Dodaj do ulubionych

M.Rachoń na miesięcznicy

15.07.17, 11:31
Od kilku dni na TVP info pokazywany jest non stop jak został "skatowany" na demonstracji. Widzieliście to kuriozum? Tam nawet jest jakieś wydanie specjalne na temat ataków opozycji na dziennikarzy i non stop Rachoń odpychany przez demonstranta albo poseł PO krzyczący na dwóch dziennikarzy. Nie wiem: śmiać się czy już płakać....propaganda sie rozkręca.
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: M.Rachoń na miesięcznicy 15.07.17, 11:34
      Plakac, Zofijka, bo jak myslisz czemu sluzy to nakrecanie przemocy i wczesniejsze ze rzad rozumie agresywne ataki faszystow?
      • zofijkamyjka Re: M.Rachoń na miesięcznicy 15.07.17, 11:42
        nathasha napisała:

> Plakac, Zofijka, bo jak myslisz czemu sluzy to nakrecanie przemocy i wczesniejs
        > ze ze rzad rozumie agresywne ataki faszystow?

myślę, że szykują stan wyjątkowy
        • nathasha Re: M.Rachoń na miesięcznicy 15.07.17, 11:50
          Jeszcze nie teraz. Nie ma na razie potrzeby. Ale szykuja sie do tego ze ci ktorzy organizuja protesty beda sie bali
      • anetapzn3 Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 11:43
        Przyhamujcie obie proszę, bo takie wypowiedzi są i będą usuwane.
        Jesienna.nuta pisze się proszę o usuniecie, a nie żądam.
        • nathasha Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 11:49
          Wiem, wiem. Przepraszam.
        • jesienna.nuta Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:31
          Art. 223. Czynna napaść na funkcjonariusza publicznego
          Dz.U.2016.0.1137 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
          § 1. Kto, działając wspólnie i w porozumieniu z inną osobą lub używając broni palnej, noża lub innego podobnie niebezpiecznego przedmiotu albo środka obezwładniającego, dopuszcza się czynnej napaści na funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
          podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
          § 2. Jeżeli w wyniku czynnej napaści nastąpił skutek w postaci ciężkiego uszczerbku na zdrowiu funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej, sprawca
          podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

Dziennikarz na służbie JEST funkcjonariuszem publicznym i chroni go prawo.
          • nickbezznaczenia Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:49
            Czy możesz mi podać odpowiedni przepis?

jesienna.nuta:"Dziennikarz na służbie JEST funkcjonariuszem publicznym i chroni go prawo."
          • turzyca Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:50
            "Według definicji legalnej zakresowej z art. 115 § 13 polskiego Kodeksu karnego funkcjonariuszem publicznym jest:
            Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej,
            poseł, senator, radny,
            poseł do Parlamentu Europejskiego,
            sędzia, ławnik, prokurator, funkcjonariusz finansowego organu postępowania przygotowawczego lub organu nadrzędnego nad finansowym organem postępowania przygotowawczego, notariusz, komornik, kurator sądowy, syndyk, nadzorca sądowy i zarządca, osoba orzekająca w organach dyscyplinarnych działających na podstawie ustawy,
            osoba będąca pracownikiem administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe, a także inna osoba w zakresie, w którym uprawniona jest do wydawania decyzji administracyjnych,
            osoba będąca pracownikiem organu kontroli państwowej lub organu kontroli samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe,
            osoba zajmująca kierownicze stanowisko w innej instytucji państwowej,
            funkcjonariusz organu powołanego do ochrony bezpieczeństwa publicznego albo funkcjonariusz Służby Więziennej,
            osoba pełniąca czynną służbę wojskową,
            pracownik międzynarodowego trybunału karnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe.

Powyższy katalog ma charakter zamknięty, co oznacza, iż za funkcjonariusza publicznego nie może zostać uznana osoba niewymieniona w cytowanym przepisie."

Gdzie na tej liscie sa dziennikarze?
          • gat45 Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:56
            jesienna.nuta napisała:

>
            > Dziennikarz na służbie JEST funkcjonariuszem publicznym i chroni go prawo.
            >
            >
            Nie bądź śmieszna, koleżanko.
            I nie obrażaj porządnych dziennikarzy.

A pamięta ktoś ten wyrok sądowy na temat zarzutów co do upublicznienia czegoś tam przez pana Macierewicza, za jego pierwszego ministrowania ? Dowiedzieliśmy się wtedy, że Rzeczpospolita - ustami reprezentującego ją sędziego - uznała, że minister NIE JEST funkcjonariuszem publicznym i na tej podstawie panu AM uszło na sucho.
          • oqoq74 Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 16:03
            Dziennikarz nie jest funkcjonariuszem publicznym. Był projekt zmiany prawa prasowego, by dziennikarze korzystali z ochrony takiej jak funkcjonariuszy publicznych, ale nie wszedł w życie.
            Co wcale nie oznacza, że dziennikarzy wolno atakować czy naruszać ich dobro, tak samo jak nie wolno tego wobec każdej innej osoby.
            Pytanie jest natomiast inne, czy to co robi ten pan można nazwać dziennikarstwem. Mam wątpliwości.
            • taki-sobie-nick Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:18
              oqoq74 napisał(a):

> Dziennikarz nie jest funkcjonariuszem publicznym. Był projekt zmiany prawa pras
              > owego, by dziennikarze korzystali z ochrony takiej jak funkcjonariuszy publiczn
              > ych, ale nie wszedł w życie.
              > Co wcale nie oznacza, że dziennikarzy wolno atakować czy naruszać ich dobro

Nie wiem, czy tą wypowiedzią naruszę, ale w/w projekt dowodzi, że w d...ach się im przewraca.
              • oqoq74 Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:33
                Ten projekt był krytykowany przez dziennikarzy. Więc nie wiem o kim piszesz.
                • taki-sobie-nick Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:52
                  oqoq74 napisał(a):

> Ten projekt był krytykowany przez dziennikarzy.

Nie wiedziałam. A czyj to był projekt? Rozumiem, że krytykowany był przez środowisko dziennikarskie, a nie przez jakieś nieliczne jednostki?
                  • oqoq74 Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 21:00
                    Nie chce mi się szukać, czyj to był projekt, wiem, że był krytykowany.

• nickbezznaczenia Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 21:05
                    www.tvp.info/26239961/wieksza-kara-za-atak-na-dziennikarza-jest-projekt-zmian
          • zofijkamyjka Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:39
            jesienna.nuta napisała:

> Dziennikarz na służbie JEST funkcjonariuszem publicznym i chroni go prawo.
            widac go nie lubią ludzie, tego funkcjonariusza smile
            • taki-sobie-nick Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:54
              zofijkamyjka napisała:

> jesienna.nuta napisała:
              >
              > > Dziennikarz na służbie

Jakiej służbie? Jak jest na służbie, to niech mundur nosi.
          • sumire Re: Jesienna.nuta, Nathasha 17.07.17, 21:58
            Ciekawa jestem, nuta, czy dziennikarza RMF też byś tak broniła jako funkcjonariusza publicznego.
        • jesienna.nuta Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:37
          "Jesienna.nuta pisze się proszę o usuniecie, a nie żądam."

Prosić - jak widać - to za mało.
          Pewne panie atakują brutalnie KAŻDEGO, kto ma inne poglądy niż one, stosując od razu chamski atak personalny.
          A adminki działając w sposób, który wybiórczo udaje, że niczego nie widzi- sprawia, że forum po prostu obumiera, bo nikt nie ma ochoty być celem chlastającego jadu, nawet osób wirtualnych. Mnie wycinasz, choć regulaminu nie łamię i dobrze o tym wiesz. Jak masz problem z moimi poglądami, to nie jest to mój problem.
          • 1elka26 Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 15:52
            Nie ma czym przejmować się. Kazdy reaguje tak jak potrafi, a że są osoby które posługują się jadem? To taka "europejska" moda, przynajmniej wiadomo czego unikać, no i uważać żeby nie zarazić się. Lemingoza bowiem jest chorobą zakaźną.

Natomiast to, że działalnośc moderacji jest mocno "wybiórcza" dziwić nie powinno - w końcu tradycje z ulicy Mysiej są ciągle żywe wśród świezo nawróconych z demokracji socjalistycznej na demokrację brukselską.

Dla poprawy nastroju proponuję film, krótki co prawda - ale za to jakie wspaniałe kreacje smile))

• bistian Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 20:37
              1elka26 napisał(a):

> Dla poprawy nastroju proponuję film, krótki co prawda - ale za to jakie wspania
              > łe kreacje smile))

Czy to stan twojego umysłu? big_grin
          • cosmetic.wipes Re: Jesienna.nuta, Nathasha 15.07.17, 16:02
            Forum nie obumiera. Ty jesionko, twoja siostra elka z prowincjonalnego psychiatryka oraz niewielkie stadko reszty pisich troli przyczyniacie się do jego utrzymywania przy życiu.

Ale nawet jak was nie będzie, to forum będzie tongue_out
    • zofijkamyjka Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 12:54
      a dzisiaj w swoim flagowym programie zamiast posła Szczerby /który jest źle widzianym gościem w TVP/ gościł Czarzastego z SLD smile
      Niezła zamiana
      • nathasha Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 13:16
        Ze tez czarzasty naprawde nie moze miec minimum mechanizmow obronnych i nie przychodzic? Po co w ogole ktokolwiek poza pis i kukizem tam chodzi
        • zofijkamyjka Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 13:43
          nathasha napisała:

> Ze tez czarzasty naprawde nie moze miec minimum mechanizmow obronnych i nie prz
          > ychodzic? Po co w ogole ktokolwiek poza pis i kukizem tam chodzi

ja akurat mam wątpliwości, nie wiem czy nie lepiej jak jednak pojawia sie tam ktoś spoza światka pisowskiego, jak w i innych tego typu programach....
          • nathasha Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 16:27
            Ja nie mam, po tym co zrobili kidawie blonskiej to trzeba ich traktowac jak terrorystow. Z terrorystami sie nie rozmawia
      • gogologog Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 20:09
        dobrze ze nie zaprasza szczerbatego - gosc osiagnal juz dno chamstwa i prostactwa
        • nathasha Re: M.Rachoń na miesięcznicy 16.07.17, 23:52
          Tisz opanowal trudna sztuke przelogowywania sie, stad moze nick nowy
        • livia.kalina Re: M.Rachoń na miesięcznicy 17.07.17, 18:33
          》dobrze, że nie zaprasza szczerbatego-gość osiągnął już dno chamstwa i prostactwa

Nareszcie trafna ocena Kaczyńskiego. Cud jakiś- nawet pisi troll przejrzał na oczy ☺
        • livia.kalina Re: M.Rachoń na miesięcznicy 23.07.17, 20:55
          >dobrze ze nie zaprasza szczerbatego - gosc osiagnal juz dno chamstwa i prostactwa

a szczególnie to już jego córka, co płatny pi$trollu??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka