bardoszka 10.09.17, 12:29 Miała któraś z ematek? Czy bardzo upierdliwe i przede wszystkim, czy przeszkadzające w spaniu? Ja potrzebuję wysokiego komfortu do spania i jak nie będę mogła oka zmrużyć, to mi ciśnienie zaraz skoczy i całe badanie o kant stołu potłuc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silenta Re: Holter ciśnieniowy 10.09.17, 13:05 Najbardziej mi przeszkadzał latem potowy smród mankietu po poprzednich pacjentach. Zimą było ok. Na dzień kolejny brałam dzień urlopu bo też mnie wszystko budzi. Zależy jeszcze jaki cykl pomiaru. Raz miałam w dzień co 20 minut a w nocy co 30 i tu było ciężko spać. A drugim razem w dzień co 30 a w nocy co godzinę i tutaj dało się przysypiać. Mimo, że też się wkurzałam tym wybudzaniem to wyniki w nocy ok. Poza tym boli trochę ręka po tym badaniu - jeszcze zależy jak mocno zaciśnięty mankiet. Za urlopem po nocy badaniowej przemawiała u mnie też niemożność porządnego umycia się w tym ustrojstwie. W dzień badania normalnie do pracy bo to ma być normalne funkcjonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Holter ciśnieniowy 10.09.17, 13:23 Da sie spać, ale mnie to stresowalo - z tym, ze w ciąży byłam i nadwrażliwa. Wyniki byly lekko podniesione, ale mimo to w miarę. Nocą mierzy sie rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida_bojowa Re: Holter ciśnieniowy 10.09.17, 15:49 Mi przeszkadzał fetor gumy i mankietu po poprzednich pacjentach. Powinno to być jakoś dezynfekowane. Nocą nie mogłam spać, pomiar co 30 min wybijal mnie ze snu. To mnie denerwowalo, ciśnienie rosło. Tak pół nocy potem zasnąłam, rano zdziwiona że udało mi się zasnąć. Okazało się że Holder przestał działać bo kot przegryzl wężyk do pompowania mankietu. Ale się natlumaczylam oddając do poradni Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Holter ciśnieniowy 10.09.17, 17:13 Dla mnie spoko. Trochę śmiesznie w pracy, bo musiałam rękę zluzować w czasie mierzenia. W nocy spałam bez problemu, ale ja prowadzę bardzo intensywny tryb życia i wieczorem zwyczajnie padłam bez świadomości działania ustrojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Holter ciśnieniowy 10.09.17, 19:58 jak potrzebujesz wysokiego komfortu to moze byc ciezko. mi nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś