zlababa35 08.10.17, 22:11 Czy jest szansa, że chna zamknie wreszcie te cholerne łuski włosa, w związku z czym włosy przestaną się pierzyć i wyglądać na niedomyte, matowe i skudłane już po paru godzinach od mycia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlababa35 Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 08.10.17, 22:12 Chna, basma, rubuna - jeden pies. Chodzi o ten proszek, z którego robi się papkę i nakłada na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 08.10.17, 22:55 Raczej nie. Chna, czyli henna oblepia włosy przez to wyglądają na grubsze, ale ta "warstewka" stwarza, że włosy są bardziej nierówne, zaczepne, mają więcej objętości. Moje wysokoporowate włosy po hennie są w dotyku nawet bardziej sianowate. Spróbuj njapierw z kwaśnymi płukankami. Na przykład sok z cytryny do wody do płukania po myciu. Albo duża butelka wody mineralnej z bąbelkami. To wygładza lepiej włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 08.10.17, 23:43 czemu chna? teraz jest mnostwo środkow na takie włosy, puszące sie itd. Osobiscie to zaproponowałabym ci przede wszystkim zmiane szamponu, na najprostszy. Dla mnie te wszystkie szmpony, 10 w 1 tp, były zbyt obciażajace i wlosy wygladały wlaśnie tak, jak opisujesz. Najprostszy szampon i bez późniejszych odżywek, co najwyzej spłukanie roztworem octu. Łuski wlosa zamyka ostatnie splukanie zimną wodą, po umyciu włosów - jesli tylko o to ci chodzi. Ale nie sadzę, że to twój podstawowy problem z włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 08.10.17, 23:52 Nooo uwazalabym. Ja po najprostszym szamponie i braku odzywki nie moglam rozczesac nawet wlosow dlugosci krotkiego boba. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 00:11 >Nooo uwazalabym. Ja po najprostszym szamponie i braku odzywki nie moglam rozczesac nawet wlosow dlugosci krotkiego boba nie moglaś bo od lat farbujesz wlosy i masz dokumentnie zniszczone, założe sie. Też tak miałam-blacha na głowie. Zmienilam farbe, wtedy na naturalną (hennę) a jak przybylo siwych to na chemiczna ale tę najmniej obciążajacą, czyli "bez wszystkiego" (parabenow, amoniaku, silikonu itd). Przy tej farbie nie uzywam odżywek i włosy rozczesuja sie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 06:04 Co ma do tego farbowanie? Jak wlosy sa wysokoporowate to nic nie poradzisz i to co zalecasz nie zadziala. Najlepszym dowodem jest to ile osob ma traume z dziecinstwa z rozczesywaniem po myciu prostym szamponem i bez odzywek. Ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 15:39 >Co ma do tego farbowanie? farby chemiczne niszczą włosy, nie słyszałaś nigdy o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 15:46 a trauma z dzieciństwa dotyczy raczej dziewczynek z bardzo długimi włosami. Ja też miałam warkocze do tyłka, takie wlosy plączą się podczas mycia po prostu, co ma tu do rzeczy szampon? Moja babcia myła takie włosy (moje i swojej córki) luźno zaplecione i nie było problemu. Poza tym, dziewczynki dojrzewaja co też ma wplyw na jakośc włosów. Raz sie przetłuszczaja nadmiernie, innym razem przesuszają. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 09:45 Nigdy nie farbowałam, po najprostszym szamponie mam na głowie stóg nie do ogarnięcia szczotką. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 15:43 >Nigdy nie farbowałam, po najprostszym szamponie mam na głowie stóg nie do ogarnięcia szczotką. nie farbowałas to pojecia nie masz, że we włosy, farbowane wiele lat farbami chemicznymi, nie będziesz w stanie wbic grzebienia. O szczotce to w ogóle mozna zapomniec. A ty masz przesuszone włosy, po prostu, stąd ten stóg. Poza tym "najprostszy szampon" to tylko hasło Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 15:47 A ty nie potrafisz zrozumiec ze mozna miec wysokoporowate i trudne do rozczesania wlosy, ktore nigdy nie byly farbowane. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 08.10.17, 23:53 Jest szansa, ale to nie znaczy że u ciebie też zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 07:33 na takie coś to powinno Ci pomoc keratynowe prostowanie. mocno wygładza Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 09:15 maanu.pl/pl/p/Maska-wygladzajaca-z-aminokwasami-i-keratyna-250ml-KEYLISS-EMSIBETH-MAANU/2073 spróbuj tym ) Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 09:31 Jest szansa, ze przy regularnym stosowaniu zatesknisz za stanem obecnym. Chna wysusza, ja sobie tak "zniszczylam" wlosy Nie uzywam chny od 2-3 lat, powoli zaczyna mi sie poprawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 09:41 Próbowałaś kiedykolwiek metody OMO? Poczytaj o niej. Od kilku tygodni stosuję, bo dziewczyny tu bloga jakiegoś zalinkowały i działa. Włosy mam błyszczące(już zapomniałam jak to wygląda), puszenie zniknęło prawie całkowicie. Odżywka na 3/4 włosów(10 minut-pół godziny) potem mycie szamponem skóry głowy i znowu odżywka. Do pierwszej fazy nakładam to co mam w domu, co się np nie sprawdziło-mieszam odżywki czy maski z olejkami, na pół godziny na głowę, potem mycie szamponem i moja docelowa odżywka. Spróbuj-a może akurat i u Ciebie się sprawdzi-nakładów finansowych nie ponosisz, możesz korzystać dwukrotnie z tej odżywki która obecnie masz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Chna a tzw. włosy wysokoporowate 09.10.17, 16:39 Po hennie występuje chwilowy przesusz, ja jak mam gładkie włosy to po hennowaniu mam włosy tępe, maksymalnie uniesione do góry, chciałoby się rzec ... efekcie trwaj ... niestety po drugim myciu i nałożeniu odżywki wracają do swojej gładkosci ale lśnią cały czas - farbuje co miesiąc, już od 2 lat, nie są grubsze. Jak i tak farbujesz włosy to proponuje przejść na henne chociaż to upierdliwe, bo jednak chodzisz przez 4h z głową zawiniętą w folię i w czapce na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś