Dodaj do ulubionych

chyba sie pochlastam

24.03.17, 20:49
Najpierw, wczoraj, uczennica powiadomila mnie, że byla na "Pokocie", i że pani Duszejko od razu jej sie skojarzyla ze mną

https://culture.pl/sites/default/files/styles/galeria_style/public/images/culture.pl/r.palka_020615-13.jpg?itok=Qf_B1XU8

A dzisiaj przyjaciółka przyslala maila, zaczynajacego się od slów:

Czesc Kochana,
pracuje, ale robie na sekundke przerwe, bo musze Ci sie z czegoś zwierzyc! Skojarzylas mi sie z BONOBOsmile

https://99px.ru/sstorage/53/2016/08/tmb_176024_9378.jpg

Ciekawe, co jeszcze mnie może spotkać.
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 21:52
      Nanga, what's wrong? To z powdu Wielkiego Postu czy co, ze sie tak ematkom/emateczkom/ematuniom/ematulom podkladasz? Najpierw watek o przywarach polskich, teraz ten? Kurcze, masz jakas potrzebe samoumartwiania? Wlosienice szyjesz czy jak? Az jestem zaskoczona, ze jeszcze tu zadna reality-oriented matka extraordinaire nie napisala Ci z kim jej sie kojarzysz wink Mnie tam sie kojarzysz z ta pania (for better and/or worse) wink Cheers.
      https://www2.pictures.zimbio.com/gi/Susan+Sarandon+2017+Winter+TCA+Tour+Day+10+oK_ZL2sbmpOl.jpg
      • nathasha Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 21:55
        jak susan moze sie kojarzyc for worse? toz to ikona jest.
        • nickbezznaczenia Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:01
          Właśnie obejrzałam:

https://media.timeout.com/images/101745005/630/472/image.jpg
        • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:01
          Narhasha, nie pamietasz "Some like it hot", szczegolnie ostatniego zdania filmu? big_grin Cheers.
          • nathasha Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:09
            Az musialam sobie wygooglowac i w kwestii ostatnich zdan Guardian mi podpowiedzial smile ja film widzialam wieki temu, jeszcze jako nastolatka, i w polskiej wersji (wiec some like it hot nic mi nie mowi smile a susan uwielbiam za dead man walking, zreszta penna tez, to jest dla mnie jeden z najwazniejszych filmow.
            • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:43
              Ha, to Ci powiem, ze mialam zaszczyt/przyjemnosc poznac osobiscie Sister Helen Prejean - amazing woman, naprawde taki "lepszy gatunek czlowieka" smile Jest pewien typ ludzi, przy ktorych zawsze wraca mi wiara w Czlowieka - Sister Prejean jest jednym z takich ludzi.
              • menodo Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 11:03
                mialam zaszczyt/przyjemnosc poznac osobiscie Sister Helen Prejean"

I z nią kojarzy Ci się nanga??????
      • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:51
        Wszystko dobrze smile
        wszystko dobrze smile
        myślałam, że bedzie śmiesznie
        • iziula1 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:52

I jest big_grin
        • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:54
          Jestesmy z Toba big_grin
          https://2.bp.blogspot.com/-63zUVTkTbog/TYO_chFWCuI/AAAAAAAABqc/LzafA3sjeig/s1600/Nouvelle%2Bimage%2B%25289%2529.bmp
          • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:25
            Cudne są. Wciąż planuje wyjazd do - nigdy się nie mogę nauczyc - Drezna lub Lipska, bo tam je mają w zoologu.
            A tu jedna z książek mego zycia, nie tylko o bonobo:

https://www.deltami.edu.pl/temat/roznosci/biologia/2015/01/30/bonobo-i-ateista_thumb_350px.jpg
            • morekac Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 10:44
              Muszę przyznać, Nango, że to dzięki Tobie zabrałam się za de Waala ...
              • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 14:17
                Ojejku, nie masz pojęcia, jak się cieszę.
                A co myslisz o nim?
                • morekac Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 00:06
                  Mnie się to książki bardzo podobały. I starszej córce także. A człowiek niezbyt różni się od innych naczelnych - tyle tylko, że więcej gada...
    • stephanie.plum Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 21:53
      :~D

kto wie, kogo będziesz przypominać, kiedy się pochlastasz...?
    • magic.marker Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 21:54
      Eee z muzykiem Bonobo czy szympansem Bonobo? suspicious
      jak to drugie plus uczennica to może zmień fryzurę? wink
      • stephanie.plum Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 21:58
        byłam pewna, że chodzi o szympansa i zachodziłam w głowę, co też musiała pić ta przyjaciółka...
        • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:03
          stephanie.plum napisała:

> byłam pewna, że chodzi o szympansa i zachodziłam w głowę, co też musiała pić ta
          > przyjaciółka...

Same here big_grin Ale uznalam, ze moze chodzi o to, ze one sa naszymi najblizszymi kuzynami wink Ot, takie niewinne quid pro quo big_grin
    • fornitta69 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:02
      Moja babcia kiedys uslyszala od piecioletniej sasiadki: pani jest taka piekna jak krokodyl- powiedziane to bylo ze szczerym zachwytem. Bonobo tez jest piekne,nie znasz sie tongue_out
      • bi_scotti Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:06
        OK, to skoro Nanga sie podlozyla, to niech bedzie: ze zwierzat, kojarzy mi sie z zyrafa a z drzew z wierzba placzaca z Chopin'em pod tudziez z ksiazeczka dla preteens "I ty zostaniesz Indianinem" - nic tu nie jest logiczne ale za to bardzo moje tongue_out Cheers.
    • lapu_capuu Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:05
      Przebijam na pocieszenie - ja się komuś skojarzyłam z Gollumem wink
      • nathasha Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:10
        big_grin
      • chicarica Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 09:57
        Nie wiem czy to dobrze, bo Gollum zdaje się wzorowany był na Putinie big_grin
        • lapu_capuu Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 13:16
          A gdyby Gollum nie był wzorowany na Putinie, tylko był brzydki jak noc sam z siebie, to byłoby lepiej? wink
          • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 14:19
            Mnie się z Gollumem kojarzy Emma Stone smile
    • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:46
      Dziewczyny kochane, mialo byc śmieszne. To znaczy mnie ubawilo (zwlaszcza że i panią Duszejko, i - jeszcze bardziej bonobo (malpiszony) szczerze lubię). W każdym razie bardzo Wam dziękuję za dobre słowa smile
      • kochamruskieileniwe Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:18
        Ale wiesz, ze bonobono, to jedyne zwierzęta, które uprawiają seks dla przyjemności, a nie tylko w celach rozrodczych? Dzieki temu żyją w społeczności niemal pozbawionej agresji...
        Zawsze mi się z tym bonoboneo kojarzą suspicious
        • kochamruskieileniwe Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:18
          bonobono, miało być
          • kochamruskieileniwe Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:21
            BONOBO....
            Kurcze, idę spać. Dwoi mi się w ocvzach..
        • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:27
          Pewnie że wiem smile
          I matriarchat mają smile
          Jak po raz pierwszy o nich przeczytałam, uznalam, że to wymyslone, najpewniej przez feministki wink
    • iziula1 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:49
      Nanga , lubię twoje wpisy. Potraktuj to jak komplement. Zresztą, już to zrobiłaś tylko nas tu kokietujesz suspicious
    • joa66 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 22:58
      A ja się czasami zastanawiam czy nie widziałam Cię w realu. Jeżeli byłaś na konferencji o handlu ludźmi (warszawa)
      • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:29
        Nie, na takiej mnie nie było. Ale bedę za 2 tygodnie w stolicy, to możemy sie spotkac (w realu Ci wyjasnię co z tym deptaniem big_grin)
        • joa66 Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 09:25
          Była pani, która mówiła o problemach ważnych dla Ciebie, a na dodatek - jak się okazuje - była podobna do pani Duszejko. Stąd skojarzenie.

nanga, następnym razem - po ponad półrocznym uziemieniu z powodów zdrowotnych do końca marca powinnam wiedziec czy mogę już latać. Jeżeli tak, to się jak najszybciej zwijam na tydzień, dwa , więc w Warszawie pewnie mnie nie będzie.
          • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 14:23
            Trudno, moze kiedys wpadniesz do wrocka?
            w kadym razie udanego wyjazdu smile
    • claudel6 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:08
      ale nanga, fakt, Ty jesteś wykapana Duszejko. masz może większy rys miłości do ludzkiej rasy niż ona, ale reszta się zgadza.
      • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:30
        Na astrologii sie nie znam sad
        Ale auto mam japonskie big_grin
        • iziula1 Re: chyba sie pochlastam 24.03.17, 23:37
          nangaparbat3 napisała:

> Na astrologii sie nie znam sad
          > Ale auto mam japonskie big_grin
          >

Czyli twoja iskra która leciała zahaczyła o uran i lekko odbiła się o pluton wink
          • nangaparbat3 Re: chyba sie pochlastam 25.03.17, 14:22
            Zaiskrzyło? smile

Kiedyś dostałam w prezencie prawdziwy horoskop, ale szczęsliwie tkwiłam w blędzie co do godziny moich urodzin, pomylilam się prawie o poł doby, więc chyba sie nie liczy. Nie lubie przepowiedni wink
    • eliszka25 Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 02:55
      hehe, bonobo sa boskie smile

Moja kolezanka uslyszala kiedys, ze ma oczy jak krowa, w sensie, ze takie ladne, bo to mial byc komplement big_grin
      • yvi1 Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 06:22
        " Ma pani przepiekna watrobe " zachwycil sie nasz ordynator smile.
        Tez komplement i jaki orginalny😙😙😙.Nie kazdej kobiecie jest dane go uslyszec.
        • eliszka25 Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 07:02
          ja bym nawet powiedziala, ze jestes w elitarnym gronie nielicznych kobiet, ktore uslyszaly taki komplement big_grin
        • chocolatemonster Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 10:00
          Boski komplement!
        • black.emma Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 10:20
          Moja mama usłyszało to samo o ściankach żołądka wink
    • chocolatemonster Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 10:02
      Ojtam. Ja miałam 10 lat jak na rynku mojego miasta pewien uliczny malarz zakrzyknal na mój widok 'co za cudownie brzydkie dziecko!'(byłam blada,bardzo chuda i miałam włosy w kolorze lnu).
    • edelstein Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 10:46
      Ja sie kojarze jednej osobie ze swinka morskabig_grin
    • menodo Re: chyba sie pochlastam 27.03.17, 10:59
      Ciekawe, co jeszcze mnie może spotkać."

Myślę, że pani Duszejko nie założyłaby tak narcystycznego wątku na ematce wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka