Dodaj do ulubionych

Pochwale sie

12.07.17, 09:48
Moj syn ma super swiadectwo.Zostal zwybrany do prowadzenia lekcji matematyki podczas hospitacji.Zgarnal pochwale dyrektora i w nastepnym roku szkolnym bedzie dodatkowo uczestniczyl w lekcjach matmy w klasie 4.
Oprocz tego bral udzial w sportcheck ( sprawdzanie poziomu usportowienia w miescie,w roznych grupach wiekowych)gdzie wypadl ponadprzecietnie, a w niektorych dziedzinach okazal sie lepszy niz 93% chlopcow w jego grupie wiekowej.
Jestesmy dumni.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pochwale sie 12.07.17, 09:55
      Gratulacje
    • slonko1335 Re: Pochwale sie 12.07.17, 09:59
      Edel przecież to niemożliwe-na pewno kłamieszwink
      Biedna Bergamotka....nie przeżyje chyba tego...

a tak w ogóle to Gratulacje!
      • suchawloszkana3 Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:41
        😁
    • c2h6 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:01
      edelstein napisała:

> Moj syn ma super swiadectwo.Zostal zwybrany do prowadzenia lekcji matematyki po
      > dczas hospitacji.Zgarnal pochwale dyrektora i w nastepnym roku szkolnym bedzie
      > dodatkowo uczestniczyl w lekcjach matmy w klasie 4.
      > Oprocz tego bral udzial w sportcheck ( sprawdzanie poziomu usportowienia w mies
      > cie,w roznych grupach wiekowych)gdzie wypadl ponadprzecietnie, a w niektorych d
      > ziedzinach okazal sie lepszy niz 93% chlopcow w jego grupie wiekowej.

"Powiedziano kiedyś rabbiemu Mendlowi, że pewien czlowiek jest wiekszy od drugiego, ktorego rownież wymieniono z nazwiska. Rabbi Mendel odparl: Jezeli ja jestem, poniewaz to ja jestem, a ty jesteś, ponieważ to ty jesteś, wowczas ja jestem ja, a ty jesteś ty. Jeśli natomiast ja jestem ja, ponieważ ty jesteś ty, a ty jesteś ty, ponieważ ja jestem ja, wtedy ja nie jestem ja, a ty nie jesteś ty."
      suspicious
      • kolpik124 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:18
        Prościej, ona nie złapie sensu tej znanej anegdoty big_grin
      • kolpik124 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:18
        Prościej, ona nie złapie sensu tej znanej anegdoty big_grin
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:32
        Widze, ze przekleiles wypowiedz nangibig_grin ciesz mnie niezmiernie, ze w ciagu 2ostatnich dni dowiedziales sie czegos nowego na forum i probowales zastosowacbig_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:14
      Biedna bergamotka.... big_grin

Gratulacje Edel dla syna!
    • agata_abbott Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:22
      A nie macie tam nauczycieli do prowadzenia lekcji? wink

W każdym razie - gratulacjesmile
    • bergamotka77 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:27
      Edel no to brawa dla syna i dla Was!
    • eliszka25 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:33
      gratulacje dla synka! takie sukcesy zawsze ciesza smile.

czy ja dobrze pamietam, ze twoj syn jest gdzies w wieku mojego mlodszego, czy cos mi sie placze? moj mlodszy po wakacjach idzie do trzeciej klasy.
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:48
        Tak, idzie teraz do 3klasy jak twoj.Poki co zapal do nauki ma, ale juz sie cieszy na wakacje, zobaczymy czy go leniwiec nie dopadnie po tylu dniach laby.
        • eliszka25 Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:06
          czyli dobrze skojarzylam smile

moj mlodszy w ostatni weekend plakal. w piatek bylo zakonczenie roku szkolnego i potem pytalam chlopakow, czy ciesza sie na wakacje. mlodszy stwierdzil, ze on sie nie cieszy, bo juz nigdy nie bedzie mial lekcji ze swoja pania. po 2 klasie zmienia sie nauczyciel i od nowego roku szkolnego bedzie nowa pani, a on teskni za to, co byla. fakt, nauczycielka jest fantastyczna i dzieciaki naprawde ja kochaja, ale trzeba isc do przodu.

leniwiec w tym roku szkolnym wlaczyl sie za to mojemu starszemu. doszedl do wniosku, ze bedzie szedl po najmniejszej linii oporu, bo po co sie wysilac. srednia wciaz jest ok, ale to swiadczy tylko o tym, ze przy minimalnym wysilku mogloby byc duzo lepiej. no nic, zobaczymy co przyniesie nowy rok.

w 3 i 4 klasie jeszcze zapal do nauki zwykle jest smile
          • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:10
            U nas ten system ze zmiana po 2klasie jest jeszcze praktykowany w niektorych szkolach, osobiscie mi sie on nie podoba i ciesze sie, ze w szkole mojego dziecka nauczyciel jest od 1 do 4klasy ten sam.
            Czasem najmniejsza linia oporu nie jest zlawink to chyba taki wiek glupitongue_out wszystko przede mna.
            • eliszka25 Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:32
              u nas nauka odbywa sie w 2-letnich blokach i nauczyciel tez zmienia sie co 2 lata. nie mialabym nic przeciwko, gdyby mlodszy mial te sama nauczycielke przez pierwsze 4 lata, ale trudno, jakos da rade. nowa pania tez juz poznal i mowi, ze fajna, wiec jakos zle byc nie powinno.

moj starszak skonczy 11 lat i coraz bardziej widze zmiany. ten rok szkolny byl kryzysowy, ale w koncu to opanowalismy i mam nadzieje, ze w przyszlym bedzie troche lepiej.

nie wszyscy w tym wieku glupieja, wiec moze ciebie ominie wink. moj na szczescie nie zglupial calkowicie, ale zapal do nauki mu wyraznie zmalal.
              • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:38
                Znani mi 11latkowie glupieja, niektorzy mniej, drudzy bardziej .To taki troche kiepski wiek na glupienie, bo to czas startu w nowej szkole.No nic, zobaczymy
                • eliszka25 Re: Pochwale sie 12.07.17, 15:28
                  wszystko wskazuje na to, ze moj 11-latek zglupial mniej niz bardziej i mam nadzieje, ze tak mu zostanie wink. moment na glupienie kiepski, bo od obecnych ocen zalezy, jaka szkole bedzie mogl sobie wybrac w oberstufe. jesli w nastepnym roku szkolnym zglupieje bardziej i zjedzie jeszcze z ocenami, moze byc kiepsko, wiec mam nadzieje, ze poziom zglupienia mu sie juz nie zmieni big_grin
                  • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:00
                    Mnie zastanawia dlaczego chloocy w wieku lat 11 maja takie odbicia od normytongue_out no kurde, jakies zbiorowe szalenstwo ich dopada, wszystko egal.
    • kura17 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:36
      fajnie smile gratulacje dla syna i dla dumnych rodzicow!
    • sonniva Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:36
      Gratuluję. Mój prawie 15 latek miał świadectwo średnie. Ale za to w ciągu ostatniego miesiąca zarobił 2000 euro a ze swoim teamem awansowali do wyższej ligi. Jestem bardzo dumna big_grin.
      • kolpik124 Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:49
        Trzeba było napisać, że z teamem awansował do higher league, było by bardziej swiatowo big_grin
        • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:56
          Alez cie bola cudze sukcesy.
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:50
        Przy 2tys mozna przymknac oko na srednie swiadectwowink mam nadzieje, ze moj tez przekuje pasje w kase.Gratulacje.
    • kkalipso Re: Pochwale sie 12.07.17, 10:48
      Super!
    • lelija05 Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:03
      Zuch chłopak smile
    • mozambique [...] 12.07.17, 11:21
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:25
        Nie uzywaj slow, ktorych nie rozumiesz
    • konwalka Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:24
      Ale fajnie )))). Edel, Usciskaj zdolniache matematycznego i powiedz, ze jesteś najbardziej dumna mama świata ))))
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:27
        Konwalka a jak tam twoj filozof? Wymyslil cos nowego?
        • konwalka Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:34
          Hahaha. Tak, ale nue pisze o tym na forum, bo znowu dostanę opie... ze debila hoduje big_grin
          • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:55
            Na priv napisz. Za kazdym razem jak u nas w domu pada pomagac staje mi orzed oczami wypowiedz twojego dziecka
            • konwalka Re: Pochwale sie 12.07.17, 13:44
              Dostał swiadectwo ze wzruszajacym dla matczynego serca opisemsmile. Ponadto dostalismy list z tej prywatnej szkoly, ze zapraszaja go w orzyszlym roku (rekomendacja) na zajecia do klasy dla "mistrzow matematyki". Zostal nominowany do stypendium. A wczoraj powiedział mi, cyt,: jestem szczesliwy, ze jestes moja mama. Wiem, ile dla mnie robisz. Czynsz, prad, gaz, ciuchy- to wszytsko kosztuje. Teraz ja chcialbym cos zrobuc dla ciebie, dlatego umyje podłoge". Rozwalił mnie big_grin

ps. uffff... zaraz uslysze kilka cierpkich słow big_grin
              • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 14:25
                Twoj syn wymiatabig_grinmam nadzieje,ze przyjelas propozycje umycia podlogitongue_out zaraz sie dowiedz, ze wyliczasz dziecku stad jego poczucie winy do odpracowaniabig_grin
                • konwalka Re: Pochwale sie 12.07.17, 15:50
                  Nie przyjełam, bo wrócił zmęc\ony z przedstawienia, gdzie grał srokę tongue_out
                  • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 15:58
                    Mowisz, ze bycie sroka jest takie meczace? A jakis zloty zegarek przyniosl?big_grin jesli tak to wczul sie w rolewink
                    • konwalka Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:09
                      nieeeee, ale musielismy zmyc wąsaty (?) makijaz, godzina juz pozna była zreszta
                      no i wieczor, przede wszytskim, to nasza chwila na pogaduchy
                      mowi sie wtedy to, co na sercu chłopiecym lezy (a lezy wiele spraw, niestety)
                      rozwiazujemy je i czytamy potem sobie razem ksiazki
                      uj tam z podłoga big_grin
                      ps kocham rozmowy drugorodnego ze starszym bratem big_grin
                      ostatnio dialog brzmiał tak:
                      -(starsze) - Boze, jak ja nienawidze os! Nie cierpie!
                      - (mlodszy)- A ja z kolei lubie i szanuje, bo sa zaprzeczeniem nauki; z badan ich skrzydeł jasno wynika, ze nie maja prawa latac, a jednak to robią
                      -(starszy) Są durne, a nie wybitne!
                      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:12
                        Megabig_grin takie rozmowy to najlepsza rozrywka.Durne osy,nie wybitnebig_grin
    • ichi51e Re: Pochwale sie 12.07.17, 11:49
      Gratulacje?
    • alpepe Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:00
      Gratulacje. Moje będą miały koniec roku w przyszłym tygodniu, starsza, 9. Gymnasium, średnia 1,3, już wiem, młodsza, nie mam pojęcia, ma strasznego pecha z klasą i nauczycielami i cała klasa pewnie będzie miała nie takie super świadectwa, ale młodsza w tym roku na święcie sportu zdobyła drugie miejsce w skoku w dal, drugie w rzucie piłeczką palantową, srebrny medal za całokształt lekkoatletyczny, drugie miejsce wśród berlińskich szkół w gimnastyce sportowej w P4, puchar swojego klubu sportowego i złoty medal w LK4, również gimnastyka sportowa.
      Co do tego sportcheck, to w Berlinie jest to organizowane dla trzecioklasistów, moja córka również miała wybitne osiągi sportowe, próbowała po tym zapasów, boksu i kajakarstwa, w tym ostatnim nawet zdobyła w ub. roku 3 medale w zawodach, ale ostatecznie wybrała coś, co kocha, gimnastykę sportową, niestety powyżej landu nie wyjdzie ze względu na warunki fizyczne, nadaje się na lekkoatletkę, jest wysoka, ma długie kończyny i bardzo szczupła, a gimnastyczki wszystkie z metra cięte...
      • perspektywa13 Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:26
        Gratulacje! Czy to szkoła państwowa tak fajnie zorganizowana czy prywatna?Nauczycieli zazdroszczęsmile
        • alpepe Re: Pochwale sie 14.07.17, 09:19
          to do mnie, czy do edel?
    • kitek_maly Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:42
      Nie masz się z kim cieszyć w realu z tych sukcesów??
      • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:46
        A to jedno wyklucza drugie? Nie widze powodu dla ktorego mialabym sie nie pochwalic osiagnieciami mojego dziecka, robi to tutaj 99% matek.
        • kitek_maly Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:48
          Heh, myślałam, że jesteś ponad to.
          • edelstein Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:54
            A musze?
            • kitek_maly Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:57
              Nie musisz. Po prostu sądziłam, że dla ciebie forum to tylko forum.
    • bei Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:45
      BRAWO!
    • rosapulchra-0 Re: Pochwale sie 12.07.17, 12:57
      Gratuluję syna. Faktycznie bergamota nie zdzierży twojego synka sukcesu.
      • karme-lowa Re: Pochwale sie 12.07.17, 14:30
        rosapulchra-0 napisała:

> Gratuluję syna. Faktycznie bergamota nie zdzierży twojego synka sukcesu.
        >
        No faktycznie chora jesteś. Na złośliwość chyba.

Edel, gratuluję syna. Puchnij z dumy, masz prawo😉
      • lady-z-gaga Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:11
        Widzę Rosa, że postanowiłaś godnie spędzić ten tydzień, ktory Ci został big_grin
      • cosmetic.wipes Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:51
        rosapulchra-0 napisała:

> Faktycznie bergamota nie zdzierży twojego synka sukcesu.
        >

O 10:27 bergamotka napisała: "Edel no to brawa dla syna i dla Was"

Jesteś pierwszym przypadkiem niedowidzenia spowodowanego stłuszczoną wątrobą big_grin
    • mid.week Re: Pochwale sie 12.07.17, 13:46
      Gratulacje! Słusznie jesteście dumni wink
    • lady-z-gaga Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:12
      Bystry dzieciak. I po kim on to ma? tongue_out big_grin
    • little_fish Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:16
      Sportowy matematyk, fajne połączenie 😀 gratulacje dla młodego człowieka 👍
    • mamusia1999 Re: Pochwale sie 12.07.17, 16:35
      no pewnie że się chwal i ciesz! miłych wakacji!
    • anetapzn3 Re: Pochwale sie 12.07.17, 17:04
      Gratuluję smile
      • verdana Re: Pochwale sie 14.07.17, 10:11
        Super! Przekaż synowi gratulacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka