Dodaj do ulubionych

Zegar wahadłowy na ścianę

29.04.17, 13:51
Czy taki za paręset złotych opłaca się brać, czy to będzie tylko bubel i zwykła namiastka?
Mam wielki podziw dla sztuki zegarmistrzowskiej (niestety nie stać mnie na noszenie Patka ani nawet Grand Seiko lub Omegi) i zacząłem rozmyślać o "mechaniku", ale na ścianę.
Obserwuj wątek
    • hallbera.jarlakappi Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 13:57
      jozek weź se kup chomika
      • mdro Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 14:52
        Żeby go karmił jakimiś świństwami, bo akurat w necie jakieś bzdury wyczytał?
        • hallbera.jarlakappi Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 17:06
          pomyslalam ze mialby do kogo gebe otworzyć ale masz racje, zaczalby pchac w biednego gryzonia sterydy czy inny syf
          • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 17:15
            Albo wołowinę w psa - podobno psy-karki wtedy rosną. big_grin
            Tak, zjadłem górę sterydów, stąd takie pryszcze. big_grin Wychodzi na to, że zastrzyki ze sterydów sobie robiłem już jako nastolatek. big_grin
            A gęby w swoim domu nie muszę do nikogo otwierać u siebie, z wiekiem stałem się nieufny i zamknięty na ludzi. wink
            • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 17:16
              Zresztą przy moich dzisiejszych gabarytach to nikt nie powinien ze mną mieszkać i mnie oglądać topless, bo jakby zobaczył brzuch, to by zawału dostał. big_grin
            • hallbera.jarlakappi Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 17:20
              a nie myślałeś żeby się zamknąć na ludzi jeszcze bardziej i odlaczyc od internetu ?
              • cosmetic.wipes Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 20:59
                Doskonały pomysł big_grin
    • mdro Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 14:58
      Nie wiem, jaki zegar masz na myśli, ale odradzam - zegary wahadłowe są hałaśliwe wink. Mamy taki na ścianie (pamiątka rodzinna), ale nie nakręcamy, bo głośno tyka i wybija godziny.
      • ichi51e Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 15:51
        O zgadzam sie. U moich dziadkow byly - spac sie nie dalo. Do tego jeden wybijal cwiartki...
      • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 16:27
        Za to zegary wahadłowe są najdokładniejszymi z zegarów/zegarków mechanicznych.
        • memphis90 Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 21:01
          Nie ma czegoś takiego jak najdokładniejszy zegar. Upływ czasu jest względny.
          • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 22:39
            To czemu w przypadku zegarkach mówi się o odchyłach?
    • mikams75 Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 15:41
      wez jak ci sie podoba.
      • paniusia.aniusia Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 15:43
        Ja mam i lubię. Wahadłowe,stary ,wybija godziny i połówki.
    • edelstein Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 15:47
      Ulubione temat Jozka zaraz po pryszczach i miesniach,zegarki.
      • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 16:21
        Bo się odezwałem parę razy w temacie o zegarkach jakiś czas temu? Cóż, fajnie byłoby mieć zegarek min. za 10 koła, jakby się odpowiedniego zarabiało. A to i tak jest nadal tani zegarek. Nie popieram jednak życia ponad stan, nie wyobrażam sobie też tym bardziej takiej sytuacji, że mam zegarek droższy niż mieszkanie (a są zegarki i za setki tysięcy i pewnie nawet za miliony).
        Nie będę się tu użalał nad sobą jak pryszcze ryją banię, ludzie mają gorsze problemy i szczeniackie byłoby jęczeć teraz nad sobą z powodu pryszczy. Jednak spory trądzik może odbijać się na psychice, a i są takie przypadki które wymagają hospitalizacji. A do tego jak się ma spore pryszcze, a nie jest się jednostką wybitną, to pannę ciężko poderwać. Ja byłem zawsze zwykłym chłopakiem co lubił piwo wypić, muzyki posłuchać, nie byłem ani szkolną gwiazdą koszykówki ani prymusem co wygrał w olimpiadzie indeks "Jagiellonki", więc na pierwszą dziewczynę musiałem poczekać aż pryszcze zejdą. Było lato, nie miałem trądziku, byłem też szczupły - ja muszę być naprawdę w odpowiedniej formie, by coś wyrwać. Na złoty charakter nie wyrwę, bo go nie mam. big_grin Jestem zwykłym hedonistą i chyba egoistą.
        Trądzik młodzieńczy to temat szeroki, nie ma co go bagatelizować, sami lekarze nie wiedzą z czego się bierze.
        Teraz to bym chyba jednak wolał mieć znowu pryszcze, a w zamian płaski brzuch. big_grin
        • aj_riszka Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 19:17
          biceps_of_steel napisał:

> Teraz to bym chyba jednak wolał mieć znowu pryszcze, a w zamian płaski brzuch.
          > big_grin

Tak mi sie to skojarzylo z ta scena z 'Angry Birds'... tam jest taki potezny orzel...
          • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 20:20
            W sumie gdyby nie mój "bębenek", to bym miał sylwetkę jak dorodny orzeł - pokaźna klata, barki, plecy oraz ramiona i wąska talia. tongue_out
            • culebre Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 23:09
              Bębenek bębenkiem, ale cała reszta brzmi smakowicie. A z ryja chociaż wyględny jesteś?
              • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 30.04.17, 08:48
                culebre napisał:

> Bębenek bębenkiem, ale cała reszta brzmi smakowicie. A z ryja chociaż wyględny
                > jesteś?

Mysle, ze twarz mam przecietna i jak obetnie mnie dobry fryzjer, to prezentuje sie jako tako, ale ostrzyzony maszynka i bez okularow wygladam z kolei jak malorolny chlopek roztropek i reprezentant pospolstwa, co przed wojna na pana by musial zasuwac.
                Niestety jednak przez moja "kraglosc" moge sie zblizac do Misiewicza.
    • inguszetia_2006 Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 22:48
      Witam
      Jak ci się podoba to kup sobie. Mam wahadłowy i stanął jakiś czas temu. Uff... Już nie straszy po nocywink Becker z lat 20 - tych. A co chcesz kupić? Metrona czy coś innego?
      Pzdr.
      Ing
      • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 22:58
        Jakbym miał kupić, to coś za parę stów. Jestem straszną konserwą i ciągnie mnie do klasycznych rozwiązań.
        • inguszetia_2006 Re: Zegar wahadłowy na ścianę 29.04.17, 23:06
          Witam
          Za parę stów kupisz Metrona z lat 60 - tych. Porządne mechanizmy to były. Nie wiem, czy robią teraz zegary, bo się specjalizują w licznikach na wodęwink Tylko pytanie, czy ci się podoba stylistyka lat 60 - tych? Modna jest, owszem, ale nie każdy to czuje.
          Pzdr.
          Ing
          • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 30.04.17, 08:57
            A w razie czego remont takiej uzywki jest drogi?
            • ichi51e Re: Zegar wahadłowy na ścianę 30.04.17, 11:46
              No coz jak ci kasy szkoda...
              • biceps_of_steel Re: Zegar wahadłowy na ścianę 30.04.17, 11:52
                Wiem, że za parę stów można kupić nowego "wahadłowca", tylko czy to nie będzie badziewie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka