1matka-polka Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 26.07.17, 17:18 Pewnego dnia dostałam lanie pasem, za to że chodziłam po dachach bloków. Wiesz co zrobiłam na drugi dzień? Obleciałam wszystkie dachy w okolicy, tylko tym razem nie wyglądałam z za krawędzi, żeby mnie nikt nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 00:58 1matka-polka napisała: > Pewnego dnia dostałam lanie pasem, za to że chodziłam po dachach bloków. Wiesz > co zrobiłam na drugi dzień? Obleciałam wszystkie dachy w okolicy, tylko tym raz > em nie wyglądałam z za krawędzi, żeby mnie nikt nie zauważył > I komu zrobiłaś na złość???? Jak nikt nawet nie zauważył? He co ci to dało? Ile razy jeszcze poszłaś Łazić po dachach? Dobrze ze nie zleciałas i nie zostałaś kaleka, w najlepszym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 10:16 Miałam satysfakcję. Kaleką bym nie została, bo to były bloki 10 piętrowe Chociaż jedna stewardesa przeżyła upadek z 10 000 m... Łaziłam po dachach nadal, aż do naturalnego wygaśnięcia tego zainteresowania. Wiek 8-12 lat. Jako dzieci wczesnoszkolne, zdobywaliśmy również budowy tych 10 piętrowych bloków, pływaliśmy na płachtach styropianu po wielkich kałużach oraz chodziliśmy na tak zwane bunkry, czyli jakieś zawalone, poniemieckie ruiny obrośnięte drzewami. To były place zabaw dziewcząt i chłopców z mojego pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 26.07.17, 18:06 Bardzo skuteczne. Bedzie bardzo skutecznie ze wszystkim sie przed toba chowal. Klapy dla 2/3 latka, bicie 8 latka, jak bedzie mial 14 to wtedy reka z liscia w twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 26.07.17, 19:01 Leona, w tym wątku piszesz o 8-latku. Pięć dni temu pisałaś o swoim 16-letnim synu (że dostaje 170 zł kieszonkowego + 200 zł stypendium naukowego miesięcznie). Tydzień temu pisałaś, że twoje dzieci w wieku 7 i 9 lat były na tyle odpowiedzialne, że zostawiałaś je same na noc. Ile w końcu masz dzieci i w jakim wieku? Czy 8-latek, którego dzisiaj zbiłaś, jest jednym z tych super-odpowiedzialnych, co to je można było na noc zostawić? Gdzie jest i co robi 16-latek (ten od stypendium), kiedy jego młodszy brat szwenda się po osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
leona_1900 Mam dwóch synów 27.07.17, 16:29 8 lat i 16 lat Dzisiejszy ośmiolatek pierwszy raz został sam na noc mając 7 lat Dzisiejszy szesnastolatek pierwszy raz został sam na noc mając 9 lat Szesnastolatek jest na obozie nad morzem. Co robi - niestety aktualnie nie wiem. Czy zaspokoiłam Twoją ciekawość Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Mam dwóch synów 27.07.17, 18:42 Tak, jak najbardziej. Z postu o 7- i 9-latku zrozumiałam, że oni mieli 7 i 9 lat naraz (jeden 7 drugi 9) i mi się nie zgadzało. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 00:09 dla przypomnienia kodeks karny Art. 106. Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka, podlega karze grzywny albo karze nagany. Jezeli ktos powinien byc ukarany to rodzice dziecka, twoje dziecko ma 8 lat ale rozpoznac niebezpieczenstwa, jak sama opisujesz, nie umie a ty nie zapewnilas mu opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 00:46 A dlaczego na goły tyłek? Abstrachując od bicia w ogóle, ale czego uczy to, że nagość=upokorzenie? Rozpieprzasz dzieciakowi stosunek do ciała, seksualności, budzisz demony, których nie jesteś w stanie opanować. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 10:37 A potem tacy dorośli, bici na goły tyłek, pół życia szukają jakiejś sensownej dominy... Odpowiedz Link Zgłoś
leona_1900 NIE dostał na GOŁY TYŁEK... 27.07.17, 16:33 Gdzie Ty to wyczytałaś??? Wątek coraz bardziej mnie zadziwia... . Wręcz można według niego dokonać studium tego jak rodzi się PLOTKA ... . Komentujący dodają dodatkowe emocjonujące szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: NIE dostał na GOŁY TYŁEK... 27.07.17, 16:47 Hehe, też się kilkakrotnie o tym przekonałam - ubarwianie opowieści aby nadać wydarzeniom więcej dramatyzmu...nie martw się 8-latkowi nic nie będzie od paru klapów w tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 10:46 Skoro jet wystarczająco duży, żeby się zajmować sobą samodzielnie, a ty nie uważasz, że powinnaś mu zapewnić opiekę, to jest i wystarczająco duży, żeby decydować z którego garażu idzie sobie poskakać a ty się od niego od***. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 11:16 8 latek sam w domu i do tego może wychodzić na zewnątrz pod twoją nieobecność? Dziwne, a jeszcze bardziej mnie zastanawia jak to technicznie wykonalas ,bo wytargac za ucho takie strasze dziecko mi się zdarzyło nie zaprzeczam,ale w pupę?kazałaś mu się położyć na łóżko i go przywiązałaś? dziecko w tym wieku już broni przed przemocą dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
leona_1900 Kolejny wpis z serii niezgodnej z podanymi faktami 27.07.17, 16:38 8 latek sam w domu i do tego może wychodzić na zewnątrz pod twoją nieobecność? Gdzie to napisałam??? Zaspokoję Twoją ciekawość techniczną: Zaparkowałam. Wrzasnęłam: Złaź natychmiast z dachu Dorwałam za ramię, przytrzymałam i wklepałam w chowający się na boki tyłek z 5-6 klapsów. Już wyżej zdementowałam informację że na goły... ale dementuję ponownie! Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 14:37 Sorry, ale wychowujecie dzieci na kaleki. Ja jak miałem 8 lat dostawałem klucz na szyję i przykaz by wrócić najpóźniej na kolację. Sam ogarniałem śniadanie. Robiłem proste zakupy. Umiałem zajechać do sąsiedniego miasta i wrócić bez eskorty policji. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 15:46 kfugktru23 napisał: > Sorry, ale wychowujecie dzieci na kaleki. Ja jak miałem 8 lat dostawałem klucz > na szyję i przykaz by wrócić najpóźniej na kolację. Sam ogarniałem śniadanie. > Robiłem proste zakupy. Umiałem zajechać do sąsiedniego miasta i wrócić bez esko > rty policji. Ja tez. To bylo zaledwie 25 lat temu. Jak mialam 10 lat to mialam jeszcze trzyletnia siostre pod opieka. Standardowy czas powrotu do domu w wieku 8 lat to bylo w okolicach dobranocki, pozniejszy powrot skutkowal u wiekszosci pogadanka zazwyczaj, nastepnie szlabanem na wyjscie nastepnego dnia a przy ostrym przegieciu wlasnie laniem. Jakos nie przypominam sobie, zeby moje kolezanki i koledzy mieli traume z powodu puszczenia "samopas", szlabanow na wyjscia, lody czy tv oraz okazjonalnego lania z powodu zlamania zasad. Mnostwo osob kalkulowalo co sie bardziej oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 16:44 Dokładnie. I zdarzają się takie osobniki, które w liceum(!) nie umieją skorzystać z MPK. Żal mi tych dzieci co im rodzice tyłki wszędzie wożą i nie spuszczają ze smyczy ani na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 16:34 Nie wiem czy masz traume, ale psyche z lekka rozjechana to masz na pewno. Jak dzieciak zlamala zakaz to go tydzien na plac zabawy nie wypusczaj za kare. Tak trudno znalezc inne sposoby komunikacji z niesfornym dzieckiem (ktore znowu takie malutkie juz nie jest zeby sie tak o niego trzasc) tylko przywalic i sie cieszyc, ze pomoze. A guzik, nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Mój 8-latek dostał dzisiaj lanie 27.07.17, 18:42 Tak przy okazji : moja 7latka bawiac sie z dziecmi na osiedlu, jest zawsze pod moim nadzorem.. no, ale ja to histeryczka jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś