Dodaj do ulubionych

polscy neonaziści

20.01.18, 17:54
Dzisiaj o 20 na tvn24 ma być materiał o "Dumie i Nowoczesności" i ich połączeniach z ruchem Narodowym. Jeden z redaktorów przeniknął w ich szeregi więc relacja ma być z pierwszej ręki.
Będę oglądać i mam nadzieję, ze ktoś z was też, żebym miała z kim pogadaćsmile
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: polscy neonaziści 20.01.18, 23:28
      Naprawdę materiał wstrząsający. Trudno uwierzyć, że ktoś myśli o sobie, że jest "polskim patriotą" i jednocześnie hailuje i obchodzi urodziny Hitlera. Generalnie jak oglądałam ten materiał z lasu to pomyślałam, ze to pacjenci do zamkniętych zakładów psychiatrycznych a potem do mnie dotarło, ze to członkowie Organizacji Pożytku Publicznego, którzy wkrótce, w ramach obrony terytorialnej będą mogli dostać do reki broń maszynową z magazynów Wojska Polskiego.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114883,22924032,superwizja-ujawnil-polskich-nazistow-wstrzasajace-reportaz.html#BoxNewsLinkImg&a=167&c=96
    • spanish_fly Re: polscy neonaziści 20.01.18, 23:39
      Łzy mi ciekły ze śmiechu. Oczyma wyobraźni widziałam Triss jak z chłopem i kolegami w lesie strzelają do puszek i planują ostateczne rozwiązanie kwestii uchodźców. Zdaje się wspominała tu coś o grupach rekonstrukcyjnych. Jednocześnie falami nachodziły mnie migawki z serialu Halo, halo. Te wafelki na torcie, te ciuszki, rozterki w kwestiach dekoracji... I festiwal - grupa pijanych w sztok prymitywów nie mogących ustać na nogach, żałość.

Poza tym oczywiście przerażające i oburzające. I powinni siedzieć.

PS. Tak wypiłam dziś pół butelki wina. wink
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 20.01.18, 23:43
        I jeszcze podpałka do grilla do rozpalenia swastyki.😂
        • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 00:47
          Jest gdzies online?
          • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:24
            Na stronie Tvn24 oglądałam.
            • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:38
              Chodzi o ten 20-minutowy?
              • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:58
                Tam jest kilka filmów, odtwarzają się jeden po drugim.
                www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/superwizjer-tvn-z-kamera-w-srodowisku-polskich-neonazistow,807953.html
                • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:59
                  A, dobra. Dzięki!
        • banksia Re: polscy neonaziści 21.01.18, 17:27
          dokladnie, swastyka z prince polo i hymn zapisany fonetycznie po niemiecku zeby wiedzieli jak spiewac...😂😫

gdyby ktos chcial zrobic parodie takich powalencow to lepiej by mu nie wyszlo. smieszno i straszno.
      • handzia.kaziukowa Re: polscy neonaziści 21.01.18, 00:01
        mam te same refleksje, a na trzeźwo oglądałamwink banda idiotow, tworząca coś na kształt grupy rekonstrukcyjnej, kitrajaca się w lesie i paląca swastyki. Mam wrażenie, że jakby ktoś im tam strzelił korkiem od szampana to by się po tym lesie rozbiegli i porozbijali na najblizszych drzewach.
      • jem.gluten.i.cukier Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:33
        Siedzieć? W ich ukochanych czasach za wspieranie Hitlera, czyli zdradę narodową dostawało się kulę w łeb. To nie było takie głupie.
    • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 00:18
      Przyzwyczajacie się. To może być przyszły rząd.
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 00:28
        To jest w tym najgorsze sad
      • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 00:48
        Nie mój big_grin
        • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:09
          Bo wyemigrowałaś? Więc nie powinnaś głosować!
          • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 10:36
            Ależ zagłosuję. Może Polonia w USA, mogę i ja.
          • lodomeria Re: polscy neonaziści 23.01.18, 00:07
            Dlaczego nie? Jak ma polskie obywatelstwo, to jak najbardziej działania rządu ją obchodzą i wpływają na jej życie niezależnie od tego, gdzie mieszka.
    • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:29
      To jest marginalne zjawisko, chyba w każdym "białym" kraju są takie grupy, nawet w lewackiej Szwecji.
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:35
        Wierzę, że niewielu się chce zdobywać mundury, budować swastyki z deszczułek czy zamawiać okolicznościowy torcik ze wafelkami ułożonymi w umiłowany symbol, ale już heilujących na festiwalu było więcej niż kilku.
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:37
        No i problemem jest przyzwolenie władz na takie "zabawy".
        • riki_i Re: polscy neonaziści 21.01.18, 02:23
          O czym ty mówisz? Jakie q**a przyzwolenie władz? Koncerty zespołów tej sceny to są imprezy ściśle prywatne, na które nie ma prawa wejść nikt spoza wąskiego kręgu skupionego wokół organizatorów. Dziennikarze wtrynili się tam udając wcześniej ziomali na fejsie. Demokracja polega na tym, że ja też mogę na jakimś wygwizdowie, na czyimś prywatnym polu zorganizować zamkniętą imprezę na 200 osób, gdzie będziemy po pijaku wyrykiwali sowieckie pieśni rewolucyjne. I nic nikomu do tego! Wolnoć Tomku w swoim domku. To nie są koncerty publiczne. Można tam nawet przebywać na golasa, albo w kapturach Ku-Klux-Klanu - analogicznie jak we własnej sypialni.

Drugi casus, czyli celebrowane urodziny Hitlera gdzieś w czeluściach lasu, to wygłup nie różniący się wiele od wywoływania duchów, albo satanizmu a la Adaś Darski. Kamera oczywiście skupiała się na paru panach, co to przebrali się w hitlerowskie mundury i dokazywali, ale tam przecież jeszcze były młode laski z piwkiem w ręku. Panowie zapewne odnieśli upragniony matrymonialny sukces, prezentując się w tak mocarnie odjechanych klimatach. Przedstawianie przez TVN tej małej imprezki w klimatach krwawej ceremonii ku czci bogini Kali (na suflowanych schematach z "Poszukiwaczy zaginionej arki" Spielberga) to obraza intelektu widza. No, młodzież się trochę pobawiła i to wszystko. Przepraszam, ale czy na codzień ci Państwo prowadzą jakąś publiczną agitację pro-hitlerowską? Agitują ludzi za Fuehrerem? No ludzie, bądźmy poważni.

A już zapraszanie do studia tej pokracznej mendy , która żyje ze straszenia faszyzmem i 'dokumentuje' jakieś pierdoły wyolbrzymiając je tysiąckrotnie, to dopiero żenada.

Oba pokazane zdarzenia, choć żałosne, stoją daleko od realnych zagrożeń dla demokracji.
          • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 02:33
            A co powiesz o paleniu kukły żyda lub wieszaniu portretów europosłów albo o hasłach na Marszu Niepodległości albo o gościach jakich zaprasza do Polski Winnicki? Festiwal heilowania i impreza z okazji urodzin Hitlera po prostu rozbijają w pył to pitolenie frontmanów tego ruchu, że nic z nazizmem nie mają wspólnego. Nic nie mają wspólnego, nic nie wiedzieli, ten pan został moim asystentem przypadkiem itd.
          • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 02:37
            Czy to jest realne zagrożenie dla demokracji? Ciężko ocenić. Natomiast Ci ludzie są po prostu niebezpieczni z tą swoją fascynacją przemocą wobec innych, i dostępu do broni dajmy na to mieć nie powinni jeśli nie chcemy polskiego Breivika.
          • lauren6 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 09:15
            Może to i była prywatna impreza, ale i tak poraża debilizm oraz nieznajomość historii uczestników. Oburzamy się gdy Niemcy wypierają się holokaustu, piszą o polskich obozach zagłady. Dla mnie Polak hailujący lub czczący urodziny Hitlera (swastykę im daruję, bo w razie czego powiedzą, że używali jej jako symbolu pogaństwa) to jest dla mnie ten sam poziom zidiocenia. Takie zachowania powinno się piętnować, po prostu.
            • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 09:34
              Nazi skini to wąskie, zamknięte grono, wszędzie gdzieś znajdzie się ich jakiś promil.
              Natomiast TVNom itp. bardzo zależy na tym, by skojarzyć ich nie tyle nawet z narodowcami, co z PiSem.
              • lauren6 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 09:38
                Jakby PIS zdecydowanie odciął się od kibolskich i nazistowskich wyskoków skrajnej prawicy to nikt by ich z niczym nie kojarzył. Tak się kończy flirtowanie z łysolami. Sami nawarzyli sobie tego piwa to niech je teraz piją.
          • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 09:43
            Ależ oczywiście. Nic się nie dzieje, wszystko fajnie, dzieciaki się bawią, a media znowu histeryzują i jeszcze bezczelnie się wtryniają na prywatne imprezy.
          • maadzik3 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 10:20
            aha, a jak na prywatnej imprezie przyłożę komuś czekanem to jest ok? a co z umarzaniem spraw na polecenie posła Winnickiego? Z parasolem ochronnym rozciąganym nad nimi? Z kontrolą stowarzyszenia? (stowarzyszenie osób narodowości śląskiej rząd potrafił w 24 godziny rozwiązać jako podobno sprzeczne z prawem) Co z przyznaniem stowarzyszeniu statusu OPP?
            • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 10:26
              Oj ta. Jak widać z reakcji Brudzia groźniejsi wg rządu są Tatarzy...
          • semihora Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:46
            Riki, weź już się nie chwal swoją głupotą. Serio.
          • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:50
            Roku, całkowita racja. Jak ktoś jest wrażliwy, to niech takich imprez nie ogląda ani nie pyta przy wieczorze przy winku we dwoje swojej ukochanej, co robiła kiedyś w akademiku z kumplami, jak była singielką, bo potem cała wizja świata mu się zburzy.
            • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:13
              Rozrysuję to wam chłopaki, bo widzę, że nie ogarniacie. Urodziny Hitlera - Lanuszny - Ruch Narodowy - Winnicki - ONR. To jest wszystko jedna banda, którą łączą wspólne poglądy. Niektórzy z nich po prostu publicznie wyrażają je w bardziej oględny sposób.
              • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:16
                Winnicki nigdy nie miał nic wspólnego z ONR, a ONR dziś nie ma nic wspólnego z RN, nie jest już jego częścią.
                • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:22
                  Zaprzeczasz przez potwierdzenie? Marian Kowalski twierdzi, że to ONR stworzył RN. A że się pożarli koledzy jak się na horyzoncie pokazały stanowiska i pieniądze nie zmienia faktu, że to gałęzie wyrastające z tego samego ideologicznego pnia.
                  • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:25
                    Kowalski dzisiaj to protestancki heretyk z sekty koszernego pastora.
                    • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:29
                      Haha, jakież to urocze, jak teraz wszyscy się odcinają...
                    • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:32
                      Przeszłość natomiast pozostaje niezmienna.
      • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 09:39
        Nierzadko grupy te są prowadzone przez bezpiekę, jak na przykład NPD w Niemczech, gdzie okazało się, po tym, jak do sądu wpłynął wniosek o delegalizację, że nie trzeba jej delegalizować, bo została założona przez BND w celu kontrolowania środowiska neonazistów.
        • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 09:42
          Z powyższego powodu można spokojnie założyć, że także DiN jest dziełem BND, działającym w Polsce za pośrednictwem różnych panów Dukaczewskich.
          • sumire Re: polscy neonaziści 25.01.18, 09:56
            A nie Tuska? Szok i niedowierzanie.
            • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 10:03
              Tuska? Tusk nie jest nawet owczarkiem niemieckim, jak Juncker czy Timmermans, a co najwyżej ratlerkiem. O takich rzeczach pewnie mu nawet nie wspominają.
              • sumire Re: polscy neonaziści 25.01.18, 10:49
                Ojojoj, taki niby ratlerek, a tak strasznie Prawdziwych Patriotów uwiera. Słyszała dynia, że części tego reportażu nie wyemitowano, tylko poszła prosto do prokuratury ze względu na nawoływanie do popełnienia przestępstwa na wspomnianym przez ciebie ratlerku?...
                • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 13:23
                  Nie wiem, kogo tam uwiera. Moim zdaniem powinien po prostu, za wszystkie swoje łajdactwa, wśród których pewną rolę odgrywa zbrodnia zdrady państwa, odsiedzieć przynajmniej 15 lat w więzieniu i tyle. Że ktoś nie ufa polskiemu wymiarowi sprawiedliwości i wolałby sprawę załatwić we własnym zakresie, to nawet można zrozumieć, choć to pomysł szkodliwy, bo ze zwykłego zdrajcy i folksdojcza zrobiłby męczennika.
                  • sumire Re: polscy neonaziści 25.01.18, 15:37
                    Tak, ty wszystkich do więzienia pakujesz, łącznie z forumkami, tylko jakoś potem milkniesz, gdy zapytać, za co konkretnie. Wszak za bezpodstawne oskarżenia samemu można z sądem się spotkać.

"Że ktoś nie ufa polskiemu wymiarowi sprawiedliwości i wolałby sprawę załatwić we własnym zakresie, to nawet można zrozumieć" - dyńka, nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że bronisz nawoływania ze sceny do zabicia człowieka. Na twoim miejscu mocno bym się zastanowiła, czy chciałabym to robić. Szkoda sobie kłopoty na głowę ściągać.
                    • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 16:49
                      Nie wszystkich, a tylko tych, którzy mają coś poważnego za uszami. W przypadku Tuska sprawa jest prosta - "Art.129 Kto, będąc upoważniony do występowania w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej w stosunkach z rządem obcego państwa lub zagraniczną organizacją, działa na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10." do tego dochodzi niedopełnienie obowiązków, przekroczenie uprawnień.

Jeśli twierdzisz, że bronię nawoływania ze sceny do zabicia człowieka, to znaczy, że nie rozumiesz, co czytasz. Wracaj do szkoły. Ciekawe, że kiedy na scenie nawoływano do zabicia Kaczyńskiego, Ty sama broniłaś nawołujących, twierdząc, że nic takiego nie miało miejsca. Pamiętasz?
                      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 25.01.18, 17:34
                        Jak sobie tłumaczysz fakt, że prokuratura Dobrej Zmiany nie postawiła jeszcze Tuskowi żadnych zarzutów w tak prostej i oczywistej sprawie?
                        • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 18:20
                          Tłumaczę to sobie na dwa sposoby - albo jest wola polityczna, aby postawić Tuskowi zarzuty, ale najpierw trzeba wyczyścić środowisko sędziowskie z łajdaków nie dających rękojmi sprawiedliwego wyroku, albo nie ma woli politycznej, bo to, co się dzieje, to dalszy ciąg teatrzyku dla ubogich, a w tle wciąż działa magdalenkowa zmowa "my nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych".
                          • mama303 Re: polscy neonaziści 25.01.18, 19:55
                            super_hetero_dyna napisał(a):

> Tłumaczę to sobie na dwa sposoby - albo jest wola polityczna, aby postawić Tusk
                            > owi zarzuty, ale najpierw trzeba wyczyścić środowisko sędziowskie z łajdaków ni
                            > e dających rękojmi sprawiedliwego wyroku

no tak, jak sobie swoich sędziów wytresujecie to każdego da sie wsadzic do kicia. Dobra zmiana Erdogana smile
                            • spanish_fly Re: polscy neonaziści 25.01.18, 20:05
                              No proszę, nawet zwolennicy dobrej zmiany przyznają, że cała reforma systemu sprawiedliwości jest po to, żeby mogli sobie zamawiać wyroki.
                              • olena.s Re: polscy neonaziści 25.01.18, 21:21
                                No, ale to było akurat oczywiste od pierwszej chwili.
                              • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 21:28
                                Nie. Po to, żeby nie powtórzyła się sytuacja z Jaruzelskim i Kiszczakiem - przywódcami grupy przestępczej o charakterze zbrojnym, winnymi przeprowadzenia wojskowego zamachu stanu. Pierwszy pozostał całkowicie bezkarny, a drugi dostał wyrok jak za zuchwałą kradzież batonika. Dzięki temu, że sądził ich nieoczyszczony z ubeckich konfidentów bezmiar niesprawiedliwości.
                                • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 27.01.18, 21:31
                                  Mieczem wojujesz, od miecza giniesz. Was nawet sądy nie będą sądzić. A trybunały ludowe. Jak Czausesku.
                                • mama303 Re: polscy neonaziści 27.01.18, 21:45

> Dzięki temu, że sądził ich nieoczyszczony
                                  > z ubeckich konfidentów bezmiar niesprawiedliwości.

nie, dzięki temu, że nie było żadnych dowodów! tak działa system sprawiedliwości: nie ma dowodów - nie ma wyroków.
                                  • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 27.01.18, 23:03
                                    Nie było żadnych dowodów? Na wprowadzenie Stanu Wojennego? Z Tworek piszesz?
                      • sumire Re: polscy neonaziści 25.01.18, 20:04
                        Ale dynia, ostatnio twierdziłeś, że forumka Iwles pójdzie do sądu. Potem dziwnie zamilkłeś, spytany dlaczego - rura pewnie zmiękła. Króciutka ta rura, więc łatwo mięknie.
                        • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 21:29
                          Potwierdzasz w ten sposób, że nie rozumiesz, co czytasz.
                  • mama303 Re: polscy neonaziści 25.01.18, 19:53

> Nie wiem, kogo tam uwiera. Moim zdaniem powinien po prostu, za wszystkie swoje
                    > łajdactwa, wśród których pewną rolę odgrywa zbrodnia zdrady państwa, odsiedzieć
                    > przynajmniej 15 lat w więzieniu i tyle.

no to w końcu postawcie mu jakieś zarzuty! albo komukolwiek innemu z PO!
                    • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 21:33
                      PostawCIE? Czy ja jestem prokuratorem? Tak, jak Ty, z coraz większym zniecierpliwieniem czekam na rozpoczęcie programu Cela+. Wprost nie mogę się doczekać widoku Tuska, Gronkiewicz-Waltz i innych łajdaków, wyprowadzanych w kajdankach.
                      • mama303 Re: polscy neonaziści 27.01.18, 21:49

> Wprost nie mogę się doczekać widoku Tuska, Gronkiewicz-Waltz i innych łajdaków, wyprowadzanych w kajdankach.

nie wątpię! mniej wazne czy sa winni, ważne te kajdanki. Czerwona rewolucja.
        • morekac Re: polscy neonaziści 25.01.18, 10:43
          No tak, teraz zacznie się wybielanie faszystów.
          • super_hetero_dyna Re: polscy neonaziści 25.01.18, 13:24
            Wybielanie faszystów? Jakie wybielanie? Faszystowskich agentów BND należy złapać i osadzić w więzieniu.
    • lodomeria Re: polscy neonaziści 21.01.18, 01:49
      Poatrzcie co wypisuje kurator oświaty z Kalisza, Violetta Słupianek, w dyskusji na FB pod artykułem o reportażu

Dla tych, którzy nie mają fb wklejam treść pierwszego postu, dalej jest tylko lepiej:
      Violetta Słupianek: W Polsce nie ma neonazistów i nigdy ich nie było. To niemiecka ideologia znienawidzona przez Polaków w czasie wojny. Czy to tak trudno pojąć.
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 02:11
        Pewnie w ogóle nie obejrzała tego reportażu.
      • jem.gluten.i.cukier Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:35
        Bo to istotnie trudno pojąć. Polak neonazista to jak czarnoskóry wyznawca KKK.
        • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:42
          Ponieważ istnieją czarnoskórzy i meksykańscy wyznawcy Trumpa oraz ubodzy wyznawcy Trumpa korzystający z food stamps i pomocy społecznej, to i polscy naziści czczący Hitlera pewnie też są.
          Ostatnio czytałam o amerykańskiej parze dziadków, która musiała się rozwieść po to, by każde z nich mogło korzystać z opieki medycznej i wiesz jakie były komentarze? Że to przez uchodźców. Bo USA przyjmuje uchodźców, a starzy ludzie nie mają pieniędzy na leczenie i ubezpieczenia. Nie pytaj mnie jaka w tym logika bo nie mam pojęcia, ale jakiś tok rozumowania musi za tym stać. Pięknie sobie amerykańska prawica wytresowała tych półmózgów.
    • madameblanka Re: polscy neonaziści 21.01.18, 10:47
      Nie oglądałam, słyszałam tylko ale czy ktoś zawiadomił prokuraturę? Jurek krzyknął ze sceny koorwa i ju z sie znaleźli zeby go zapodać...
      • handzia.kaziukowa Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:11
        w tym reportażu nie było materiału do prokuratury, za to sporo dla komików. Oczami wyobraźni już widzę, jak John Oliver robi kolejny odcinek o europejskim neofaszyzmie i pokazuje te wafelkowe swastyki, przyciasne mundury i toasty na cześć hitlera-dżentelmena ;P
        • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:26
          Już nakręcono. www.youtube.com/watch?v=MoWNRsr3m3g najlepsza jest ta pani wyrzucająca śmieci podczas ustawki...
        • chicarica Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:44
          Ojtam przyciasne. Patriotyczna dieta pierogowo-wieprzowa szybko zaznacza się w talii. Co mają jeść, suszi? Czy warzywa jak pedały jakieś? big_grin
          • daisy Re: polscy neonaziści 21.01.18, 15:56
            big_grin
            Powiększają substancję narodową. big_grin
          • lauren6 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:21
            > Patriotyczna dieta pierogowo-wieprzowa szybko zaznacza się w talii.

Jakie pierogi???????!!!!!!!!!!!

Widać, że siedzisz na obczyźnie i nic nie wiesz o polskich kulinariach narodowych.

Polskie danie narodowe, jadane z dziada pradziada przez prawdziwych Polaków, czystej haplogrupy R1a1a7 to kebab, inaczej zwany kebapem.

Prawdziwy Polak stoluje się tu:
            https://bi.gazeta.pl/im/db/b6/13/z20669659IE.jpg
    • mama303 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 11:49
      Tymczasem wczoraj wieczorem w TVPIS Magdalena Ogórek zaprosiła kiboli, którzy na Jasnej Górze podpalali hasła typu "Chrześcijaństwo to nie rasizm" i szarpali z ludźmi i bardzo sie wczuwała w ich /kiboli/krzywdę gdyż oni zostali sprowokowani przez podłych lewaków....
      Kibole to oczywiście nie neonaziści ale jednak podobne sposoby ekspresji ....
      • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:18
        Też bym podpalał flagi UBywatelem PRL, gdyby próbowali zakłócać przebieg pielgrzymki.
        • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:21
          To pielgrzymi heilują?
        • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:27
          Zdajesz sobie sprawę z tego, co piszesz, czy za dużo sterydów dziś?...
        • mama303 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:29
          biceps_of_steel napisał:

> Też bym podpalał flagi UBywatelem PRL, gdyby próbowali zakłócać przebieg pielgr
          > zymki.

a pielgrzymka, to przepraszam ma charakter zamknięty? Słowa "Chrześcijaństwo to nie rasizm" kogos obrażają?
        • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:34
          Nie od dziś używa się krzyża czy szerzej religii jako wygodnego alibi dla działań czysto politycznych. A kościół użycza swojego "logo" dla celów czysto merkantylnych. Ale jak widać po Twojej reakcji są wierni, którym to nie przeszkadza.
          • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:47
            Pielgrzymka to miejsce sacrum.
            • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 13:51
              Czyli katolicy to faszyści? Czyli mam rację że to wzgórze trzeba splantować.
            • sylwus34 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:04
              A kibole pokazują, jak to skandalicznie to sacrum można sprofanować.
            • anorektycznazdzira Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:25
              >Pielgrzymka to miejsce sacrum.
              jak pokazali kibole- tylko w teorii
        • paszczakowna1 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 18:00
          1. "Zakłócenie", śmieszny człowieczku, polegało na zasłonięciu neonazistowskiego transparentu kiboli transparentami "Nienawiść to nie chrześcijaństwo", "Tu są granice przyzwoitości", oraz "Naszą ojczyzną jest człowieczeństwo". To spowodowało szał tłuszczy, napaść i spalenie transparentów. Bardzo symboliczne.

>Próbowali implikować kibicom rasizm.

2. No bo "pielgrzymi" z "White Uniated"* napisanym gotykiem i krzyżem celtyckim nic rasistowskiego nie mieli na myśli, ależ skąd...

3. Kto z ORP ma cokolwiek wspólnego z UB czy służbami PRL? Nazwisko proszę.

4. Ciekawe, mnie byś skopał, uderzył czy tylko opluł?

• anorektycznazdzira Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:23
        >bardzo sie wczuwała w ich /kiboli/krzywdę gdyż oni zostali sprowokowani przez podłych lewaków....

ta pani to ma imponujący odklep
        dopiero co stratowała z ramienia partii mającej w nazwie LEWICĘ
        • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:25
          "Stratowała" - w kontekście jej politycznych dokonań i ostatecznego wyniku SLD w wyborach to literówka całkowicie trafna big_grin
          • anorektycznazdzira Re: polscy neonaziści 24.01.18, 01:56
            big_grin racja
    • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:05
      A jakbyś tak, debilu, przypadkiem podpalił niosącego tę flagę?...
      • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:14
        Flagę się wyrywa i potem pali.
        Przechwycona flaga to trofeum.
        P.S. sterydów nie muszę brać, ja nie jestem wymoczkiem co musi sięgać po igłę, by mieć cztery zero w łapie.
        • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:17
          Jakieś suplementy powinieneś jednak rozważyć, bo funkcje poznawcze szwankują.
        • asia_i_p Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:35
          Samo 4,0 w łapie to nie jest problem, problem pojawia się, kiedy obwód bicepsa przekracza poziom IQ.

Ci ludzie są głupi i śmieszni, a równocześnie są bardzo niebezpieczni. Stanowią realne zagrożenie, bo mają masę mięśniową, a nie mają mózgu i są agresywni. Ty się jarasz paleniem flag przed ekranem, ale sam powiedz, wyszedłbyś z nimi na jedną ulicę czy raczej unikasz zagrożenia?
          • lauren6 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:39
            Wieli idol bicepsa: Ziobro zainteresował się sprawą nazioli. Zaraz się okaże, że jednak wygoleni panowie od urodzin Hitlera sa niefajni.
            • biceps_of_steel Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:51
              Zobaczymy, kto tam tak naprawdę występował, w przypadku zamazanych twarzy może się okazać że byli to tak naprawdę statyści z TVN.
              • spanish_fly Re: polscy neonaziści 22.01.18, 11:02
                Powiązaniom między Sitasem, Lanusznym i Winnickim czyli między organizacjami Duma i Nowoczesność, ONR i Ruch Narodowy, Młodzież Wszechpolska zaprzeczyć się nie da. Czy ktoś mówi "zajebię ciapatych" czy "jesteśmy za separatyzmem rasowym" nie ma większego znaczenia, kwestia wygładzania języka na publiczny użytek. Winnicki bez Lanusznego, Sitasa i ich kolegów nie istnieje. Jeśli do tej pory ich popierałeś to powinieneś się wstydzić swojej głupoty.
              • lauren6 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 11:39
                Ach to już nie młodzież bawiąca się przy piwku na zamkniętej imprezie tylko statyści tvn? big_grin
    • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:11
      Tak, traktowanie kogoś gazem jest typowe dla miejsc sacrum.
      Odstaw te prochy.
    • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:15
      Nawołujesz do przemocy synku, weź na wstrzymanie.
    • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:24
      A ty co byś wolał?
    • spanish_fly Re: polscy neonaziści 21.01.18, 14:37
      Uważaj chłopcze, żebyś nie stał się pierwszą ofiarą nowego otwarcia rządu PIS w sprawie naziolskich oszołomów. W takich sytuacjach najczęściej obrywają pożyteczni idioci spoza twardego jądra.
    • anonim1178 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 20:30
      Przecież ten temat jest już znany od nie wiadomo jak długiego czasu, tylko wiadomo było, że rząd zarządza prokuraturą i nic nie zdelegalizują. Skąd ty się urwałaś? Jak temat się pojawił w telewizji to raban. Trzeba było wcześniej posty zakładać.
      • sumire Re: polscy neonaziści 21.01.18, 21:51
        Przecież to nie jest pierwszy wątek o rozkwicie naziolstwa w Polsce...
      • spanish_fly Re: polscy neonaziści 22.01.18, 11:03
        Oczywiście, że jest znany. Ale takich fajnych filmików z "urodzin Hitlera" jeszcze nie miałam okazji oglądać.
        • anonim1178 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 17:49
          ja miałam
          • livia.kalina Re: polscy neonaziści 22.01.18, 17:52
            Jak ty miałaś okazję wcześniej to widzieć to mogłaś wcześniej posty na ten temat zakładać. Spanish, jak pisze oraz ja- takiej okazji nie miałyśmy. To o czym miałyśmy posty zakładać?
    • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 21.01.18, 20:52
      Patrząc na to co zrobił PiS ze sprawą białostockich nazistów obawiam się, że nie stanie się nic – twierdzi Rafał Gaweł. Opiera to także na tym co dzieje się we wspomnianym już Białymstoku. – Niedawno w białostockiej prokuraturze awanse otrzymali ci, którzy umarzali śledztwa w sprawie neonazistów. Pan prokurator Purymski który umarzał doniesienia Ośrodka i który uznał swastykę za symbol kultu słowiańskiego jest wśród nich. Od prowadzenia tych spraw odsunięci zostali doświadczeni prokuratorzy. W dodatku większość zatrzymanych osób, które jeszcze za czasów ministra Sienkiewicza i prokuratora Seremeta trafiły do areszty m.in za gwałty, handel amfetaminą i rozboje jest sukcesywnie wypuszczana na wolność – tłumaczy. ktoś jeszcze wierzy że nie będzie faszystowskiego rządu w Polsce?
    • morgen_stern Re: polscy neonaziści 21.01.18, 22:36
      big_grin big_grin big_grin

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27067001_2002596483349039_6331466079837112007_n.jpg?oh=117d34e6e134ea0ece5e15ad78f2c6a3&oe=5AE8D8E2
      • purchawkapuknieta Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:46
        No ładnie, strolowałaś wątek! Teraz trudno będzie na poważnie grzać temat.
        • livia.kalina Re: polscy neonaziści 22.01.18, 11:42
          Chciałabyś wielbicielko faszystów.
          • purchawkapuknieta Re: polscy neonaziści 23.01.18, 06:50
            Mam to gdzieś wielbicielko komunistów big_grin
        • spanish_fly Re: polscy neonaziści 22.01.18, 11:59
          To, że są śmieszni, nie znaczy, że nie są niebezpieczni.
    • kim5 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 10:40
      W jakim kościele promuje się takie zachowania?
    • livia.kalina Widzę, że niektórzy nie są w stanie zrozumieć 22.01.18, 12:23
      reportażu więc streszczę:
      Pan założyciel Dumy i Nowoczesności-Lanuszny (organizacji pożytku publicznego, która w zeszłym roku z podatków zebrała około 10 tys a na filmie fetuje urodziny Hitlera i organizuje koncerty, na których kilkaset osób hajluje krzycząc sig Hail) to jednocześnie szef śląskich struktur Ruchu Narodowego i asystent posła Winnickiego. Duma i Nowocześniejąc zrobiła, jak to sama nazwała happening na rynku w Katowicach, w trakcie którego powiesiła zdjęcia europosłów Po na szubienicach w ramach "protestu przeciw ich działalności w Europarlamencie oraz szkalowaniu Marszu Niepodległości". Policja stała i się życzliwie przyglądała.
      Wszak wszyscy wiemy, że "Marsz Niepodległości to nie marsz faszystów tylko patriotów", jak sama pani Krysia nas przekonuje? No czy ktoś czuje się nieprzekonany??

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26166524_664402673734869_4466104231712328575_n.jpg?oh=146002c9d611d6d0ac74f091dfa16f07&oe=5ADBDB4C
      • lauren6 Re: Widzę, że niektórzy nie są w stanie zrozumieć 22.01.18, 12:35
        Pani Krysia to na pewno agentka TVNu. Nie można być aż tak głupim.
      • maadzik3 Re: Widzę, że niektórzy nie są w stanie zrozumieć 23.01.18, 13:38
        czy pani Krysi spodoba się stwierdzenie na Litwie "Polacy to nawet długo po rozpadzie Unii dyktują Litwinom co mają zrobić. Zrównać Rossę z ziemią, posadzić kwiatki i będzie odnowiona"? Czekamy pani Krysiu!
    • livia.kalina I jeszcze taka ciekawostka 22.01.18, 17:34
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26907388_1763413967024129_6298904853423277891_n.png?oh=f07200452b8e0f4e745825baf76c87e2&oe=5AEFD993
      • sumire Re: I jeszcze taka ciekawostka 22.01.18, 17:44
        Po Jojo nie spodziewałabym się niczego innego. Gdyby od jego nominacji do afery minęło więcej czasu, pewnie zdążyłby dziadom dotację przyznać.
      • bye-bye Re: I jeszcze taka ciekawostka 23.01.18, 08:47
        dziewczyny, abstrahując od FILMIKU o tych neonaxistach, który jest przerażający z elementami komicznymi...

kicia.kalina MANIPULUJESZ😣 I pytanie czy to z niewiedzy czy celowo.
        możesz zgłosić zbiórkę publiczną nawet dla trynkiewicza np. na leki i minister nie ma podstaw Ci takiej zbiórki zakazać. Tyle w temacie. takie są przepisy.
    • joa66 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 21:27
      A teraz PiS zdelegalizuje Dumę i Nowoczesność . Zapewne nie teraz, bliżej wyborów. "Bo my w przeciwienstwie do PO nie boimy się delegalizować organizacji faszystowskich". Już Jaki dał znak.
      • lauren6 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 21:35
        Dlaczego chcą ich delegalizować za zamknietą imprezę statystów TVN ? Paranoja.
        • joa66 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 21:55
          Jaki powiedział, że są podstawy do delegalizacji (niestety nie zauważyłam w której TV ) smile
          • lauren6 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 22:13
            W Faktach po faktach. Wiem, widziałam.
          • mama303 Re: polscy neonaziści 25.01.18, 20:00
            joa66 napisała:

> Jaki powiedział, że są podstawy do delegalizacji (niestety nie zauważyłam w któ
            > rej TV ) smile

Jaki ma teraz przechlapane u ONRowców wink
      • livia.kalina Re: polscy neonaziści 22.01.18, 21:58
        Już Adrian ćwierknął:
        https://bi.gazeta.pl/im/e7/de/15/z22931175Q,Twitter-prezydenta-Andrzeja-Dudy.jpg

"Czyli PO wspierało nazizm a pis z nimi walczy" bo za PO "Duma i Nowoczesność" została zarejestrowana (a mieli pójść do wróżki i przewidzieć działania DiN w 2017 roku) a pis "zapowiedział" więc walczy.

" Bertold Kittel (autor reportażu) zauważył, że prokurator, który w 2009 roku oskarżał jednego z bohaterów materiału Mateusza S., został po zmianie władzy zdegradowany. Z kolei w ubiegłym miesiącu wyrok za przestępstwa z nienawiści z 2016 roku został uchylony, a sprawa umorzona. Dziennikarz przypomniał też, że zespół w MSWiA który monitorował Dumę i Nowoczesność został rozwiązany, podobnie jak Rada ds. Przeciwdziałania Dyskryminacji Rasowej przy KPRM."
        • joa66 Re: polscy neonaziści 22.01.18, 22:20
          Ale kto o tym będzie wiedział ? Ważne, że PiS walczy z organizacjami faszystowskimi zarejestrowanymi przez PO.

• lauren6 Re: polscy neonaziści 23.01.18, 08:05
            To niech jeszcze PAD wycwierka dlaczego MSWiA nie zablokowało (choc miało taka możliwość) zbiórki publicznej i 1% podatku, które stowarzyszenie Duma i Nowoczesność zbierało na mordercę Walusia.
            • bye-bye Re: polscy neonaziści 23.01.18, 09:10
              A na jakiej podstawie miał odmówić. mylisz się. takie są przepisy i tak jak pisałam wyżej. możesz sobie wybrać najgorszego zbrodniarza i zgłosić, że będziesz prowadzić zbiórkę na jego leki i to że pan jest odrażający nie ma dla wydania zgody żadnego znaczenia.
              • kim5 Re: polscy neonaziści 23.01.18, 09:33
                "MAC odmawia zamieszczenia zgłoszenia zbiórki (w drodze decyzji administracyjnej, czyli organizator otrzymuje oficjalne pismo z ministerstwa w tej sprawie), gdy:
                1. wskazany w zgłoszeniu cel zbiórki publicznej jest niezgodny z prawem lub wykracza poza sferę zadań publicznych z ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, albo nie jest celem religijnym, a w przypadku komitetu społecznego – jest niezgodny z celem, w jakim komitet został powołany,
                2. sprawozdanie z poprzedniej zbiórki publicznej nie zostało zamieszczone w terminie na portalu zbiórek publicznych.

Decyzja o odmowie jest wydawana w ciągu 3 dni dla zgłoszenia elektronicznego lub 7 dla zgłoszenia papierowego.
                " Za poradnik.ngo.pl/zbiorki-publiczne
        • iwi.k1 Re: polscy neonaziści 24.01.18, 21:57
          Manipulacja z tą rejestracją. Zajrzyjcie do wpisu w KRS tego stowarzyszenia - nie ma tam słowa o nazizmie i nic w statucie stowarzyszenia nie wskazywało, że tak się może rozwinąć jego działalność. Nie było żadnej prawnej możliwości zablokowania tej rejestracji.
        • mama303 Re: polscy neonaziści 25.01.18, 20:04
          jaki Duda łaskawy: Oni ZAPOWIADAJĄ walkę z nazizmem wink niechże walczą a nie zapowiadają walkę
    • tanebo2.0 Re: polscy neonaziści 23.01.18, 08:05
      Kwestią czasu jest kiedy poleje się krew. Kiedy zaczną wieszać naprawdę a nie portrety...
    • livia.kalina "Żeby Polska była polska" 23.01.18, 11:50
      Ramię w ramię z Piotrem Rybakiem, autorem spalenia kukły Żyda oraz słów o pierwszej damie- "Żydówie" nasz dzielny minister Ziobro, wiceminister Jaki i minister Kempa. Znajdź więcej znajomych, walczących z neonazizmem w Polsce:
      www.facebook.com/AnonimowyInternauta/videos/2003418063266881/
      • maadzik3 Re: "Żeby Polska była polska" 23.01.18, 13:34
        widziałam. nie mam słów żeby to skomentować... sad
      • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 11:15
        Rybak był na konwencie Solidarnej Polski wysłannikiem Oburzonych, o ile dobrze pamiętam, rozczarowanych wyborców PO? Potem był z Kukizem.
        Z Tuskiem Rybak też ma zdjęcie. A siostra Budki jest narodowcem.
        Ty przeżywasz ten faszyzm, a mogłabyś ten czas wykorzystać efektywniej, np. mężowi do pracy koszule wyprasować bardziej dokładnie i robić bardziej urozmaicone obiady.
        • olena.s Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 11:24
          Jaby tak człowiek zaczął sobie wyobrażć, o ile efektywniej i pozyteczniej ty mógłbys wykorzystać czas, gdybyś przestał pisać bzdury, robic z siebie pajaca na damskim forum i latać na siłownie.....
          • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 12:16
            Udzielam się na forum rzadko i okazjonalnie, nie przeżywam marginalnych występków jak mrówka okres, a co do siłowni? No cóż, lepiej dbać o zdrowie, niż mieć nadciśnienie jak zapewne Twój żywiący się hamburgerami mąż. Ja wyniki badań okresowych mam idealne, od wielu lat nie byłem na L4, zresztą na L4 latałem kiedyś bo nienawidziłem jednej z poprzednich prac.
            • olena.s Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 14:12
              Tak, tak, te wlasnie klepane na forum żałosne autoreklamy miałam na myśli. big_grin
        • snakelilith Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 13:26
          biceps_of_steel napisał:

> Ty przeżywasz ten faszyzm, a mogłabyś ten czas wykorzystać efektywniej, np. męż
          > owi do pracy koszule wyprasować bardziej dokładnie i robić bardziej urozmaicone
          > obiady.

Ja się ciebie czyta kolego, to się nawet trochę żałuje, że ten uwielbiany przez ciebie Hitler nie był w swoim czasie trochę bardziej efektywny. Przynajmniej tych durnych narodowców by nie było.
          • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 17:10
            Ja narodowiec? Ja jestem starym "pisuarem" praktycznie przez całe dorosłe życie.
        • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 19:31
          >Ty przeżywasz ten faszyzm, a mogłabyś ten czas wykorzystać efektywniej, np. mężowi do pracy koszule wyprasować >bardziej dokładnie i robić bardziej urozmaicone obiady.
          Samotny, zadłużony, stary, gruby, łysawy, w pokoiku na garnuszku rodziców koniobijca raczej nie powinien dawać rad odnośnie "efektywnego wykorzystywania czasu".
          • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 20:44
            Halucynacje masz? Tylko samotny tutaj pasuje. Nadmiar kilogramów już zgubiony, ale ja nie byłem gruby, ale tłusty. A jeśli dla Ciebie kredyt hipoteczny spłacany terminowo to zadłużenie, to droga wolna.
            • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:01
              Dziecko drogie- jesteś przegranym żałosnym błaznem. Z dobroci serca radzę - odpuść sobie przenoszenie dyskusji na sukcesy życiowe. Skup się na naziolach. Jak masz coś do napisania. Jak pierdoły, jak zwykle to sobie odpuść.
              • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:13
                Ty żyjesz marginalnymi sprawami, które dzieją się w podziemnych ruchach, na zamkniętych imprezach.
                Niedługo to mnie będziesz chciała do więzienia wsadzić, bo podczas piwa z kolegami nabijam się z parad gejów i nielegalnych imigrantów z Afryki co wyrzucają dokumenty do morza, by potem udawać Syryjczyków oraz lapsusów totalnej opozycji.
                • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:23
                  Dziecko drogie- żyję, w przeciwieństwie do ciebie, pracą naukową, życiem mojej rodziny, dzieci, męża, w domu ze spłaconym kredytem. Co nie przeszkadza mi zauważać flirtu obecnej władzy z naziolami. Flirtu, którego obecna władza zaczyna się powoli bać - wszak na wspaniałym tak zwanym marszu niepodległości prawdziwie patriotyczna rodzina, w TVPIS mówi: patriotyzm to odsunięcie od władzy żydostwa (pamiętasz, kto obecnie rządzi w Polsce?) a wybroniony od odsiadki przez ziobrowego prokuratora Rybak bajdurzy publicznie o "żydówie żonie prezydenta", po czym pali kukłę żyda ("żydówy"?) na rynku we Wrocławiu. "Rewolucja zjada własne dzieci".

Pieszczenie się z naziolami nikomu nie wychodzi na dobre. Również pieszczącym. Ale niestety nie tylko. Rykoszetem dostają tez normalni ludzie- np jadący tramwajem profesor UW rozmawiajacym ze swym kolegą- niemieckim profesorem, w języku niemieckim.

>podczas piwa z kolegami nabijam się z parad gejów i nielegalnych imigrantów z Afryki co wyrzucają dokumenty do >morza, by potem udawać Syryjczyków oraz lapsusów totalnej opozycji

To się nazywa proteza szczęścia i satysfakcji. Nie masz normalnego, satysfakcjonującego życia to tyle ci pozostaje.
                  • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:27
                    >To się nazywa proteza szczęścia i satysfakcji. Nie masz normalnego, satysfakcjonującego życia to tyle ci pozostaje.
                    Dodam, że to i tak lepiej niż świętowanie urodzin hitlera w krzakach, z tortem z wafelkami ułożonymi w swastykę. Ale to mniej wiecej ten sam poziom rozrywki zarezerwowany dla nieudaczników życiowych.
                    • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:39
                      No tak, zdolność kredytową to dla Ciebie bycie nieudacznikiem życiowym.
                      A ten profesor coś cicho siedzi ostatnio i nie mówi nic o wyniku rzekomego śledztwa. A tak miał walczyć o sprawiedliwość. Czyżby sobie do zdjęcia plasterek nakleił i zaatakowanego udawał?
                      • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:47
                        Ty to jednak jesteś większym cymbałem niż cię oceniałam. Jeśli nawet tak prostej informacji nie potrafisz znaleźć. Jej znalezienie zajmuje mniej czasu niż wypisywanie tych bredni, jak powyżej:
                        www.wprost.pl/kraj/10046444/Pobil-profesora-bo-ten-mowil-po-niemiecku-Uslyszal-wyrok.html
                        • livia.kalina Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 21:49
                          uprawomocnienie (bo znalezienie tego pewnie też cię przerasta. Jesteś zbyt zajęty wymyślaniem dowcipów o paradach gejowskich na następne piwo z "przyjaciółmi")
                          www.rp.pl/Prawo-karne/306309926-10-miesiecy-wiezienia-za-pobicie-profesora-UW---wyrok-prawomocny.html
                          • biceps_of_steel Re: "Żeby Polska była polska" 27.01.18, 22:54
                            A myślisz, że mam czas wszystkiego szukać? Sobota wieczór, ja o tej porze piję browary i co najwyżej wchodzę tu sobie się z Tobą droczyć dla relaksu.
    • spanish_fly Re: I jeszcze "prawe" komentarze..... 23.01.18, 22:44
      Co za odjazd. Ciekawe czy ktoś się na to nabiera.
      • joa66 Re: I jeszcze "prawe" komentarze..... 23.01.18, 22:48
        Nawet zakładając, że wszyscy ludzie słuchaja tego co mówi tzw opozycja, to opozycja chyba milczy w tej sprawie.

Kompletna żenada. Dają się ogrywac jak dzieciaki.
        • livia.kalina Re: I jeszcze "prawe" komentarze..... 23.01.18, 22:56
          >Nawet zakładając, że wszyscy ludzie słuchaja tego co mówi tzw opozycja, to opozycja chyba milczy w tej sprawie.

???
          • joa66 Re: I jeszcze "prawe" komentarze..... 23.01.18, 23:02
            Słyszałaś, żeby którys z nich skomentował wypowiedź Wildsteina , upowszechnioną przez PADa?

Mówi im się w twarz, że promowali faszyzm a oni milczą.
      • livia.kalina I jeszcze nieodzowny Krzysio Karnowski 23.01.18, 22:55
        https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26815349_1763168160382043_481839889793883143_n.png?oh=ad1fd29d7c8908324daeb1da69196dc9&oe=5AE8122B
    • olena.s Re: polscy neonaziści 24.01.18, 16:36
      A ja ostatnio przeczytałam na fejsie, i nie mogę zapomnieć.
      "Rafał Gaweł

BANDYCI Z ONR
      Mój dziadek był żołnierzem Armii Krajowej, w czasie okupacji działał w Warszawie na Żoliborzu i w Śródmieściu.
      Na polecenie AK zatrudnił się na fałszywych papierach jako inkasent elektrowni. Dzięki temu pod pretekstem odczytu liczników mógł wchodzić do setek mieszkań i tym samym dokonywał rozpoznania, na podstawie którego organizacja realizowała potem akcje bojowe i dywersyjne.
      Po wojnie opowiadał mi o bandach szmalcowników, którzy polowali na rodziny żydowskie ukrywające się w mieszkaniach, strychach i piwnicach. Ludzie ci, kierowani żądzą zysku, polowali na zlecenie okupantów na ludzi, tak jak dzisiaj myśliwi polują na zwierzęta.

Któregoś wieczora na jednej z klatek schodowych natknął się na scenę, która wstrząsnęła nim tak bardzo, że gdy opowiadał mi o niej po 50 latach nie był w stanie opanować drżenia rąk.

W zejściu do piwnicy stało trzech schludnie ubranych młodych mężczyzn. Przed nimi na podłodze siedziała płacząca kobieta, pod ścianą z rękoma podniesionymi do góry klęczało dwóch chłopców w wieku kilku lat.
      Jeden z mężczyzn zatkał kobiecie usta dłonią, drugi zduszonym głosem najpierw groził jej, a gdy nie zareagowała, uderzył z całej siły w głowę metalowym prętem obciągniętym gumową osłonką. Mimo uderzenia kobieta nie wstała, siedziała nieruchomo na schodach jak odrętwiała, z jej głowy lała się krew.

Sprawcy starali się ją zmusić do pójścia z nimi, młoda dziewczyna wiedziała, że oznacza to przekazanie jej oraz dzieci w ręce Niemców i pewną śmierć.

W pewnej chwili jeden z oprawców zwrócił się z iskrą w oku do swoich kolegów i wycedził słowa "zaraz pójdzie", po czym podszedł do młodszego z chłopców i uderzył go prętem w głowę tak, że dziecko straciło przytomność.
      Matka rzuciła się z jękiem w kierunku chłopca, wzięła dziecko w ramiona próbując je osłonić przed kolejnym ciosem. Drugi z mężczyzn zaczął okładać ją prętem po plecach.

Po chwili szmalcownicy wyprowadzili kobietę z klatki schodowej, niosła na rękach nieprzytomne ok. 4 letnie dziecko, za nią szedł trzymając się jej ubrania drugi synek.

Dwóch z oprawców, którzy prowadzili kobietę na śmierć, mój dziadek rozpoznał jako członków organizacji ONR. Znał ich, bo przed wojną urządzali sobie zabawy polegające na napadaniu i biciu studentów żydowskich.

Po wojnie mój dziadek Ryszard Szydłowski ukończył medycynę weterynaryjną i został powiatowym lekarzem weterynarii w Węgorzewie. Mimo represji z powodu swojej działalności w AK udało mu się zacząć nowe życie.
      Nie tolerował antysemityzmu u swoich podwładnych.
      Pamiętam z dzieciństwa jak postawił do pionu kierowcę pracującego w lecznicy, gdy ten opowiedział antysemicki "kawał o Żydach z Oświęcimia".

ONR-owców dziadek zwykł nazywać bandyckim kolaborantami, podkreślał że systemowo zajmowali się szmalcownictwem.

Jest rok 2018, mój dziadek nie żyje od kilku lat. Za kilka tygodni rozpocznie się mój proces, w którym będę sądzony za dwukrotne blokowanie marszu ONR w Warszawie.
      Oświadczam publicznie, że mimo ciężkiej choroby, będę to robił tak długo jak długo ta organizacja nie zostanie zdelegalizowana. "
      • riki_i Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 24.01.18, 22:49
        A oto autorytet Olenki

telewizjarepublika.pl/4-lata-wiezienia-dla-rafala-gawla-zalozyciela-teatru-trzyrzecze,51946.html
        Ps. Sąd jeszcze był ten dobry, nie z nadania Ziobry.
        • ras.szamra Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 04:53
          Weź, co za prymitywny post, moze troche szacunku dla rozmówców. Czy Olenka napisala, ze to jej autorytet? A możesz się odnieść do tego co pisałaś? Bo tu już żaden z was nie napisze, że to była prywatna impreza przy piwie albo przebrani statysci z tvn
        • lady-z-gaga Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 09:50
          Telewizja Republika - autorytet Rikiego.
          Jestes żalosny. A na temat akcji niszczenia Gawła można pocztac gdzie indziej i kto chce, ten to zrobi.
          • lady-z-gaga Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 10:18
            Moje kłopoty zaczęły się po tym jak w słynnej aferze „Swastyki jako symbolu szczęścia” doprowadziłem do kontroli Prokuratury Generalnej w białostockiej prokuraturze. Kontrola nie wypadła pomyślnie – wykazała po prostu że śledczy eufemistycznie to określając nie przykładali się do ścigania rasistów i neonazistów.
            W wyniku kontroli pracę stracił szef prokuratury a jego koledzy dostali po uszach.
            Związek zawodowy pracowników prokuratury RP w Białymstoku wydał wtedy oświadczenie w formie uchwały w którym publicznie stwierdziła że Rafał Gaweł ma u białostockich prokuratorów przegwizdane.

I zaczęło się polowanie.
            Śledczy przeczesali całe moje życie, byli w każdymi miejscu pracy z ostatnich kilkunastu lat. Zrobili przeszukania w moim domu i biurze. Sprawdzali wszystko i wszystkich. Sprawdzali czy programy komputerowe na których robiłem specyfikacje kosztowe były legalne, czy sztuki które wystawiałem w teatrze nie są plagiatami ….sprawdzili wszystko. Mieli do dyspozycji policję, dziesiątki funkcjonariuszy analizowało wszystko do czego można by się przyczepić przez dwa lata.
            I gwarantuję Wam że w myśl stalinowskiej zasady – dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie – na każdego z Was znalazłyby się kwity. Mogę wam to udowodnić.Na każdego z Was którzy teraz czytacie ten tekst znalazłby się sposób by udowodnić wam przestępstwo za które moglibyście pójść do więzienia na 4 lata.
            Wszak zwykła pomyłka w PIT-36, może być zarówno pomyłką jak też – oszustwem podatkowym zwyrodniałego antyspołecznego przestępcy gospodarczego.

Efekt kilka tysięcy stron akt. Od niezapłaconych mandatów po rozliczenia z kontrahentami.

Prokuratorski urobek wylądował na biurku sędziego który jest pedantyczny i sumienny. Co widzi sędzia? Widzi Rafała Gawła. Który w mediach co chwila pokazywany jest jako pogromca rasistów i sadystów znęcających się nad zwierzętami, a sędzia ma przed sobą urobek prokuratorski który mówi że w roku 1999 nie zapłacił mandatów, w 2006 nie opłacił faktury , a w 2009 nie spłacił karty debetowej na 200 tys. Co pojawia się w psychice sędziego? Dysonans poznawczy który jak wie każdy kto liznął psychologii musi zostać zniwelowany.
            Jak ? Po dzisiejszym dniu każdy już wie.

O czym więc sędzia którego polubiłem nie powiedział?

Nie powiedział o tym że moja pierwsza firma nie zbankrutowała sama z siebie. Zbankrutowała po tym gdy gangsterzy okradli mnie z wszystkich oszczędności jakie zarobiłem pracując kilka lat za granicą. A gdy to zrobili w moim domu zjawili się współpracujący z gangsterami policjanci którzy starali się wymusić na mnie okup.

Sędzia zapomniał powiedzieć Wam że zeznawałem wtedy mając dwadzieścia kilka lat, sam przeciwko gangsterom którzy mordowali ludzi . Że jako jeden z niewielu zeznawałem przeciwko nim pod własnym nazwiskiem. Może ktoś z Was pamięta reportaż „Okup” który wygrał w programie III Polskiego Radia jeden z konkursów w 1999 roku– to było o mnie.
            Sąd zapomniał powiedzieć Wam też o tym że po tych zeznaniach przeciwko gangsterom gdy urodziło mi się chore dziecko, pracowałem na 3 zmiany i kupiłem dom do remontu w którym miała zamieszkać moja rodzina. Zapomniał też pewnie uzasadniając wyrok opowiedzieć Wam o tym jak gangsterzy przeciwko kolegom których zeznawałem przed sądem, za to że pogrążyłem ich ziomków spalili mi ten dom i zniszczyli samochód i tylko szczęśliwy traf sprawił że nikt w nim nie nocował gdy oblali go benzyną i podpalili w środku nocy.

Sędzia zapomniał Wam też powiedzieć że to był właśnie powód moich problemów finansowych i geneza wszystkich moich późniejszych problemów.
            Że to co działo się potem w moim życiu to mniej lub bardziej udana próba wstania z kolan i poradzenia sobie w sytuacji gdy ma się trójkę małych dzieci z których dwoje ciężko choruje i gdy dwa razy straciło się wszystko co się ma.

Sędzia zapomniał zapewne Wam tez powiedzieć że spłacam swoje długi, nie wypieram się swoich zobowiązań. Że w ostatnich trzech latach spłaciłem ponad 200 000 długów i zaległości. Media szeroko dzisiaj opisały listę poszkodowanych stowarzyszeń i fundacji upajając się tym jak bardzo niemoralną jestem osobą. Szkoda że nikt nie sprawdził tego że w zeszłym roku sumiennie z wszystkimi odsetkami spłaciliśmy jedną z dwóch pożyczek zaciągniętych w Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności a było to kilkadziesiąt tysięcy złotych.
            Szkoda że sąd opowiadając o tym jak bardzo niemoralną jestem osobą nie pokazał wam zeznań moich byłych pracowników i współpracowników którzy jednogłośnie stanęli w mojej obronie.

Że nie wspomniał o tym że umowa dotacyjna realizowana w programie Batorego została zrealizowana mimo że nie dostaliśmy drugiej transzy a program mimo zastrzeżeń fundacji został zrealizowany i przyniósł zamierzone efekty.

Szkoda że epatując Was cyfrą 700 000 złotych które stanowią sporne transakcje, sąd nie wskazał jednocześnie że ta kwota to 3% z transakcji o wartości kilkudziesięciu milionów za które odpowiadałem pracując na różnych stanowiskach w ostatnich 15 latach.

• riki_i Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:12
              Lady-z-gaga i inne obronczynie Pana Gawła. Skazał go niezawisly sąd na 4 lata pierdla. Można wciskać jak sam skazany, ze to wina "policjantów będących w zmowie z gangsterami" oraz zniewolonego sędziego, który dostał 10 000 stron spreparowanych akt . Ale to jest niezmiernie słabe. Gdyby jakiś pisior się tak tłumaczył to byście go rozjechaly w trzy sekundy.
              • lady-z-gaga Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:21
                no, jak sąd go skazał, to sąd musiał miec rację big_grin
              • spanish_fly Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:51
                Ale co to w ogóle ma do rzeczy? Nie wierzysz, że takie rzeczy, o których opowiadał miały miejsce?
                Jeśli chcesz tych nazioli bronić to musisz się trochę bardziej wysilić.
            • mama303 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 20:09
              lady-z-gaga napisała:

> Moje kłopoty zaczęły się po tym jak w słynnej aferze „Swastyki jako symbolu sz
              > częścia” doprowadziłem do kontroli Prokuratury Generalnej w białostockiej proku
              > raturze. Kontrola nie wypadła pomyślnie – wykazała po prostu że śledczy eufemis
              > tycznie to określając nie przykładali się do ścigania rasistów i neonazistów.
              > W wyniku kontroli pracę stracił szef prokuratury a jego koledzy dostali po usza
              > ch.
              Rafał Gaweł ma sporo wrogów także w lobby myśliwskim.
              • lady-z-gaga Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 26.01.18, 12:40
                Oczywiście, że ma wrogow, bo walczy z tymi bandytami i probuje sprawić, by nie zostawali bezkarni, kiedy popełniają przestępstwa.
                No ale jak ktoś chce, to niech wierzy, że on to robi dla kasy. Bo pewnie narażanie się prominentom i walka z wiatrakami to jedyny i najłatwiejszy sposob, aby robić malwersacje. Że też Ci wszyscy partyjniacy, posłowie i ich asystenci, oskarżeni o kradzieże i łapowkarstwo, nie wpadli na to, że można zwalczać rasizm i tak świetnie i łatwo na tym zarabiać. Głupi czy co? big_grin
        • lady-z-gaga Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 10:19
          bialystok.wyborcza.pl/bialystok/1,35241,17934402,Fundacja_Batorego__Teatr_TrzyRzecze_nie_wyludzil_naszej.html
        • olena.s Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 10:52
          Rikusiu, maleństwo, co mam wnioskowac z twojej wypowiedzi?
          Że szmalcownicy nie wywodzili sie (również) z ONR i że łatwiej było stac się szmalcownikiem antysemicie, nierzadko wyrosłym na ONRowkiej propagandzie?
          Że działali inaczej, tak, łagodnie jakoś, że szmalec nie splamiłby się biciem dziecka, kobiety?
          Że dziadek autora łgał?
          Mile ci tu przypomnę, że istnieje szereg źródeł historycznych, które poczynania szmalcowników, zakres działania etc. opisały....

A może po prostu powinnam wnioskować, że po tobie ta scenka splywa, lub wręcz budzi lubość? Albo że nie popierasz, ale rozumiesz?
          • pani07 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:23
            "Moda na nazizm"
            moda 1
            moda 2
            • ras.szamra Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:54
              No proszę Cię. To jest usprawiedliwienie czy jak? Jeśli taki Witkowski z symbolem ss jest po prostu głupi i wyskoczyl jak idiota z ta czapką, to chłopcy z lasu też sobie mogą poswietowac urodziny Adolfa?
              • pani07 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 16:13
                Nie, nie , nie- po prostu: idiocie i tu, i tam. Do głowy z racjo chociażby rodzinnych doświadczeń (śp.dziadek był więźniem obozu koncentracyjnego) hajlowanie, znaki kojarzone z nazizmem są paskudne. Tyle że tamci idioco z lasu to ukrywali, po cichu, a te "gwiazdki" na pokaz. Ale idiotyczne są OBA zachowania. I złe.
                • livia.kalina Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 17:14
                  Ci "idioci z lasu" na katowickim rynku, w biały dzień, w asyście Policji powiesili zdjęcia europosłów na szubienicach, na tzw marszu niepodległości nieśli banery o białej Europie i krzyczeli, że nie ma w Polsce miejsca dla muzułmanów. Ochraniani przez Policję i chwaleni przez Błaszczaka, szefa msw za" piękny marsz". Jednocześnie ta sama Policja pozwoliła na bicie, opluwanie i wyzwiska wobec kobiet trzymających baner antyfaszystowski. Faszyści we Wrocławiu, znani ze wspólnych pląsów z Ziobro, Jakim i Kępą, spalili publicznie kukłę Żyda, przy asyście Policji. Faszyści mieli za ten czyn sprawę umorzoną a za umorzenie dziękowali w internecie Ziobrze.
                  • pani07 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 19:23
                    Livio,patrząc co cytujesz i powołując się na pSzubrowicz- już nic nie powiem. Faszyzm, wszędzie faszyzm - lol.
                    O radosnym wieszaniu śp. prez.Kaczyńskiego na błękitnym marszu PO nie wspomnę, bo wiadomo, też faszyści.
                    • pani07 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 19:26
                      I zwyczajnie: znaj proporcje, mocium panie.
                      prawdziwy problem
                      • livia.kalina Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 19:52
                        Znam proporcje i faszystowskiego gowna i flirtującej z nim władzy pis nie porównuję do przynoszenia na salę sejmową białych róż, co uczynił dziś ten przygłup Brudziński, co to miał zdać informację o neofaszyzmie w Polsce a bredził w stylu " a u was biją murzynów".
                        Pokaż film z "wieszania kaczyńskuego na marszu po" bo pierwszy raz o tym słyszę. Zresztą niespecjalnie rozumiem dlaczego pieszczoszki pis - neofaszyści z Dumy i Nowoczesności muszą się wzorować akurat na po?
                        • pani07 Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 22:29
                          Livio, musisz w dyskusji używać takiego knajackiego języka? Serio?
                          I proszę: o to chodziło

I porównaj proporcje:
                          www.verfassungsschutz.de/de/arbeitsfelder/af-rechtsextremismus/zahlen-und-fakten-rechtsextremismus/rechtsextremistische-demonstrationen-2016

I 5 osób LOL
                          • sumire Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 26.01.18, 12:30
                            Tak tak, wiemy, że w Niemczech mają gorzej, a u nas tylko 5 osób.
                            O CAŁE 5 ZA DUŻO.

Serio, trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby bronić naziolstwa, bo ich mało.
                            • olena.s Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 26.01.18, 12:49
                              Przede wszystkim, czego Livia i parę osób na tym forum jakby nie dostrzegało, niemiecki problem z neonazistami załatwiać będą Niemcy, norweski - Norwegia, panamski - Panama.
                              Polscy neonaziści są zaś probleme, który powinna załatwić Polska - srodkami leżącymi w gestii władz.
                              • olena.s Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 26.01.18, 12:50
                                Tfu, naturalnie nie Livia - przepraszam - tylko pani07 et consortes.
                          • livia.kalina Szanowna Pani o7 26.01.18, 23:05
                            "knajacki język" bo naziolów nazywam gównem a przygłupa Brudzińskiego przygłupem?
                            Odpowiednie daję rzeczy słowo. To bardzo ważne w czasach kiedy miesza się dobro ze złem, rozmywa odpowiedzialność i w obliczu podłości mydli się oczy nieistotnymi szczegółami. ODPOWIEDNIE DAĆ RZECZY SŁOWO.

Wolisz mimo wszystko inny język? To pozwól, że zacytuje poetę Juliana Tuwima:
                            "Polak- bo moja nienawiść do faszystów polskich jest większa niż do faszystów innych narodowości. I uważam to za bardzo poważną cechę mojej polskości".

Cały kontekst:
                            "Polak -bo się w Polsce urodziłem, wzrosłem, wychowałem
                            nauczyłem, bo w Polsce
                            byłem szczęśliwy i nieszczęśliwy.

Polak- bo mi tak w domu
                            rodzicielskim po polsku powiedziano;
                            bo mnie tam polską mowa od niemowlęctwa karmiono.

Polak- bo moja nienawiść do faszystów polskich jest większa niż do faszystów innych narodowości. I uważam to za bardzo poważną cechę mojej polskości
                            • livia.kalina Re: Szanowna Pani o7 26.01.18, 23:07
                              Dodam do:
                              ""knajacki język" bo naziolów nazywam gównem a przygłupa Brudzińskiego przygłupem?
                              Odpowiednie daję rzeczy słowo. To bardzo ważne w czasach kiedy miesza się dobro ze złem, rozmywa odpowiedzialność i w obliczu podłości mydli się oczy nieistotnymi szczegółami. ODPOWIEDNIE DAĆ RZECZY SŁOWO. "
                              Norwidem:

Tęskno mi jeszcze i do rzeczy innej,

Której już nie wiem, gdzie leży mieszkanie,

Równie niewinnej...

Tęskno mi, Panie...

*

Do bez-tęsknoty i do bez-myślenia,

Do tych, co mają tak za tak - nie za nie,

Bez światło-cienia...

Tęskno mi, Panie...

• olena.s Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 26.01.18, 13:02
              O, to było do mnie? To poproszę uprzejmie cofnąć sie do mojego wpisu, przeczytanie go, i wyjasnienie, jak się twoja wypowiedź ma do mojej? Tak konkretnie i precyzyjnie, jeśli łaska.
        • ras.szamra Re: Specjalnie dla Ciebie, Olenko! 25.01.18, 15:55
          Jaki dobry sąd? Podobno kasta sędziowska nadaje się wg was tylko do zawodowego odstrzału, a teraz wyroki sędziów są wg Ciebie Ok?
    • livia.kalina To trochę polskich neonazistów 26.01.18, 23:17
      Tak spod dużego palca bo późna pora. Jak widać pod własnym imieniem, nazwiskiem, publicznie bez wstydu:
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26907277_682580838583719_1513686623107615015_n.jpg?oh=01f66c3f4f0880a135d8c2720bfc26eb&oe=5B1FBFC8
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26904721_682580845250385_5652164787286022984_n.jpg?oh=6e9420de52d17059b1630f47cf1222e6&oe=5AE2FB8B
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27067271_682580908583712_6955243377319445092_n.jpg?oh=1ff2a6b4e13d2b9e4fa0ad7ac15dbef8&oe=5ADFB8D4
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27066811_682580918583711_2087235279778295_n.jpg?oh=6681d0ad3b45e7c635742aa6f586809a&oe=5AF0E856
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26991686_682580925250377_7407771219954774897_n.jpg?oh=1856df21e13e0803726e9ddb927256bf&oe=5AE91CBC
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27073356_682580835250386_8112248910684646962_n.jpg?oh=233ead148f9b5277eba38629b9a44e10&oe=5AD9C06D
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26804345_681850548656748_3792558097661372127_n.jpg?oh=c5857ee894c958fe9ed4d2393a7b8690&oe=5AED914E
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26903918_681850585323411_1616949427174707155_n.jpg?oh=0c6bc9db6bfa357eba2785a8dae203a2&oe=5AEB4909
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27067067_681850655323404_4577037932774281675_n.png?oh=b77a21be50e9102e62b21939009232ca&oe=5AEBDE0D
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26904443_681850708656732_4031910310274032416_n.png?oh=1ecf109d235195cae025d4244147e507&oe=5AF1EA20
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27073054_681850701990066_5636025959211546811_n.png?oh=759793d1a22be0f380742a215b0f2317&oe=5AE528F5
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26994330_681850751990061_6685810370507878702_n.jpg?oh=72819206ca1bbe048dff0a0787c94344&oe=5B1F6A54
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26904462_681850748656728_8415332598727854178_n.jpg?oh=57dd07f240eed195f2f8423f70b406d7&oe=5B262D34
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26903935_681850745323395_4115702332699256852_n.jpg?oh=fd437d9244eb30f96310d019e0748be9&oe=5AD8FC03
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26196295_681850818656721_8225196870686558769_n.jpg?oh=bb0450014f42abb661a3be3239611046&oe=5AEE79DA
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26992511_681850821990054_1250945094607887652_n.jpg?oh=b6930911dce7dd605ac52f969bd37666&oe=5AE2587E
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/25443000_681850828656720_6385996346925754339_n.jpg?oh=02f85048087df28598e547368268aaad&oe=5AED4211
      • sumire Re: To trochę polskich neonazistów 27.01.18, 13:31
        Pani z serduszkami mnie ujęła. Kwintesencja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka