panna_lila 18.04.17, 17:29 Mam włosy, jak to się teraz nazywa "wysokoporowate", a chciałbym takie lejące, śliskie ☺ czym myć, jakich odżywek używać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liisa.valo Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:32 Odżywka Kallos - są różne rodzaje, do różnych włosów. Są genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:55 Po zastosowaniu kallos są jak muslin- dopóki nie wyschna Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:57 Tak? Ja mam z Kallosa mleczną odżywkę i po wyschnięciu są gładkie i miękkie. Po żadnej odżywce takiego efektu nie miałam, ale mam świadomość, że to od włosa zależy. Ja miałam wcześniej takie siano raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:15 Używam bananowej, trochę wygladza, ale nie jakoś spektakularnie. Efekt wow i muslin miałam kiedyś, gdy przez pomyłkę uzylam jedwabiu zamiast szamponu i nałożyłam go w dużej ilości ;D Odpowiedz Link Zgłoś
syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: włosy jak muślin 18.04.17, 19:51 W tych kallos na drugim miejscu w skladzie jest alkohol wiec to raczej nie jest odzywka wskazana do sianowatych wlosow, poeksperymentowalabym z olrjowaniem amla albo sesa Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: włosy jak muślin 18.04.17, 20:41 Ten alkohol jest emolientem Cetearyl alcohol to nie to samo co np. benzyl alcohol czy alcohol denat. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: włosy jak muślin 18.04.17, 21:01 Ja mam bananową, do której dodaję olejek do masażu z Rossmanna. I w tym połączeniu działa świetnie. Nie toleruję oleju kokosowego i keratyny. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: włosy jak muślin 18.04.17, 21:11 O, to jest pomysł, bo do samego olejowania trochę się zniechecilam. A te bananową nawet polubilam (na zmianę z innymi), bo lekko rozjasnia mi włosy, a dokladniej robi ładne refleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: włosy jak muślin 19.04.17, 22:31 liisa.valo napisała: > Tak? Ja mam z Kallosa mleczną odżywkę i po wyschnięciu są gładkie i miękkie. Po > żadnej odżywce takiego efektu nie miałam, ale mam świadomość, że to od włosa z > ależy. Ja miałam wcześniej takie siano raczej. > Gdzie mogę kupić tę odżywkę? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: włosy jak muślin 19.04.17, 22:31 karme-lowa napisała: > liisa.valo napisała: > > > Tak? Ja mam z Kallosa mleczną odżywkę i po wyschnięciu są gładkie i miękk > ie. Po > > żadnej odżywce takiego efektu nie miałam, ale mam świadomość, że to od w > łosa z > > ależy. Ja miałam wcześniej takie siano raczej. > > > Gdzie mogę kupić tę odżywkę? *tą Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: włosy jak muślin 20.04.17, 06:57 tę, tą i tamą można dostać na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:38 Niewiele zrobisz. Możesz poprawić kondycję włosów, ale śliskich i lejących się mieć nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:39 Jakby Ci to powiedzieć, przerobienie siana na taflę* nie jest takie proste, metoda prób i błędów i duuużo zabiegów przy tym, a i tak jest duża szansa, że się nie uda. A jak się uda, to odrobina wilgoci w powietrzu i wszystkie zabiegi psu w d... Oleje, maski porządne, lekkie odżywki o kant zadka, to z mojego doświadczenia. Olej każdy musi znaleźć dobry do swoich włosów, tylko ostrzegam, nie łap się za kokosowy bo Ci się siano sklonuje. Maski - Serical Crema al Latte, Bingo Spa kuracja arganowa, Isana maska do zniszczonych włosów (złota tubka, tylko maska, a nie odżywka). Ale to też nie tak, że mi się włos ślizga i leje... *nie piszę złośliwie, sama mam wysokoporowate siano Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia_bardzo_przecietna Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:47 Keratynowe prostowanie w salonie, na odzywki szkoda kasy, nie dadzą ci efektu, jakiego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: włosy jak muślin 18.04.17, 17:55 Ja mam lejące i śliskie włosy w "prezencie" od natury. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:44 Bo wymodelowane oklapują nawet przy mgle, nie mówiąc o deszczu. Bo ciężko je "odkleić" od skóry, w sensie unieść. Bo z każdego kucyka, warkoczyka, koka się wyslizgują. Bo trzeba je wyjątkowo perfekcyjnie strzyc - najmniejsza niedoróbka od razu wali po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: włosy jak muślin 19.04.17, 11:44 Już nie mówiąc o tym, że jakiekolwiek ich ułożenie to istna męka i tony środków utrwalających... I np. szamponów koloryzujących one w ogóle nie zauważają . Nie wstrzeliłam się w modę - kiedy najbardziej mi zależało na wyglądzie, to na topie było siano, a co najmniej kręcone włosy. Teraz bez żadnych zabiegów zadawałabym szyku, niestety już mi rozpuszczone włosy nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:52 Mam to samo.. jedwabiste proste cieniutkie wlosy. Okropnosc. Zadna fryzura sie nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: włosy jak muślin 18.04.17, 21:15 Dokładnie, mam tak samo i robię wszystko, żeby mieć siano na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:22 Jak masz mocno porowate to nie ma takiej odżywki na świecie. Jak mniej, to prostowanie keratynowe plus dobra odżywka, L'Oreal lub Wax. I prostownica do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: włosy jak muślin 18.04.17, 22:39 Miałam takie włosy po jednej odżywce Pantene, która wycofali. Od tamtego czasu nie trafiłam na produkt, który mi zrobi jedwab na głowie. Odżywka.maska wax treatement trochę daje ten efekt, ale trochę. Maski Kallos są do d... Używałam 4 różnych Efekt poślizgu był tylko na mokrych włosach. Myślałam, ze za mało uzywam, więc raz wylałam na włosy 1/3 słoika a efekt i tak był zaden po wysuszeniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: włosy jak muślin 19.04.17, 15:31 a mydłem syberyjskim babuszki Agafii myłas kiedyś włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: włosy jak muślin 19.04.17, 22:34 Tak. Zużyłam pół pudelka. Efekt zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:25 A może siemię lniane albo laminowanie żelatyna? Strzelam, nie próbowałam, czytałam tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
nottymoni Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:39 Szampon bez sls to podstawa. Maska z żelatyny bardzo ładnie wygładza włosy. Duży połysk można uzyskać z pomocą naturalnej henny i indygo. Ale to kuracja tylko dla rudych lub brunetek 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: włosy jak muślin 18.04.17, 18:48 Bez SLES jeśli już. Szamponu z SLS to chyba na oczy nie widziałam, prędzej jakieś badziewne dodatki do kąpieli. No ale - po "delikatnych" szamponach bez sles to dopiero miałam stóg siana nie do rozczesania. Tępe to jak diabli, zupełnie niewydajne, wyrywanie włosów już przy myciu, bardzo dziękuję, nikomu już tego cudownego sposobu nie doradzam. Szampon ma bezproblemowo myć, pielęgnację zostawiam innym kosmetykom. Odpowiedz Link Zgłoś
nottymoni Re: włosy jak muślin 19.04.17, 13:55 na swiecie uzywa sie terminu SLS free, ja emigrantka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: włosy jak muślin 19.04.17, 15:04 Może się używa, ale to jest wprowadzające w błąd, bo SLS i SLES to dwie różne rzeczy. SLES większej krzywdy nie robi, SLS faktycznie wysusza i może podrażniać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: włosy jak muślin 19.04.17, 19:45 madzioreck napisała: > No ale - po "delikatnych" szamponach bez sles to dopiero miałam stóg siana nie > do rozczesania. Tępe to jak diabli, zupełnie niewydajne, wyrywanie włosów już p > rzy myciu, bardzo dziękuję, nikomu już tego cudownego sposobu nie doradzam. Pewno dlatego, że tych delikatnych szukałaś na półkach z kosmetykami dla dzieci, albo przestałaś szukać jakieś kilka-kilkanaście lat temu, bo te pierwsze szampony z delikatniejszymi detergentami faktycznie takie były. Ale teraz już nie. Ja używam szamponów, które jako detergenty zawierają sodium coco-sulfate i lauryl glucoside, najczęściej niemieckiej marki Alverde (drogeria DM) albo Lavera. Te szampony pienią się mniej, ale by poprawić wydajność wystarczy porcję szamponu spienić z odrobiną wody w pustej butelce po szamponie i rozlać na całe włosy. I nie zgadzam się z twoim "Szampon ma bezproblemowo myć, pielęgnację zostawiam innym kosmetykom", bo od kiedy myję głowę tymi szamponami, moje włosy nie potrzebują aż tyle pielęgnacji i przestały być sianowate. Agresywne szampony przy wysokoporowatych włosach robią na głowie sajgon. Tego nie odżywi żadna odżywka, co najwyżej, jak się przesadzi, to będą tłuste strąki, albo jeszcze większe siano, bo odżywki do spłukiwania często zawierają emulgatory paradoksalnie odtłuszczające jeszcze bardziej włosy. U mnie na dodatek, bo jestem blondynką, odżywki przyciemniają włosy, "zjadają" blask, więc wolę je "pielęgnować" nie używając szamponów z sodium laureth sulfate i rezygnując całkowicie z odżywek. . Gładkie, jedwabne włosy robią za to lekkie, nietłuszczące olejki bez spłukiwania, jak na przykład Schauma Mirror Gloss 24h (mój ulubiony) albo klasyk John Fieda Frizz Ease Original 6 Effects Serum z jedwabiem. Oba preparaty można używać na mokre i na suche włosy. Od czasu do czasu świetnie sprawdza się też u mnie maska marki Lavera (w saszetce) dla suchych i zniszczonych włosów z olejem migdałowym i z orzechów macadamia. Z domowych sposobów na gładkie włosy, to wypłukanie po myciu wodą z sokiem z cytryny (kwaśne zamyka łuskę włosa) albo z mocno gazowaną i słabo mineralizowaną wodą mineralną, może być też zwykła sodowa. U mnie robi to nawet fryzjer, przepłukując włosy sodówką z butli gazowej nawet kilka minut. To robi włosy jak wygładzone prostownicą. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: włosy jak muślin 19.04.17, 23:03 Nie, nie tylko dla dzieci. Widać co włos to gust Ja wróciłam do zwykłych, ziołowych szamponów, typu Pollena Ewa rumiankowa czy coś, i to mi przysparza najmniej problemów z myciem. Co do odżywek (osobiście wolę maski) - nigdy nie zdarzyło mi się chyba przeciążyć włosów, że tłuste strąki czy coś. Nie przypominam sobie, serio. Mam wrażenie, że moje włosy są jak gąbka. Mogę zemulgować jakiś olejek z maską, nałożyć to po myciu, spłukać samą wodą i nic takiego jak tłuste strąki mi się nie przytrafi. Natomiast sianowacą mi włosy wszelkie "lekkie" odżywki, szczególnie te ziołowe (ale ziołowo-olejowe już nie) - w najlepszym przypadku nic nie robią. Ja robię tak: mycie, maska na kilka minut, spłukanie, odrobina jakiejś odżywki albo innej maski (nie spłukuję), włosy schną. Na suche włosy 3-4 kropelki olejku, na to jakiś silikonowy klajster. Nie wiem, co musiałabym zrobić, żeby przeciążyć włosy - po takim czymś mam po prostu gładkie, nienapuszone włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: włosy jak muślin 18.04.17, 19:29 Balsam wygładzający Montibello Decode Smooth Absolute Plus. Podobno z szamponem działa bardziej. Ja kupiłam do kręconych włosów, żeby może były mniej kręcone. Bez przesady ale da się przeżyć. Podejrzewam, że na sianowatych a nie solidnie kręconych efekt będzie bardziej spektakularny. Odpowiedz Link Zgłoś
marlamar Re: włosy jak muślin 18.04.17, 20:57 Używałam całej serii Montibello - szampon, odżywka, maska. Spektakularnych efektów nie było, ale coś tam robi. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: włosy jak muślin 18.04.17, 21:13 Witam Po co ci lejące, śliskie? Wężem jesteś? Nie daj się nabrać na reklamy, tam są światła, i fotoszop. Raz miałam lśniące, po hennie, w liceum i starczy. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: włosy jak muślin 18.04.17, 22:47 Przeczytałam "włosy jak muslim" Czy jestem już rasistką? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: włosy jak muślin 19.04.17, 00:04 Czym ja to sobie ostatnio klapłam włosy na maxa?? Hmmm... a już wiem wymyłam tylko odżywką z wyciągiem z tataraku z elfy. Mam ładne, gładkie, śliskie włosy ale podatne na układanie, ale wówczas to odkleić od głowy nie mogłam o dziwo jak myje szamponem z tej serii i na to odżywka to włos mam ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: włosy jak muślin 19.04.17, 11:33 Ja mam włosy średnio porowate, najlepsze efekty mam po niektórych szamponach do tłustych włosów (The Body Shop Rainforest Balance, na przykład), w połączeniu z dobrą odżywką lub maską (np. Karite Rene Furterera). Ale również dobre efekty daje u mnie szampon Davines nawilżający z lżejszą odżywką, i połączenie szamponu Gliss Kur tego www.rossmann.pl/Produkt/Gliss-Kur-Total-Repair-szampon-do-wlosow-suchych-i-zniszczonych-400-ml,105362,7130 lub tego www.rossmann.pl/Produkt/Gliss-Kur-Oil-Nutritive-szampon-do-wlosow-dlugich-o-rozdwajajacych-sie-koncach-400-ml,101284,7134 z tą odżywką www.rossmann.pl/Produkt/Gliss-Kur-Oil-Nutritive-maska-przeciw-rozdwajaniu-200-ml,376698,7150 Najlepszy efekt i tak daje zastosowanie odpowiednich specyfików do stylizacji. Dla mnie genialny jest ten krem Alterna www.wszystkodowlosow.pl/alterna-bamboo-luminous-shine-silk-sleek-brilliance-cream-odzywczy-krem-nablyszczajacy-125-ml-p2423 Obiecuje silk sleek włosy, i takie są, myślę, że o to ci właśnie chodzi. Jest bardzo wydajny, wystarczy odrobina. Włosy są lejące, śliskie, sypkie, nie przyklapnięte, nie przetłuszczone. Niezły jest też ten produkt, uzywa go moja córka o wysokoporowatych, kręconych włosach wizaz.pl/kosmetyki/produkt,76747,montibello-smart-touch-12-in-1-treatment.html Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: włosy jak muślin 19.04.17, 13:59 Wiesz co, przypomniało mi się, że istnieje coś takiego jak pomada Cock Grease. Podobnoż wygładza pięknie. Zastrzegam, że znam tylko z ust używaczki, sama nie stosowałam. Może to? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: włosy jak muślin 19.04.17, 14:51 Mam ten pieprzony muślin i specjalnie nie używam odżywek, żeby włosy były choć trochę sztywniejsze. Nie mam idealnego kształtu czaszki, ani urody, do ktorej pasuje fryzura "na topielicę", a na dodatek jestem już na to za stara. W młodości robiłam trwałą pod lat już tego nie robię, ale znalezienie fryzjera, ktory umie moje włosy obciąć i nadać im objętość samym strzyżeniem to trudne zadanie. Szczotka do modelowania towarzyszy mi przez całe życie, a i tak fryzura trzyma się tylko przy ładnej pogodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: włosy jak muślin 19.04.17, 22:10 maanu.pl/pl/p/Zestaw-Keyliss-szampon-maska-Emsibeth-MAANU/2120 Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: włosy jak muślin 19.04.17, 22:11 maanu.pl/pl/p/Maska-z-aminokwasami%2C-keratyna-i-olejkiem-arganowym-ULTIMATE-150ml-NAK-Australia/2023 Odpowiedz Link Zgłoś