butch_cassidy 27.10.17, 16:44 Zaproponować lokum u siebie na weekend, czy jednak motywować do przyjazdu do toksycznych rodziców - mają 60m2, ale w końcu to najbliższa rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butch_cassidy Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 16:56 Przyjaciółka z dzieckiem. Nikt nie wyrazi opinii? Sprawa pilna... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 16:57 W sensie, że rodzice wobec niej stosują przemoc psychiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 16:58 Do siebie. Toksyczni rodzice czyli co konkretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:01 Depresyjni, tzw. Czepialscy ojciec niepełnosprawny... Relacje średnie. Sorry że tak haslowo ale też się zdenerwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:04 Dziewczynie teraz potrzebne wsparcie. Rodzice raczej nie pomogą. Zabierać do siebie i we dwie szukać wyjścia z sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:45 Co to znaczy "we dwie"? Masz pewność, że autorka wątku mieszka sama? Nic o tym nie napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:47 Uff, dobrze że nie tylko ja zauważyłam, że autorka nie powinna decydować sama o ściągnięciu do domu 2 osób, skoro chyba nie mieszka sama tylko z jakimś mężem i dzieckiem czy dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:52 Odpowiadamy na zadane pytanie. Domyślam się że gdyby autorka z jakichś względów po prostu nie mogła przyjąć przyjaciółki to by nie pytała na forum, albo wspomniała że nie bardzo może a by chciała. Poza tym jestem zdania, że czasem są sytuacje że trzeba pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:56 Skoro autorka rozważa propozycję tzn. że może sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:39 Bierz łaskę do siebie natychmiast, jak masz warunki. To przyjaciółka, więc znasz ją świetnie, wiesz, czego jej potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:00 A po co w ogóle motywować ją do przyjazdu, skoro to takie kłopotliwe logistycznie? skoro przyjazd na weekend, to nie jest to raczej wyjazd z konieczności w celu załatwienia jakichś ważnych spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:02 No pomyślałam, że by to był punkt zaczepienia do wyprowadzki... Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 17:06 Nie, to nie jest punkt zaczepienia do wyprowadzki. Jeśli już ma się gdzieś wyprowadzać i nie jest w stanie nic wynająć, to oczywiste że wyprowadza się do rodziców, a nie do Ciebie. Już qźwa widzę zachwyt ematki gdyby jej małżonek ściągnął do mieszkania swojego przyjaciela, bo żona go dręczy psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 18:38 Hania Smoktunowicz też podobno była w pierwszym związku z przemocowcem i pewnie chodziła się wyżalić do najbardziej przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 18:01 butch_cassidy napisała: > No pomyślałam, że by to był punkt zaczepienia do wyprowadzki... Nie? Nie żartuj - jak urwie się ze smyczy na weekend to podejmie decyzję o rozwodzie? no raczej bym na to nie liczyła. To nie ty masz ją motywować do odejścia, sama musi dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: przemoc psychiczna 27.10.17, 18:31 Zaproponować by pilnie poszła do psychologa i np do ośrodka interwencji kryzysowej po poradę psych-prawną. Jeśli masz ochotę na gości w weekend to zaprosić ją, by bez męża nad głową przemyślała problem. Ale najważniejszy tu jest psycholog dla niej. Ty za nią życia nie przeżyjesz nawet jak ci się wydaje, że dla niej najlepsze jest wynajęcie oddzielnego mieszkania. Możesz jej takie możliwości przedstawić ale decyzja musi być jej. Odpowiedz Link Zgłoś