Dodaj do ulubionych

Metal w ciele a bramki

11.05.17, 13:32
Mój łokieć jest poskładany, bodajże została mi jeszcze jedna metalowa część. Czy powinnam mieć zaświadczenie od lekarza przed wylotem? Pewnie będę piszczała na bramkach?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 14:18
      Nie będziesz.
      Dla pewności możesz wziąć zdjęcie rtg. Ja miałam przy pierwszym locie, później już sobie darowałam. Nigdy nie piszczało z tego powodu (mam śrubę w nodze).
    • edelstein Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 14:20
      Zbedne.
    • iwles Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 14:22

Nie,
      Jak zapiszczy to Cię sprawdzą. Jak nic nie znajdą to i tak przepuszczą.
      • aqua48 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:14
        Nie będziesz piszczała, chyba że wydasz odgłos paszczą smile
    • ichi51e Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:17
      Bedziesz piszczec pewnie i tak ci musza obszukac nawet jak masz kartke od lekarza. Life.
    • po-trafie Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:19
      Jak powyzej: jak obszukuja po piszczysz to nie szukaja "co zapiszczalo" tylko "czy ta osoba ma cokolwiek niebezpiecznego i metalowego"
      • naturella Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:22
        Właśnie dzisiaj siostra podjęła temat spirali antykoncepcyjnej w kontekście bramek na lotnisku - czy ktoś wie moze, czy one są całe z plastiku, czy maja jakieś metalowe elementy? Moze głupie pytanie, ale zupełnie nie jestem w temacie i nie wiem, czy spirala piszczy big_grin (to chyba będzie jednak jedno z pytań roku).
        • memphis90 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:49
          Nie, spirala nie piszczy. Żelazo we krwi też nie piszczy.
          • lady-z-gaga Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:00
            big_grin
          • cosmetic.wipes Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 20:56
            big_grin
        • konsta-is-me Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 15:50
          big_grin
          Najwyzej kaza jej się rozebrać wink
          • rosapulchra-0 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:29
            I zajrzą do środka, żeby sprawdzić, że nie kłamie big_grin
            • rosapulchra-0 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:29
              *czy, nie że
        • szarsz Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 16:54
          > nie wiem, czy spirala piszczy

Nawet fiszbiny w staniku piszczą dopiero wtedy, kiedy urządzenia są nastawione na maksymalną czułość. Piszczały mi tylko raz, jak leciałam tuż po 11.09. Przed ani nigdy później już nie.
    • norra.a Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 16:58
      Mój mąż ma taki problem, zawsze piszczy na bramkach i zawsze dokładnie go sprawdzają, kiedyś w Oslo zabrali go do pomieszczenia na boku i kazali rozebrać do bielizny. Zaświadczenie od lekarza ich kompletnie nie interesuje. Jest to lekko upierdliwe, ale da się żyć i podróżować.
      • memphis90 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:22
        Ale to chyba oczywiste, że zaświadczenie od lekarza nie zwalnia od obszukania.... Jakby terrorysta nie mógł mieć gwoździa w nodze i kałasza pod płaszczem...
        • norra.a Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 20:53
          Oczywiście, masz rację. Wspomniałam o tym, bo ktoś wyżej pisał o kartce od lekarza. Mąż w klinice dostał coś co nazywali "paszportem protezy" smile chyba i kazali mieć zawsze przy sobie. Wg mnie kompletnie nie ma sensu pamiętać o zabieraniu tego świstka, bo jak muszą sprawdzić to muszą. Nikt nigdy nawet z ciekawości nie popatrzył na to.
    • rosapulchra-0 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 17:27
      Mój mąż ma metal w przedramieniu. Za każdym razem bramka na lotnisku piszczy, gdy przez nią przechodzi. Wystarczy, że pokazuje blizny na przedramieniu i go puszczają.
    • bei Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 18:55
      Nie mam nic metalowego a bardzo czesto mi cos piszczy, nie wiem dlaczego.
      • edelstein Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 21:24
        Za wysoki poziom zelaza we krwibig_grin mi piszcza fiszbiny,ale tylko na lotnisku w Gdanskubig_grin
    • beverly1985 Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 20:56
      Nie piszczy. Mam w lokciu i w szczece.
    • zarin Re: Metal w ciele a bramki 11.05.17, 21:08
      Mam zawsze papier w razie czego, że mogę piszczeć, ale nigdy się nie zdarzyło (implant ślimakowy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka