14.05.17, 19:58
Zrobiło się ciepło, zaczynamy odsłaniać nogi i ramiona. Niektóre babki prezentują jędne,ładne ciało (po zimie!),lekko opalone i gładkie. Inne świecą bladą galaretowatą masą,często płytko unaczynioną (efekt sinych nóg). I zauważyłam,że nie do końca zależy to od wieku,bardziej od genów, wysportowania i może stopnia zadbania.
Drogie emamy, co robicie,by mieć piękne ciało? Sport,zabiegi czy może po prostu tak macie i nie musicie nic robić?
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: Ciało 14.05.17, 20:08
      Co ma kolor cery/skóry do zadbania?

Ujędrnienie w pewnym stopniu zależy od genów, ale TA SAMA kobieta na pewno będzie miała gładszą i jędrniejszą skórę ćwicząc i dobrze się odżywiając się niż nie ćwicząc i jedząc byle co.
      • mamablue Re: Ciało 14.05.17, 20:09
        No właśnie obstawiam,że nie do końca.
      • regina-phalange Re: Ciało 14.05.17, 20:10
        Ba, co ma kolor skóry do wysportowania? wink
        • mamablue Re: Ciało 14.05.17, 20:12
          Wysportowana=lepiej ukrwiona,jędrniejsza,gładsza?
          • regina-phalange Re: Ciało 14.05.17, 20:13
            No ale nie bardziej opalona. wink Mnie się kolor karnacji nie zmienił dzięki ćwiczeniom.
            • mamablue Re: Ciało 14.05.17, 20:27
              Ok,ale czy miałaś okres kiedy długo nie ćwiczyłaś? Widziałaś wyraźne różnice w wyglądzie ciała? Obstawiam,że są pewne typy,które wyglądają dobrze bez jakichkolwiek starań.
    • drinkit Re: Ciało 14.05.17, 20:57
      Pracuje na nie non stop, a nie tylko jak lato się zbliża. Sport i dbanie o siebie nawykowo - balsamy, pilingi, depilacja.
    • kkalipso Re: Ciało 14.05.17, 21:01
      Jak to co; dbam w miarę możliwości. Nie obżeram się, ważę mniej więcej tyle samo co dwadzieścia lat temu, balsamuję ciało po każdej kąpieli, pilinguje jak się przypomnitongue_out ćwiczę/biegam bardziej dla samopoczucia niż wyglądu. Nie chcęsad nie lubię się starzeć a wygląd wiele o nas mówi, mnie się zadbane kobiety kojarzą ze szczęściem, samodyscypliną, nieugiętością. Podziwiam takie.
      • aj_riszka Re: Ciało 15.05.17, 01:07
        kkalipso napisała:

> (...)ćwiczę/biegam bardziej dla samopoczucia niż wyglądu. Nie chcęsad n
        > ie lubię się starzeć (...)
        Ja podobnie - motywacja jest dobry humor a efektem ubocznym wyglad.
      • lucerka Re: Ciało 15.05.17, 06:02
        Mam podobnie, z wyjątkiem tego, ze podoba mi się starzenie, a może raczej podoba misie, ze je akceptuje. Tez się nie obżeram, uprawiam sport bardziej dla dobrego samopoczucia i zdrowia niż wyglądu. Wygląd jakoś wtedy sam przychodzi.
        • panna_lila Re: Ciało 15.05.17, 08:25
          Lucerka, w jakim jesteś wieku? bo ja tak czułam jak miałam 40 plus, a teraz jak mam 50 plus trudniej mi przychodzi takie myślenie 😑
          • mamablue Re: Ciało 15.05.17, 08:32
            W jakim sensie trudniej? Chodzi o akceptację?
      • kaz_nodzieja Re: Ciało 15.05.17, 08:42
        A mi ze spinką, brakiem wyluzowania i poczuciem wyższości wobec innych - nie tak zadbanych. Osobiście wolę zaniedbane kobiety.
    • vaikiria Re: Ciało 14.05.17, 22:46
      Nic nie robię, teraz i tak wygladam jak kulka. A normalnie to po prostu żyję, sporo jeżdże na rowerze, ruszam się to mięśnie mam. Opalonego ciała po zimie nie mam.
    • fomica Re: Ciało 14.05.17, 23:01
      Po prostu tak mam i nic nie muszę robić tongue_out
      Te części ciała które odsłaniam są w porządku. To czego nie chcę pokazywać, nie pokazuję. Mogłabym pewnie spędzać 5 wieczorów w tygodniu na siłowni, solarium, u kosmetyczki i innych upiększalniach, tylko po co? Dla satysfakcji z opalonych nóg i doskonałego kształtu tyłka? E tam, nie chce mi się smile
      • goodnightmoon Re: Ciało 15.05.17, 06:50
        Fomica, mam dokładnie tak samo smile
        Szkoda mi życia na te wszystkie rzeczy w imię doskonałego ciała.
        Poza tym, kto wie kiedy nam światło wyłączą - nie warto rezygnować z pysznego ciastka dla figury smile
    • peonka Re: Ciało 14.05.17, 23:10
      Nic nie robie, żeby mieć piękne ciało. I nie mam, wg współczesnych standardów. Jestem blada i mam płytko unaczyniona skórę. Czy sport pomoże mi w zmianie koloru?
    • fornitta69 Re: Ciało 14.05.17, 23:15
      Sport,zdrowa dieta i czasem katowanie sie lodowatym prysznicem. Z cellulitem walcze masujac go,szczypiac i oklepujac wink Plus peeling kawowy i solny. Lubie sie soba zajmowac,wiec to dla mnie przyjemnosc smile No i seks dobrze robi na wyglad wink
      • mamablue Re: Ciało 15.05.17, 08:30
        A gdybyś tego wszystkiego nie robiła fornitta? Masz jakieś porównanie w rodzinie z kobietą podobną,która ze swoim ciałem nic nie robi? To geny czy Twoje dbanie dają efekty?
        • fornitta69 Re: Ciało 15.05.17, 09:10
          Trudno powiedziec. Bo kobiety ze strony taty mialy tendencje do tycia a kobiety ze strony mamy maja sklonnosc do cellulitu (ale sa za to szczuple bez wysilku, wszystkie oprocz babci). Wiec teoretycznie moglabym bez dbania o siebie byc gruba/miec duzy cellulit/jedno i drugie...
    • kondolyza Re: Ciało 15.05.17, 00:32
      niestety nie ma takiego z genow ale pomagam sobie : od marca rower, 4 x w tygodniu basen csly rok a na poczatku marca 2 tygodnie w gorach w spa + solarium. efekt zadowalający... no i wegli nie jem, galarety wowczas nie ma
      • mamablue Re: Ciało 15.05.17, 08:27
        I to wszystko pomaga? Znam starszą kobietę,która naprawdę od lat nic nie robi poza siedzeniem przed telewizorem i chodzeniem do kościoła once a week, a ciało ma świetne. Jędrne,zbite,nic jej nie zwisa,nawet kolor ładny niezależnie od pory roku. Dlatego stawiam tezę,że większość to geny.
        • kondolyza Re: Ciało 15.05.17, 08:49
          byc moze sa tacy co geny i nic robic nie trzeba... nie wiem ja sie lepiej czuje po takim wiosennym kombo ale nie bede testowac co by bylo gdybym wszystko odpuscila wink
    • cauliflowerpl Re: Ciało 15.05.17, 07:53
      Sport na swiezym powietrzu. Nawet opalenizne mam w tym roku ladna, wczesniej albo bylam zielonkawa albo od razu bordowa.
    • tol8 Re: Ciało 15.05.17, 08:06
      Specjalnie nic nie robię. Czasem balsam, jak sobie przypomnę. Sporty wszelkie odpadają z racji choroby. Opalanie: od wiosny łapię wszystkie promyki, przy okazji. Włosy nie siwieją, więc nie muszę farbować. Zmarszczek jeszcze brak, biust jędrny, test ołówka przechodzi od lat.
      • mamablue Re: Ciało 15.05.17, 08:24
        Czyli masz ciało z natury ok.
    • mum2004 Re: Ciało 15.05.17, 08:09
      Na sam początek, zanim złapię pierwsze promienie słońca, na nogi daję balsam brązujacy. To tak apropos koloru.
    • princesswhitewolf Re: Ciało 15.05.17, 08:32
      > jędne,ładne ciało (po zimie!),lekko opalone i gładkie

Lekko sie opalily ... zima. Ahh samo zdrowie sie opalac....lol.

>bardziej od genów, wysportowania i może stopnia zadbania.

no no. opalenizna na pewno zalezy od sportu i genow lol

>Drogie emamy, co robicie,by mieć piękne ciało? Sport,zabiegi czy może po prostu tak macie i nie musicie nic robić?

nie jestesmy tak powalone by sobie skore niszczyc opalaniem i narazac na raka i inen choroby skory, ani tak narcystyczne by spedzac godziny na jakichs pseudozabiegach u kosmetyczny.
      Ruch to owszem i zdrowie ale nie w przesadnych ilosciach

• princesswhitewolf Re: Ciało 15.05.17, 08:33
        *kosmetyczki
      • mamablue Re: Ciało 15.05.17, 08:38
        A czy ja gdziekolwiek zachęcam do opalania/"pseudozabiegów"?
        Raczej stawiam tezę,że niewiele od nas zależy.
        A poza tym,to naprawdę nie znasz innych sposobów opalenia się poza promieniami UV? I dlaczego zakładasz,że ktoś,kto dba o swoje ciało to narcyz? Wspomnij starożytną Grecję..😉
        • princesswhitewolf Re: Ciało 15.05.17, 08:45
          > Wspomnij starożytną Grecję..😉

a malo tam narcyzow bylo? Jeden nawet spalil swiatynie by stac sie slawnym

Rajstopy. Jezeli ktos nie chce zostawiac sladow po makijazu nog gdzie siadzie, to jedyna inna metoda opalenia sie poza promieniami UV jest smarowanie sie samoopalaczem czy lazenie do kosmetyczki na samoopalacz metoda wtryskowa. Dla mnie to pseudozabiegi. Dihydroxyacetone (DHA) ktory pociemnia skore w samoopalaczach nie jest bynajmniej zdrowy

Poza tym kiedys kobiety wciskaly sie w gorset. Aktualnie nastapila cudaczna moda na brak akceptacji normalnego kolorytu skory.

• mamalgosia Re: Ciało 15.05.17, 08:51
      Trochę robię, ale nie za wiele.
      Wyglądam i tak szpetnie
    • konsta-is-me Re: Ciało 15.05.17, 09:01
      Nie widzę powodu, aby niszczyć sobie skore solarium lub nawet celowym opalaniem (co innego naturalna ,od słońca, ale kiedy w tym roku??)
      Zresztą kiepsko się opalam.
      Ramiona mam z zasady szczupłe i galarety nigdy na nich.
      Reszta nie jest już tak idealna, ale trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka