Dodaj do ulubionych

Idę sprzątać...źle mi

14.07.17, 14:26
I nie , nie na smutno. Jestem mega ale to mega wkurzona. I nie znam lepszego sposobu na rozładowanie napięcia. A wkurzyło mnie
- wątek Rosy, a raczej poziom dyskutantek, które chciały udowodnić innym że potrafi mocniej kopać leżącego. Czasem lepiej milczeć o czym kilka osób zapomniało uncertain
- wczorajsza śmierć demokracji....brakuje mi oddechu z bezsilności
- zostałam staranowana przez procedury Powiatowego Urzędu pracy który mój staż pracy z 22 lat skrócił do 11 . Odrzucono dwa świadectwa pracy oraz okres kiedy przez 2 lata płaciłam obniżone składki ze wzgledu na otwarcie działalności - taka to była promocja wink. Więc wczoraj w deszczu sunęłam do ZUSu aby odszukać dane w archiwach z lat '90. I mam gdzieś zasiłek , choć skoro mi się należy powinnam go dostać, chce tylko ubezpieczenie do września.
- ZUS który dopatrzył się jakiś niejasności w moich deklaracjach więc opóźnia wydanie zaświadczenia o okresie opłacania składek. A osoba prowadząca sprawę jest na urlopie uncertain
- rozjechały mi się dekrety księgowe w programie , chciałam dziś oddać dokumenty klientowi i nie mogę doprowadzić systemu do ładu. Z pewnością informatyk zrobi to w 10 min ale we mnie napięcie rośnie.
- a w ciągu miesiąca dostałam dwie oferty pracy. Jedna która zdarza się raz w życiu i druga prestiżowa. Odmówiłam. I teraz siedząc na walizkach z biletem "w kieszeni" kiedy bus zabrał kartony myślę czy to wszystko ma sens.

Jak myślicie czy jak umyję wannę to mi przejdzie?
Czy lepiej wysłać syna po puszkę ..pepsi smile jestem uzależniona.
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:28
      Zapomniałam dopisać: oddałam telewizor. Mój stan może być wywołany odstawieniem narkotyku smile
      • nathasha Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:32
        To najgorszy ten tv wink iziula, przytulam i mam nadzieje ze masz b brudna lazienke, powinno przejsc po wysilku. Jesli moge jakos pomoc to pisz na gazetowego maila
        • aankaa Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:34
          nathasha napisała:

> To najgorszy ten tv wink iziula, przytulam i mam nadzieje ze masz b brudna lazien
          > ke, powinno przejsc po wysilku. Jesli moge jakos pomoc to pisz na gazetowego ma
          > ila

ustalicie adres, wpadniesz i narobisz jej większego syfu ? big_grin
          • nathasha Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:47
            Chyba bysmy musialy trzecia forumke wziac bo mi blizej do Moniki z friendsow wink
            • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 19:03
              Ja też smile
              Te buty stojące na środku pokoju i bezsenność Moniki-to ja big_grin
              • a.va Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 19:44
                O Boże, błagam, przyjedźcie się złościć do mnie, mam właśnie mega bałagan.
                • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:46
                  A pepsi z lodami masz?
                  • a.va Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:47
                    Nie mam, ale kupię! Ile chcecie!
                    • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:30
                      No to mnie masz. Mów kiedy i gdzie big_grin
                      Ja za pepsi pojadę na koniec świata wink
                      • jan.kran Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 23:51
                        Nie jestem pewna czy w Norwegii jest pepsismile
                        • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 01:20
                          A u przemytnika ? wink
                          • nathasha Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 09:06
                            Ja przyjade za kole zero i bob wink
    • ola_dom Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:28
      iziula1 napisała:

> I teraz siedząc na walizkach z biletem "w kieszeni" kiedy bus zabrał kartony
      > myślę czy to wszystko ma sens.
      >
      > Jak myślicie czy jak umyję wannę to mi przejdzie?
      > Czy lepiej wysłać syna po puszkę ..pepsi smile jestem uzależniona.

Wyjeżdżasz?
      To nie myj wanny, po co? wink

Lepiej walnij pepsi i już!
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:16
        Pepsi wypita. Poszłam z córką na spacer bo dziś cały dzień na kogoś czekam a godziny jak zwykle "umowne" i kupiłam dwa litry pepsi. Będzie się działo smile
        • quesuerte Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:24
          Masz córkę, syna, przeprowadzkę za granicę (lada moment?) i wkurzają Cię takie sprawy? Zazdraszczam nerwów!
          • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:45
            Sama siebie poznaje od nowa smile. Orzeźwiające uczucie.
    • karme-lowa Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:28
      Wysłać syna po pepsi i....lody😝
    • stacie_o Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:29
      A na jakiej podstawie ci odrzucono te świadectwa pracy? urząd nie może odrzucić ot tak, bo coś im się nie podoba.
      Wyjeżdżasz z Polski Iziula?
      • aankaa Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:35
        jakby wyjeżdżała to na ... jej zasiłek ?
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 19:11
        stacie_o napisała:

> A na jakiej podstawie ci odrzucono te świadectwa pracy? urząd nie może odrzucić
        > ot tak, bo coś im się nie podoba.

Bo na świadectwie z '95 brak imiennej pieczątki. Jest główną firmy i czytelny podpis. Pani zażądała oświadczenia byłego pracodawcy kim w tej firmie był. A drugie w nazwie firmy s.c.były dwa imiona a podpis jeden i patrz wyżej.
        Najgorsze to,że za ostatnie lata nie dostałam zaświadczenia z ZUSu o okresie płacenia składek a osoba odpowiedzialna ma urlop. I nie wiem czy to moje deklaracje są złe wypełnione czy moich pracowników. Księgowa zapewnia mnie,że wszystko dobrze wypełniła ale....zostałam na weekend w niepewności

> Wyjeżdżasz z Polski Iziula?
        >
        Tak,do pracy. Urząd potrzebny mi jest do ubezpieczenia na okres pomiędzy zatrudnieniem. Mam jeszcze prywatną polisę.
        Szczerze mówiąc mogłam odpuścić to archiwum ale myślę że Te dokumenty których szukam mogą mi się przydać w przyszłości.
        • stacie_o Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:25
          Na stałe? Przykro mi.
          • bergamotka77 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:30
            No to powodzenia iziula w nowym miejscu i zyciu!
            • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:43
              bergamotka77 napisała:

> No to powodzenia iziula w nowym miejscu i zyciu!
              >
              smile
          • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:42
            Dlaczego? Ja się cieszę. I unikam słowa "na stałe". Granic nikt przede mną nie zamyka ( na razie wink ) i zostawiam sobie furtkę (dom, trochę oszczędności, nieruchomość siedliskowa i rolna ) w razie powrotu.
            Powiem tak:chciałabym na stałe, bo zakochałam się w tym miejscu ale jeśli nie wyjdzie a zrobię wszystko, co w mojej mocy, aby mi się udało to pozwolę sobie wrócić bez poczucia porażki.
            • stacie_o Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:44
              Mi przykro. Że fajny człowiek wyjeżdża z tego kraju. Ale rozumiem.
              • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:48
                stacie_o napisała:

> Mi przykro. Że fajny człowiek wyjeżdża z tego kraju. Ale rozumiem.
                >

Bardzo mi miło się zrobiło na serduchu. Dziękuję smile
                • nangaparbat3 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:53
                  A napiszesz, gdzie to?
                  • quesuerte Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 21:19
                    Wlasnie, moze bedziesz moja sasiadka?!
                  • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 21:44
                    Wyjeżdżam do Norwegi. Mieszkać będę w Drammen. Jak się ogarnę wrzucę zdjęcia z widokiem z okna smile
                    • bergamotka77 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:11
                      Tak myślałam, że to Norwegia bo tak bardzo Ci się tam podobało. No to niech Ci się układa smile
    • mamablue Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:38
      Wanna na krótko starczy. A nie masz jakiegoś ogródka do przekopania?
    • nangaparbat3 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:43
      Co to znaczy, że odrzuciła dwa świadectwa pracy? Na pewno możesz sie odwolać.
      Wyjeżdżasz? Czemu odrzuciłaś dwie świetne propozycje?
      Nie odstawiaj jednocześnie telewizora i pepsi, po kolei smile
      Tule z calych sił i spadam do wieczora, bo chcę ograniczyć komputer.
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:37
        Nanga, w odstawkę poszedł na razie telewizor i odczuwam pewne skutki odstawienia wink
        Co do pepsi, to absolutnie nie zamierzam. Muszę mieć choć jeden nałóg.

Oferty odrzuciłam, bo byłam "po słowie". I, uznałam,że jeśli zrezygnuje z wyjazdu to mimo dobrej pracy, takiej zamykającej cały mój dorobek to będę żałować do końca życia,że nie wyjechałam.
        Gdybym przyjęła jedną z tych ofert robiłabym to co przez ostatnie 10 lat ale na stołku prezesa , z większym zasobem nieruchomości i ludźmi. Z większą odpowiedzialnością i co akurat lubię znowu mogłabym się rozwijać zawodowo bo trochę inne specyfika zarządzania zasobem spółdzielczym, nie mówiąc o tym że brałabym udział w procesie legislacyjnym w zakresie prawa spółdzielczego, prace na chwilę obecną są zawieszone ( Kukiz 15 chce zmian ). Ale prezesi SM biorą udział w konsultacjach. Mogłabym trochę "powalczyć" smile

Jestem na rynku od 10 lat i zastygłam. Może to kryzys wieku średniego ale tak bardzo chcę pojechać, właśnie tam i tak się jakoś wszystko układa - ludzie , zdarzenia że nie wykorzystanie tej szansy byłoby grzechem smile
        • nangaparbat3 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:56
          To po prostu mialaś lepszą propozycję - brawo i wielki szacun smile
          Daj tylko slowo, że nie znikniesz z foruma smile
          • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 21:02
            Uwielbiam ematkę, szczególnie Twoje wpisy i wiele innych dziewczyn także, nawet jak się różnimy w ocenie.
            W mieszkaniu, które wynajęłam jest stałe łącze w czynszu. Nie zniknę suspicious
    • tonik777 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:49
      > Jak myślicie czy jak umyję wannę to mi przejdzie?
      Nie. Myślę, że to za mało. Jakby co służę pomocą - u mnie jest sporo do sprzątnięcia. Na wyposażeniu mam też pepsi.
      • premeda Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:53
        U mnie też sporo do sprzątania i znów okna do umycia 😣 i mam i Pepsi i lody.
        • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 19:13
          premeda napisała:

> U mnie też sporo do sprzątania i znów okna do umycia 😣 i mam i Pepsi i lody.
          >

Podawać adresy. Przyjadę. Moje 85 m2 okazało się za małe i nosi mnie. :smile
    • mamma_2012 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:50
      Taki moment, to znak od losu. Chrzań wszystko, spakuj walizki i szukaj szczęścia gdzies, gdzie będziesz szanowana. W ostateczności przyjmij lepszą z ofertwink
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:25
        Dzięki. Już nie zawrócę.Za dużo kroków poczyniłam i wiem że jeśli nie spróbuję to będę żałować.
        A jak będzie źle, to wrócę do domu i zacznę jeszcze raz. Ale robię wszystko aby mi się udało.
        • nickbezznaczenia Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:18
          A co zrobiłaś z Nataszą?!
          • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:26
            Nic. Natasza ma paszport, aktualne badania wymagane przez Norwegię, czip.Transporter z certyfikatem. Przylecę po nią w sierpniu, bo tylko Norwegian Airlines pozwala na transport zwierzaka. Wizzar nie . A w umowie najmu lokalu mam wpisanego kota smile.
            Kot przez ten czas będzie pod opieką najstarszego syna i teściowej.
            • nickbezznaczenia Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:27
              Czyli dobrze. smile
              Życzę powodzenia. smile
              • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 22:29
                Nie zostawiłabym Nataszy. Kocham tego sierściucha. Córka ją uwielbia, syn zresztą też.
    • makinetka82 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 14:51
      Wątek o tej Rosie też mnie zniesmaczył, to fakt..
      No i co jak co, ale ZUSowi to ja bym nie darowała nawet złotówki .... smile
    • rulsanka Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 15:53
      Wanna to za mało.... Może u mnie posprzątasz? Albo coś w ogródku, koszenie na przykład wink Ja od czasu wyjazdu pod namiot a potem przerabiania 9 łubianek truskawek na sok mam ciągle bałagan i jakoś nie mogę się uporać.
      Ja jak jestem wkurzona, to krzyczę bardzo głośno jadąc samochodem pustą drogą.
      A w ogóle to nie dziwię się twojemu wkurzeniu i życzę żeby te sprawy urzędowe udało się jednak na spokojnie załatwić po twojej myśli.
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:22
        Uwielbiam kosić od kiedy w zeszłym roku opanowałam trudną sztukę uruchomienia kosiarki spalinowej smile.
        Z tym,że działka ponad 60 km od domu i dziś najstarszy syn z kolegami ma tam ognisko, kiełbaski...i zero alkoholu wink

Już mi lepiej, tylko brak mi tego grającego pudła z ruchomymi obrazkami. A dziś jeszcze Dwie wieże....ale nie mam wyjścia i mam Was.
    • quesuerte Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 16:37
      Gratuluje propozycji.
      Watki, ktore mnie zniesmaczaja, przerywam w trakcie lektury (chyba, ze moge sie za kims wstawic, mam kilka tematow, na ktore nie milcze)

W razie czego zapraszam na wirtualna kawe na balkonie. Kawa moze byc z lodem, na zewnatrz jest 40 stopni.
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 17:25
        Dzięki. łazienka wyszorowana. Czekam na informatyka. Więc kawa z lodami za godzinę ?
        • naturella Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 17:39
          Chciałam właśnie napisać, ze lody koniecznie, ale widzę, że już klamka zapadła smile Wanna musi być mocno brudna, żeby pomogła, taka pożółkła, z szorowaniem kamienia, normalna wanna z tygodniowym brudkiem niewiele da. Ja mam mega wnerwa właśnie, bo byłam u teściów odebrać paczkę, a teść do mnie, patrząc z TVP1 "jak ja się cieszę, że PiS tak namieszało z tym sądem". Ja prdl, to było jak iskra, jak kropka nad i, jak kropla, która przelewa - wiele było dyskusji, ale teraz to po prostu czułam, że jeszcze momencik, a z oczu strzeli mi płomień i sfajczy ich dom. I mimo tego czuję, że ten wnerw mnie zaraz rozsadzi.
          • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 20:20
            Mam to samo jak czytam te zadowolone wpisy,że super,że nareszcie .....a białej gorączki dostaje przy "bo ci sami sędziowie orzekali i skazywali na śmierć żołnierzy wyklętych" lub czytam o PRL owskich złogach. Kurze ja też urodzona w PRL, uczyłam się w PRLu. To co odstrzelić?
            Wszystkich emerytów tez proponuję -to takie stare złogi tongue_out
        • quesuerte Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 17:48
          smile

Przy okazji pozwolilam sie natchnac i wzielam sie za swoja lazienke big_grin
    • alpepe Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 18:04
      Nie rozumiem, czemu odmówiłaś te oferty pracy, co do reszty, cóż, każdemu się zdarzają takie dni. Przytulam, a teraz masz szorować schody, albo kuchnię albo piwnicę.
      • iziula1 Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 19:17
        alpepe napisała:

> Nie rozumiem, czemu odmówiłaś te oferty pracy, co do reszty, cóż, każdemu się z
        > darzają takie dni. Przytulam, a teraz masz szorować schody, albo kuchnię albo p
        > iwnicę.
        >

Bo oferty przyszły jak byłam "po słowie' z właścicielem mieszkania i z przyszłym pracodawca.
    • lalkaika Re: Idę sprzątać...źle mi 14.07.17, 21:41
      dziecko drogie,daj se na luz
    • piepe Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 00:58
      Kobieto, wkurzasz mnie strasznie, tylko tyle chciałam napisać;P
    • jesienna.nuta Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 07:46
      "- zostałam staranowana przez procedury Powiatowego Urzędu pracy który mój staż pracy z 22 lat skrócił do 11 . Odrzucono dwa świadectwa pracy oraz okres kiedy przez 2 lata płaciłam obniżone składki ze wzgledu na otwarcie działalności - taka to była promocja wink. Więc wczoraj w deszczu sunęłam do ZUSu aby odszukać dane w archiwach z lat '90. I mam gdzieś zasiłek , choć skoro mi się należy powinnam go dostać, chce tylko ubezpieczenie do września.
      - ZUS który dopatrzył się jakiś niejasności w moich deklaracjach więc opóźnia wydanie zaświadczenia o okresie opłacania składek. A osoba prowadząca sprawę jest na urlopie"

Podziękuj byłej koalicji PO-PSL, bo to oni zrobili tej szajs sad
      • morekac Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 07:57
        Koalicja POPSL i archiwa lat 90tych... Litości.
    • black.sally Re: Idę sprzątać...źle mi 15.07.17, 07:52
      ale co? nie zaliczyli tobie tych dwóch lat na niższym zusie ?dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka