku braku argumentów uncertain
                      Nie, nie podoba mi Jarosław - mimo wszystko wszystkiego najlepszego.
                      • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 22:37
                        W zestawieniu ja i Kaczyński ze jego nienawistnymi przemówieniami co miesiąc od kilku lat to ja wypadam w Twoich oczach na fanatyka?!
                      • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:21
                        >Rozczarowałaś mnie, bo nie kojarzyłam Cię z fanatyzmem i nieuczciwymi insynuacjami w przypadku braku argumentów

Menodo, sama się do tego uciekasz w tym wątku.

I nie rozumiem, skąd u ciebie ta pogarda i wstręt do ludzi, którzy są w twoim wieku (masz dorosłe dzieci, o ile mnie pamieć nie myli) lub są niewiele starsi. Większość z aktywu ORP to ludzie 50-60 lat, nie licząc sympatyczek z Czarnego Protestu (na ogół młodszych), anarchistów, młodzieżówki Zielonych i działaczy LGBT (znacznie młodszych). Owszem, aktywnie w ORP działa też jeden mocno starszy i niedosłyszący pan profesor. Na pewno z powodu wieku zasługuje na zwyzywanie od "nieobliczalnych staruszków" i "leeśnych dziadków".
                        • purchawkapuknieta Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:36
                          Owszem, aktywnie w ORP działa też jeden mocno starszy i niedosłyszący pan profesor. Na pewno z powodu wieku zasługuje na zwyzywanie od "nieobliczalnych staruszków" i "leeśnych dziadków".

- moherowe berety
                          - zabierz babci dowód

cóz, paszcza, raz na wozie, raz pod wozem, łaska młodych na pstrym koniu jeździ, fortuna kolem sie toczy.
                        • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:35
                          Zgadza się, jestem tak stara, że pamiętam demonstracje z lat 80. i czołgi, i zomo, i pałowanie; raz mi się prawie dostało, ale na szczęście szybko biegam.
                          I nie, nie pogardzam ludźmi 50+, raczej drwię z formuły tych demonstracji antysmoleńskich, z tych róż, no i z tego bohaterstwa wink

• paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 20:02
                            >Zgadza się, jestem tak stara, że pamiętam demonstracje z lat 80. i czołgi, i zomo, i pałowanie; raz mi się prawie dostało, ale na szczęście szybko biegam.

I co, czujesz się sklerotyczną staruszką?

>raczej drwię z formuły tych demonstracji antysmoleńskich, z tych róż

Bo?

>no i z tego bohaterstwa

Wiesz, większość ORP ma do teo mocno autoironiczny stosunek. Zresztą akurat demonstracje antysmolenskie absolutnie żadnego 'bohaterstwa' nie wymagają (nie teraz w każdym razie - gdy stawali w kilka osób, a Kaczyński szczuł na nich tłum fanatyków, wymagało to jaj).

Ale to... (Patrz od jedenastej minuty).

www.youtube.com/watch?v=uUBJYqozj-s
                            • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 20:39
                              Ale to... (Patrz od jedenastej minuty).|

No i tu szacun dla ORP, bo ja bym się bała zadzierać z takimi bandziorami, mimo że szybko biegam wink
              • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:33
                >Widziałam w telewizji miesiąc temu i tak jakoś przyszło mi do głowy, że chodziło o dokuczenie Kaczorowi a problem ekshumacji smoleńskich ofiar to tylko pretekst

Jak wyjaśnisz, wszechwiedząca telepatyczna menodo, z telewizji odczytująca ludzkie motywacje, że demonstracje Obywateli RP na Krakowskim odbywają się od marca 2016 i do grudnia 2016 nikt Kaczyńskiego nie próbował zagłuszać ni blokować? (A że Kaczyński jakikolwiek kontakt z ludźmi odmiennego zdania traktuje jako 'dokuczanie', faktycznie od początku usiłował sie ich pozbyć - po cieżkim główkowaniu przez kilka miesięcy, ustawianiu 'tymczasowej wystawy' przed Kordegardą, próbach zastraszenia, nowelizacji ustawy o zgromadzeniach, w końcu wpadł na to, by użyć BOR).
        • zona_glusia Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 13:52
          No dobrze.
          A gdzie protesty w sprawie planowanych "reform" sądownictwa, samorządów?
          Zawłaszczanie przestrzeni publicznej wydaje przy tym drugorzędne.
          • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 14:01
            Mnie się to nie wydaje drugorzędne - podstawą są prawa obywatelskie.
          • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 21:30
            Dobre pytanie uncertain
          • purchawkapuknieta Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 11:42
            No przecież był!

www.facebook.com/VidKOD/videos/1644030819234282/
            • albertynaa Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 11:55
              Ta garstka emerytów drepczących w kółeczku 7.02?
          • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:00
            >A gdzie protesty w sprawie planowanych "reform" sądownictwa,

Były przedwczoraj pikiety KOD pod sądami - byłaś?

>samorządów?

Jest dzisiaj protest w Warszawie (mnie nie ma, wyziębiłam się wczoraj i nie najlepiej się czuję), jesteś? Pod petycją o referendum się podpisałaś?

"Niech ktoś coś..." ORP to maleńka organizacja, naprawdę nie są w stanie zająć sie wszystkim. (A i tak dużo robią, niekoniecznie tak medialnego jak kontrmiesięcznice).
            • zona_glusia Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:14
              paszczakowna1 napisała:
              > Były przedwczoraj pikiety KOD pod sądami - byłaś?
              Byłam, chociaż KODu nie darzę zbytnią sympatią.
              > Jest dzisiaj protest w Warszawie ...
              Nie jestem z Warszawy.
              > "Niech ktoś coś..." ORP to maleńka organizacja
              Ja to rozumiem, tylko za bardzo nie czuję celu tych comiesięcznych kontrmanifestacji.

• paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:33
                >Ja to rozumiem, tylko za bardzo nie czuję celu tych comiesięcznych kontrmanifestacji.

Na kłamstwie o Smoleńsku PiS zbudował swoją władzę. W oczach wyznawców zdelegitymizował poprzedni rząd i prezydenta Komorowskiego - zdrajców i morderców. Wszyscy to wtedy olewali... sad

Miesięecznice smoleńskie to czas i miejsce, gdzie Kaczynski (kiedyś też i Macierewicz, ale widać został odsunięty jako przyćmiewajacy wodza) mówi do wyznawców, mieszając ze sobą obrzydliwe szczucie na inaczej myślących i religię. To jest cholernie niebezpieczna mieszanka. Porozmawiaj kiedyś z twardym wyznawcą PiS, to zrozumiesz dlaczego. (Wczoraj się dowiedziałam, że za noszenie plakietki Obywateli RP trzeba mnie zamknąć w obozie reedukacyjnym - i to rzucił do mnie pan na ulicy).

Tylko faktem jest, że od grudnia sprawa się komplikuje, bo przychodzi dużo osób, które po prostu chcą nawrzucać Kaczyńskiemu (nie to, bym nie rozumiała takiej potrzeby) i sens protestu przeciwko faszystowskiej ideologii (tak, to jest faszystowka ideologia, bez żadnej przesady ani histerycznej retoryki) się rozmywa.
                • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:37
                  (Wczoraj się dowiedziałam, że za noszenie plakietki Oby
                  > wateli RP trzeba mnie zamknąć w obozie reedukacyjnym - i to rzucił do mnie pan
                  > na ulicy).

Zamknac jak najbardziej, nie akurat za plakietke ale za caloksztalt. Pisze z troska, bardzo poruszyla mnie twoja postac i to co wyprawiasz majac rodzine
                • zona_glusia Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 15:31
                  paszczakowna1 napisała:
                  > Miesięecznice smoleńskie to czas i miejsce, gdzie Kaczynski (kiedyś też i Macie
                  > rewicz, ale widać został odsunięty jako przyćmiewajacy wodza) mówi do wyznawców
                  > , mieszając ze sobą obrzydliwe szczucie na inaczej myślących i religię. To jest
                  > cholernie niebezpieczna mieszanka.
                  Przemyślę to, co napisałaś.
                  Miesięcznice smoleńskie były skierowane tylko do wyznawców, przeważająca większość ludzi pukała się w głowę słysząc o nich i zamachu w Smoleńsku. Wydawało się, że to grupka fanatyków, którzy z czasem będą się wykruszać.
                  Tylko wyznawcy nie zapewniliby nigdy Kaczyńskiemu wygranej w wyborach. Zaszło tu kilka dodatkowych okoliczności.
                  • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:44
                    >Tylko wyznawcy nie zapewniliby nigdy Kaczyńskiemu wygranej w wyborach.

Oczywiście. Ale to jest twardy elektorat PiS, w skali kraju wcale niemały. Fanatycy, tym bardziej że teoria spiskowa zmieszała się u nich z religią.

Sama uważałam dłuższy czas, że Kasprzak marnuje czas i energie na te miesięcznice, ale po namyśle stwierdzam, że jednak sporo racji ma.
                    • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:48
                      . Fana
                      > tycy, tym bardziej że teoria spiskowa zmieszała s

czemu piszesz o sobie w liczbie mnogiej, czy ktos ich chce zamknac w szpitalu psychiatrycznym? to ty dostalas taka propozycje....
                • albertynaa Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 17:14
                  paszczakowna1 napisała:

(Wczoraj się dowiedziałam, że za noszenie plakietki Oby
                  > wateli RP trzeba mnie zamknąć w obozie reedukacyjnym - i to rzucił do mnie pan
                  > na ulicy).

Powinnaś jednak poważnie się nad tym zastanowić.

> Tylko faktem jest, że od grudnia sprawa się komplikuje, bo przychodzi dużo osób
                  > , które po prostu chcą nawrzucać Kaczyńskiemu

Skoro ktoś przychodzi TYLKO po to, by pluć jadem- ma problem natury psychicznej, więc nawet o tym wspominać jest niestosownie.

Ekhm... a ilość osób zgromadzona przez Was np 10.02, 07.02 oraz w "obronie edukacji" raczej haczy o śmieszność.
              • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:47
                Miesięcznice natomiast rozumiesz i czujesz?
                • zona_glusia Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 15:33
                  Ależ skąd ten pomysł big_grin, że rozumiem.
    • solejrolia Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 13:33
      Żałuję, że nie mieszkam w Warszawie, poszłabym chętnie na demonstrację.
      • 1elka26 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:18
        Demonstracje grupujące sieroty po Palikocie - żenujące przykład hipokryzji i przykład jak można poslugując sie demagogia wmawiać spoleczeństwu, że działa się w imię zasad.
        Jak można pisac na transparentach: "„Nie dla kłamstwa smoleńskiego, nie dla obelg i pomówień, nie dla pomników. Tak dla odpowiedzialności za słowo, tak dla prawdy i tolerancji, tak dla godności i wolności”. i jednoczesnie wypisywac takie brednie?
        "Wasz prezes oszalał....to szaleniec....uchwalacie zakaz demonstrowania przed obliczem wariata....narodowo-katolicki fanatyzm.... Smoleńskie miesięcznice to samo centrum konsekwentnie podsycanego narodowo-katolickiego fanatyzmu, nienawiści dla obcych, wszystkich myślących inaczej. Tak się rodzi nowy polski faszyzm – " - itd. itd.
        Czy autor tych słów P. Kaprzak jest lekarzem psychiatrą? przeprowadzil badania upowazniające go do używania takich słow -szaleniec, wariat. To nie sa przypadkiem obelgi i pomówienia?
        To już wszystko było - sześc lat temu był niejaki D. Taras teraz jest P. Kasprzak - ciekawe dlaczego wtedy nie protestował gdy pod koniec października 2010 roku rodziny składają pierwsze wnioski o ekshumację. Publicznie nazywa się ich „psychopatami”, „hienami cmentarnymi”, „nekrofilami” - trzeba było czekac dlugie sześc lat aby przeprowadzić czynnosci ktore powinny być wykonane sześc lat temu.
        To, co dzisiaj wyprawiają tzw. "Obywatele RP" jest po prostu żałosne. Wcale nie zdziwie sie gdy za jakiś czas dołączy do nich Zbigniew Stonoga, ktory niedawno odgrazal się w telewizji Polsat , że on to dopiero pokaże elektoratowi, kim naprawdę jest Kaczyński. Tym samym menażeria pod wezwaniem obrony demokracji ubogaciła się o jeszcze jeden egzemplarz rzadkiego ptaka. Tylko patrzeć jak Gazeta Wyborcza zrobi ze Stonogą obszerny wywiad, a może nawet uzna za człowieka honoru. Skoro towarzystwo obrony III RP przyjęło do swego honorowego grona naczelnego ubeka, więc i Stonoga znajdzie tam uznanie. Pierwszy rytualny krok na drodze do uznania za obrońcę demokracji - oplucie PiS - Stonoga ma już za sobą. A to przeciez jak wiadomo najwazniejszy cel obroncow demokracji - opluc PIS i Kaczynskiego
        • pani07 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:21
          Ważne, by na demostrację Paszczakowa była puszka-mateuszka.
        • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:31
          Słusznie, należy o Jarosławie mówić "człowiek specjalnej troski".
          • pani07 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:50
            spanish_fly napisała:

> Słusznie, należy o Jarosławie mówić "człowiek specjalnej troski".

A ktoś ci broni? Już takie wyzwiska na niego czytałam, że proszę : mów.
            • spanish_fly Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 15:52
              Nikt z Jarosławem na wyzywanie nie wygra. Miesięcznice są właśnie po to, żeby mógł ludzi powyzywać publicznie z wysokości swojej drabinki. Określenie "specjalnej troski" też padło z jego ust.
        • elle-hivernale Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 16:52
          Uff, tym razem udało się wysłać maile bezpośrednio do trolli, nie dziennikarzy.
          Elka, te wypociny przyszły jako całość czy w podpunktach?
    • pade Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 16:55
      Skąd w tym wątku ( i na tym forum) tyle pogardy dla osób 50+???
      Przecież Wy do cholery, jeśli dożyjecie, też będziecie mieć 50 lat i więcej!
      Słyszał ktoś z Was Łętowską?
      Pewnie nie, bo to leśna babcia, bzdury gada, nie to co niedouczone pokolenie Y.
      • aniani7 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:56
        100/100!!!
    • fadilla Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 17:05
      Odpada, Gdynia ma ciekawszą ofertę kulturalną. Obchodzi swoje 91 urodziny, stąd kilka imprez okolicznościowych w ten weekend. Ale nie tylko z tego powodu mam twoje nawoływania gdzieś.
    • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 21:52
      Widziałam i słyszałam reakcję państwa z różami na wiadomość, że Szydło miała wypadek i sorry, ale to jednak syf uncertain
      • mdro Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 10.02.17, 23:00
        Dlaczego kłamiesz? Co Cię do tego skłania? Może odniesiesz się do kłamstwa Kaczyńskiego, który w żywe oczy łgał, że Szydło jest "w ciężkim stanie"? Myślisz, że ludzie nie są w stanie na bieżąco sprawdzić informacji?
        • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:15
          Może odniesiesz się do kłamstwa Kaczyńskiego, który w żywe oczy łgał, że Szydło jest "w ciężkim stanie"

Odnoszę sie do tego - pewnie gazeta też kłamie:

"- Muszę zacząć dziś od smutnej informacji. Doszło do wypadku samochodowego, w którym poważnie poszkodowana została pani premier, a także funkcjonariusze BOR. Chcę powiedzieć, że jesteśmy w tej chwili razem z panią premier, razem z tymi, którzy zostali poszkodowani. Jesteśmy z Tobą, Beato. Jesteśmy z Tobą i jesteśmy przekonani, że po krótkim pobycie w szpitalu będziesz znowu z nami, będziesz na czele rządu. Beata, Beata, Beata! - powiedział Kaczyński.

Z okrzykami na cześć Beaty Szydło mieszały się hasła skandowane przez kontrmanifestantów. W pewnym momencie okrzyki "Marionetka! Marionetka!" zagłuszały także przemówienie Kaczyńskiego."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21359873,kaczynski-podczas-miesiecznicy-jestesmy-z-toba-beato-a.html
          • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:21
            Odpowiadasz na:
            menodo napisała:

> Może odniesiesz się do kłamstwa Kaczyńskiego, który w żywe oczy łgał, że Szydł
            > o jest "w ciężkim stanie"

Mozesz wytlumaczyc co ci przeszkadza to "lganie"?
            Miala wypadek czy nie?
            Bedziesz sie licytowac ile procent uszczerbku na zrdowiu doznala z dokladnoscia do pol procenta????
            Czy to wedlug ciebie taki sam kaliber jak slowa Kijowskiego ze zyje z pomocy rodziny podczas gdy zyl z twoich pieniedzy?
            Bo nie kumam o co ci chodzi?
            • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:32
              to do mnie? Cytowałam mdro.
            • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:11
              Asmo, Kijowski oczywiscie klamal, zostal na tym klamstwie zlapany i caly ruch ucierpial. Co do Kaczynskiego jest roznica miedzy lekko ranna, tak mowili od poczatku lekarze a powaznie ranna, ktore ma inny wydzwiek. Powiedz, po co mowic o byciu powaznie rannym gdy ani przez chwile nie bylo takiej informacji?
              • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:27
                Ale jakie to ma znaczenie JAK jest ranna?
                Czy mowiac ze ciezko cos sobie przywlaszczyl, wprowadzil was w blad, ucierpalyscie na tym?
                • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:36
                  Dla mnie osobiscie jest, bo przy ciezko rannym to myslisz ze byl powazny wypadek, a tak nie bylo, wiec mnie zastanawia po co tak mowic, i widze tylko jedno wytlumaczenie: zeby uciac wszelkie dyskusje na ten temat
                  • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:46
                    To czemu jest w szpitalu skoro nic sie nie stalo?
                    • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:49
                      W takim przypadku jak mowili lekarze to standardowe, zeby sprawdzic czy na pewno nie bedzie skutkow po, ktore moga wyjsc po kilku dniach. Ze wzgledu na range osoby takie pewnie sa procedury. Premier caly czas byla przytomna, tomograf nic nie wykazal, zadnych zlaman nie bylo.
                      • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:52
                        skad wiesz ze lekarze i zainteresowani mowia prawde, cala prawde i tylko prawde, to nie twoj interes po co Szydlo siedzi w tym szpitalu, malo to razy wazny polityk zatajal zly stan zdrowia?
                        • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:57
                          Lekarz jesli sie wypowiada oficjalnie musi mowic rzeczy zgodne z prawda, jest urzednikiem panstwowym. Dyskusja czy to moj interes czy nie, nie jest o tym, tylko o tym co mowil kaczynski.
      • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:05
        Nie "na wiadomość, że Szydło miała wypadek" (wyobraź sobie, że wiadomość ta była ludziom już znana - nawet podana przez prowadzącego manifestację - i wiadomo było, że Szydło nic się poważniejszego nie stało), tylko na kłamstwo Kaczyńskiego, że Szydło została "poważnie poszkodowana". Jakoś ludzie źle reagują na kłamstwa pana szeeregowego posła Kaczyńskiego, no ciekawe dlaczego...
        • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:25
          Nawet jeśli ktoś uznał, że Kaczyński przesadził czy skłamał (nadal nie wiem, na jakiej podstawie )- stosowniej było kierować gniew na niego a nie na potłuczoną Beatę, nie sądzisz?
          Zresztą, zobacz, ile radochy sprawił ten wypadek niektórym ematkom - Tobie też?
          • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:34
            A tam była potłuczona Beata, czy jednak Jarek?
          • paszczakowna1 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 13:44
            >nadal nie wiem, na jakiej podstawie

Rzecznik rządu napisał od razu, że "stan pani premier jeest dobry". Oczywiście można założyć, że Bochenek kłamie (wiarygodność ma faktycznie żadną), ale lepszymi źródłami nie dysponujemy.
        • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 14:12
          przez prowadzącego manifestację - i wiadomo
          > było, że Szydło nic się poważniejszego nie stało), tylko na kłamstwo Kaczyńskie
          > go, że Szydło została "poważnie poszkodowana".

ALe co zdemaskowanie przez ciebie tego " klamstwa" zmienilo w zyciu politycznym polski?

Jak wyszly na jaw kretactwa Mateuszka to i sceptycy mogli sie potarzac po podlodze ze smiechu, i przedstawiciele KOD musieli sie tlumaczyc i zblazniac, i jakies sledztwo czy tam audyt zaczeto.

Czyli pelna kompromitacja ktora przejdzie do historii, a czy za tydzien ktos bedzie pamietal ze Jarek uzyl slowa "ciezko"??????
          • asia-loi Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:03
            asmarabis napisała:

> ALe co zdemaskowanie przez ciebie tego " klamstwa" zmienilo w zyciu politycznym polski?

Ale to pytanie, można też odwrócić. Co się zmieniło w życiu Polski i Polaków, jak na jaw wyszły kłamstwa PiS-u? Wczoraj np. poseł Jarosław powiedział, żeby frankowicze sobie sami radzili i ewentualnie sami sądzili się z bankami, bo PiS nie spełni swojej obietnicy wyborczej. I co? Frankowicze jak płacili swoje raty, tak będą płacić. Nic się dla nich nie zmieniło i nie zmieni, chyba, że sobie sami coś wywalczą.
            Żeby nie było: nie mam kredytu we frankach.
            • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:30
              Jak niespelnienie obietnic wyborczych to dla ciebie klamstwo, to ja nie wiem. Przeciez juz sie przyjelo od lat w polskiej polityce za czasow Platformy ze to obietnice bez pokrycia i nikt ich po wyborach nie bedzie spelnial. Jak dla ciebie takie gdakanie wyborcze to to samo co oszukiwanie na fakturach to nie mam wiecej pytan....
              • asia-loi Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:37
                asmarabis napisała:

> Jak niespelnienie obietnic wyborczych to dla ciebie klamstwo, to ja nie wiem.

A dla Ciebie co to jest ? PiS wygrał, bo bezczelnie łgał w kampanii wyborczej.

Jak dla ciebie takie gdakanie wyborcze to to samo co oszukiwanie na fakturach to nie mam wiecej pytan....

Kłamanie w kampanii wyborczej - nazywa się kłamstwem.
                Fałszowanie faktur - to przestępstwo. Kłamanie, że jest się na utrzymaniu rodziny, a w rzeczywistości brało się kasę z KOD-u to kłamstwo i oszukanie ludzi.
                • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 19:50

> Kłamanie w kampanii wyborczej - nazywa się kłamstwem.

do mnie nie miej pretensji i zali tylko do politykow, platforma naobiecywala i NIC nie zrobila przez dekade, PiS przynajmniej niektore obietnice zrealizowal
                • purchawkapuknieta Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 09:24
                  ale ja np. nie głosowałam na Jarka, bo mi frankowiczów żal, a o 500+ dowiedziałm sie po wyborach. Głosowałam, żeby wziął sie za sądy, zburzył pare pomników, zrobil porządek ze szkołą, podniósł dywan i wymiotł trochę gówna. I tak się dzieje smile
                  • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 11:27
                    >zburzył pare pomników<
                    que?
                  • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 11:32
                    Ja w ogóle nie glosowałam na Jarka, ale podoba mi się, że bierze się sądy i szkolnictwo wyższe.
      • turzyca Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 12:33
        >Widziałam i słyszałam reakcję państwa z różami na wiadomość, że Szydło miała wypadek i sorry, ale to jednak syf

Ale co Ci sie nie podobalo?
        Jak padlo haslo, ze miala wypadek, to byla pelna szacunku cisza.
        Jak padlo klamstwo, ze zostala ciezko poszkodowana, to byl protest.
        Jak zaczelo sie skandowanie Beata, to dopelniono haslem marionetka.

Moim zdaniem ok, szacunek, gdy go trzeba i protest przeciwko manipulacjom, gdy trzeba. A Ty jakiej chcialabys reakcji? Skandowania podczas informacji o wypadku? Pelnej szacunku ciszy podczas skandowania Beata?
        • menodo Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 15:32
          Jak padlo klamstwo, ze zostala ciezko poszkodowana, to byl protest.
          Jak zaczelo sie skandowanie Beata, to dopelniono haslem marionetka."

No, ale po co ta "marionetka"? Żeby dowalić beacie za to, że jarosław skłamał, mówiąc że została poszkodowana "ciężko"?

• turzyca Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 12.02.17, 21:34
            >No, ale po co ta "marionetka"? Żeby dowalić beacie za to, że jarosław skłamał, mówiąc że została poszkodowana "ciężko"?

W tym samym celu, co miesiac, dwa, trzy, cztery temu. Po to zeby zwrocic uwage, ze premier ma wprawdzie wynikajaca z zajmowanego stanowiska odpowiedzialnosc, ale nie ma realnej wladzy, ze ktos inny podejmuje realne decyzje.
            Zeby podkreslic klamstwa Kaczynskiego skandowano odpowiednie hasla w odpowiedzi na skandowanie "Jaroslaw".
    • albertynaa Jak się udała legalna obywatelska 11.02.17, 11:12
      ... demonstracja?
      Było komu foty pstrykać?
    • asmarabis Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:25
      Bosszzz, czemu oni wydaja zgody na takie szopki, przeciez te barierki trzeba postawic, policjantow zatrudnic zeby tego talatajstwa pilnowali itp. To sa koszta, nie powinno byc zgody na takie niepowazne zgromadzenia, nie chce oplacac tego z moich podatkow!!!!!!
      • 1elka26 Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 12:50
        Muszę stwierdzić z przykrością, że to nie są manifestacje. To było jakieś wycie w amoku w wykonaniu uczestników tzw. kontrmanifestacji. Ci, którzy mówia o demokracji, tolerancji tak naprawdę codziennie grają na emocjach społecznych. Ich celem wcale nie jest tworzenie jakiegoś konstruktywnego programu lecz nieustanne dyskredytowanie rządzących, nawoływanie do buntu, agresji, epatowanie jakimiś absurdalnymi hasłami o niszczeniu demokracji.
        Żałosny spektakl. A już ten wrzask "marionetka" to był wręcz kliniczny przykład braku szacunku. Dobrze zachowanie tzw. "obronców demokracji" skomentował Ł. Adamski:

"Skąd to oburzenie, że żartują sobie na Twitterze z wypadku premier Szydło? Naprawdę po koncesjonowanych przez autorytety żartach biłgorajskiego pajaca z dildo i spluwą o „krwawej Mary i kaczce po smoleńsku” i po chwaleniu bydła robiącego krzyż z puszek po piwie Lech dziwią żarty z wypadku rządowej kolumny? Serio? W tamtych dniach na Krakowskim Przedmieściu otwarto puszkę Pandory. Ulica była emanacją tłumionej wieloletniej nienawiści do moherów, którzy na zawsze mieli pozostać w klatach ZOO i straszyć dzieci. „Jak nie my u władzy to te faszysty i Rydzyki”- mówiły elitki na dobranoc dzieciom."
      • nathasha Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 18:12
        To jest zagwarantowane europejska konwencja praw czlowieka oraz konstytucja, prawo do manifestowania, wyrazania swoich pogladow, to jedno z podstawowych praw czlowieka i podstawa demokracji
    • jesienna.dama Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 16:35
      "jutro, demonstracja na Krakowskim "

A KOGO to obchodzi?!
      • livia.kalina Re: jutro, demonstracja na Krakowskim 11.02.17, 20:00
        To obchodzi bardzo wiele osób. Choćby płatni propagandziści władzuni się wściekli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka