alfa36 11.05.17, 13:32 Mój łokieć jest poskładany, bodajże została mi jeszcze jedna metalowa część. Czy powinnam mieć zaświadczenie od lekarza przed wylotem? Pewnie będę piszczała na bramkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rulsanka Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 14:18 Nie będziesz. Dla pewności możesz wziąć zdjęcie rtg. Ja miałam przy pierwszym locie, później już sobie darowałam. Nigdy nie piszczało z tego powodu (mam śrubę w nodze). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 14:22 Nie, Jak zapiszczy to Cię sprawdzą. Jak nic nie znajdą to i tak przepuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:14 Nie będziesz piszczała, chyba że wydasz odgłos paszczą Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:17 Bedziesz piszczec pewnie i tak ci musza obszukac nawet jak masz kartke od lekarza. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
po-trafie Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:19 Jak powyzej: jak obszukuja po piszczysz to nie szukaja "co zapiszczalo" tylko "czy ta osoba ma cokolwiek niebezpiecznego i metalowego" Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:22 Właśnie dzisiaj siostra podjęła temat spirali antykoncepcyjnej w kontekście bramek na lotnisku - czy ktoś wie moze, czy one są całe z plastiku, czy maja jakieś metalowe elementy? Moze głupie pytanie, ale zupełnie nie jestem w temacie i nie wiem, czy spirala piszczy (to chyba będzie jednak jedno z pytań roku). Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:49 Nie, spirala nie piszczy. Żelazo we krwi też nie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:50 Najwyzej kaza jej się rozebrać Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:29 I zajrzą do środka, żeby sprawdzić, że nie kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 16:54 > nie wiem, czy spirala piszczy Nawet fiszbiny w staniku piszczą dopiero wtedy, kiedy urządzenia są nastawione na maksymalną czułość. Piszczały mi tylko raz, jak leciałam tuż po 11.09. Przed ani nigdy później już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 16:58 Mój mąż ma taki problem, zawsze piszczy na bramkach i zawsze dokładnie go sprawdzają, kiedyś w Oslo zabrali go do pomieszczenia na boku i kazali rozebrać do bielizny. Zaświadczenie od lekarza ich kompletnie nie interesuje. Jest to lekko upierdliwe, ale da się żyć i podróżować. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:22 Ale to chyba oczywiste, że zaświadczenie od lekarza nie zwalnia od obszukania.... Jakby terrorysta nie mógł mieć gwoździa w nodze i kałasza pod płaszczem... Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 20:53 Oczywiście, masz rację. Wspomniałam o tym, bo ktoś wyżej pisał o kartce od lekarza. Mąż w klinice dostał coś co nazywali "paszportem protezy" chyba i kazali mieć zawsze przy sobie. Wg mnie kompletnie nie ma sensu pamiętać o zabieraniu tego świstka, bo jak muszą sprawdzić to muszą. Nikt nigdy nawet z ciekawości nie popatrzył na to. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:27 Mój mąż ma metal w przedramieniu. Za każdym razem bramka na lotnisku piszczy, gdy przez nią przechodzi. Wystarczy, że pokazuje blizny na przedramieniu i go puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 18:55 Nie mam nic metalowego a bardzo czesto mi cos piszczy, nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 21:24 Za wysoki poziom zelaza we krwi mi piszcza fiszbiny,ale tylko na lotnisku w Gdansku Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 20:56 Nie piszczy. Mam w lokciu i w szczece. Odpowiedz Link Zgłoś
zarin Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 21:08 Mam zawsze papier w razie czego, że mogę piszczeć, ale nigdy się nie zdarzyło (implant ślimakowy). Odpowiedz Link Zgłoś