Dodaj do ulubionych

Jak dziewczynka to plażing

• agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 11:39
      Jejku, ludzie, to są tylko półkolonie. W wakacje. Wtedy, kiedy dzieci powinny się odmóżdżać, odpoczywać, robić to, na co w roku szkolnym nie ma czasu. Gdybym przez dziesięć miesięcy wbijała sobie do głowy różne ścisłości i opanowywała różne ważne umiejętności, to w wakacje chciałabym robić coś zupełnie innego. Dla zdrowej głowy. I dlatego, że nawet te banalne i pozornie głupie czynności potrafią rozwijać. Poza tym to tylko pięć dni, ani im od tego garb nie wyrośnie, ani IQ nie spadnie.

A że podział wg płci? Zwykły marketing. Gdyby to się nazywało kolonie dla gwiazd i kolonie dla techno-sportowców to nikt by się niczego nie czepił. Tyle że pewnie też nikt by się nie zainteresował. A tak - jest potrzeba, jest odzew. Tak samo możemy się burzyć na szkoły jazdy tylko dla kobiet, ale potem się okazuje, że sporo kobiet woli uczyć się właśnie tam, a nie z facetami. Tu jest jeszcze jedna kwestia - łatwiej jest zorganizować dwie oddzielne grupy z dwoma oddzielnymi programami, niż realizować dwa oddzielne programy w tym samym czasie.

BTW, na stronie nazwa jest już zmieniona na komputerowo-sportowe i artystyczno-sportowe. I dwa turnusy tych drugich są już zapełnione. O zgrozo! big_grinbig_grinbig_grin
      • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 12:40
        cóż - niby mateczki sie oburzaja na zbyt wczesne seksulaizownaie małych dziewczynek (patrz dyskuscja o obcisłych legginsach dziewczynek i dziwnej róznicy w długosci szortów chłopięcych i dziewczęcych ) a tu proszę - same ku tej seksualizacji je pchają i ciągną
        • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:21
          Ja chyba ślepa jestem, bo żadnej seksualizacji tu nie widzę. Ot dziewczęce sprawy w dziewczęcym gronie i chłopięce w chłopięcym.

Jestem totalnie zaskoczona tym, że niektórym w tym wątku udało się skojarzyć program tych półkolonii z późniejszą karierą pani do towarzystwa. Zupełnie jakby ładne, zadbane, umiejące się ustawić do kamery kobiety były dużo gorsze od zapyziałych nerdek. Zupełnie jakby nerdki musiały być z marszu zapyziałe, bo inaczej to im IQ spada. No ludzie. Trochę dystansu, bo zaczynamy przeginać. Skończy się jak z "wojującymi feministkami" i ich "możesz wybrać co chcesz, ale jak wybierzesz w życiu tradycyjną rolę kobiety, to uznamy, że jesteś idiotką i będziemy cię urabiać, żebyś sobie znalazła jakieś lepsze zajęcie, i nieważne co cię w życiu kręci, ale kurą domową to ty nie będziesz". Dziękuję bardzo.

Jest oferta, jedna z wielu, nie ma przymusu korzystania. Na tym polega wolność. Można posłać dziecko tam, gdzie się chce. A lepiej tam, gdzie dziecko chce, żeby potem nie było, że mała Ania, z której chcieliśmy zrobić wielkiego naukowca, jest nieszczęśliwa, bo wolałaby nizać koraliki, plotkować z koleżankami i leżeć bezmyślnie na plaży. Tak samo jak nieszczęśliwa będzie Zosia, której nie dadzą się pobawić samochodami, bo dziewczynki to tylko gotować powinny.

Przyjrzyjcie się sobie samym. Czy Wasze życie toczy się wokół tylko jednego tematu? Jesteście tylko naukowcami czy tylko wiernymi klientami różnych salonów upiększania? Sądzę, że jednak nie. Większość z nas jest i mądra, i ładna. I umiemy wykorzystać jedno i drugie, umiemy to połączyć tak, żeby nie wyjść ani na kujonki, ani na blacharysmile Ot, umiar.
          • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:23
            agonyaunt napisała:
            > Ja chyba ślepa jestem, bo żadnej seksualizacji tu nie widzę. Ot dziewczęce spra
            > wy w dziewczęcym gronie i chłopięce w chłopięcym.

Matematyka jest niedziewczęca? Jasne - uczmy tak dzieci potem mamy co mamy.
            • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:44
              Serio tak to rozumiesz? Że jak ktoś się uczy malować paznokcie to jest to równoznaczne z zakazem nauki liczenia?
              Jak idziesz na kurs angielskiego to też masz pretensje, że nie uczą tam niemieckiego? Jak jesz jabłko, to narzekasz, że nie smakuje jak truskawka?

Jeszcze raz powtórzę: to są tylko dwie oferty z wielu dostępnych na rynku. Z takim, a nie innym programem. Możesz brać albo szukać dalej. Ale dopóki są chętni na właśnie tę ofertę, to Twoje pouczanie organizatora może wywołać co najwyżej uśmiech. I bardzo niefajne jest, że chcesz w imię idei zabronić dzieciakom tego, co chcą robić i co im sprawia przyjemność. Matematyki w ten sposób nie rozreklamujesz.
              • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:53
                agonyaunt napisała:
                > Serio tak to rozumiesz? Że jak ktoś się uczy malować paznokcie to jest to równo
                > znaczne z zakazem nauki liczenia?

Nie ma zakazu ale matematykę zaliczyłaś do zajęć "chłopięcych".
                • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:37
                  Nie zaliczyłam, sama sobie to dopowiedziałaś.
                  • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:41
                    agonyaunt napisała:
                    > Nie zaliczyłam, sama sobie to dopowiedziałaś.

I po co tak kłamać:
                    "Ot dziewczęce sprawy w dziewczęcym gronie i chłopięce w chłopięcym."
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,164192555,164192555,Jak_dziewczynka_to_plazing.html?p=164194997
                    • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 16:28
                      Łatwiej zarzucić kłamstwo, niż zrozumieć, że patrzymy na całość, a nie pojedyncze elementy. Równie dobrze mogłabyś się przyczepić, że fitness i dietę zaliczyłam do dziewczęcych, ale Ci umknęło. Czyli co, dziewczyny do nauki, chłopcy róbcie co chcecie? Przecież to jest dokładnie taka sama filozofia jak ta, z którą tak bardzo próbujesz tu walczyć.

Dajże ludziom robić to, co im sprawia przyjemność. Gdyby program tych półkolonii był tak bardzo do bani, to nie mieliby teraz pełnych turnusów.
                      • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 16:55
                        agonyaunt napisała:
                        > Równie dobrze mogłabyś się przyczepić, że fitness i dietę zaliczyłam
                        > do dziewczęcych, ale Ci umknęło.

Również się czepiam - w zasadzie cały dokonany przez Ciebie podział (a w zasadzie akceptacja podziału dokonanego przez tę firmę) jest do bani.
                        • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 17:43
                          Według Ciebie. Według mnie bez sensu jest maglowanie tego tematu - klienci już pokazali co o tym myśląsmile
                          • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 17:48
                            agonyaunt napisała:
                            > klienci już pokazali co o tym myśląsmile

Miliony much nie mogą się mylić w kwestii dobrego smaku big_grin
                            • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 18:49
                              Słabo argumentujesz.
          • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:35
            https://dorotawroblewskablog.pl/site_media/photologue/photos/cache/PFNTTB3zvgO0BW50ApDd1atsKAlvwhqL_large.jpg

https://3.bp.blogspot.com/_1cHCGwv_9q8/TTamjiLeCTI/AAAAAAAAAo8/WFKbYla4oJU/s1600/paris33333.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/0/10127/z10127010IH,Kilkulatki-pozuja-dla-Louis-Vuitton.jpg
            nic dziwnego , w tej słynnej reklamie duzo e-matek tez nie widziało nic niewłasciwego OJP
            , modelka 11-latka , o ile dobrze pamietam
            • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:07
              Poczekajmy aż na fejsie pojawią się podobne fotki uczestników tej imprezy i wtedy będziemy krytykować, OK?

A póki co chyba nie ma co popadać w skrajności.
              • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:17
                skrajnosc ?
                dieta jest ? jest
                makiajz jest ? i to jaki
                ubiór od projektanta
                profesjonalana sesja ? - cud nie sesja

tylko chyb koraliki mają w dudzie
                • triss_merigold6 Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:19
                  Teraz z przyjemnością popatrzę jak obie z Edel - bełkocząc nieskładnie i niechlujnie - weźmiecie się za łby.
                  • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:36
                    ja ? ja mam tego prymitywa wygaszonego
                • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 16:13
                  No skrajność - pokazałaś dziewczynki zrobione na lolitki, i chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się taką sesją zachwycał. Rozumiem, że chciałaś pokazać do czego mogą takie podziały doprowadzić. Tylko że to - jak dla mnie - jest bardzo drastyczne uproszczenie. Nauka makijażu nie musi oznaczać, że pokażemy małolatom jak zrobić z siebie lampucery. Projektowanie czy robienie biżuterii - a co w tym złego? Dieta? A dlaczego od razu zakładamy, że odchudzająca, a nie zbilansowana i zdrowa?
                  • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 22.06.17, 11:42
                    i chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się taką sesją zachwycał.'''
                    nie znasz tego forum, POŁOWA naszych kochanych e-mateczek sie tym zachwycała
                    • agonyaunt Re: Jak dziewczynka to plażing 22.06.17, 12:11
                      O mamo. Chociaż w sumie nie powinno mnie to dziwićsmile
    • kkalipso Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 11:41
      Podejrzewam że córce by się spodobało po roku szkolnym pełnym nakazów/zakazów siedzenia godzinami w ławce pobawiłaby się jak na dziewczynkę przystałotongue_out
    • memphis90 Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 12:25
      Po przemysleniu- nie mam z tym problemu. Mam dwoje dzieci i widzę, że córka wybiera inne aktywności niż syn. Syn chce urodzin z dinozaurami, corka- z syrenka. Warsztaty "chemiczne"- jasne, ale znane mi dziewczynki jakoś wolą robić na nich musujące kule do kąpieli, a chłopcy wybuchające rakiety czy zielone gluty. Jeśli jednak trafi się dziewczynka chcąca robić rakiety, to ofert jest tyle, że znajdzie coś dla siebie. Mogłabym polemizować czy np. fotografia nie byłaby dla dziewczynek bardziej interesująca niż porady dietetyczne i tu widzę pole do popisu dla organizatorów, żeby dostosowali ofertę do życzeń uczestników.
    • inguszetia_2006 Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 12:28
      Witam
      Ale taniocha. 350 za tyle atrakcji... LOL. Jak im się to opłaca?
      Pzdr.
      Ing
      • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 12:42
        jak juz ktos wyzej wspomnial - te aktrakcje są w wiekszosci darmowe lub po kosztahc własnych - ile kosztuje nawlekanie koralików ? sesja zdejciowa prywtanym smartfonem ? dieta ?????????
    • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 12:56
      Jako mala dziewczynka interesowalam sie projektowaniem ubran,kosmetykami i zwierzetami. Nie wiem co w tym zdroznego i dlaczego dziewczynka nie moze sie tym interesowac bez latki "pustej lali".
      • kkalipso Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 13:24
        W sumie to nawet szkoda że tak się neguje zainteresowanie estetyką/higieną osobistą. Potem widać po ulicach jak tragicznie ludzie są zaniedbani. Kilka procent kobiet potrafi ładnie się uczesać (ułożyć włosy, zapleść warkocza) dobrać ubranie do sylwetki, pomalować paznokcie (słono za to płacą) zrobić makijaż. To wszytko też jest ważne, nie przeszkadza w rozwoju intelektualnym dziecka.
        • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 13:35
          naparwde sądzisz ze uczenica podsatwówki POWINNA umiec zrobic manicure i fachowy makijaż ?
          • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:01
            Akurat analiza barwna ,dobieranie kolorow i ksztaltiw do urody nikomu nie zaszkodzilaby.Mialam takowe zajecia w 1 gimnazjum.
          • kkalipso Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:07
            Przede wszystkim nie powinny być przez "stare baby" nazywane pustymi lalami. To normalna sprawa że dziewczynki w tym wieku z różnym zaangażowaniem interesują się "głupotami" jak i poważnymi sprawami, dajcie dzieciom być dziećmi jedne wyrosną z tego inne zostaną w temacie, będę projektantkami mody/krawcowymi/fryzjerkami/makijażystkami czy też modelkami. To ich życie. Ustawiłyście tu sobie wysoko poprzeczkę i tylko jakiś naukowiec czy kij inny jest ważny i brany na poważnie reszta to plebs. Więc odpowiadając Ci na pytanie; nic nie powinny ale mają prawo bez wstydu i pogardy innych się tym interesować.
            • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:12
              kkalipso napisała:
              > Ustawiłyście tu sobie wyso
              > ko poprzeczkę i tylko jakiś naukowiec czy kij inny jest ważny i brany na poważn
              > ie reszta to plebs.

Napisała ta, która w poprzednim wpisie to Ty poleciała hejtem po nieładnie uczesanych kobietach big_grin
              • kkalipso Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:23
                Pomyłka, nic mi do ich wygląd ale że tej prostej czynności za młodu nie opanowały to się dziwuję...
        • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 13:41
          kkalipso napisała:
          > Kilka procent
          > kobiet potrafi ładnie się uczesać (ułożyć włosy, zapleść warkocza) dobrać ubra
          > nie do sylwetki, pomalować paznokcie (słono za to płacą) zrobić makijaż.

Straszne! Jak żyć! big_grin
          • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:02
            Tak ,straszne,ze dorosla kobieta nie ma pojecia jakie kolory jej pasuja inie potrafi zrobic manikiuru ani pedikiuru.
            • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:07
              edelstein napisała:
              > Tak ,straszne,ze dorosla kobieta nie ma pojecia jakie kolory jej pasuja inie po
              > trafi zrobic manikiuru ani pedikiuru.

Normalnie esencja ważnych rzeczy w życiu big_grin
              • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:12
                Owszem dbanie o siebie jest wazne.Rozumiem,ze ty o siebie nie dbasz.No coz , smutne.
                A jeszcze smutniejsze ze jestes obrzydliwym babsztylem wysmiewajacym i deprecjonujacym inne kobiety tylko dlatego,ze wola byc kosmetyczkami niz matematyczkami.
                • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:13
                  edelstein napisała:
                  > Owszem dbanie o siebie jest wazne.

Twój syn się maluje?
                  • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:17
                    Owszem,uzywa kosmetykow, nawet pomadki uzywa.
              • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:14
                Dla mnie to esencja, to moj wybor,mam do niego swiete prawo,a tobie g...o do tego.
              • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:18
                no wiesz , pisalam jzu o stronie FB z projekach i pokoi dzieciecych - dziewczęcych , dosc ciekawy trend : najwazniejszym meblem jest wypasna toaletka z wieeelkim lustrem, super oswietleniem i masą szufladek na kosmetyki, biurko jest male , ustaiowne gdzies z boku , fatalnie oswietlone itp

wielu pokojach uczennic biurek nie ma w ogóle

projekty te spotykaja sie z orgazmicznym zachwytem mamusiek
                • kkalipso Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:28
                  Nic mi o tym nie wiadomo moja biurko ma a i tak lekcje odrabia w "salonie" albo w kuchni bo my tam jesteśmy. Mnie dziwią pokoje dzieci jak z katalogu pod linijkę bez zabawek. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.
                  • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:42
                    Ale co zlego jest w posiadaniu toaletki z wielkim lustrem.Zawsze o takiej marzylam.Uwielbialam podkradac mamie kosmetyki i zakladac jej buty na obcasach.Nie znam dziewczynek ,ktore by tego nie lubily.
                • mamma_2012 Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:42
                  Moja ma i duże biurko i toaletkę. Wiesz gdzie od dawna najczęściej odrabia lekcje? W łóżkusmile
                  Przy biurku ją w tym roku chyba ze dwa razy widziałam. Jak była młodsza też mogłaby nie mieć biurka, bo lekcje odrabiała w salonie
                  • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:50
                    i tak to mówisz i nie wstydzisz sie?

jzu wiadomo skad tyle pokreconych i pokrzywionych , nie cwiczacych na Wf-ach dzieci sie bierze
                    • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:54
                      Taaa z oewnoscia od odrabiania lekcjo w lozku i posiadania toaletki.Ciekawe skad sie biora stare pierwiastki,ciekawe czy jest korelacja z niechecia do wszystkiego co kobiece a brakiem faceta ,ktory zaplodni.
                      • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 14:58
                        edelstein napisała:
                        > Ciekawe ska
                        > d sie biora stare pierwiastki,ciekawe czy jest korelacja z niechecia do wszystk
                        > iego co kobiece a brakiem faceta ,ktory zaplodni.

I mamy zwycięzcę konkursu na najdurniejszy wpis wątku big_grin

Cel życia kobiety - wypacykować się i znaleźć chłopa, który SZYBKO ją zapłodni!
                        • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:13
                          cel zycia edlestein - na pewno -
                          on wpadła zdaje sie nieletnią będąc i - dosc szybko zosatala kopnięta w odwłok przez zapładaniacza

zostajac klasyczną panną z dzieckiem
                          • araceli Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:17
                            mozambique napisała:
                            > cel zycia edlestein - na pewno -
                            > on wpadła zdaje sie nieletnią będąc i - dosc szybko zosatala kopnięta w odwłok
                            > przez zapładaniacza

Bycie zapłodnionym przez odpad atomowy, który trzeba pozbawić praw rodzicielskich jest osiągnięciem nieporównywalnie ważnym w stosunku do jakichś tam osiągnięć naukowych tongue_out
                            • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:23
                              Nie wiedzialam,ze moj ex ma odebrane prawa rodzicielskiebig_grin jak chcesz mi dowalic to chociaz wymysl cos co sie zgadza ze stanem faktycznymbig_grin
                              W sumie twoj feminizm jest zalosny.
                            • mozambique Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:24
                              dla polskich utrzymanek - zapewne
                              • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:32
                                Piszesz o sobie? Na serio wiekszosc nie wybrala twojej drogi zyciowej mimo podkradania mamom kosmetykow.
                          • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:21
                            Pudlo koteczku,ani nie bylam nieletnia ani nikt mnie w d... nie kopnal.Za to ty nie dosc,ze zaszlas gdy inne zostawaly babciami to jeszcze facet ma cie centralnie w d..e,wiec siedzisz na forum i wylewasz swoja frustracje.
                          • ichi51e Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:30
                            latwo wyliczyc ze edel nieletnia nie byla - jej synek ma 8 lat a do zeszlego roku byla wieczna 29 czyli letnia z zapasem
                        • edelstein Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:19
                          Dlaczego mnie nie dziwi,ze nie zrozumialasbig_grin
                        • regina-phalange Re: Jak dziewczynka to plażing 22.06.17, 21:51
                          Ale ona ma racje - sądzę, że niewiele jest singielek wśród kobiet stereotypowo kobiecych (kuchnia, uroda i prace domowe plus misiu, jakiś ty mądry), bo takie są zazwyczaj bardzo zdesperowane, żeby znaleźć faceta i zostać zapłodnioną.
                    • mamma_2012 Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 15:05
                      Córka prosta, na wf ćwiczy, bo nie piszę zwolnień, chociaż by nie pogardziła.
                      Dodam, że ja też też lekcje odrabiałam wszędzie tylko nie przy biurku, zwłaszcza, że na początku edukacji nawet tego biurka nie miałam.
    • loganberry Re: Jak dziewczynka to plażing 21.06.17, 17:23
      Ci rodzice, którzy ponoć prosili o podział na płeć, pewnie w najśmielszych snach nie przewidzieli że organizator aż tak da czadu big_grin Program brzmi jak wyjęty z rozprawki pt. “Opisz wymarzony dzień pustej dziuni i nerda - nołlajfa”.
    • regina-phalange Re: Jak dziewczynka to plażing 22.06.17, 21:32
      Zgadzam się z tym, że takie profilowanie jest mocno stereotypowe. Mamy XXI wiek, dziewczynka może pograć w piłkę, a chłopiec ponawlekać koraliki. Lecz trochę słabo, że jak chłopiec to matematyka i programowanie, a jak dziewczynka to plażing i kosmetyki - oferta dla chłopców wydaje się być nieco ambitniejsza.
      Ale.
      Nie wiem, skąd głosy o hodowaniu przyszłych utrzymanek oraz deprecjonujące fitness i dietę. Dieta nie musi być odchudzająca dla przyszłych anorektyczek, może to być wiedza na temat zdrowego odżywania. I nie wiem, dlaczego fitness ma być gorszy niż siatkówka, ręczna czy ta najlepsza, samcza piłka nożna. Gdybym w czasach szkolnych miała na w-fie zumbę, stretching, tańce, ćwiczenia wzmacniające czy gimnastykę, to może nie leciałabym na zwolnieniach z powodu znienawidzonej siatkówki, ręcznej oraz skakania przez kozła. Że ruch i sport jest super, odkryłam jako osoba dorosła, kiedy - uwaga, uwaga - mogłam sobie wybrać to, co sprawia mi przyjemność.
      Dalej - już poruszone tutaj uznawanie, że stereotypowo męskie jest lepsze niż stereotypowo babskie. Pochodną są te wszystkie z męskimi mózgami, które lepiej dogadują się z mężczyznami niż tymi infantylnymi babami i w efekcie brak tzw. babskiej solidarności (może suchar, ale coś w tym jest), a po drugiej stronie facet w różowym to pedał.
      Natomiast odpowiedź organizatorki, gdzie mamy "wojujące feministki" i ze są inne oferty (no są kobieto, ale mów o swojej, skoro taka fajna) bardzo słaba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka