Dodaj do ulubionych

Ubrania z Tchibo

01.01.18, 19:32
Powiedzcie, czy tylko ja tak pechowo trafiam, czy rzeczywiście ciuchy z Tchibo są beznadziejnej jakości. Korzystam z ich sklepu internetowego, lubię te ładne kolory i proste wzory dla niemieckich emerytek. Jednak zauważyłam,że po 2-3 praniach z tych ciuchów (zwłaszcza z bawełny eko, bo sztuczne sportowe jakoś się trzymają) robi się szmata. Więc chyba wcale nie jest eko jak muszę kolejne przedwcześnie kupić. Polityka firmy czy niezamierzona wtopa? Macie takie doświadczenia z ubraniami tej firmy?
Obserwuj wątek
    • wisniowy_sad Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 19:43
      Dlatego właśnie kupuję polskie ciuchy. Wólczanka, Top Secret, Mr Gugu i jestem obkupiona. Z Tchibo kupiłam raz - sweter przyszedł z dziurą. Więcej nigdy tam nie zamawiałam.
      • viridiana73 Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 21:53
        Jak miło spotkać tu wielbicielkę TS. Mam hopla na punkcie ich ciuchów, trafiają bez pudła w mój gust.
        • wisniowy_sad Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 08:14
          Bo ciuchy z TS są produkowane przez Polaków, a nie gejów z Inditexu, czy Niemców z Tchibo wink
    • berber_rock Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 19:45
      W skrócie powiem tak: jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
      • mamablue Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 20:19
        No niby tak, ale czemu akurat ta bawełna taka trefna?
      • grey_delphinum Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 20:20
        Dla mnie w Tchibo przesadzają z cenami (w stosunku do jakości), dlatego rzadko tam kupuję ubrania. Miałam jeden kardigan, ale szybko stracił fason.
        Natomiast dość często kupuje tam ubrania moja koleżanka z pracy i zawsze jest zadowolona, wiec może są tam jednak ciuchy dobre jakościowo, tylko my mamy pecha?
        • default Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 20:32
          Raz kupilam biala bluzeczke, z cienkiej bawelny z domieszka czegos. Taki troche t-shirtowy fason, ale "elegantszy" smile Sluzyla mi kilka lat, nie szarzala ani nie tracila fasonu.
          Ale to jedyna rzecz z Tchibo, jaka mialam, wiec moze to przypadek smile
    • wydramarlenka Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 20:55
      Porządne były ubranka dziecięce i piżamy, kombinezony zimowe dla dzieci, kurtki typu "3 w 1".
      Kiedyś kupiłam sobie sukienki letnie - dość badziewne, kiepsko wykończone, szybko nie nadawały się do użytku.
      Koszulki - różnie; najlepiej nosi mi się jedna, którą dodałam do koszyka tylko dlatego, że brakowało mi kilka złotych do darmowej wysyłki.
      Kupowałam zwykle na przecenach, bo stosunek jakości do ceny jest nie najlepszy.
    • berdebul Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 20:57
      Rozmiarówka jest specyficzna, ale jakościowo nie miałam problemów. Wszystko wyglada ok, mimo wielu pran. Niektóre rzeczy mam ponad rok, prane wielokrotnie.
    • de_sueno Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 21:04
      Mam od nich dżinsy i spódnicę dżinsową. Dobrze się noszą, nie spierają się nadmiernie szybko. Nie mam zastrzeżeń.
    • solejrolia Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 21:14
      Mamy kilka ciuchów sportowych, piżamy, jakieś czapki. Jakościowo- nie jest źle.
    • ga-ti Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 21:44
      Mam jeden sweterek, taki cienki, rozpinany, bez guzików wink długi z przodu, krótszy z tyłu, wdzianko, czy jak to nazwać. Kupiłam 3 lata temu i wygląda cały czas bardzo ok. Naturalny to on raczej nie jest, ale nie stracił ani koloru, ani fasonu.
    • lucyjkama Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 21:48
      Ja lubię ich kurtki. Mam 4 sztuki, używane 5-6 sezon i są jak nowe.
    • wilowka Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 22:21
      Bluzki bawełniane kiepskie, jakieś takie rzadko dziane, wiotkie. Ale np kurtka czy buty skórzane trzymają się świetnie.
    • pani_libusza Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 22:22
      Chyba masz pecha, mam trochę ich ubrań, ale nic z eko bawełny, głównie sportowe/outdoorowe i domowe (leginsy, bluza, bielizna)i kilka ubrań dla dziecka piżamy (jak dla mnie za cienkie), bodziaki i kombinezon polarowy (genialny kupiłam trochę na wyrost a tu niemiecka rozmiarówka w efekcie maluch chodził w nim prawie rok a zaraz będzie dobry na młodszego malucha). Jakościowo ubrania są w porządku dobrze znoszą pranie i tarzanie się podłodze itp.
    • fil.lo Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 22:24
      Mam dwie piżamy, dziecko miało i ma teraz trochę ciuchów, w tym kurtki. Wszystko bardzo ok.
    • tola1990 Re: Ubrania z Tchibo 01.01.18, 22:33
      stosunek cena/jakość niestety obecnie już leży, bo cenowo dochodzą do cen zbliżonych do odzieży normalnych serii, czy to sportowych, czy też nie, za to dużo lepszej jakości. Początkowo to jeszcze były ciuchy godne zakupy, teraz także uważam, że zwykłe szmatki nie warte złotówki
    • mikams75 Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 00:42
      bawelnianych rzeczy nie mialam nigdy, jakos mi wzornictwo nie pasuje, ale kurtki, ciuchy sportowe, dzieciece sa fajne i wg mnie dobrej jakosci.
    • szarsz Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 07:58
      Ja kupuję sportowe ciuchy, noszą się idealnie. Dzieciom czasem coś kupię, prawie wszystko jest ok, raz tylko się nacięłam na trzypaku koszulek dziecięcych, jakieś takie wiotkie byly, szybko się zeszmaciły.
    • bei Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 08:04
      Kupuję bawełniane koszulki dla syna- są nie do zdarcia. Podobnie bluzy polarowe- mięciutkie, milutkie, cieplutkie😊
    • issa-a Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 10:12
      no, róznie jest...
      Mało tam kupuje bo wzornictwo nie powala ale czasem zdarzaja się fajne ciuchy.
      Mam 2 letnie koszulki - tuniki, z takiej baweły o niejednorodnym splocie. Ciniutkie, fajne na upał, często noszone (więc i prane) ale niestety, zaczęły sie dziurawić, mimo ręcznego prania! Materiał nie wytrzymuje i nitki pekaja wiec pełno jest juz mikroskopijnych dziurek. Pojedyńcze, na początku naprawiałam, ale są nowe i nowe, bedę musiała, z żalem, wyrzucić.
      Buty cieplochronne kiedys kupiłam. Ładne, cieple, wygodne, kobiece a nie jakieś "wojskowe" trepy. No, idealne! Uzywane tylko na spacery i na wyjscie do pobliskiego sklepu, czyli nie za duzo. Niestety, nawet sezonu nie wytrzymały bo materiał zaczął puszczać na szwach, czyli źle wykonane. Tu reklamowałam i bez słowa pieniadze oddali. No, ale ja bez butów zostałam.
      Apaszka - bez zastrzeżeń (ale co tu mozna zepsuć?)
      Spodnie do jogi - wytrzymuja ćwiczenia, bez zastrzeżeń.
      Jak dla mnie to jednak jakośc taka sobie, za to ceny nie takie sobie, w stosunku do jakosci.
    • rozwiane_marzenie Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 15:13
      Mam kilka sweterków, koszulkę i bawełnianą kamizelkę. Wszystko dobrze się nosi, ale trzeba dodać, że kupione to było około 5-6 lat temu. Więc może dlatego. Nie wiem jak z jakością ubrań jest obecnie. Chętnie poczytam.
    • daisy Re: Ubrania z Tchibo 02.01.18, 19:21
      Regularnie kupuję w Tchibo, ale głównie ubrania dla dzieci, kurtki i tym podobne. Moim zdaniem są bardzo OK, nie narzekam.
    • bachula_gr Re: Ubrania z Tchibo 03.01.18, 08:46
      Ciuchy z Tchibo sa nierownej jakosci. Np o ile 'doly sportowe' (legginsy do biegania, z naciskiem na cieplochlonne) sa swietne, wytrzymuja wiele i wygladaja jak nowe, tak 'gory' (koszulki oddychajace, minipolary etc) srednio wydolne technicznie, kosmaca sie.
      Mam kilka kurtek, w tym motocyklowke a'la skorzana- rewelacja. Corka miala raz komplet narciarski.
      Ciuchy meskie kompletnie nietrafione- krotkie a szerokie.

Tchibo lubie acz mam problem. W sklepie (bywam razdko ale jednak) nigdy nie udalo mi sie nic kupic, w necie klikam, klikam I zazwyczaj trafione smile
      • bachula_gr Re: Ubrania z Tchibo 03.01.18, 08:58
        moje dzieci od zawsze maja slabosc do pizam zimowych z Tchibo (bawelniana gora + flanelowe spodnie w krate smile )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka