Dodaj do ulubionych

Ratunku !!!

06.07.17, 19:31
Dziecko wróciło z obozu konnego. Większą część dnia spędzało w stajni. Dzieć cały i zdrowy a ja.... boję się otworzyć walizkę z ciuchami. Sama zalecałam by ręcznie nie prała tylko brudy gdzieś odkładała. No i chyba się doigrałam. Jak ja nie lubię zapachu stajni na ciuchach..... Kapsułki wizir i płyn lenor czekają w pogotowiu a ja patrzę na tę walizkę i .....nie chce mi się jej otwierać.....Toż to jak wypuszczenie skunksa....
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:33
      Wrzuć na balkon/taras na noc, niech się trochę przewietrzy.
      Moje tez nie piorą na wyjazdach .
    • 3-mamuska Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:38
      Moje jedzie za 3 tygodnie, tez bedzie spędzać cały dzien w stajni, na szczęście na miejscu bedzie pralka, pranie bedzie robione.
      • niktmadry Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:41
        Teraz sobie pomyślałam, ze może trzeba było dziecko obkupić w ciuchy w pepco lub czymś podobnym. I potraktować odzież jak rzeczy jednorazowego użytku.
        • 3-mamuska Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:45
          Ja dzis nakupiłam dla młodej w primarku koszulki po 1.50£ za sztukę.
          I skarpet i majtek, jakies legginsy.

Wiec ma juz zapowiedziane ze gdyby cos wywalić.
          • memphis90 Re: Ratunku !!! 07.07.17, 10:35
            I tak rosną góry śmieci... sad
        • beata985 Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:56
          niktmadry napisał(a):

> Teraz sobie pomyślałam, ze może trzeba było dziecko obkupić w ciuchy w pepco lu
          > b czymś podobnym. I potraktować odzież jak rzeczy jednorazowego użytku.

teraz już po ptokach, za rok będziesz mądrzejsza, jeszcze lepiej Ci doradzę-znajdź lumpika na wagę big_grin
    • mamolka1 Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:44
      Słonia na twarz i jechanie ...
      Jak moi wracali z obozów to bagaż leciał do ogródka wybebeszony wietrzył się kilka godzin/noc a potem mogłam segregować i prać
      To jest słoń 😉😉

www.google.pl/search?q=s%C5%82o%C5%84+maska+pg&hl=pl-PL&source=android-browser&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2voqKmvXUAhUBlxoKHVaOD3MQ_AUICSgB&biw=393&bih=573#imgrc=E6TAoUvPt20upM:
      • niktmadry Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:48
        hehe no słoń super.....ech... żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
      • beata985 Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:55
        heheh'mój syn m SŁONIA I OWSZEM UŻYWA czasami, jak np. piec musi wyczyścić big_grin
        co do prania-wyrzuć na balkon, przesyp sodą, może sody dodaj tez do prania,
        • niktmadry Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:57
          Jak nasze babcie to znosiły? Szare mydło i rzeka.......
          • beata985 Re: Ratunku !!! 06.07.17, 19:59
            i powiedzmy sobie-nie miały tyle ciuchów...
          • taki-sobie-nick Re: Ratunku !!! 06.07.17, 20:04
            Normalnie. Szare mydło do dziś istnieje, a prało się w BALII, nie w rzece.

Typowy problem pierwszego świata. Ubrania wyrzucać, żeby biedne dziecko nie musiało ich prać ręcznie? Wy macie źle w głowie. Co mu się od tego stanie?
            • berdebul Re: Ratunku !!! 06.07.17, 22:37
              Ale dlaczego ręcznie? Wrzucasz ciuchy do pralki, dosypujesz sody do bębna i heja, samo się upierze. Zapach stajni zejdzie bez problemu. Gorzej z walizką, ale też soda i herbata i potrzymać zamknięte.
              • taki-sobie-nick Re: Ratunku !!! 06.07.17, 22:48
                berdebul napisała:

> Ale dlaczego ręcznie?

Chodzi o to, że biedne dzieci mają nie prać ręcznie na wyjazdach.

Lepiej wyrzucić sztukę odzieży niż ją ręcznie uprać (wedle ematki).

Zdaje się, że pranie ręczne (na wyjeździe, kiedy nie ma pralki) uchodzi za coś w rodzaju survivalu, w dodatku niebywale obciachowego.

Cały czas mowa o praniu PODCZAS WYJAZDU, kiedy NIE MA pralki.
    • aj.riszka Re: Ratunku !!! 07.07.17, 00:19
      Hahaha
      Wiem cos o tym smile
      Badz dzielna! smile
      Bedac nastolatka jezdzilam konno, moje wakacje spedzalam oprowadzajac konie z dziecmi, i tak cale lato (w niesamowitym upale, kurzu i smrodzie), czyszczac konie, pomagajac w stajni sprzatac boksy.. ach smile
      Pewnego dnia wybralismy sie konno w teren, mialam maly i niegrozny wypadek.. i tak po skreceniu stawu skokowego moj zapaldo jazdy konnej powoli mijal..
      • aj.riszka Re: Ratunku !!! 07.07.17, 00:20
        zapal do
    • klamkas Re: Ratunku !!! 07.07.17, 02:40
      Jak moja córka wróciła z pierwszego obozu jeździeckiego (trzy tygodnie, zero pralki), to koty najpierw się pochowały po kątach, a następnie co najmniej jeden nasikał na nierozpakowaną jeszcze walizkę (i to był jeden jedyny raz, kiedy któryś z naszych dorosłych kotów wysikał się poza kuwetą wink). Na szczęście dla mnie to znośny smród (sama jeżdżę, końskie łajno nie robi na mnie wrażenia).

Soda to może być dobry trop. A drugi (wypróbowałam) - jakiś środek do prania odzieży sportowej, te mają jakieś antyodory i inne antybakteryjne cuda.
    • chocolate-cakes Re: Ratunku !!! 07.07.17, 06:28
      smile
      Też to kiedyś przeżyłam gdy córka wróciła z obozu jeździeckiego. Było dużo prania i wietrzenia.
    • memphis90 Re: Ratunku !!! 07.07.17, 10:32
      Bez przesady, ciuchy jak ciuchy. Do pralki i tyle. Wiele lat jeździłam konno i nie zdarzyło się, żeby się ciuchy po koniach nie dopraly lub smierdzialy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka