zofijkamyjka 03.07.17, 20:28 co sądzicie? zgodziłybyście się na czerwony ombre u nastolatki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlababa35 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:30 A oceny już poprawiła, czy dalej pozwalasz totalnie zlewać szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:37 zlababa35 napisała: > A oceny już poprawiła, czy dalej pozwalasz totalnie zlewać szkołę? pozwalam zlewać zwłaszcza że wakacje są Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:41 Wiesz, że nie o to chodzi w tym pytaniu, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:02 zlababa35 napisała: > Wiesz, że nie o to chodzi w tym pytaniu, nieprawdaż? > Autorka w tym wątku nie pytała o oceny tylko o fryzurę. Odnieś się do tego albo daruj sobie wycieczki osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:22 Aha, bo jestem jedyną, która uprawia na tym forum wycieczki osobiste. Iza, przejrzyj na oczy . Co do wątku - nie zgodziłabym się u tak młodej gimnazjalistki, a tym bardziej u takiej rozpuszczonej pannicy, która totalnie zlewa wszystkie swoje obowiązki, a goni jedynie za rozrywkami. Mam nadzieję, że wyczerpałam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:08 zlababa35 napisała: > tym bardziej u > takiej rozpuszczonej pannicy, która totalnie zlewa wszystkie swoje obowiązki, > a goni jedynie za rozrywkami. ależ nie wszystkie, tylko niektóre Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:32 Ładnie wygląda na zdjęciach, w realu w świetle dziennym widuję dziewczyny i kobiety z mocno kolorowymi włosami (błękitne, szmaragdowe, fioletowe, czerwone etc.) i przeważnie włosy wyglądają kiepsko. Nie wiem czy bym się zgodziła, zależy czy ombre do szybkiego zmycia czy farba. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:35 triss_merigold6 napisała: > Nie wiem czy bym się zgodziła, zależy czy ombre do szybkiego zmycia czy farba. do szybkiego zmycia już było i fajnie nawet wyszło, teraz chodzi o trwały kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:39 iwoniaw napisała: > Ile lat ma ta nastolatka? 14,5 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:45 To nie ma opcji - gimnazjum to zdecydowanie za wcześnie na malowanie włosów, zresztą w statucie "naszego" jest zakaz. Malowanie zmywalnymi piankami na czas wakacji - proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:41 Weź pod uwagę słońce i wodę morską jeśli jedzie nad morze. Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor płowieje, wygląda jak sprane siano. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:55 triss_merigold6 napisała: > Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor płowieje, wygląda > > jak sprane siano. ale to chyba każda farba.... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: kolorowe włosy 04.07.17, 12:23 zofijkamyjka napisała: > triss_merigold6 napisała: > > > Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor pł > owieje, wygląda > > jak sprane siano. > ale to chyba każda farba.... > > Nie nie chyba ze chce wracac codziennie z nad morza z zaciekami na twarzy i Szyji. Widuje panie które nawet sie spocą i maja problem. Zdecydowanie za wcześnie , moja ma 14 i w życiu nawet nie pyta. Sama wie ze regulamin szkoły zabrania. > > Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 15:54 3-mamuska napisała: > Nie nie chyba ze chce wracac codziennie z nad morza z zaciekami na twarzy i Szyi. ale to jest porządna farba trwała, już zakupiona Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw To po co pytasz? :-D 04.07.17, 16:01 Ematki chcesz przekonać? ale to jest porządna farba trwała, już zakupiona Odpowiedz Link Zgłoś
wydramarlenka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:05 Miałam kiedyś czerwone pasemka. Robione farbą u fryzjera (fryzjerka omal zawału nie dostała jak jej pokazałam jaki chcę kolor - wtedy w modzie był kolor - bakłażan). Wyglądały świetnie, po około dwóch tygodniach były już różowe, po dwóch miesiącach nie było już śladu po kolorze. Przypuszczam, że po wakacjach nawet śladu farby już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:45 O trwałym kolorze nie byłoby mowy. Moja młoda ma zbyt piękne włosy i zbyt ciekawy kolor, żeby je niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:04 Włosy kolorowe są świetne, jedyny kłopot, ze farby je niszczą. Może znajdziecie chnę w odpowiednim kolorze? Są w drogeriach natura (chyba) wszystkie możliwe odcienie, w tubkach, latwo się naklada, kosztuje grosze i wlosow nie niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:11 nangaparbat3 napisała: > Włosy kolorowe są świetne, jedyny kłopot, ze farby je niszczą. bez przesady, farbuję od dawna i mam całkiem niezłe włosy.W razie czego zawsze można obciąć. To mamy obgadane Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: kolorowe włosy 05.07.17, 06:36 Żeby mieć naprawdę intensywną czerwień na włosach!, to najpierw musisz je bardzo mocno rozjaśnić. Inaczej wyjdą ci rude lub marchewkę. A to niszczy włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: kolorowe włosy 05.07.17, 08:52 Wspieram Cię, Nanga Jedynym przeciwwskazaniem dla kolorowych włosów jest niszczące działanie farby. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:19 Chyba tak, na wakacje ok. Sama chciałabym miec włosy turkusowe zreszta mozecie wybrac cos co sie szybko zmyje, ale to strasznie farbuje ubrania i posciel. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:39 aagnes napisał: > zreszta mozecie wybrac cos co sie szybko zmyje, ale to strasznie farbuje ubrani > a i posciel. ale ona chce trwałą farbę. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:45 no ale wlasnie o to chodzi, zebys jakos dyplomatycznie zaproponowala najpierm taka piankę, czy szampon, na zasadzie, a co zrobisz jak c isie nie spodoba? obetniesz do golej skóry czy cos podobnego i pozwolic na miesięczny szampon a nie na trwale zerwone wlosy, ktore prawdopodobnie przy wymywaniu beda wygladały kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 15:55 aagnes napisał: > no ale wlasnie o to chodzi, zebys jakos dyplomatycznie zaproponowala najpierm t > aka piankę juz była. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:07 Byłam ostatnio w KFC z dzieciakami i wpadła tam grupa starszych nastolatków. Wyglądali jak kolorowe motyle. jedna dziewczyna wyglądała pięknie z czerwonymi włosami - jasna czerwień. Do tego ubrana była bardzo nietypowo więc tworzyła dość spójny niekonwencjonalny obraz Wydaje mi się,że gdyby moja córka zapytała mnie o radę w takiej sytuacji zgodziłabym się. Są wakacje, czas szaleństw i prób wyjścia poza konwenans. Włosy zawsze można obciąć, przefarbować, farbę zmyć itp. Tak mi się wydaje, bo na teraz to moja córcia ma 3 latka i cudowne loczki które uwielbiam i nie wyobrażam sobie jej innej. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:16 iziula1 napisała: > Wydaje mi się,że gdyby moja córka zapytała mnie o radę w takiej sytuacji zgodzi > łabym się. moja to nawet nie pyta o radę bo ona jest tego pewna, że będzie super. Pyta tylko o pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:22 No pewnie, są wakacje. Tylko włosów trochę szkoda, bo na pewno się zniszczą, ale co tam, odrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:09 Przypuszczam, że nastolatka nikogo by nie pytała o pozwolenie, chyba że zabrakłoby jej kieszonkowego na farbę Ale coś tam napomykała o różowych końcówkach, więc kto wie, w jakim kolorze wróci z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:10 "kolorowe włosy " OHYDA. Tylko dla Dźesik i Alanków. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:24 jesienna.nuta napisała: > Tylko dla Dźesik i Alanków. nie wiem jak Alanek ale Dżesa to lala o kruczoczarnych włosach koniecznie w kucyku, narysowanymi brwiami, przedłużonymi na maksa rzęsami, ustami na glonojada i w obcisłych ciuchach tak mi młodzież ostatnio wytłumaczyła Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: kolorowe włosy 04.07.17, 14:17 "Dżesa to lala o kruczoczarnych włosach koniecznie w kucyku, narysowanymi brwiami, przedłużonymi na maksa rzęsami, ustami na glonojada i w obcisłych ciuchach" Dziękuję za wyjaśnienie. Ale i tak kolorowe włosy kojarzą mi się bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 10:54 ja bym sie zgodzila, sama eksperymentowalam z farbami w wieku nastoletnim, taki etap, nastolatce ujdzie jak sie okaze, ze zle wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:06 Oczywiście że tak. mój syn od wieku 7 lat, obecnie ma 15 , w każde wakacje ma włosy strzyżone na irokeza (jego inicjatywa) i w każde wakacje ma inny kolor. Szkoda że nie umiem wstawić zdjęcia , ematki pewnie by padły na zawał, ale ja osobiście robię swojemu dziecku te kolorowe włosy i bawią mnie miny ludzi jak gdzieś razem idziemy i dzieci , które gapią się na niego szeroko otwartymi oczami. #1 sierpnia idzie do fryzjera , goli na gładko i finito Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:15 [ img]https://images81.fotosik.pl/675/c7a47ad6868630e1gen.jpg[ /img] Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:24 I naprawdę w ten sposób krzywdziłaś 7-latka? Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:26 Przecież napisała, że z jego inicjatywy... Jaka to krzywda? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:31 Piejo kury, piejo.. Nie mają koguta... Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: kolorowe włosy 05.07.17, 08:50 Zlababa35, dlaczego uważasz że to krzywda dla dziecka ? nie jest to farba trwała, zawsze ( z jego inicjatywy) jest strzyżony "na rekruta", więc 31 sierpnia ostrzyżenie włosów w taki sposób nie jest problemem. Obecnie ma już 15 lat i teraz jest irokez czerwony, wręcz neonowy. Po całym roku szkolnym i wysiłku jaki wkłada w naukę, jest to jego odskocznia. Uczy się świetnie, więc dlaczego mam mu na to nie pozwalać ?! a jaka zabawa jest ze spojrzeniami i komentarzami ludzi...a poza tym - nigdy nie zgubił mi się na plaży ani nigdzie indziej - dzięki tym włosom jest/był widoczny z bardzo daleka Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:20 U nas dzieciaki kupują spraye do włosów w Rossmanie i koloruja sobie włosy. Ale to się zmywa z myciem więc niech mają jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 16:01 kitty4 napisała: > ale ja oso > biście robię swojemu dziecku te kolorowe włosy ja tez będę robić to ombre Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:18 Trwałą farbą nie. Zmywalną jak najbardziej-moja jedenastolatka ma obecnie turkusowe końcówki-testuje czy farba będzie schodzić na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:50 mojej 11 latce sama na wakacje zrobiłam niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 12:04 Z uwagi na to że sama (tuż przed 40) własnie kombinuje jakby tu zrobić sobie niebieskie albo lawendowe włosy albo tęczowe - to najchętniej - to raczej nie ograniczałabym córki. Pewnie narobiłabym jej wiochy bo sama bym sobie takie strzeliła. This blogger found a way to get hidden rainbow hair without dye A a tym roku będę mieć szafirowe włosy, mówię wam - to mój kaprys na te wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: kolorowe włosy 04.07.17, 14:13 Ale fajne! Tez bym takie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 13:40 Jasne, ze tak (chyba ze cos przeskrobala i kara sie nalezy ) od tego sie jest nastolatka,zeby probowac i eksperymentowac. Nie zgodzilabym sie tylko na tunele, ale to i tak chyba od 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre1 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 17:07 Tak, nastolatki to lubia. Jesli szkola pozwala na takie kolory to ok, jesli nie to trzeba bedzie przefarbowac na naturalny kolor lub obciac Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:17 Albo pogodzić się z tym, że nie będzie zachowania wzorowego... Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:01 vaikiria napisał(a): > Albo pogodzić się z tym, że nie będzie zachowania wzorowego... ona nie miała wzorowego zachowania nawet bez koloru na włosach Odpowiedz Link Zgłoś