Dodaj do ulubionych

Patologia+

27.11.17, 15:17
kolejny etap szaleństwa:

www.bankier.pl/wiadomosc/Rafalska-Premia-za-urodzenie-dwojga-dzieci-w-30-miesiecy-godna-rozwazenia-4038786.html
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Patologia+ 27.11.17, 15:19
      Lebensborn jak zywy
    • jem.gluten.i.cukier Re: Patologia+ 27.11.17, 15:23
      A kiedy wzorem Rosji będą dawali prezent za urodzenie w święto narodowe? smile
      • iskierka3 Re: Patologia+ 28.11.17, 12:38
        W miesiecznicewink
    • iwles Re: Patologia+ 27.11.17, 15:46
      Dobrze, że tylko dłuższy urlop, a nie dodatkowe 4000+ big_grin
      • dyzurny_troll_forum Re: Patologia+ 27.11.17, 15:55
        iwles napisała:

> Dobrze, że tylko dłuższy urlop, a nie dodatkowe 4000+ big_grin

Ale dłuższy urlop to mniej pracy, mniej pracy to mniej bogactwa, mniej bogactwa to mniej składek... Przy jednoczesnym znacznym wzroście zapotrzebowania na usługi medyczne oraz edukacyjne. Skąd na to wszystko wezmą?
        • iwles Re: Patologia+ 27.11.17, 16:05

no wiesz, podobno wystarczy tylko nie kraść big_grin
    • ichi51e Re: Patologia+ 27.11.17, 16:43
      Mnie tylko zastanawia co jak masz blizniaki? To sie liczy czy nie? I co jak urodzisz 2 pary blizniakow w te 30 mcy...
      • tanebo2.0 Re: Patologia+ 27.11.17, 16:52
        A czy było zamówienie na dwa?
    • feliz_madre Re: Patologia+ 27.11.17, 16:51
      A jest szansa, że taki bonus zadziała wstecz? Co prawda mam juz nastolatki, ale przydałby mi się taki rok zaległego wolnego 🤣🤣🤣
    • tiszantul Re: Patologia+ 27.11.17, 17:31
      Jakiekolwiek wydłużanie kobietom urlopu rodzicielskiego to patologia. Przecież powinny zasuwać w korpo ku chwale obcego kapitału i w dni powszednie nie mieć czasu nawet na zakupy, a nie zajmować się swoją polską rodziną.
      • araceli Re: Patologia+ 27.11.17, 17:35
        tiszantul napisała:
        > Jakiekolwiek wydłużanie kobietom urlopu rodzicielskiego to patologia.

Prawackie niepokalane poczęcie, że dziecko ma tylko mamusię do brania RODZICIELSKIEGO?
      • nathasha Re: Patologia+ 27.11.17, 18:00
        A co jesli nie daj Bog rodzina jest mieszana? suspicious wprowadzicie testy DNA i mierzenie glowy?
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Patologia+ 27.11.17, 18:34
        tiszantul napisała:

> Jakiekolwiek wydłużanie kobietom urlopu rodzicielskiego to patologia.

Kobieta powinna siedzieć w domu, rodzić dzieci, jedno na 15 miesięcy minimum . Po 10 dziecku obniżany limit do jednego na 20 miesięcy - w końcu jesteśmy ludzkimi panami. Potem w wieku 55 lat emerytura obywatelska wystarczająca na 15 bochenków chleba w miesiącu (bo składek było tyle ile było) i sru do piachu.
        Piękna wizja nowej wstaniętej z kolan IV Rzeczpospolitej Kaczystowskiej. O niczym piękniejszym nie można nawet zamarzyć!

Xsiooonc
    • leann32 Re: Patologia+ 27.11.17, 18:27
      Ja proponuje taryfikator, zeby to sie kupy trzymalo.

500+ Drugie i kolejne dziecko
      700+ za kazde trzecie do ósmego
      1000 + za każde od ósmego do piętnastego
      400+ za porod w niedzielę wolną od handlu
      200+ poród bez znieczulenia mimo obecności anestezjologa
      400+ za poród naturalny bliźniąt, trojaczków i czworaczków
      600+ za poród bez znieczulenia i rzucania ku...wami na caly oddział
      400 + na nadanie imienia Jarosław, Antoni, Adrian
      300 + za poród w dniu Matki Boskiej Zielnej
      5000+ za przekroczenie pułapu 62 dzieci w rodzinie wzorem Króliczej rodziny ze spotu MZ
      400 + za spłodzenie dwójki w ciągu jednego roku i specjalne 500+ za dokonanie tego w ciągu roku kalendarzowego

Na razie tyle, czekam na więcej.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Patologia+ 27.11.17, 19:08
        leann32 napisał(a):

> Na razie tyle, czekam na więcej.

Zapomniałaś o specjalnym bonusie 4000+ za urodzenie i jednocześnie szybki pogrzeb.

Xsioonc
        • leann32 Re: Patologia+ 27.11.17, 20:36
          A tak, pardon, trumienkowe mi z glowy wypadło.
          Czekam na propozycje zglaszania stosunkow seksualnych w dni plodne z wynikiem bety w dniu spodziewanej miesiaczki zeby wykluczyc mozliwosc dokonania aborcji na slowacji / w wiedniu.
        • jdylag75 Re: Patologia+ 28.11.17, 09:05
          Po dostarczeniu aktu chrztu
      • danaide Re: Patologia+ 28.11.17, 08:47
        Za urodzenie dzieci poza związkiem powinny być jakieś kary...
    • szeptucha.z.malucha Re: Patologia+ 27.11.17, 18:42
      Gdy rozmnażanie staje się polityką, zawsze kończy się to źle: vide Chiny.
      • szarsz Re: Patologia+ 28.11.17, 07:02
        Jeszcze lepiej: Rumunia. Miliony dzieci Caucescu, od początku w sierocińcach, morze nieszczęścia i patologii. Tam był kaczystowski raj. A jak to się skończyło większość z nas pamięta: setki, tysiące rumuńskich dzieci żebrzących na ulicach Polski i nie tylko.
        • danaide Re: Patologia+ 28.11.17, 08:45
          Tylko bez takich porównań, proszę! Przecież Rumunia to nie jest katolicki kraj!
          • szarsz Re: Patologia+ 28.11.17, 12:29
            Prawosławny przecież, a prawosławni nie różnią się tu od katolików. Co zresztą i tak nie ma znaczenia, bo chodziło, jak i wszędzie wyłącznie o pognębienie kobiet.
        • szeptucha.z.malucha Re: Patologia+ 28.11.17, 13:24
          Racja, Rumunia. Tam chyba 5 dzieci była wymagana, Wtedy było prawo do czegokolwiek. Oczywiście, zero antykoncepcji i tym bardziej aborcji.
    • natalia.nat Re: Patologia+ 28.11.17, 10:54
      No cóż, jaka władza, takie propozycje.
      Kuriozalne, jak zresztą wszystkie pomysły tej pseudowładzy z piaskownicy.
      Szkoda tylko, że nie finansują tego wszystkiego z własnej kieszeni...
      Złodzieje.
    • jdylag75 Re: Patologia+ 28.11.17, 13:11
      Pani Rafalska jest jest moją prawie najulubieńszą ministrą, prawie, ponieważ to, co wymyśliła to dyletanctwo, zawiodła mnie.
      Najrozsądniejszymi rozwiązaniami wspierającymi dzietnosć byłoby wprowadzenie: bykowego, zamknięcie granic, obowiazek sprzedaży prezerwatyw z dziurką, kara dla lekarzy za wystawianie recept na antykoncepcję, rejestr ciąż wraz z ubezwłasnowolnieniem kobiet w ciąży.

Mnie ciekawi poziom wychrzczenia obywateli w Polsce vs liczba urodzeń (vs liczba wypadków po spożyciu alkoholu też oraz liczba bitych żon i dzieci) przecciez w kraju, w którym 95% jest katolikami nie jest możliwa liczba urodzeń ta takim poziomie, nie jest i już. Wiele osób załapało się na 2 godziny przez 12 lat i wiecej religii w szkołach.
      Należy jeszcze raz policzyć, przecież "Jesteśmy narodem, który lubi rodzinę, który deklaruje we wszystkich badaniach chęć większej dzietności. Mam nadzieję, że ta tendencja będzie trwała"
      hmm, jaka tendencja/ 341 tyś nowych dzieci? tendencja spadkowa za Tuska było więcej wink

• lellapolella Re: Patologia+ 28.11.17, 16:40
        I co to ma być w ogóle? 30 miesięcy? Prawdziwy patriota w tym czasie uwinie się z trójeczką! To już doszliśmy do tego, żeby nagradzać skrajne lenistwo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka