tereska.z.bombaju 08.07.17, 20:01 Pytam, bo moje chłopaki chcą nas dokonać i zastanawiam się czy to jeszcze głupota czy już szaleństwo 😼😼 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triismegistos Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:04 W tej chwili dwa i dwie połówki kota Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:07 Kiedys mieliśmy tyle ile łóżek w domu, do każdego po jednym. Niestety jeden kot odszedł za tęczowy mostek. Wiec zostały 3 i pies. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 11:13 Dwa od dawna. Jeden, którego zgarnęłam do siebie, i znalazłam mu dom, ale jego ludzie czesto wyjeżdzają, w związku z czym pomieszkuje u mnie przez dwa, trzy tgodnie taz z trzy, cztery razy w roku. Tego licze jako pół. I jeden koci szkielet, który od kilku dni rezyduje pod łóżkiem, tego też liczę jako pół, chociaż zanosi się, że zostanie na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:07 Jednego, ale je za dwóch ). Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 10:14 bo jak wiadomo tylko od bogów zależy posiadanie zwierzęcia w domu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 11:41 No tak- pewnego dnia zostajesz wybrana i kot pojawia się w Twoim domu... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:16 dwa, w tej chwili widuję je, jak wyjdę na podwórko albo jak się z michą spóźniam. śpią pod tujami albo na tarasie. całe dnie. w domu nas nie zaszczycają ( niech cholery poczekają, jak się zrobi zimniej. złośliwie zamknę drzwi tarasowe i od razu nie będę wpuszczać. teraz to się dowołać nie można ( nudni jesteśmy), a potem to się o kota przewrócić można - wszędzie jest jakiś). czyli: teraz brałabym nawet kilka, bo jak by się trafiły podobne egzemplarze to i tak niekłopotliwe we współżyciu. zimą, jak się przewracam o kota - cofnęłabym czas i nie wzięła żadnego:/) czy brać następnego? jak masz warunki i chcesz to bierz Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:21 Jednego. Bardzo chciałabym więcej, ale mam alergię na koty - na mojego dziwnym trafem już nie, ale pierwsze trzy lata się męczyłam. Nie chcę ryzykować, bo niektóre koty uczulają mnie bardziej niż inne, a odczuwam to dopiero po pewnym czasie. Ale gdyby nie to - brałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:31 Dwa w domu i jeden przychodzący co 1-3 dni podejść trochę u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:35 4 szt. I bardzo staramy sie, żeby tej liczby nie przekroczyć, mimo że ciągle nas kusi.. Już rok trenujemy siłę woli Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 20:41 Krocze mamy dwóch kocurów i 3 szczury..jest jeszcze dwóch do przygarnięcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 22:45 Krocze tylko powiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 21:07 Teraz dwa. Ale miewalam trzy i cztery tez. Co bylo przesada, ja psiara jestem, dwa koty w zupelnosci mi wystarczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 21:11 Trzy i jest super Niewychodzące, w średniej wielkości mieszkaniu, mieszczą się swobodnie, oczywiście wymagają więcej troski niż jedna, która była na początku, ale jedyny problem organizacyjny, jaki się pojawił, to porządnie wszystkie wygłaskać rano Można podziwiać na fb Kiciusie Sherlocka Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 21:39 Dwa super kocury, oba czarne, śliczne i kochane łobuziaki Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 21:48 Jednego ale rozważaliśmy dwa. Mój kot to taka śmietnikowe znajda, były dwa małe kocuakimplanowalismy przygarnąć oba, no bo jak tu rozdzielac takie chuchra, tylko jeszcze wyjechaliśmy na weekend a w niedziele wieczorem mieliśmy zaadoptować kociaki i do niedzieli przeżył tylko jeden kot, drugiego coś/ ktoś zlikwidował. Żałuje tego durnego wyjazdu i do dziś mam wyrzuty sumienia;-( Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 22:06 dwa, oba przygarnięte z tzw krzaków, niewychodzące ale mające osiatkowany balkon (na którym "mieszkają" od wiosny do późnej jesieni) kocica śpi w nogach, kocur jak usłyszy budzik to pakuje się do łóżka i obchodzi je brzeżkiem materaca jak mam wolne (czyt.: budzik uduszony) czekają aż się ruszę, nie budzą bo głodne !! Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 22:37 Ale fajne łaciatki, widać, że im dobrze na tym balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 23:54 Jak to w klatce Ale chyba sie lubia, to moze mniej im nudno. Moje by sie pozabijaly w tak malej przestrzeni. Nie zblizaja sie do siebie na mniej niz kilka metrow (no chyba ze sie akurat leja ) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 15:03 nie, no nie są zamknięte na balkonie mają jeszcze 4 pokoje do dyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ile macie kotów? 08.07.17, 22:18 2 koty i pies + 2 dzieci (2 i 3 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 03:00 3 kocury w domu i jeden dochodzacy na wyzerke Mieszkanie sredniej wielkosci, 2 malych dzieci. Gdybym miala duzy dom to liczba futer wzroslaby przynajmniej dwukrotnie. Marzy mi sie taki mini-azyl dla jakichs biedakow pokrzywdzonych przez los. Uwielbiam koty, maz na szczescie tez sie przekonal. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 07:56 Nam sie taki sam stworzyl, same bidy przyszly i przyniosly ze soba bardzo wymierne szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 06:48 Chwalić pana, już żadnego. I nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 07:50 Żadnego, i bardzo żałuję. Jak tylko okoliczności życiowe pozwolą, bierzemy kota. Albo i ze 4 Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 08:29 Trzy,niewychodzące dachowce, w tym jeden ze schroniska. W domku z ogródkiem rozważałabym jeszcze jednego, w bloku to maks. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 08:39 Dwa. Chciałabym trzeciego ale musialby być łysy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 01:03 loola_kr napisała: > Dwa. Chciałabym trzeciego ale musialby być łysy. W sensie że ma mieć taką straszną grzybicę? Dałoby się coś znaleźć pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 09:20 Jednego. Planuje w przyszłości drugiego ale może być ciężko bo nasz pies toleruje tylko naszego, bo swój. Nie będę opowiadać co robi z obcymi... I nie, nikt go tego nie uczył taki jest od poczatku że obce koty by zagryzl. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 09:48 Mam dwa, dokarmiam coś ze sześć i staram się oswoić taką kulawą, dziką, chudziutką biedę przed jesienią. Chcę ją wziąć na zawsze. Może mi się uda, zanim ktoś ją skrzywdzi Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 10:29 "Z klatka lapka probowalas? " Tak, ale ona jest tak wystraszona, że panicznie ucieka na oślep, a, że jest kulawa, to się wywraca i może sobie zrobić krzywdę lub wpaść pod auto. Na razie ją choć trochę oswajam karmiąc parę razy dziennie - na szczęście jeść przychodzi, ale pilnuje mnie, żebym do niej nie podeszła za blisko. Jak tylko da do siebie podejść, to ją capnę, przytulę, zaniosę do domu, wpakuję w kontener i polecę z nią do weterynarza. Ona ma jakieś choroby, cieknie jej z noska, więc ja wyleczę, a to, że jest kulawa, wcale mi nie przeszkadza, bo i tak zostanie kotem niewychodzącym. Ona jest strasznie brzydka, więc dla mnie jest przecudna. Dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 12:02 jesienna.nuta napisała: > "Z klatka lapka probowalas? " > > Tak, ale ona jest tak wystraszona, że panicznie ucieka na oślep, a, że jest kul > awa, to się wywraca i może sobie zrobić krzywdę lub wpaść pod auto. Na razie ją > choć trochę oswajam karmiąc parę razy dziennie - na szczęście jeść przychodzi, > ale pilnuje mnie, żebym do niej nie podeszła za blisko. Jak tylko da do siebie > podejść, to ją capnę, przytulę, zaniosę do domu, wpakuję w kontener i polecę z > nią do weterynarza. lepiej miej kontener w zasięgu ręki (ale nie kociego wzroku) czarno widzę noszenie capniętego znienacka kota... Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Ile macie kotów? 10.07.17, 12:24 Na niewielką odległość da się dokonać tej sztuki, tylko trzeba mocno trzymac za kark i ignorować protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 09:50 zero. sucz sie nie zgadza. jak jej oswiadczylismy, ze bedzie kot, to paralizu dostala. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 11:34 Jeden . Wystarczy. Ale mamy też inne zwierzęta, i wciaz menazeria powieksza sie np. właśnie wykluły się kurczaki, znów. Także jeden kot to ilość akuratna. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 11:45 Mam jednego ale cóż to za KOT: wprowadził się brawurowo do domu z dużymi psami i kręci towarzystwem. Nie sądzę, żeby był drugi taki ale, jeśli się mylę, to byłabym skłonna ulec presji Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 20:33 My też takiego mieliśmy, więc musi ich być więcej - szukaj! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Ile macie kotów? 09.07.17, 11:49 Żadnego. Wolę psy. Ale naprzeciwko nas mieszkają teście i moja chrześniaczka ciągle jakieś kocie biedulki do babci znosi. Aktualnie jest 4. Chyba że od wczoraj coś przybyło 😉. Odpowiedz Link Zgłoś