Dodaj do ulubionych

Zdjecie roku

19.05.17, 12:16
w konkursie Grand Press nie powalilo mnie - ale historia ktora za nim stoi juz tak. Poruszylo mnie za to zdjecie z czarnego protestu
https://grandpressphoto.pl/wp-content/uploads/photo-gallery/WRUBBEE4.jpg i to przedstawiajace artystow Buczynskich https://grandpressphoto.pl/wp-content/uploads/photo-gallery/Zbuczyn6.jpg
Oba mocne i w jakis sposob piekne. Wzruszylam sie przy Rzeplinskim, nie wiem zupelnie dlaczego. No i absolutnie przerazajace reportaze z Filipin i Serbii - czlowiek jest swoim wlasnym najgorszym wrogiem.
Uwielbiam zdjecia - zdjecie powinno mowic bez slow, ale gdy czyta sie ich historie to wchodzi sie w jakis kawalek rzeczywistosci, mozna zaczerpnac tego samego powietrza, zrozumiec uczucia.
A was jakies zachwycilo, obrzydzilo, poruszylo?
grandpressphoto.pl/laureaci-grand-press-photo-2017/
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Zdjecie roku 19.05.17, 14:11
      To nagrodzone przez Providenta z tancerką mi się podoba - wygląda jak Vermeer.
      Większość jest niestety tandeciarska, nie różni się specjalnie od byle fotek z FB albo epatuje dosłownością.
    • gaga-sie Re: Zdjecie roku 25.05.17, 22:40
      Niewidome dzieci na warsztatach sensorycznych.
    • iziula1 Re: Zdjecie roku 26.05.17, 07:04
      Rzeczywiście zdjęcie Rzeplińskiego jest bardzo wymowne. Można doszukiwać się drugiego tła , beztroska odpoczywających ludzi i on prezes TK. Lub też też można przyjąć interpretacje tę pierwszą, oczywistą ,że człowiek po "ciężkiej walce" odpoczywa....znając zasługi p. Rzeplińskiego dla Polskiej demokracji.
      • nathasha Re: Zdjecie roku 26.05.17, 08:18
        Dokladnie! Ze zycie codzienne to taka plaza, a z drugiej strony byc miec takie zycie strzeze go powaga instytucji i system demokratyczny, o czym czasem zapominamy.
        • iziula1 Re: Zdjecie roku 26.05.17, 10:46
          nathasha napisała:

> Dokladnie! Ze zycie codzienne to taka plaza, a z drugiej strony byc miec takie
          > zycie strzeze go powaga instytucji i system demokratyczny, o czym czasem zapomi
          > namy.

😊
          Plaża,relaks i powagą w jednym. Zderzenie dwóch stanów świadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka