Dodaj do ulubionych

co jest... okropny brzuch

10.08.17, 23:44
Zawsze bylam bardzo szczupla, po ciazy bez problemu doszlam do siebie. Brzuch moze nie byl idealny ale akceptowalny. No i teraz nie wiem co sie dzieje. Mam 37 lat, rodzilam 2,5 roku temu. Brzuch robi sie strasznysad(( Nie wiem ile waze ale ledwo mieszcze sie w stare spodnie. Nie obżeram się ale niestety mam bardzo mało ruchu. Najbardziej dziwi mnie jednak to, że wszystko idzie mi w brzuch - a cale zycie szło w uda. Brzuch zawsze byl wrecz idealny dlatego nie moge sie z tym pogodzicuncertain Dodam, ze w ciazy mialam rozejscie kresy białej (i raczej nadal mam). Zbieram sie aby zapisac sie do jakiegos fizjoterapeuty co by jakies cwiczenia doradzil, ale moze ktoras tutaj mnie natchnie wtf?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 07:43
      Może przepuklina Ci się powiększa. A wzdęć nie masz?
      • vinca Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 19:30
        Nie, nie mam. Nabiału przez ostatnie miesiące jadłam bardzo mało bo córka miała podejrzenie alergii (w końcu wykluczona). Pieczywa jem duzo...
        No dosłownie nie poznaje swojego ciala-a już zwłaszcza tego cholernego brzuszyskasad
    • ania.rene Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 07:56
      Podobno z wiekiem poglebiaja sie nietolerancje pokarmowe. Mi brzuch rosnie po nabiale i pieczywie.
      • verdana Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 10:13
        Idź do ginekologa. Na wszelki wypadek.
        • ania.rene Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 18:25
          Ja chodze regularnie.
          Brzuch rosnie tylko po pieczywie i nabiale
    • rozwiane_marzenie Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 10:16
      Przed 40 to jest właśnie ten czas, kiedy zaczynamy (w większości) tyć od powietrza big_grin. I albo trzeba ograniczyć jedzenie albo dużo więcej ruchu albo... zaakceptować zmiany w wyglądzie. Niestety, uroki czterdziestki.
    • crea.tura Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 19:25
      Jestem daleka od glutenowej histerii ale serio serio, spróbuj ograniczyć produkty mączne i nabiałowe. A najlepiej zrób test - wyklucz je na tydzień. I zobacz co się będzie działo. Jeśli nic, to szukaj przyczyny w hormonach, jeśli jednak będziesz widziała znaczącą poprawę to już wiesz w czym leży problem. Ja tak mam, co do zasady nie jadam chleba, makaronów i nabiału. I mam brzuch ok, chociaż to wciąż najsłabszy punkt mojej sylwetki. Jeśli mi się zdarzą dwa dni w których zjem biały ser na kolację, makaron na obiad i jakiś chleb, nie daj boże żytni/ziarnisty to nagle nie poznaję się wlustrze. Po 2 dniach wszystko wraca do normy smile Mimo to oczywiście jadam nabiał i zborza od czasu do czasu smile
    • rulsanka Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 21:47
      Usg jamy brzusznej i ginekologiczne.
      • vinca Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 22:40
        Rulsanka nie strasz, gadaj co Ci po glowie chodzi. Wstyd sie przyznac ale u ginekologa nie bylam od 2 lat...
        • misoune Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 23:04
          Co jej chodzi. ..
          Rety, kobieto - zwykłe rzeczy: guz chociażby.
          Idź się zbadać.
          • vinca Re: co jest... okropny brzuch 11.08.17, 23:05
            no idę, już się zapisałam, ale na początek września dopierouncertain
            • miruka Re: co jest... okropny brzuch 12.08.17, 05:14
              wyklucz zdrowotne, zapisz się na pilates, ogranicz pieczywo; rozumiem cię - zawsze miałam duże uda, ogromne biodra i płaski brzuch i jak mi to po 40-tce się zmieniło to też się wkurzyłam
              • vinca Re: co jest... okropny brzuch 12.08.17, 09:49
                Dzięki dziewczyny, tyle z tego dobrego, że chociaż do lekarza pójdę i przegląd zrobięsmile
            • rulsanka Re: co jest... okropny brzuch 12.08.17, 12:53
              Idź do poz przede wszystkim, obmaca ci brzuch i ewentualnie zleci usg. Ginekolog swoją drogą.
    • rosapulchra-0 Re: co jest... okropny brzuch 12.08.17, 10:26
      To był ten brzuch idealny, czy nie był?
      • vinca Re: co jest... okropny brzuch 12.08.17, 13:10
        Bylbig_grin przez 34 latasmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka