Dodaj do ulubionych

moja babcia miała sepse

12.03.17, 17:25
Jakos dwa tygodnie temu pogowtowie zabrało ja do szpitala. Diagnozowali pod kątem zapalenia płuc, zatrucia, w koncu wyszła sepsa (najlzejsza postac). Po tygodniu antybiotykoterapii (nigdy nie brała, wiec teraz zadziałało jak ta lala) moja babcia wróciła do domu. Dzisiaj juz była na zakupach, na spacerze i ropoczela swoją zwyczajową, codzienną, godzinna gimnastykę.
Ma 89 lat.
I tak sobie mysle- stary, przedwojenny materiał. Jak sie urodziło i przezyło, to nie do zdarcia.
Dzielna babunia smile
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 17:36
      moja ma 93 i dzielnie się trzyma ale gimnastyki to ona oj nie uprawia wcale, ledwo chodzi, całe życie w polu, to teraz odpoczywa....
      zdrówka dla babciów smile
      • konwalka Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 17:40
        zdrowie babciów!
        moja tez ciezko pracowała, bardzo ciezko (m.in w kotłowni jako palacz). Odkad jest na emeryturze, czyli jakies sto piecdziesiat lat, codziennie chodzi na spacery, 6-4 km.
        • beata985 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 17:43
          no to pozazdrościć, moja stacjonarna juz od dawna, nie wiem czy czasem jakiejś operacji na biodro nie miała, ale jakoś tam powolutku się przemieszcza.
          • nangaparbat3 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 20:02
            nie wiem czy czasem jakiejś operacji na biodro nie miała

Jak to możliwe, że nie wiesz?
          • dziennik-niecodziennik Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:23
            > nie wiem czy czasem jakiejś operacji na biodro nie miała

??...
        • 3-mamuska Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 17:43
          Wow super babcia, oczywiście współczuje choroby, ae dzielna kobieta dała radęwink
    • eliszka25 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 17:50
      no, dzielna babcia! zdrowka duzo zycze smile

moja babcia tez byla bardzo zywotna i bardzo dlugo uprawiala codzienne spacery. niestety, byla tez bardzo ciekawska i wszystko musiala zobaczyc, wiec pewnego dnia postanowila wejsc na strych od obory, spadla ze schodow i zlamala noge w biodrze. od tamtej pory mogla poruszac sie juz tylko z balkonikiem, bo zlamanie nie chcialo sie zrosnac, no ale po 90-tce, to nie dziwoda. niestety, juz nie zyje, ale zabraklo jej pol roku do 104 urodzin, wiec i tak niezly wynik smile
      • beata985 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 18:02
        104....wow, nieźle smile
        • eliszka25 Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 18:08
          pozylaby pewnie dluzej, gdyby nie to zlamanie. pozniej mogla sie poruszac juz tylko przy balkoniku i zaczela coraz bardziej podupadac na zdrowiu, az w koncu przestala wstawac z lozka i wtedy potoczylo sie juz stosunkowo szybko. poki byla sprawna, byla tez zywotna i zdrowa.
    • dziennik-niecodziennik Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:20
      czy ja wiem.
      moja ma 85 prawie. nie chodzi, nie wstaje, ledwo jest w stanie usiąść na łóżku... ale fakt, życ pewnie bedzie dłużej niż my.
      • konwalka Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:22
        no, czyli nie do zdarcia
      • dziennik-niecodziennik Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:23
        a, no i zdrówka dla babci smile
        • konwalka Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:29
          dzieki smile
          ty tez sie trzymaj
      • 1matka-polka Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 09:31
        Moja 85 lat, nie wychodzi z domu od paru lat, umiera od dwudziestu. Prawdopodobnie przeżyje nas wszystkich suspicious
    • amarili Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:27
      zdrówka dla babci smile
      • konwalka Re: moja babcia miała sepse 12.03.17, 23:29
        smile
    • kropkacom Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 09:34
      My niecały miesiąc temu pochowaliśmy naszą babcię. Niestety antybiotyki nie pomogły. Zdrówka dla babci.
      • konwalka Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 10:13
        wyrazy współczucia

smierc babci/dziadka to dla mnie zawsze koniec jakiejs epoki, zakonczenie czegos waznego i takiego "od zawsze"
    • labianka Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 10:32
      Niech żyje Babcia! Dużo zdrowia, aktywności i radości w życiu!
      I jeszcze dopiszmy: przedwojenny materiał ale i internetów się nie używało, żadna tam ebabcia - prawda ematki? wink
      • konwalka Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 10:34
        no niby nie, ale moja slucha ACDC
        • beata985 Re: moja babcia miała sepse 13.03.17, 12:08
          mój syn już ją kocha big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka