26.12.17, 14:53
Jutro chyba pójdę do lekarza. Dziś chyba sobie palec wybiłam, ale nie wiem. Jest cały spuchnięty, na paznokciu czerwona obwódka, i widać zasinienie. Jak myślicie, czy lekarka da mi chociaż dzień chorobowego, czy wyśmieje? Mam pracę fizyczną i nie wiem, czy jutro dam rady z tym palcem pracować. Złamany nie jest, to chyba tylko obicie? Bardzo mnie boli ale boję się, czy lekarka mnie nie wyśmieje, że z takiego głupiego powodu zawracam jej głowę...jak myślicie? iść i prosić o chorobowe czy jakoś przecierpieć?
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: palec 26.12.17, 14:57
      Pójść do lekarza.
    • heca7 Re: palec 26.12.17, 14:58
      Jeśli gdzieś uderzyłaś to może być wybity. Taki palec trzeba nastawić bo będzie krzywy. A skąd wiesz, że nie złamany? Na twoim miejscu bym go prześwietliła.
      Jeśli nigdzie nim nie uderzyłaś to może jest to problem z paznokciem. Mój syn sobie zanokcice wyhodował- paskudna przypadłość i paznokieć zszedł. Wtedy też trzeba do lekarza po maść z antybiotykiem.
    • takisobieludz Re: palec 26.12.17, 14:58
      Isc, prosic o skierowanie na rtg i o chorobowe. Nie wysmieje, niby dlaczego?
    • duszyczka-ciemna Re: palec 26.12.17, 15:02
      mam złe doświadczenia z lekarzami...palcem uderzyłam o framugę dźwi niechcący.
      • heca7 Re: palec 26.12.17, 15:04
        Chcący czy nie chcący i tak musisz iść. Jak wybity to taki zostanie, jak złamany to będzie krzywy. Chyba tego nie chcesz?
    • duszyczka-ciemna Re: palec 26.12.17, 15:12
      Dzięki za odpowiedzi. Idę pisać do kierowniczki,że jutro mnie nie będzie. Czasem jestem jak dziecko we mgle...Jesteście nieocenione.
    • duszyczka-ciemna Re: palec 27.12.17, 17:27
      Byłam na sor - nie wierze, ale mam palec złamany. W tym roku miałam już złamaną w dwóch miejscach nogę. Zaczynam się poważnie bać o swoje życie. Chyba jakieś badania muszę sobie porobić, bo się sypie.
      • tanebo2.0 Re: palec 27.12.17, 17:36
        W tym wieku osteoporoza zbiera już żniwo...
      • heca7 Re: palec 27.12.17, 17:55
        I znów ematka miała rację wink jesteśmy prawie jak internetowy lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka