Dodaj do ulubionych

Dokąd jechać ?

20.06.17, 11:25
Osiołkowi w żłoby dano...
Trafia mi się nagle i niespodziewanie urlopik końcem sierpnia. I oszalałam z nadmiaru możliwości.
Kompletnie nie umiem się zdecydować dokąd jechać smile
Oferty wiadomo, przebrane
Dwa ogony w wieku gimnazjalnym, czas akcji - tydzień.

Co robić, droga redakcjo ? Dokąd ? Jedno wiem. W Polskę jedziemy !
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 11:27
      W Bieszczady oczywiście. Powinno być sucho, kolorowo, mniej ludzi, pensjonatów i kwater w głównych punktach wypadowych do wyboru do koloru.
      • gama2003 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 11:37
        A wiesz, że to jest myśl !
        Nie znamy tych okolic wcale, tydzień to mało, ale jest szansa, że wsiąkniemy, bo góry kochamy i praktykujemy smile.
        Choć jedna latorośl mi skamle o nasze morze, też kochamy , nawet jak łeb urywa i żaby z nieba lecą.

Nam się wszędzie podoba , wystarczy, że jest zielono, mało ludzi, albo przynajmniej z możliwością ucieczki w bezludny zaułek.
        • triss_merigold6 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:24
          Tydzien jest zupełnie ok pod warunkiem, że macie dobre miejsce wypadowe. Pod koniec sierpnia Wetlina nie będzie przypominała Zakopanego, powinny też być miejsca w Ustrzykach Górnych (Hotelik Biały jest ok, schronisko Kremenaros nie jest ok ale ma w porzo jedzenie). Na pierwszy raz wystarczy spokojnie.
          • kornelia_sowa Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:32
            Triss a jakieś kwatery prywatne/pensjonaty polecisz?

Mam 9 latka i ruchliwą 2 latkę. Starszy zajawił się żeby zdobyć koronę gór Polski więc Tarnica jest na "tapecie". Nigdy tam nie byliśmy a nam się marzy.
            • triss_merigold6 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:39
              Niespecjalnie, szału z kwaterami na terenie BPN nie ma. W Wetlinie masz mnóstwo kwater w internetach. Do Wołosatego można podjechać i stamtąd iść na Tarnicę i wracać trasą do Ustrzyk (osobiście nie przepadam, schodzi się 3 godziny bez sensu). Można też iść naokoło przez Halicz, piękna trasa ale dla dwulatki odpada zdecydowanie, dla 9-latka też może być zbyt długa.
              • kornelia_sowa Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:46
                Z Wołosatego planujemy iść- wg znajomych, którzy szli z 7 latką tydzień temu- wejście ok 2 h 10 min, zejście ok 90 min. tym samym szlakiem.
                Corka idzie częściowo, jest niesiona w nosidle częsciowo. Uwielbia .
                O starszaka się nie boję- jak miał 6 lat, zdeptał Sudety, w Tatrach przeszedł trasę Chochołowska- Grześ -Rakoń -Wołowiec i po powrocie do kwatery wymyslił tą KORONE, bo "ja to uwielbiam" że tak zacytuje.

O same góry sie nie boję, ale do kwatery wolę dołozyć, żebym jedną ręką nie musiała trzymać odpadających drzwi do kabiny prysznicowej a drugą myć 2 latke.

Może ten hotelik oblukam. Dzieki w kazdym razie
                • triss_merigold6 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:50
                  No nie, hotelik odradzam w takim razie, bo standard ma hm... turystyczny. Ale w Ustrzykach są też prywatne kwatery, jest duży pensjonat.
                  • kornelia_sowa Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 13:53
                    Poszukam dzięki,
                    Lubię sprawdzone bo opisy są nieraz chyba przez polonistów i niespełnionych poetów pisane, a rzeczywistość sobie wink
                    • aankaa Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 14:02
                      zerknij na rusinowa.pl albo dolistowie.pl
                      • triss_merigold6 Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 14:06
                        Z Rusinowej Polany mają wszędzie daleko, poza tym o ile wiem tam do końca sierpnia wykupione wszystkie rezerwacje.
                        • aankaa Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 14:08
                          a jaki to problem podjechać samochodem ? smile
    • dido_dido Re: Dokąd jechać ? 20.06.17, 14:48
      A może tutaj
      www.osadamagury.pl/
      Choć tanio nie jest sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka