Dodaj do ulubionych

Polska bezpieczna dla wszystkich

05.01.18, 06:52
Bezpieczna dla tego Irakijczyka i jego rodziny
www.wykop.pl/ramka/4093083/irakijczyk-mieszkajacy-w-polsce-od-36-lat-napadniety-podczas-wypoczynku/
Bezpieczna dla tej dziewczynki.
www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-01-04/czarnoskora-14-latka-pobita-w-warszawie-sprawca-mial-krzyczec-polska-dla-polakow/
Ile jeszcze kłamstw ty błaszczaku?! Jak z powrotem to polactwo zapędzić do ich nor?
Czeka nas praca ciężka niczym sprzątanie stajni Augiasza.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 10:33
      O, nawet panie premier się wypowiedział w tej sprawie. Szok i niedowierzanie.
    • joa66 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 10:36
      No niestety, nie jest, podobnie jak wszystkie inne kraje. Głupio (delikatnie mówiąc) , że rząd temu zaprzecza i udaje, że jesteśmy szczęśliwą wyspą na oceanie nieprawości.
      • kotomama Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 10:43
        Dokładnie o to mi chodzi. O te ich mordy pełne kłamstw i hipokryzji.
        Te ich ironiczne uwagi o betonowych zaporach w Nienczech o strefach bezpieczenstwa w Berlinie. Bo tam nikt nie ukrywa problemu i próbuje się z nim walczyć. Nie zawsze ich pomysły są idealne, ale coś robią i w koncu wypracują dzialający system.
        U nas nadal będzie się udawać że nic się nie dzieje.
    • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:02
      Tak na marginesie. Czytam te doniesienia o pobiciach na tle rasistowskim w Warszawie: miejsca, w których do nich dochodzi pokrywają się 1:1 ze znanymi Warszawiakom pato-dzielnicami. W tym miejscu gdzie pobito tę dziewczynkę kiedyś pobito znaną mi nastolatkę. Słowiański typ urody, ale przez kolczyki, glany i czerwone włosy skojarzyła się bijącemu z punkiem. Kilka tygodni wcześniej doszło do innego ataku na tle rasistowskim w Warszawie. W tym samym miejscu kilka lat wcześniej został pobity i okradziony mój kolega. Zgłosił się na policje i mowi, że został napadnięty przez 3 nastolatków. Dostał do przejrzenia albumy ze zdjęciami kryminalistów. Mówi policjantowi, że to sami starzy recydywiści, a jego napadli młodzi ludzie. No niestety policji nie udało się wykryć sprawców.

Przez lata patologia czuła się dobrze i bezkarnie to stała się jeszcze bardziej bezczelna. Bezkarność demoralizuje, mamy więc dodatkowo motywy rasistowskie. W sprawie pobitej 14-latki wypowiedział się i premier, i Błaszczak, więc jest szansa, że policja wreszcie zajmie się na poważnie walką z patusami w pewnych dzielnicach.

Co do pobitego Irakijczyka: zgadzam się z wykopkami, że odciął się radomskiemu Januszowi piękną ripostą.
      • spanish_fly Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:12
        >>>>W sprawie pobitej 14-latki wypowiedział się i premier, i Błaszczak, więc jest szansa, że policja wreszcie zajmie się na poważnie walką z patusami w pewnych dzielnicach.

Turlam się ze śmiechu po podłodze. W Warszawie odkąd PIS przejął władzę komendant główny zmienił się już cztery razy. Pisowski kandydat na szefa komendy gdzie zakatowano Stachowiaka wałęsa się po mieście uchlany i bez butów.

Nie, nic się nie poprawi, bo przy takiej strukturze zarządzania jaką wprowadza PIS nic się nie ma prawa poprawić. Żeby jakaś instytucja była skuteczna, musi mieć jasno wytyczone cele, te cele muszą być jasno komunikowane pracownikom, a każdy z tych pracowników musi wiedzieć, że ma prawo swobodnie działać w ramach swoich obowiązków służbowych. Tymczasem Błaszczak tworzy nadsłużby w służbach, zwalnia i awansuje po kluczu zupełnie nie merytorycznym, pie... straszliwe głupoty za każdym razem kiedy się publicznie wypowiada, policjantów brakuje, a ci, którzy już są w służbie załamują ręce nad debilizmem swoich nowych przełożonych, każe im się wycinać konfetti, albo zakładać aniele skrzydła, tudzież nękać legalnie protestujących obywateli.

Będzie coraz gorzej, zaczną się porwania dla okupu, wymuszenia haraczy, ataki na kantory itp. Wszelka bandyterka poczuła wiatr w żagle. Jeśli tylko będą atakować wrogów ludu czyli peowców, kobiety walczące o swoje prawa, "komuchów", cudzoziemców, innowierców, ateistów, osoby lgbt, "agentów", sędziów, pracowników instytucji pozarządowych, artystów nie przyklaskujących władzy, pazernych lekarzy itd., itd. (ta lista będzie się wydłużać) to wiedzą, że zawsze mogą liczyć na współczujący komentarz rzeczniczki PIS, Mazurek "To sytuacja, która nie powinna mieć miejsca, ale też ich rozumiem."
        • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:24
          Oczywiście, że będzie gorzej, ale z zupełnie innego powodu niż piszesz. W policji po pierwsze są olbrzymie wakaty (szczególnie w dużych miastach), po drugie obniżyli kryteria rekrutacyjne. Po tym jak poobcinali emerytury i renty byłym policjantom i zrobili z nich wrogów narodu w tym zawodzie panuje selekcja negatywna. Kto by chciał nadstawiać karku za taką sobie pensję i świadczenia, które władza w każdej chwili może odebrać? Bo tak.

Póki co tego jeszcze nie widać, ale gdy za kilka lat poodchodzą na emeryturę starzy, normalnie rekrutowani policjanci, polska policja to będzie dramat. Bajzel powodowany przez Błaszczaka to tylko wisienka na torcie. Najgorsze zło już się stało.
          • spanish_fly Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:55
            Owszem, Błaszczak to tylko jeden z trybików Dobrej Zmiany i jej symbol w moim wywodzie. Natmiast w związku z tym, co napisałaś powyżej nie wiem skąd u Ciebie nadzieja, że teraz policja zajmie się walką z patusami. Jak czytam o tym pijaku z Wrocławia, czy katach Stachowiaka to miałabym problem z odróżnieniem "patusów" od tego typu policjantów. A jak sama stwierdzasz będzie takich coraz więcej, i jeszcze gorszych.
    • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:14
      Przeciez forumowe patriotki twierdza to samo,w Polsce jest mega bezpiecznie,nie to co pani w Kolonii czy innym Paryzu.
    • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:31
      Naprawdę chcesz kolejnej jatki? Jeszcze Ci się nie znudziło? I czego oczekujesz? Ze my, mieszkające w Polsce pobijemy się w piersi za jakichś chuliganów, przyznamy że w Polsce jest niebezpiecznie? Nie jest. Bywa. W pewnych miejscach, w pewnych środowiskach. Jak sie trafi do slumsów na Pradze, można oberwać albo zostać okradzionym również jak sie ma blond włosy. Jak się spotka kiboli, można oberwać tylko dlatego, że się nie ma szalika "właściwej" drużyny. Podajesz dwa konkretne przykłady. Ja też Ci podam przykład - wczoraj wracając z pracy do domu minęłam przynajmniej ze 4 osoby o ciemnej karnacji, jedna była w chuście. Żadna z nich nie została zaczepiona, napadnięta. Jak się pójdzie w okolice Dworca Centralnego i Złotych Tarasów, widzi się przynajmniej kilkanaście osób o ciemnej skórze. Więc mogę napisac, ze Polska jest bezpiecznym krajem, bo to wynika z moich obserwacji. Moje zdanie tak samo prawdziwe jak Twoje. Agresora atakującego innego człowieka należy karać. Bez względu czy zaatakował blondyna, bruneta czy rudego. Grubego, chudego czy na wózku. Bez różnicy czy krzyczał "Polska dla Polaków" czy "Zydzi na księżyc".
      • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:35
        Sądząc po twoim emocjonalnym wpisie, to raczej ty jatki chcesz. Wielu ludzi chodzi po ulicach spokojnie, co nie zmienia faktu, że zaatakowano dziecko. To już jest znacząco inny poziom niż kibolskie porachunki.
        • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:44
          Czytałaś co napisałam, czy skupiłaś się na pierwszych dwóch linijkach? Nie pisze o kibolskich porachunkach tylko o atakowaniu niewinnych ludzi. Tylko dlatego, że znaleźli się w złym miejscu i napotkali złych ludzi. Nie o kibolach.
          Powtórzę: Agresora atakującego innego człowieka należy karać. Bez względu czy zaatakował blondyna, bruneta czy rudego. Grubego, chudego czy na wózku. Bez różnicy czy krzyczał "Polska dla Polaków" czy "Zydzi na księżyc".
          • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:46
            Z roznica bo ataki na tle rasistowskim podlegaja surowszej karze. Nie wiedzialas?
          • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:48
            Ależ zgadzam się, że należy karać. Dlatego nie rozumiem, skąd obawa przed kolejną jatką. Uważasz, że temat nie jest wart dyskusji, bo wczoraj minęłaś 4 osoby o innym kolorze skóry i nikt ich na twoich oczach nie pobił? Aha.
            • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:51
              A o czym tu dyskutować poza oczywistościami, że w każdym miescie są pato dzielnice, gdzie można oberwać, a policja różnie sobie radzi z walką z przestepczoscią?
              • kropkacom Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:56
                Czyli w Polsce są strefy „no go” i pewnie zawsze były. Tak samo jak w Polsce są też slamsy.
              • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:56
                Czyli jestes patologia? Bo nie raz, nie dwa uzywalas slowa ciapaty do spolki z kolezanka triss😂
                • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:26
                  Póki co to ty używasz tego słowa. Triss nawet nie wypowiada się w tym wątku. A to, że pochodzisz z patologii akurat nie jest tajemnicą.
                  • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:08
                    Hue hue hue poniewaz Triss sie nie wypowiada w tym watku to oznacza,ze nigdy tego nie napisala.Coz za logika😂 czytajac twoje wpisy nie ulega zadnej watpliwosci,ze nie rozumiesz slowa patologia,z reszta twoja lotnosc kiwi wszyscy znaja
              • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:56
                A, no w sumie racja. Nic się nie stało.
        • joa66 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:44
          wczoraj zaatakowano na ulicy dziewczynę syna moich znajomych , Serbkę, na tle narodowym/rasistowkim. Nie w PL. Prasa milczy, bo to nic ciekawego, codzienne życie.

Problem ataków istnieje wszędzie. A nasz problem tkwi w totalnej głupocie naszych władz, która absolutnie nie potrafi się do tego odnieść - nawet na poziomie PR.
          • asmarabis Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:59
            ziewczynę syna moich znajomych , Serbkę, na tle n
            > arodowym/rasistowkim. Nie w PL.

O co wam chodzi?
            mieszkam za granica i w zyciu nie slyszalam u mnie o ataku przez europejczyka na cudzoziemca

Ataki na policjantow, gwalty na dziewczynkach i napady na miejscowych przez muzulman zdarzaja sie prawie co tydzien.....

Naprawde uwazam ze powinno byc na odwrot jesli juz....pomieszkajcie sobie na Zachodzie to wam sie szybko odmieni crying(((((((((
            • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:08
              To czemu nie wracasz do swej białej ojczyzny, biedactwo?
              • asmarabis Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:16
                Nie boj sie jak bede wracac to cie pierwsza poinformuje
                sledzisz biedactwo moje losy niemalze jak aukcje na allegro z atlasem kotow, pochlebiasz mi smile
                • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:25
                  Poinformuj nas koniecznie, lepiej się zawczasu przygotować na więcej patolstwa na ulicach.
                  • asmarabis Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:29
                    Dziecino wyjedz gdzies na Zachod wreszczie i poszerz horyzonty, tam w dobie atakow muzulman slowo" patolstwo" to komplement, nie mozesz tego wiedziec sizdzac cale zycie w malym miasteczku ....
                    • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:41
                      Ależ ja bywam na zachodzie regularnie i nie boję się "muzułman". Patolstwa owszem, ale skoro nie wracasz, to luzik smile miłej reszty dnia na zmywaku.
                      • asmarabis Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:55
                        Eh, ja kiedy jescze bywalam to ich wrecz kochalam bo nie znalam ich naprawde....
                        Ale w sumie dla ciebie lepiej- mniej wiesz, lepiej spisz wink
        • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:44
          Jak napisałam wyżej: w tym miejscu już wcześniej bito dzieci. Tylko tym razem ofiara ma inny kolor skóry, więc sprawa dostała się do prasy i może wreszcie policja ogarnie tamtejszych patusów.
      • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:42
        W pewnych miejscach i srodowiskach? Nie dalej jak na tym forum wyzwiska typu "ciapaty, niemczur,mieszaniec, brudas" sa na porzadku dziennym, a postawa "jam jak Wanda jestem" b.bliska wielu forumkom i forumowiczom.
        Znam nauczycielke, ktora wyzywala kobiete, bo ta ma meza obcokrajowca, a dyrektirka stowerdzila, ze co robi nauczycielka prywatnie to nie jej broszka.Najlepiej napisac to nie my,tylko patologia, szkoda, ze to klamstwo.
        • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:45
          W pewnych miejscach i srodowiskach? Nie dalej jak na tym forum wyzwiska typu "ciapaty, niemczur,mieszaniec, brudas" sa na porzadku dziennym.

Nieprawda.
          • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:48
            Sama ich chętnie używa, więc dla niej to już całe forum tak pisze.
            • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:53
              O prosze, uderz w stol, nasza lauren, ktora nie raz uzyla slowa ciapaty, brudas, niemczur.Zaluje,ze screnow nie porobilam.
              • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:27
                Nie porobiłaś, bo nigdy nie używam słów brudas czy niemczur. To są wytwory twojego pato umysłu big_grin
                • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:10
                  Laurenchen nielocie forum nie zapomina nawet jak twoje wpisy wycieto.
          • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:52
            To, ze cos zostaje wyciete przez moderacje nie oznacza,ze tego nie bylo.Bezczelnie klamiesz,wielokrotnie wyzywano mojego syna i partnera od mieszancow,niemczurow, starych szwabow itd. W przeciwienstwie do ciebie nie cierpie na zaniki pamieci.
            • lauren6 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:28
              Może nie cierpisz na zaniki pamięci, ale kompletnie merdają ci się forumowe nicki big_grin
              • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:12
                Lauren ostatnio polecialas za wyzywanie mojego dziecka.Sama coe zglosilam.Przestansie wybielac,bo forum peka ze smiechu.
      • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:44
        To tez jest normalne?
        rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,22858277,bylam-jestem-i-bede-rasistka-deklaruje-lekarka-z-rzeszowa.html#Czolka3Img
        Albo to ze nic sie w sprawie tej pani wczesniej nie zrobilo?
        • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:48
          No przecież wiesz, że to nie jest normalne. I nie powinno się takich postaw tolerować.
          • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 11:56
            ale sie toleruje. katoliccy rzadzacy mowia ze maja zrozumienie dla takich postaw. KK tez nic nie mowi. Choc to nie pierwszy raz. Nienormalne? moze poczytaj komentarze pod roznymi artykulami dotyczacymi uchodzcow.
            • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:02
              Przeciez ona twierdzi, ze na tym forum nie ma i nigdy nie bylo rasizmu.
              • chyba.ze Edel strzeliłaś sobie w kolano 05.01.18, 14:18
                edelstein napisała:

> Przeciez ona twierdzi, ze na tym forum nie ma i nigdy nie bylo rasizmu.
                >

forum.gazeta.pl/forum/w,567,94827838,94827838,Skad_sie_bierze_w_nas_rasizm_.html#p94912365
                Pytanie za 100 pkt- kim w ww wątku jest "maroco1977"?
                • edelstein Re: Edel strzeliłaś sobie w kolano 05.01.18, 14:26
                  No patrz ja tez twierdze,ze na swiecie sa zli ludzie kazdej religii i rasy.To nie jest rasizm😂
                  • asmarabis Re: Edel strzeliłaś sobie w kolano 05.01.18, 15:01
                    A te muzulmanki ze szkoly dziecka co ci pokazaly gdzie twoje miejsce to ludzie dobrzy czy zli?
            • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:28
              Wiesz, ematki też czasami schodza na poziom rynsztokowy. Obrażanie już nie tylko personalnie innych ematek, ale ich dzieci też jest naganne. I podejrzewam, że większość z tych, które tak krytykują ochoczo czyjąś progeniturę, partnerów czy wybory życiowe też w realnym świecie nie uzyłyby takich słów czy emocji, jakich używają tu na forum.
              • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:30
                Ale ludzie piszą to, co myślą.
      • janja11 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:07
        Ewa , nie daj się prowokować i nie wchodź w dyskusję z naczelnymi trollami, które dziwnym zbiegiem okoliczności, występują na forum zawsze zespołowo. Taki to zbieg okoliczności ... wink
        IGNORUJ TROLLA.
        • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:12
          akurat definicje trolla to wypelnila tu Ewa. Polecam slownik
          • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:16
            Oraz janja😂 "czeste nazywanie innych trollami".W kazdym watku😂
        • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:13
          Detektywem to ty nie zostaniesz😂 szalona matematyczko vel janja11
          • janja11 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:38
            No i się trollica edelstein sama zgłosiła. Oczywiście znowu "przypadkowo" w towarzystwie niejakiej nathashy big_grin
            • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:45
              Tak masz racje jestem natasha😂 na tym forum bylam juz wieloma😂
              • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:51
                Ej, Edel, ale jesli ja jestem toba to mi nie wklejaj tekstow po niemiecku bo nic z nich nie rozumiem wink
                • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:56
                  Tyle tych nickow mam, ze musze sobie zapamietac,by do ciebie tylko po polsku😂 Zapisze sobie w kajeciku😀
                  • nathasha Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:28
                    Zapisz, bo pozniej janji sie dwoi w oczach big_grin
      • mamma_2012 Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:11
        Przestępstwa na tle rasowym są nawet przez prawo traktowane inaczej, więc nie jest tak jak piszesz.
        • ewa_mama_jasia Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:22
          Wiem. Ale wiem też, że nie wysokość kary tylko jej nieuchronność jest najważniejsza. Więc chodzi mi o zasadę, że powinien zostać ukarany każdy, kto zaatakuje niewinnego człowieka. Nie tylko ten, który uderzy ciemnoskórą dziewczynkę, ale także ten, który wyrywając torebkę białej kobiecie na ulicy przewróci ją i kopnie, albo ren, który pobije 12 latka w innym szaliku. Zróżnicowanie kar niech sobie będzie, niech ten co pobije kobietę dostanie 4 lata a ten co czarnoskórą dziewczynkę 5 - ale niech obaj zostaną ukarani. A nie tylko ten od ciemnoskórej dziewczynki.
          • edelstein Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:29
            Co ty za bzdury wpisujesz.Napasc jest karalna i jest karana w Polsce
      • spanish_fly Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:37
        https://pbs.twimg.com/media/DSu0yQWWAAAwoz2.jpg
        • sumire Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 12:55
          A Błaszczak już wyjaśnia, że to wcale nie miało podłoża rasistowskiego. Polacy, nic się nie stało.
      • chicarica Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:49
        "Po co to rozdmuchiwać, przecież ona nawet nie była czarna, tylko beżowa."

Z moich obserwacji, a konkretnie z trzech tygodni jeżdżenia trójmiejską obwodnicą, wynika że Polska nie jest bezpiecznym krajem. Codziennie, w każdej chwili, grozi mi niebezpieczeństwo, co potwierdza liczba ofiar podawana w statystykach. Różnica jest tylko taka, że gdy w Sztokholmie 5 osób zostaje rozjechanych przez szaleńca, to nazywa się to atakiem terrorystycznym, gdyż sprawca był brązowobeżowy. W Polsce 7 osób rozjechanych przez szaleńców tylko w wigilijny wieczór to nie atak terrorystyczny, bo sprawcy byli koloru białoróżowego.
        • araceli Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 13:54
          chicarica napisała:
          > Z moich obserwacji, a konkretnie z trzech tygodni jeżdżenia trójmiejską obwodni
          > cą, wynika że Polska nie jest bezpiecznym krajem.

Ekhm - choć zgadzam się z tezą to nieśmiało zauważę, że akurat to miejsce jest bardzo mocno niereprezentatywne wink
          • chicarica Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 14:20
            Dla mnie jest o tyle reprezentatywne, że to mój "wyjazd na świat" - muszę ją zaliczyć praktycznie codziennie, plus oczywiście w drodze do lotniska i z lotniska do polskiego domu. Kiedyś też jeździłam oczywiście, ale może jakoś bardziej oswojona byłam, nie wiem. Obecnie mam traumę.
        • asmarabis Re: Polska bezpieczna dla wszystkich 05.01.18, 15:06
          Wpis na poziomie przedszkolaka az mi wstyd to czytac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka