faustine 10.10.17, 09:44 Hej. Czy są może emamy, które z braku lasu za oknem, zrobiły go w słoiku ? Mój cieszy me oko od wczoraj, ale stoję przed dylematem : otwierać czy nie ? Podzielcie się proszę doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherryhills Re: las w słoiku 10.10.17, 10:13 Ja zrobiłam. Chyba jeszcze w lipcu lub sierpniu. I z tego co wyczytałam, to woda nie może ściekać po ściankach (a mi ściekała, więc chyba za dużo nalałam) więc otworzyłam żeby sobie odparowała. I tak otwieram i zamykam co jakiś czas, ale od wykonania tego słoikowego lasu nie podlewałam go ani razu. Roślinki zielone, sprężyste - rosną sobie zadowolone Nic nie gnije i nie pleśnieje. I ładne to jest Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: las w słoiku 10.10.17, 10:17 Dzięki wam o tym usłyszałam... Będę robić na gwiazdkę dla znajomych w mieście, wspaniały pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: las w słoiku 10.10.17, 10:43 Ja wzięłam przepis stąd: madameedith.com/lifestyle/ogrod-sloiku-las-zamkniety-szkle/ Słoika nie wyparzałam (tylko go umyłam) - mam taki jak do kiszenia ogórków, duży, z normalną metalową zakrętką. Piasek nasypałam prosto z worka. Wody napsikałam takim spryskiwaczem i już. Odpowiedz Link Zgłoś