yenna_m 12.11.17, 16:13 Kulson Family opanowala Policję. Kulsony wszedzie. W Wawie, we Wrocku... O matulu kochana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyideal Re: Kulson Family 12.11.17, 16:27 Na mieście też spotykam sporo, są też wśród sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kulson Family 12.11.17, 16:37 Będzie. Mnie dźwięczy za to w głowie "O bulwa, ale ziemniak!" Jakoś mi się w tę poetyke wpisuje. youtu.be/r32wjHuUxB0 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Kulson Family 12.11.17, 16:31 O co chodzi? Bo może mój sąsiad to tez Kulson, wolałabym wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
annabel_lee Re: Kulson Family 12.11.17, 16:34 www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-11-12/siadaj-kulson-policja-wyjasnia-zamieszanie-wokol-nagrania-z-dnia-niepodleglosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kulson Family 12.11.17, 16:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22635850,siadaj-ku-o-policja-wyjasnia-co-naprawde-krzyczal-mundurowy.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Kulson Family 12.11.17, 16:42 natemat.pl/222649,siadaj-ku-wo-wedlug-policji-te-slowa-nie-padly-w-trakcie-interwencji-ma-marszu-niepodleglosci-zenujace-tlumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Kulson Family 12.11.17, 17:13 Mnie się skojarzyło z tym www.youtube.com/watch?v=PeHiBMdgO8g "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi!?" I w sumie ledwo się człowiek zaczął przestawiać na myślenie, że policja go chroni, a nie prześladuje, to wracamy do starego... Może na fali sentymentu wróćmy do nazwy "milicja"? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Kulson Family 12.11.17, 17:27 Dzieki! A to moderacja teraz bedzie miala, kulson, problem Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kulson Family 12.11.17, 17:30 Oj będzie miała, Kulson, problem. Chyba, że wyjmie kija z dudy Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Kulson Family 12.11.17, 17:25 Przesluchalam to teraz chyba z 10 razy. I serio - ja tam naprawde slysze „s”, a nie „r”. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Kulson Family 12.11.17, 17:41 Ja tez slysze "s". Jesli policjant ma taki pseudonim od lat, to mozna to latwo sprawdzic. Tyle, ze nikt tym nie jest zainteresowany, internet juz zupelnie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kulson Family 12.11.17, 18:16 serio? I jeden policjant, do drugiego, w trakcie szarpania się z demonstrantami, zachęca go, żeby sobie usiadł? Rozumiem w celu relaksu? I ty to kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Kulson Family 12.11.17, 18:26 I jeszcze nie wiedzieć czemu na niego w tym celu krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Kulson Family 12.11.17, 18:37 Nie zacheca go, zeby usiadl, ale wrzeszczy, zeby wsiadal juz do samochodu. Swoja droga, to, ze policjant "zacheca" demonstrantke, zeby "sobie usiadla" to juz Ci sie wydaje prawdopodobne? I nie twierdze, ze tak na pewno bylo. Natomiast takie szafowanie wyrokami bo tak, i co tam bedziemy sprawdzac, czy moze to jednak prawda, co policja mowi, jest zwyczajnie debilne. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kulson Family 12.11.17, 18:45 >Nie zacheca go, zeby usiadl, ale wrzeszczy, zeby wsiadal juz do samochodu. Ten Kulson to chyba jakiś niegrzeczny i niesłuchający się jest, że trzeba na niego tak wrzeszczeć? I tak, jak widzę jak policjant szarpie tę bezbronna kobietę to wierzę, że drze eis na nią, żeby ją przestraszyć i upokorzyć i zmusić do usiądnięcia w samochodzie albo na asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Kulson Family 12.11.17, 19:07 >Ten Kulson to chyba jakiś niegrzeczny i niesłuchający się jest, że trzeba na niego tak wrzeszczeć? I tak, jak widzę jak policjant szarpie tę bezbronna kobietę to wierzę, że drze eis na nią, żeby ją przestraszyć i upokorzyć i zmusić do usiądnięcia w samochodzie albo na asfalcie. Moze zostawmy to siadanie na asfalcie, bo prawdopodobienstwo, ze ktos krzyczy (nie wazne czy do Kulsona czy do prostestantki) do kogos, zeby usiadl na asfalcie, jest bliskie zeru. Zasadniczo mozemy wyjsc z tego, ze policjant krzyczy do kogos, zeby usiadl w samochodzie. Rzecz odbywa sie nie na podwieczorku u krolowej angielskiej ale w tlumie, duzym halasie, zamieszaniu, przy odjezdzajacych autach. Moi pracownicy (i nie jest to policja) nie sa "niegrzeczni" a tez do siebie nawzajem przy takim natezeniu halasu i pospiechu krzycza. Kiedy hucza maszyny, jest jeden wielki huk i nie ma czasu na rozmyslanie, to raczej nie powiedza cichym glosem: "Kulsonie kochany, prosze zajmij miesce w samochodzie, bo chcielibysmy juz jechac, korek za nami powstal", ale wrzasna "Siadaj Kulson". No takie mam doswiadczenia. I to oczywiscie nie znaczy, ze policjant nie wydzieral sie paskudnie na protestantke. To znaczy tylko "in dubio pro reo". W przeciwnym razie, najwiekszymi chamami i prostakami okazujemy sie byc my sami. Naprawde, to sie da zbadac, co on krzyczal. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kulson Family 12.11.17, 19:11 Wiesz, ja sobie myślę, że gdyby Policja nie była w sposob mocno kontrowersyjny wykorzystywana do celow politycznych, to nikt z nas nie rozkminiałby powiązań rodzinnych aspiranta Kulsona. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: Kulson Family 12.11.17, 20:49 głoso i wyraźnie "wsiadaj ku*wo" od ku*wo do kulson jest jednak długa droga (nawet jakby nie wymawiał r to byś usłyszała kulwo a ty słyszysz kulson) To zę twoi pracownicy do siebie tak mowią (relacja równoważna) tonie ma najmniejszego znaczenia w sytuacji gdy policjant tak mowi do zatrzymanej protestujacej. sasanka4321 ty słuchałaś tego nagrania ? Chyba trzeba mieć przeprany mózg przez propagande rzadową żeby tam słyszeć kulson i jeszcze tego bronic (ty jestes jakim wcielenie gogologo/tiszantul?). Dzwiek jest wyraźny. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Kulson Family 13.11.17, 14:05 > sasanka4321 ty słuchałaś tego nagrania ? Chyba trzeba mieć przeprany mózg przez > propagande rzadową żeby tam słyszeć kulson i jeszcze tego bronic (ty jestes ja > kim wcielenie gogologo/tiszantul?). Dzwiek jest wyraźny. Tak sluchalam. I slysze, co slysze: "Siadaj Kulson". A mimo to nie zakladam swojej nieomylnosci, i nie rzucam kamieniami, nie rzucam oskarzen, poki ktos tego nie zbadane i wyjasnione. Tu masz tez inne zdanie... tak, wiem, nie interesuje Was... twitter.com/JacekCzarnecki1/status/929708862273355778 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kulson Family 13.11.17, 14:10 A ja slysze kulson. Moze dlatego ze mam znajomych wsrod fanoe kulania kulson wydaje mi sie dosc prawdopodobna ksywa Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Kulson Family 13.11.17, 14:16 Coz rysiowa, nie twierdze, ze mam sluch absolutny. To tylko taka glupia zasada "in dubio..." Natomiast Ty masz definitywnie problem z rozumieniem czytanego tekstu. Moi pracownicy - poza tym ze dra geby kiedy jest glosno wokol - uzywaja swoich imion i przydomkow. I nie, narazie nie wiemy, do kogo ten policjant krzyczal, czy do zatrzymanej kobiety czy do kolegi. Ja tego na filmiku nie widze. Pewnie mam tez cos ze wzrokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten.i.cukier Re: Kulson Family 13.11.17, 16:19 Ja też, ale ja mam fatalny słuch do takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kulson Family 13.11.17, 13:49 Tez slysze Kulson. I nawet jestem w stanie pokazac o ktorego policjanta chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Kulson Family 14.11.17, 05:40 Nawet jeśli do tej pory nie miał to teraz już ma, bo niemożliwe, żeby teraz na niego tak nie wołali. No i będzie ciężko sprawdzić, od kiedy ma tę ksywę Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Kulson Family 14.11.17, 07:22 Ojtam, spreparuje się stare rozmowy na Gadu Gadu, albo jeszcze lepiej na IRCu, i wyjdzie, że od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Kulson Family 12.11.17, 18:01 Ale jak bardzo się przez to ubogaca język ! Ile wyrażeń można teraz użyć bez obawy że są nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Bardzo to wiarygodne! 12.11.17, 18:13 Komentarz z profilu Kraków Żąda Co najmniej Bukaresztu: Brzmi bardzo wiarygodnie, Kulson był już zmęczony zatrzymaniami i miał prawo usiąść na asfalcie, by odpocząć, policjanci często tak robią - a kto twierdzi inaczej ten jest skulsonasynem. Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Bardzo to wiarygodne! 12.11.17, 18:17 o kulson, na pewno tak było. Zatrzymania to ciężki kawałek chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Bardzo to wiarygodne! 12.11.17, 18:37 Skulsonasyn Familia Kulsona to jednak ma mega potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Bardzo to wiarygodne! 12.11.17, 18:46 To taka współczesna wersja: Kulson, daj ać ja pobruszę a ty poczywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Bardzo to wiarygodne! 12.11.17, 18:56 Taka współczesna wersja skulsonorwienia? Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Bardzo to wiarygodne! 13.11.17, 00:21 Do tej pory słowa "Mateusz K. ps. 'Kulson'" to jedynie w stosunku do mafiozów były... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kulson Family 12.11.17, 19:25 A ciekawe, czy z Kulsonem tę wersję już ustalili? Bo pamietam, że jak ukuli wersję, że Piotrowicz pomagał opozycjonistom w Stanie Wojennym, np A. Pikulowi to zapomnieli tę wersję z Pikulem uzgodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kulson Family 12.11.17, 19:41 Musze to sobie zapisać. Jak będę miała drugiego psa to go tak nazwę Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Kulson Family 12.11.17, 23:14 heca7 napisała: > Musze to sobie zapisać. Jak będę miała drugiego psa to go tak nazwę > A pierwszy ma na imię Irasiad? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Kulson Family 12.11.17, 19:59 O kulson, ale jaja Się MIlicja popisała! Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Kulson Family 12.11.17, 23:35 faktycznie są wszędzie. jakaś mafia... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kulson Family 13.11.17, 08:55 biedny Kulson, to jakiś mobing, ze tak się na niego kolega wydziera. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Kulson Family 13.11.17, 11:31 m.facebook.com/bareizmy/photos/a.615945595114202.1073741825.113221208719979/1732641523444598/?type=3&source=48 Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Kulson Family 13.11.17, 12:50 twitter.com/mdukaczewski/status/929860587902918657 Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Kulson Family 13.11.17, 14:52 "Raz, dwa, trzy i Kulsonem będziesz ty" warszawa.onet.pl/warszawa-policja-pokaze-kulsona-bedzie-specjalna-konferencja/6f0852p Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kulson Family 13.11.17, 15:55 U góry już krejzimama pokazała. Teraz szukają maksymalnie podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kulson Family 13.11.17, 16:00 Czy my widzielismy ten sam film? Nie dosc ze mowia wsiadaj kulson to jeszcze policjant trzyma za ramie policjanta i kieruje go do samochodu. Babka w ogole jest obok Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kulson Family 13.11.17, 16:02 Ja tam widziałam jak koledzy Kulsona wsadzają go na rekach do samochodu i zapinają w foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Kulson Family 14.11.17, 08:08 O ile można tam usłyszeć l (siepjenioncy polićjant?), to wyraźnie słychać „w”, a nie „s”. Odpowiedz Link Zgłoś
nightdream Re: Kulson Family 14.11.17, 10:50 Przecież to chodzi o agenta Coulsona z Marvelowskich komiksów (i filmów). S.H.I.E.L.D., Avengers i te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś