pina_colada88 21.05.17, 22:05 Rezerwacja biletu dla osoby niepełnosprawnej i opiekuna. Miejscówki opiekuna i ON dzieli... 2 wagony (nie przedziały). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fomica Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:14 A ta rezerwacja to przez internet czy w kasie? Bo jak to pierwsze to przecież można wybrać miejsce (no chyba, że akurat pechowo miejscówek brakuje i zostały same pojedyncze), a jeśli to drugie - można zwrócić uwagę i poprosić o zmianę jeszcze przy okienku (no chyba że jw). Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:16 a kliknęłaś rezerwacja miejsca obok siebie?? rezerwowałałam ostatnio wprawdzie nie dla niepełnosprawnych ale miejsca były w jednym przedziale... może pociąg tak przeładowany, że innej opcji nie ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:20 W kasie. Rzekomo miejsc nie było... Czwartek rano, więc wydawało mi się, że to nie jakiś mega chodliwy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:22 Dlaczego "rzekomo", może faktycznie nie było innych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:27 Bo paniom sie nie zawsze chce szukac... mi kiedys szukala no i nie ma - mowie no dobra a w pierwszej klasie? Chyba ja sumienie ruszylo bo 3 razy wrzucila jeszcze raz i za 3 znalazlo. Niestety system ktory maja w kasie jest jeszcze dziwniejszy niz w necie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:24 a spróbuj prze internet....co Ci wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:26 Jeśli bilet na czwartek kupujesz w środę to owszem, może się zdarzyć że zostało niewiele. W takiej sytuacji próbowałabym się zamienić już w pociągu z osobą której się zdarzyło być sąsiadem mojej ON. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:48 ale ten czwartek co był czy ten co nadchodzi?? jak ten nadchodzący to spróbuj w necie zamówić, zobaczysz co wyskoczy, najwyżej te z kasy oddasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:25 Tez mi sie to zdazylo przy zakupie biletu dla siebie i dziecka co ciekawe dwa dorosle mi znalazlo bez problemu obok no ale mam nadzieje ze to juz poprawili z wprowadzeniem zakupu rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 22:52 Na przystanku, na którym wysiadam do roboty, jest cholernie wysoko (nasyp), schodów z peronu na dół jest od cholery i trochę. Parę dni temu wysiadła ze mną jakaś babcia niezbyt ruchliwa, potruchtałem więc do schodów i usiłowałem uruchomić platformę dla inwalidów. Mimo zabiegów inżynierskich, tudzież rzucenia kilku wiązanek, nie udało mi się. Aż w końcu wypatrzyłem kartkę, gdzie jakiś geniusz napisał iż w celu przewiezienia niepełnosprawnego, należy zadzwonić najpóźniej godzinę przed przyjazdem i umówić się z obsługą. Noż ja pier... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Absurdy PKP v2 21.05.17, 23:05 Aż w końcu wypatrzyłem kartkę, gdzie jakiś geniusz napisał iż w celu przewiezienia niepełnosprawnego, należy zadzwonić najpóźniej godzinę przed przyjazdem i umówić się z obsługą. To i tak dobrze, gdzieś tam kazali informować o przyjeździe takowego 24 godziny wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Absurdy PKP v2 22.05.17, 08:20 Na dworcu centralnym byla przed remontem jedna widna - zeby z niej skorzystac trzeba bylo sie umawiac 24h wczesniej zreszta niepelnosprawni i pociag to jakis koszmar - drobiazg np pociag staje dosc daleko od peronu i przewaznie nizej/wyzej. Z pokonaniem dziury maja problem ludzie sprawni a co dopiero np o kulach... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Absurdy PKP v2 22.05.17, 08:06 To akurat standard. A we Wrocławiu dodatkowo, żadne stacje PKP nie mają podjazdów dla wózków. A nasypy wysokie i schodów sporo. Po prostu nie zostało przewidziane, że z pociągów korzystają również matki z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Absurdy PKP v2 22.05.17, 20:32 To nie PKP, a chyba szynobus warszawski, ale też niezłe. Wybudowali dworzec, zdaje się, PKP Stadion. Z pompą otworzyli. Po czym okazało się, że brakuje wind dla niepełnosprawnych. No po prostu nikt nie pomyślał... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Absurdy PKP v2 22.05.17, 20:32 Koleje też tamtędy jeżdżą, więc można jednak podczepić do wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia_bardzo_przecietna Re: Absurdy PKP v2 23.05.17, 00:08 W tym roku wyjatkowo czesto korzystam z PKP, do tej pory zdarzalo mi sie to tylko 2-3 razy w roku i zauwazam ogromna poprawe w stosunku do tego, co pamietam sprzed 10 lat, gdy jezdzilam duzo jako studentka. Przede wszystkim - duzo nowych, czystych wagonów bezprzedzialowych. Brak problemow z zakupem biletu przez internet i skasowaniem go przez konduktora (jeszcze 10lat temu to byl dopust bozy... albo nie laczyly te terminale, albo sie system rezerwacji zacinal w trakcie platnosci itd). Pendolino to juz w ogole mega komfort. Takze nie narzekajcie, bo jest poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś