Dodaj do ulubionych

kolorowe włosy

03.07.17, 20:28
co sądzicie?
zgodziłybyście się na czerwony ombre u nastolatki?
Obserwuj wątek
    • zlababa35 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:30
      A oceny już poprawiła, czy dalej pozwalasz totalnie zlewać szkołę? tongue_out
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:37
        zlababa35 napisała:

> A oceny już poprawiła, czy dalej pozwalasz totalnie zlewać szkołę? tongue_out
        pozwalam zlewać zwłaszcza że wakacje są smile
        • zlababa35 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:41
          Wiesz, że nie o to chodzi w tym pytaniu, nieprawdaż?
          • iziula1 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:02
            zlababa35 napisała:

> Wiesz, że nie o to chodzi w tym pytaniu, nieprawdaż?
            >

Autorka w tym wątku nie pytała o oceny tylko o fryzurę. Odnieś się do tego albo daruj sobie wycieczki osobiste.
            • zlababa35 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:22
              Aha, bo jestem jedyną, która uprawia na tym forum wycieczki osobiste. Iza, przejrzyj na oczy wink.
              Co do wątku - nie zgodziłabym się u tak młodej gimnazjalistki, a tym bardziej u takiej rozpuszczonej pannicy, która totalnie zlewa wszystkie swoje obowiązki, a goni jedynie za rozrywkami. Mam nadzieję, że wyczerpałam temat.
              • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:08
                zlababa35 napisała:

> tym bardziej u
                > takiej rozpuszczonej pannicy, która totalnie zlewa wszystkie swoje obowiązki,
                > a goni jedynie za rozrywkami.

ależ nie wszystkie, tylko niektóre wink
      • jola-kotka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:42
        A co cie to obchodzi?
    • triss_merigold6 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:32
      Ładnie wygląda na zdjęciach, w realu w świetle dziennym widuję dziewczyny i kobiety z mocno kolorowymi włosami (błękitne, szmaragdowe, fioletowe, czerwone etc.) i przeważnie włosy wyglądają kiepsko.
      Nie wiem czy bym się zgodziła, zależy czy ombre do szybkiego zmycia czy farba.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:35
        triss_merigold6 napisała:

> Nie wiem czy bym się zgodziła, zależy czy ombre do szybkiego zmycia czy farba.

do szybkiego zmycia już było i fajnie nawet wyszło, teraz chodzi o trwały kolor.
        • iwoniaw Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:37
          Ile lat ma ta nastolatka?
          • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:39
            iwoniaw napisała:

> Ile lat ma ta nastolatka?
            14,5
            • iwoniaw Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:45
              To nie ma opcji - gimnazjum to zdecydowanie za wcześnie na malowanie włosów, zresztą w statucie "naszego" jest zakaz. Malowanie zmywalnymi piankami na czas wakacji - proszę bardzo.
            • loola_kr Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:34
              14,5 - to nie zgodziłabym się.
        • triss_merigold6 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:41
          Weź pod uwagę słońce i wodę morską jeśli jedzie nad morze. Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor płowieje, wygląda jak sprane siano.
          • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:55
            triss_merigold6 napisała:

> Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor płowieje, wygląda > > jak sprane siano.
            ale to chyba każda farba....
            • 3-mamuska Re: kolorowe włosy 04.07.17, 12:23
              zofijkamyjka napisała:

> triss_merigold6 napisała:
              >
              > > Czerwony pigment z farby szybko się wypłukuje i bez pielęgnacji kolor pł
              > owieje, wygląda > > jak sprane siano.
              > ale to chyba każda farba....
              >
              >

Nie nie chyba ze chce wracac codziennie z nad morza z zaciekami na twarzy i Szyji.
              Widuje panie które nawet sie spocą i maja problem.

Zdecydowanie za wcześnie , moja ma 14 i w życiu nawet nie pyta.
              Sama wie ze regulamin szkoły zabrania.
              >
              >
              • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 15:54
                3-mamuska napisała:

> Nie nie chyba ze chce wracac codziennie z nad morza z zaciekami na twarzy i Szyi.

ale to jest porządna farba trwała, już zakupiona smile
                • iwoniaw To po co pytasz? :-D 04.07.17, 16:01
                  Ematki chcesz przekonać? big_grin big_grin big_grin

ale to jest porządna farba trwała, już zakupiona smile
                  • zofijkamyjka Re: To po co pytasz? :-D 04.07.17, 16:19
                    wczoraj zapytałam.
          • wydramarlenka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:05
            Miałam kiedyś czerwone pasemka. Robione farbą u fryzjera (fryzjerka omal zawału nie dostała jak jej pokazałam jaki chcę kolor - wtedy w modzie był kolor - bakłażan). Wyglądały świetnie, po około dwóch tygodniach były już różowe, po dwóch miesiącach nie było już śladu po kolorze.
            Przypuszczam, że po wakacjach nawet śladu farby już nie będzie.
    • cosmetic.wipes Re: kolorowe włosy 03.07.17, 20:45
      O trwałym kolorze nie byłoby mowy. Moja młoda ma zbyt piękne włosy i zbyt ciekawy kolor, żeby je niszczyć.
    • nangaparbat3 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:04
      Włosy kolorowe są świetne, jedyny kłopot, ze farby je niszczą. Może znajdziecie chnę w odpowiednim kolorze? Są w drogeriach natura (chyba) wszystkie możliwe odcienie, w tubkach, latwo się naklada, kosztuje grosze i wlosow nie niszczy.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:11
        nangaparbat3 napisała:

> Włosy kolorowe są świetne, jedyny kłopot, ze farby je niszczą.

bez przesady, farbuję od dawna i mam całkiem niezłe włosy.W razie czego zawsze można obciąć. To mamy obgadane smile
        • rosapulchra-0 Re: kolorowe włosy 05.07.17, 06:36
          Żeby mieć naprawdę intensywną czerwień na włosach!, to najpierw musisz je bardzo mocno rozjaśnić. Inaczej wyjdą ci rude lub marchewkę. A to niszczy włosy.
      • malila Re: kolorowe włosy 05.07.17, 08:52
        Wspieram Cię, Nangasmile Jedynym przeciwwskazaniem dla kolorowych włosów jest niszczące działanie farby.
    • aagnes Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:19
      Chyba tak, na wakacje ok. Sama chciałabym miec włosy turkusowe smile
      zreszta mozecie wybrac cos co sie szybko zmyje, ale to strasznie farbuje ubrania i posciel.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:39
        aagnes napisał:

> zreszta mozecie wybrac cos co sie szybko zmyje, ale to strasznie farbuje ubrani
        > a i posciel.
        ale ona chce trwałą farbę.
        • aagnes Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:45
          no ale wlasnie o to chodzi, zebys jakos dyplomatycznie zaproponowala najpierm taka piankę, czy szampon, na zasadzie, a co zrobisz jak c isie nie spodoba? obetniesz do golej skóry czy cos podobnego i pozwolic na miesięczny szampon a nie na trwale zerwone wlosy, ktore prawdopodobnie przy wymywaniu beda wygladały kiepsko
          • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 15:55
            aagnes napisał:

> no ale wlasnie o to chodzi, zebys jakos dyplomatycznie zaproponowala najpierm t
            > aka piankę

juz była.
    • 18lipcowa3 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 21:27
      na wakacje? jasne!
      • butch_cassidy Re: kolorowe włosy 04.07.17, 14:11
        Ja też. Na wakacje smile
    • iziula1 Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:07
      Byłam ostatnio w KFC z dzieciakami i wpadła tam grupa starszych nastolatków. Wyglądali jak kolorowe motyle. jedna dziewczyna wyglądała pięknie z czerwonymi włosami - jasna czerwień. Do tego ubrana była bardzo nietypowo więc tworzyła dość spójny niekonwencjonalny obraz smile
      Wydaje mi się,że gdyby moja córka zapytała mnie o radę w takiej sytuacji zgodziłabym się. Są wakacje, czas szaleństw i prób wyjścia poza konwenans. Włosy zawsze można obciąć, przefarbować, farbę zmyć itp.
      Tak mi się wydaje, bo na teraz to moja córcia ma 3 latka i cudowne loczki które uwielbiam i nie wyobrażam sobie jej innej.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:16
        iziula1 napisała:

> Wydaje mi się,że gdyby moja córka zapytała mnie o radę w takiej sytuacji zgodzi
        > łabym się.

moja to nawet nie pyta o radę bo ona jest tego pewna, że będzie super. Pyta tylko o pozwolenie smile
    • a.va Re: kolorowe włosy 03.07.17, 22:22
      No pewnie, są wakacje. Tylko włosów trochę szkoda, bo na pewno się zniszczą, ale co tam, odrosną.
    • vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:09
      Przypuszczam, że nastolatka nikogo by nie pytała o pozwolenie, chyba że zabrakłoby jej kieszonkowego na farbę smile Ale coś tam napomykała o różowych końcówkach, więc kto wie, w jakim kolorze wróci z wakacji.
    • jesienna.nuta Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:10
      "kolorowe włosy "

OHYDA.
      Tylko dla Dźesik i Alanków.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 09:24
        jesienna.nuta napisała:

> Tylko dla Dźesik i Alanków.
        nie wiem jak Alanek ale Dżesa to lala o kruczoczarnych włosach koniecznie w kucyku, narysowanymi brwiami, przedłużonymi na maksa rzęsami, ustami na glonojada i w obcisłych ciuchach smile tak mi młodzież ostatnio wytłumaczyła
        • jesienna.nuta Re: kolorowe włosy 04.07.17, 14:17
          "Dżesa to lala o kruczoczarnych włosach koniecznie w kucyku, narysowanymi brwiami, przedłużonymi na maksa rzęsami, ustami na glonojada i w obcisłych ciuchach"

Dziękuję za wyjaśnienie.
          Ale i tak kolorowe włosy kojarzą mi się bardzo źle.
          • kaz_nodzieja Re: kolorowe włosy 04.07.17, 17:01
            Patologia.
    • mikams75 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 10:54
      ja bym sie zgodzila, sama eksperymentowalam z farbami w wieku nastoletnim, taki etap, nastolatce ujdzie jak sie okaze, ze zle wyszlo.
    • kitty4 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:06
      Oczywiście że tak. mój syn od wieku 7 lat, obecnie ma 15 , w każde wakacje ma włosy strzyżone na irokeza (jego inicjatywa) i w każde wakacje ma inny kolor. Szkoda że nie umiem wstawić zdjęcia , ematki pewnie by padły na zawał, ale ja osobiście robię swojemu dziecku te kolorowe włosy i bawią mnie miny ludzi jak gdzieś razem idziemy i dzieci , które gapią się na niego szeroko otwartymi oczami. #1 sierpnia idzie do fryzjera , goli na gładko i finito smile
      • kitty4 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:15
        [ img]https://images81.fotosik.pl/675/c7a47ad6868630e1gen.jpg[ /img]
        • kitty4 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:17
          hm...to może sam link zadziała ?

https://images81.fotosik.pl/675/c7a47ad6868630e1gen.jpg

• zlababa35 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:24
            I naprawdę w ten sposób krzywdziłaś 7-latka?
            • vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:26
              Przecież napisała, że z jego inicjatywy... Jaka to krzywda?
              • kaz_nodzieja Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:31
                Piejo kury, piejo..
                Nie mają koguta...
            • kitty4 Re: kolorowe włosy 05.07.17, 08:50
              Zlababa35, dlaczego uważasz że to krzywda dla dziecka ? nie jest to farba trwała, zawsze ( z jego inicjatywy) jest strzyżony "na rekruta", więc 31 sierpnia ostrzyżenie włosów w taki sposób nie jest problemem. Obecnie ma już 15 lat i teraz jest irokez czerwony, wręcz neonowy.
              Po całym roku szkolnym i wysiłku jaki wkłada w naukę, jest to jego odskocznia. Uczy się świetnie, więc dlaczego mam mu na to nie pozwalać ?!
              a jaka zabawa jest ze spojrzeniami i komentarzami ludzi...a poza tym - nigdy nie zgubił mi się na plaży ani nigdzie indziej - dzięki tym włosom jest/był widoczny z bardzo daleka smile
          • rosapulchra-0 Re: kolorowe włosy 05.07.17, 06:48
            Super! Bardzo mi się podoba.
        • czarna_kita Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:20
          U nas dzieciaki kupują spraye do włosów w Rossmanie i koloruja sobie włosy. Ale to się zmywa z myciem więc niech mają jak chcą.
      • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 16:01
        kitty4 napisała:

> ale ja oso
        > biście robię swojemu dziecku te kolorowe włosy

ja tez będę robić to ombre smile
    • slonko1335 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:18
      Trwałą farbą nie. Zmywalną jak najbardziej-moja jedenastolatka ma obecnie turkusowe końcówki-testuje czy farba będzie schodzić na razie...
    • hemp_plant Re: kolorowe włosy 04.07.17, 11:50
      mojej 11 latce sama na wakacje zrobiłam niebieskie big_grin
    • beataj1 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 12:04
      Z uwagi na to że sama (tuż przed 40) własnie kombinuje jakby tu zrobić sobie niebieskie albo lawendowe włosy albo tęczowe - to najchętniej - to raczej nie ograniczałabym córki. Pewnie narobiłabym jej wiochy bo sama bym sobie takie strzeliła.

A a tym roku będę mieć szafirowe włosy, mówię wam - to mój kaprys na te wakacje...
      • butch_cassidy Re: kolorowe włosy 04.07.17, 14:13
        Ale fajne! Tez bym takie chciała smile
    • malwa51 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 13:40
      Jasne, ze tak (chyba ze cos przeskrobala i kara sie nalezy wink) od tego sie jest nastolatka,zeby probowac i eksperymentowac. Nie zgodzilabym sie tylko na tunele, ale to i tak chyba od 18 lat.
    • leyre1 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 17:07
      Tak, nastolatki to lubia. Jesli szkola pozwala na takie kolory to ok, jesli nie to trzeba bedzie przefarbowac na naturalny kolor lub obciac
      • vaikiria Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:17
        Albo pogodzić się z tym, że nie będzie zachowania wzorowego...
        • leyre1 Re: kolorowe włosy 04.07.17, 18:26
          Czego?
        • zofijkamyjka Re: kolorowe włosy 04.07.17, 21:01
          vaikiria napisał(a):

> Albo pogodzić się z tym, że nie będzie zachowania wzorowego...

ona nie miała wzorowego zachowania nawet bez koloru na włosach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka