Dodaj do ulubionych

Frytownica

14.10.17, 08:10
Macie i uźywacie na co dzień? Chodzi mi po głowie żeby kupić, ale nie chcę,by po chwilowej fascynacji stała się gratem zalegającym w szafce.
Sprawdza się na co dzień? Chodzi o.praktyczne użycie typu szybki obiad na co dzień.
I dużo prądu pożera?
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Frytownica 14.10.17, 08:21
      Mam i stoi w piwnicy nieużywana.
      Najbardziej niepotrzebny mi sprzęt na jaki wydaliśmy kase, a była droga, niestetyuncertain
    • solejrolia Re: Frytownica 14.10.17, 08:25
      Na szybki obiad to ja lubię patelnię grillową ( można bez większych przygotowań szybko zrobić cokolwiek z mięsa czy warzyw)
      i mikrofala (przygrzanie wczorajszego lub odmrozenie, czegoś gotowego z zamrażarki)
      I poważnie zastanawiam się nad garnkiem szybkowarem, i chyba sobie to kupię.
    • usmiech144 Re: Frytownica 14.10.17, 08:28
      Mam dużo sprzętów w kuchni, między innymi frytkownice beztłuszczową tefala. Ja polecam bardzo.
    • cauliflowerpl Re: Frytownica 14.10.17, 08:55
      Pytanie czy często jesz rzeczy smażone w głębokim tłuszczu.
      Używam, mam malutką bo mieszkam sama. Wyszukałam model kompletnie demontowalny, żeby się łatwo myła.
      Czasem mam fazę, że używam codziennie, czasem stoi kilka tygodni.
      Jeśli chodzi o praktyczność to się sprawdza - wkładasz coś i się smaży, nie musisz mieszać ani przewracać na drugi bok, zajmujesz się w tym czasie resztą. I siatka pozwala na dość dobre odcieknięcie tłuszczu.
    • aurinko Re: Frytownica 14.10.17, 10:01
      Takiej na olej nie warto.
      Trzeba dość dużo oleju, żeby nie był szkodliwy to max 3-4 razy smaży się w tym samym, jak usmażysz kurczaka w jakiejkolwiek przyprawie to część przypraw zostanie w oleju, jak potem do tego frytki wrzucić? Po rybie olej od razu do wylania. Ja mam taką i używam wyłącznie do frytek bo nie lubimy mrożonych. Wcale nie jest taka szybka wink rozgrzanie i smażenie swoje trwa a potem mycie uncertain
      Beztłuszczowej (chociaż odrobinę tłuszczu się daje) nie polecę, jadłam frytki z takiej i kurczaka, zdecydowanie to nie to co lubię (tak jak popcorn z maszynki beztłuszczowej ). Ale niektórzy chwalą beztluszczowe.
    • afro.ninja Re: Frytownica 14.10.17, 10:08
      To juz lepiej dobry garnek i sitko do frytek. Mialam dwie, wyrzucilam. Kupuj wyłącznie srozsze z wyjmowalnym garnkiem. Ale ogólnie nie polecam.
    • szarsz Re: Frytownica 14.10.17, 10:39
      Prawdziwe zalety frytownicy są dwie: nie pryska tłuszcz i nie śmierdzi w trakcie smażenia, bo ma filtry.
    • lucyjkama Re: Frytownica 14.10.17, 11:21
      Mam, używam tylko do frytek. Uwielbiamy domwe frytki. Mniamm. Używam raz czy dwa w miesiącu. Czasem przez kilkanaście tygodni stoi nie używana. Zakupu nie żałuję. Wcześniej miałam specjalny garnek z sitkiem ale to już nie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka