nangaparbat3 24.10.17, 19:36 Ucze polskiego migrantkę ekonomiczną zza wschodniej granicy. I mialysmy taka rozmowę: - A Kennedy (John Fitzgerald) to kto? - Prezes. - Eeee...? - No prezes. - A kim jest "prezes"? - Taki ważny, u nas "prezident". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmarabis Re: okiem cudzoziemki 24.10.17, 19:47 WTF po co ja uczysz o kennedy ? Sorry po co jej takie słownictwo ? Zerujeszx na niej normalnie zamiast ja nauczyć jezyka Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: okiem cudzoziemki 24.10.17, 20:44 >>WTF po co ja uczysz o kennedy ? >>>Sorry po co jej takie słownictwo ? Ciekawość mnie przemogła - o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: okiem cudzoziemki 24.10.17, 19:49 Może chodziło jej o głowę rodu Kennedych? Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: okiem cudzoziemki 25.10.17, 12:49 Dobra jest Przekaz z mediów wyłapała... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: okiem cudzoziemki 25.10.17, 16:10 No nie okiem tylko językiem. Ot wyszla kwestia i uczennica odpowiedziała przy pomocy słów, ktore znała. Tym sposobem na kursie niem. dla obcojęzycznych doktorantów w kwestii "stręczyciela, alfonsa" padła odpowiedź "opiekun kobiety" Uczniowi zabraklo słów: wyzysk, prostytutka, przymus, przemoc etc. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: okiem cudzoziemki 25.10.17, 19:52 Ale dobrze dziewczyna kombinuje. President między innymi w angielskim czy francuskim właśnie prezes. Polski jest skomplikowany, wiadomo, uczącym się tylko współczuć Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: okiem cudzoziemki 26.10.17, 10:13 no wlasnie, po ang prezydent czy prezes to wlasnie "president" Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: okiem cudzoziemki 26.10.17, 10:44 Nie zapomnij jej objaśnić polski trójpodział władzy: prezes, prezydent, ojciec dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: okiem cudzoziemki 26.10.17, 10:49 Witam Nanga, czy to jest jakaś zagadka dla nas?;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś