chocolatemonster 12.07.17, 23:13 U mnie od dłuższego czasu to jest Prada infusion d'iris i Chanel Premiere. Kuszą zapachy Toma Forda - to moje potencjalne ukochane. A u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beverlyja90210 Re: Perfumy, do których wracacie 12.07.17, 23:31 Jadore Chloe muszę je zawsze mieć Chloe to już obowiazkowo Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Perfumy, do których wracacie 12.07.17, 23:45 Pierwsze Chloe sa rzeczywiście świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 09:33 Tom Ford mnie też kusi - Cafe rose, tylko cholernik drogi. Wracam zawsze do Burrbery The Beat, dla mnie nie ma ładniejszego i bardziej ze mną związanego zapachu. Będę też wierna Cinema. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 09:53 Tom Ford Wood - chyba odświeżacz do toalet jest trwalszy. A na mnie trzymają sie każde perfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:07 Zawsze w szafce kilka flakonów różnych, ale ZAWSZE od wielu lat między nimi Eternity Kleina, i również od wielu, ale trochę krócej - Jil Sander No 4 Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:16 zielone Chloe, Burberry Weekend, Noa Cacharel, Femme Hugo Boss, Obsession Calvin Klein -gdy nie mam pomysłu na nowe, w zależności od pory roku wybieram któreś z wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 12:58 Noa tez u mnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Perfumy, do których wracacie 04.08.17, 18:05 Mamy jedną szafkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:10 Escape Kleina. Różnych używam, ale te mam zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
00kamyk Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:29 Jimmy Choo, 1 klasyczne Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:43 Zawsze mam (od ponad 15 lat) emporio armaniego i jadore diora. Ten pierwszy kocham, poza zapachem, za praktyczny metalowy flakon, ktory moge nosic w torbie. Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Perfumy, do których wracacie 14.07.17, 19:57 Przepraszam za OT ale cały czas czytałam Twojego nicka jako jako "sucho w szklance 3" i nawet sobie pięknie go zinterpretowałam, że taka z Ciebie spoko laska, że szklankami wineczka sączysz i już po raz trzeci ta szklaneczka sucha Odpowiedz Link Zgłoś
syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:55 Kiedys bylam wierna Tresor Lancome, ale od reformulacji nie sa juz takie obledne, teraz uwielbiam Love Chloe za ta pudrowosc, lubie i zawsze mam gucci premiere Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:56 Burberry London, Casmir Shopard, Angel T.Mugler, Versace Woman. Prada Infusion d'Iris to też jeden z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 13:00 Kocham Angela ale na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:49 To tak jak ja Kenzo Jungle Odpowiedz Link Zgłoś
kotagus Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 10:58 Iris ten sprzed reformulacji... już prawie nie do kupienia... ostatnio dorwalam 100ml i już pewnie musi mi wystarczyć do "końca zycia", tak cudnego drugiego zapachu nie znajdę... Odpowiedz Link Zgłoś
marlamar Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 12:37 Muszę mieć: - Narciso Rodriguez For Her edp i edt. - Hermes Eau des Merveilles i Ogródek Śródziemnomorski - Kenzo Jungle Elephant Mam dużo perfum, również niszowych, ale te muszą być zawsze. Heremsa używam wyłącznie latem, Ogródek tylko w upały. Słonia nie używam już od dobrych kilku lat, bo jakoś nie umiem go udźwignąć, ale paradoksalnie uważam go za mój signature scent Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 12:42 Od wieeelu lat mam zapas przynajmniej 2 butelek Halloween, mogę używać innych ale do tych zawsze z radością wracam. A w tym roku zaliczyłam chyba najbardziej spektakularny powrót: do dezodorantu którego używałam w podstawówce. o takiego i aż czuje się młodziej Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 13:01 Aaaa! Boski! Ja chciałabym kupić dezodorant impulsem, który reklamowały Spice Girls. Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 13:38 Gdzie to znalazłaś????? Też używałam w podstawówce, za wielkiego wyboru nie było Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 14:51 Tak, tez sobie kupiłam, ale inny kolor - taki blado zielony, bo innego nie było. czuje sie jakbym miala z 16 lat jak sie nieraz tym psiknę. natomiast zupełna ekstaza to było: Blaze - taka niebieska butla, nie widzialam tego juz dawno. i impulse Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:24 aagnes napisał: > natomiast zupełna ekstaza to było: Blaze - taka niebieska butla, nie widzialam > tego juz dawno. Robi to teraz inny koncern i podobno zapach nie ma już wiele wspólnego z tamtym Tamto Blaze kojarzy mi się z przyjaciółką z liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:17 beataj1, no rozczuliłam się po prostu, łezka w oku..... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Perfumy, do których wracacie 08.01.18, 16:11 Pamiętam, ale wolałam taki z wykrzyknikiem. Nie pamiętam firmy i nazwy - ale opakowanie bym rozpoznała. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszona_kapusta Re: Perfumy, do których wracacie 08.01.18, 17:18 Chyba chodzi o COTY Exclamation 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 12:51 Baiser Vole - jak tylko mi się kończą, zaczynam tęsknić i kilka miesięcy później chcę jeszcze. Co parę lat Flower by Kenzo, jest dla mnie taki całoroczny. Nie wiem, czy kiedykolwiek wrócę do pozostałych z mojej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 12:55 Flower tez lubię ale moj mąż mnie błagał żebym go przy nim nie używała nie może znieść tego zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 16:13 Mój akurat lubi Flower (nie to, że przestałabym używać, gdyby nie lubił ), ale rozumiem dlaczego ludziom może nie podchodzić. Mnie jeszcze jakiś czas temu wydawał się przyciężki (pierwszy flakon kupiłam lata temu, zaraz jak pojawił się na rynku), teraz, w zależności od pogody i nastroju, potrafi mieć w sobie coś świeżego. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 13:30 kenzo l'eau paur. nie zawsze go mam bo perfumy/wody zwykle dostaję (od meza) i nie "nadanżam" przerobic. Aktualnie mam kilka flakonów, w tym 2 całkowicie nowe. Wsrod nich jest wlaśnie KenzoFlower, którego też nie lubię. Czasem uzyję, bo prezent więc zeby zrobic przyjemnosc męzowi... ale zdecydowanie nie lubie takich zapachow. Ciężkie przesłodzone i takie nijakie, kojarzy mi sie z wyperfumowa Kowalską, ktora idzie w niedziele do kosciola, otoczona mgłą "perfumy" Lubie zapachy "tajemnicze", albo świeże, latem. Z nowszych - lubię 007 Bond, wersja ciemna Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 16:19 > kenzo l'eau paur Masz na myśli L'eau par Kenzo? Pamiętam jaki to był hit, wszystkie wokół mnie tym pachniały. Wtedy wydawały się takie inne, wyjątkowe. Teraz raczej giną w tłumie, choć rozumiem sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:22 'Allure' Chanel 'Must' Cartier - mam ostatni upolowany w którejś ze 'stref wolnocłowych' i drżę, że już nie kupię.. 'Shalimar' Guerlain - ten tylko na wieczór, ale muszę mieć na półce ..ostatnio bardzo polubiłam też "La Panthere' Cartiera - taki bardzo mój jest Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:35 chlodne_dlonie napisała: > 'Must' Cartier - mam ostatni upolowany w którejś ze 'stref wolnocłowych' i drżę, że już nie kupię.. te: www.google.pl/search?q=must+cartier&rlz=1C1SFXN_enPL499PL499&oq=must+cartier&aqs=chrome..69i57j0l5.2156j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8? W razie czego 192 fragranticzan twierdzi, że są podobne do Obsession C. Kleina Oczywiście - wiem o reformulacjach, zwłaszcza zapachów z ubiegłego wieku. Ale może... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 17:19 Tak, te Rzecz w tym, że gdy ostatnio zaglądałam w naszym sieciowym Douglasie usłyszałam, iż już ich nie będzie, ponoć wycofane..? Kupić wolę stacjonarnie jednak, po nacięciu się kiedyś na wysyłkową perfumerię Zaglądałam też do lotniskowych perfumerii, bez sukcesu w tym roku, ale że to były akurat nie za wielkie lotniska, liczę, że przy okazji wyprawy gdzieś dalej przez Frankfurt, ewentualnie Paryż, uda się je znaleźć jeszcze. O ile czas przesiadki na to pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 17:26 chlodne_dlonie napisała: > Tak, te > Rzecz w tym, że gdy ostatnio zaglądałam w naszym sieciowym Douglasie usłyszałam > , iż już ich nie będzie, ponoć wycofane..? To może z Douglasa wycofane, bo porządny portal mówi, że wciąż są w produkcji: www.basenotes.net/ID10210603.html > Kupić wolę stacjonarnie jednak, po nacięciu się kiedyś na wysyłkową perfumerię Nie wiem, gdzie się nacięłaś, ale jak zajrzysz na fora perfumaniaków, to 90% zakupów robią w sieci (inaczej można zbankrutować, przy ilościach, które kupują). Ja kupiłam już co-nieco perfum w ostatnich latach, wyłącznie w sieci - i nie nacięłam się nigdy. A akurat wszystkie oferty z samej góry linka osobiście uważam za w stu procentach zaufane. Bo też wszędzie możesz zwrócić perfumy, jak coś jest nie tak. A w "i..." możesz nawet oddać odfoliowane opakowanie - np. jeśli uznasz po otwarciu, że zapach jest po nieznośnej reformulacji i zupełnie nie przypomina tego, który znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:24 Moje topy to: Nancio rodriguez for her - kocham Boss- red deep oraz ukochany stary orange DKNY - delicious, ostatnio polubiłam C Herrera good girl no i jeszcze lubię Si generalnie ciężko mi polubić nowy zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:59 >DKNY - delicious waśnie dostalam ostatnio, na imieniny. Noooo, mily. Ale nie uwodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:27 Zawsze mam Chanel: Mademoiselle EDT, Chance, Chance Eau Fraiche. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:29 zawsze beda mi sie kojarzyc z wakacjami 2000 i moja ukochana siostra Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:42 Zadne.Jeszcze mi sie zapach nie trafil, ktory bym chciala miec ciagle na polce, ja w dodatku malo perfumowa jestem i zapominam sie popsikacto samo z bizuteria, podoba mi sie, kupuje, nie nosze. Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 18:26 Nie trafiłaś jeszcze na swoją zapachową miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 15:47 > U mnie od dłuższego czasu to jest Prada infusion d'iris Do Infusion d'Iris robiłam podchody wielokrotnie, długo coś mnie do zapachu ciągnęło. Aż zaczęli w nim grzebać i nigdy nie zdecydowałam się na całą butlę. W sumie to mi przypomniało o Chanel No. 19 Poudre. Też jeden z tych, które mogą jeszcze kiedyś powrócić na półkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 18:22 Ooo! Muszę obczaić! Prawda ,że przy Iris grzebali. Moja pierwsza butelka to byli oczarowanie a teraz mam wielką butle i jest trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 17:29 Moje ukochane to Kenzo le monde est beau, jest kilka innych które lubię i robię sobie czasami odmianę ale do tych zawsze wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 18:11 Samsara! Uwiodłam tym zapachem obecnego męża, wyszeptał mi do ucha: "pachniesz, jak stara szafa". Umarłam Chociaż po reformulacji to jest jakaś popierdółka, a nie Samsara. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 22:06 Wygral Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 18:24 na zawsze i do konca eau de merveilles hermesa a ta ich morska odmiana (nowosc), to juz odlot w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 18:54 Lancome Poeme!!!! Proszę napisz, gdzie kupiłaś ten desodorant ekstase!!!!!! To też moja młodość Kochałam adidasa z zieloną nakrętką ( i wiele bym dała, by go zdobyć!) ktoś wie o jakie mi chodzi? !! Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Perfumy, do których wracacie 14.07.17, 18:18 Extase są często w zwykłych drogeriach, ja u siebie w sklepie mam wszystkie i impulsy i znalazłam nawet blase, ktorego myslalam, ze juz nie ma. extase kupilam za ok 7 zl powiekszoną o 33% butle jak nie mozesz nigdzie znalezc moge ci wyslac Odpowiedz Link Zgłoś
ironia-losu11 Re: Perfumy, do których wracacie 06.08.17, 22:39 Takiego adidasa w szklanej butelce z jakby mlecznego, bialego szkła? Uwielbiałam go Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Perfumy, do których wracacie 13.07.17, 20:29 konwalka napisała: > na zawsze i do konca eau de merveilles hermesa No to wiedz, że przez Ciebie na mojej szafce błyszczy teraz pomarańczem Elixir Cudów. Tak, tak - przez Ciebie. Oczywiście, że Cuda w różnych wydaniach co i rusz wpadały mi przed nos, ale jakoś "nie miałam zaufania" do perfum designerskich. Ale jak kolejny raz przeczytałam, jak Ty o nich piszesz - to stwierdziłam, że pora na próbki. No i skończyło się na flakonie I choć nie są dla mnie tymi "forever and ever" - to są faktycznie takimi "comfort scent" - rozkoszne są po prostu, to najlepsze określenie dla nich. I czasem mam na nie ochotę. I czekałam na okazję, żeby Ci to wyznać Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Perfumy, do których wracacie 14.07.17, 20:03 Oj ja mam dzisiaj po wizycie w perfumerii na sobie Hermesa Jour d'Hermes Gardenia i właśnie się zastanawiam nad nią.. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Perfumy, do których wracacie 14.07.17, 20:29 och, jak mi miło ))) Z hermesem jest jeszcze jedna story (Ola, masz wolne piec stów ?). Psiknełam swojego chlopa Terre. On sie zmarszczył, skrzywił i wyrzygał, a ja kazalam mu sie zamknąć i czekac na kolejną nute. Po polgodzinie ten mi sie rozglada dookola i pyta: co tu tak pieknie pachnie? Mowie- to ty, idioto. I od tego czasu mamy magie nad magiami w meskim wydaniu. Cos samczego i dzikiego w tych zapachach jest Miłego eksplorowania zycze Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Perfumy, do których wracacie 15.07.17, 19:08 konwalka napisała: > och, jak mi miło ))) > Z hermesem jest jeszcze jedna story (Ola, masz wolne piec stów ?). Psiknełam > swojego chlopa Terre. Znam Terre, oczywiście. Napaliłam się na niego jak nie wiem co, więc jak przyszła próbka, to aż przebierałam nogami. I.... nie czuję w nim nic poza zbyt przypieczoną skórką pomarańczową . O tę odrobinę za mocno przypaloną... I strasznie jest mi przykro, bo miałam wielką nadzieję na nie. Trudno. Ale... próbka została do dalszych testów, od razu nie odpuszczę! Na szczęście poznałam kilka innych skarbów Odpowiedz Link Zgłoś