Dodaj do ulubionych

13latek sam lot WizzAir

13.05.17, 19:19
Ematki, czy osobnik poniżej 14 rż może sam lecić WizzAir? Nie mam jak dodzwonić się na infolinię, a na stronie nie widzę informacji. Przez aplikację mogę kupić bilet dla dziecka tylko jeśli leci w towarzystwie osoby dorosłej.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 19:20
      Children under 14 can only fly if they are accompanied by an adult, who is at least 16 years old and takes full responsibility for the child.

Please note that special conditions apply for Romanian citizens under the age of 18, you can read more details on the Travel documents page.
      • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 19:25
        Kurcze, przerylam stronę i nie znalazłam. Dzięki!
    • plain-vanilla Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 19:21
      Nie może lecieć sam. Musi mieć skończone 14 lat.
    • mikams75 Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 19:30
      sam w sensie bez asysty obslugi? nie maja te linie mozliwosci zeby dzieckiem zajal sie ktos z obslugi?
      • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 20:15
        Asysta niepotrzebna. Dzieci przyjaciół lecą że swoją ciotką i moi synowie będą razem z nimi. Więc de facto opieka jest. Tylko oni mają już dawno bilety kupione a ja muszę kupić swoim, dwóm 13-latkom.
        • aka10 Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 21:21
          dorek3 napisała:

> Asysta niepotrzebna. Dzieci przyjaciół lecą że swoją ciotką i moi synowie będą
          > razem z nimi. Więc de facto opieka jest. Tylko oni mają już dawno bilety kupion
          > e a ja muszę kupić swoim, dwóm 13-latkom.
          Kupuj i niech lecasmile
          • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 13.05.17, 21:28
            Nie będzie wtopy na lotnisku? Kasa ta sama niby, odprawiać się będą razem.
            Myślałam, żeby zadzwonić ale kontakt tylko na numer 0700...i muszę mieć dostęp do telefonu stacjonarnego bo z komórki nie da rady.
            • mamma_2012 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 08:14
              Na lotnisku nie byłoby problemu, jeżeli byliby z dorosłym. Niestety system nie przepuści takiej rezerwacji.
            • plain-vanilla Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 09:39
              Dorosły opiekun musi posiadać wspólną rezerwację z dzieckiem. Jeżeli miejsce w samolocie dla dziecka zostało zarezerwowane oddzielnie od rezerwacji dla dorosłego opiekuna, obydwie rezerwacje muszą być wydane na to samo nazwisko i adres klienta.
            • morekac Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 09:41
              Prawdopodobnie trzeba kupić te bilety logując się na dorosłego podróżnego.
            • malowanka06 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 14:31
              telefon polski do wizzair, tylko nie wiem czy dziś działa 22 1284905
              • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 15:15
                Dzięki. Pracują aczkolwiek tylko udzielili informacji. Przez linie rezetwacyjną trzeba dołożyć tych dodatkowych pasażerów i powinno być ok.
                • mamma_2012 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 16:21
                  Z ciekawości daj znać czy Ci się udało, bo na ich stronie jest informacja, że to niemożliwe.
                  • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 17.05.17, 15:59
                    Potwierdzam iż można w ten sposób dopisać małoletnich do rezerwacji. Nawet dodatkowej kasy za to nie pobrano.
            • malowanka06 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 14:33
              aa i zapytaj może tutaj
              www.fly4free.pl/forum/pytania-odpowiedzi-informacje-itp-itd,15,20384
              bardziej się zapewne znają niż my
        • ichi51e Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 09:48
          Nie wiem jak 13 latkie ale z malymi dziecmi jest tak ze max deoje dzieci na jednego doroslego - ale pewnie starszakow nie dotyczy bo wtedy zadna wycieczka szkolna by nie poleciala.
          • mikams75 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 16:11
            serio? a jak ktos ma twojke dzieci to jeden rodzic nie moze z nimi leciec?
            • mamma_2012 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 18:08
              To chodzi o najmłodsze dzieci, i rzeczywiście samotna matka z małymi trojaczkami nie poleciwink
              • mikams75 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 18:34
                z niemowlakami na pewno nie poleci, bo je musialaby trzymac przypiete pasem na kolanach. Ale takie dwulatki? Pomijam upierdliwosc, chodzi mi o zasade linii lotniczych.
                • ichi51e Re: 13latek sam lot WizzAir 17.05.17, 16:08
                  Do drugiego roku zycia dwoje dzieci max na jednego doroslego
                  • ichi51e Re: 13latek sam lot WizzAir 17.05.17, 16:09
                    Do tego jeszcze jest jakas zasada odnosnie ile dzieci malych moze byc w samolocie w sumie
                    • mikams75 Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 13:06
                      to sie swietnie da obejsc - wystarczy kupic dziecku dorosly bilet. Takiej rady udzielil mi przez telefon pracownik linii lotniczych jak nie udawalo mi sie kupic dla dziecka biletu przez internet. Cena i tak taka sama.
                      • bachula_gr Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 15:18
                        mikams75 napisała:

> to sie swietnie da obejsc - wystarczy kupic dziecku dorosly bilet. Takiej rady
                        > udzielil mi przez telefon pracownik linii lotniczych jak nie udawalo mi sie kup
                        > ic dla dziecka biletu przez internet. Cena i tak taka sama.

tylko przy odprawie bedzie zonk.
                        Tak mi powiedzial pracownik konkurencji czyli RYANAIRa tongue_out
                        • bachula_gr podobnie mialam w ryanair i sie udalo! 18.05.17, 15:22
                          Na swiezo, wczoraj kupilam bilety 12 I 15 latce na lipiec a w RYANAIr podobnie jak w WIZZAIR za doroslego liczy sie pasazera, ktory ukonczyl 16 lat.
                          Samych biletow dla dzieci nie da sie kupic przez strone, proponuje zawsze kogos doroslego na poczatek smile
                          Znajomi maja bilety na ten sam lot, kupione w styczniu. Zabiora nasze dzieci.

Mozna to zalatwic przez chat online.
                          Pan wklepywal dane u siebie, ja placilam, rezerwcaje dzieci i znajomych zostaly polaczone w systemie. Jedyna niedogodnosc to to, ze znajomi musza sie odprawic online a dziewczyny musza fizycznie na lotnisku. jednak zostaly zwolnione z oplat za odprawe lotniskowa.
                        • mikams75 Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 16:38
                          ani razu nie mialam problemow przy odprawie a juz pare razy tak zabukowalam. Tyle tylko, ze dziecko nie dostaje dzieciecego jedzenia, ale to i tak slaba atrakcja.
                          • bachula_gr Re: 13latek sam lot WizzAir 19.05.17, 08:38
                            mikams75 napisała:

> ani razu nie mialam problemow przy odprawie a juz pare razy tak zabukowalam. Ty
                            > le tylko, ze dziecko nie dostaje dzieciecego jedzenia, ale to i tak slaba atrak
                            > cja.

w tanich liniach w ogole nie ma posilkow wiec problem/atrakcja z glowy smile
                    • bachula_gr Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 15:24
                      ichi51e napisała:

> Do tego jeszcze jest jakas zasada odnosnie ile dzieci malych moze byc w samoloc
                      > ie w sumie

Wiaze sie to z iloscia I rozkladem masek tlenowych w rozmiarze dzieciecym.
        • arim28 Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 13:14
          Popros przyjaciol aby dokupili dwa bilety dla Twoich corek. Beda osoby dorosle na zamowieniu wink
          • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 15:31
            Już dokupione smile
            • bachula_gr Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 15:53
              a jak? zaspokoisz nasza ciekawosc? smile
              • dorek3 Re: 13latek sam lot WizzAir 18.05.17, 16:22
                Zdaje się, że podobnie jak u Ciebie.
    • mamma_2012 Re: 13latek sam lot WizzAir 14.05.17, 08:08
      Na rezerwacji dla dziecka poniżej 14 lat musi być ktoś dorosły. Musiałabyś kupić bilet dla siebie i ewentualnie nie jechać.
      Raczej nie do przeskoczenia w inny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka