Dodaj do ulubionych

roblox, gry, telefon

09.02.18, 16:10
Co to za gra? Jak w nia sie gra? Czy to jest gra na laptopa? Czy to jest gra odpowiednia dla 8 latki? Corka chce, gdzies to zobaczyla, mowi ze kolezanki w szkole maja. Nigdy nie grala w zadna gre, ja tez w ogole sie na grach nie znam, u nas nikt nie gra. Czy polecacie ta gre dla dziewczynki w 2 klasie, mi sie wydaje ze to jest gra dla starszych, czy sa moze jakies wersje dla mlodszych (corka mi pokazuje jakies nagranie tej gry gdzie trzeba przejsc przez jakis labirynt, wyglada bezpiecznie, ale nie jestem ogolnie za grami koputerowymi).
Tak przy okazji czy Wasze 8 latki maja telefon i jesli tak to co na nim robia i jak duzo czasu na nim spedzaja, czy maja nieograniczony internet w nim? Moja nie ma i na razie nie zamierzam kupowac ale tez widze ze dzieci w jej wieku czesto maja (zwlaszcza w PL to widzialam)
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 16:17
      Mój młody gra jakoś od zeszłego roku szkolnego, w szkole szał na to wśród dzieciakow, ale głównie chłopców. (Syn ma niespełna 11 lat więc trochę jednak starszy) Zobacz sobie jakieś filmiki na yt.
      Jako 8 latek syn telefon miał, internet w nim też ale jakoś specjalnie dużo czasu nie spędzał.
      • same-old_mona Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 16:17
        A, i mój młody gra na lapku.
    • edelstein Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 16:25
      Urwalas sie z choinki czy jakiejs pustelni?
    • eilian Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 16:30
      Szczerze mówiąc 8-latki z telefonem to moim zdaniem absurd, zwłaszcza z internetem. Rozumiem jeszcze konieczność kontaktu, jesli dziecko samo wraca itp. ale internet bez kontroli dla takiego dziecka? Mój starszy dostał telefon w wieku 11 lat i właśnie niedawno po raz kolejny odebraliśmy, bo głupoty robił. Takie dzieci według mnie nie dorosły do tego. A kupilismy mu tylko dlatego, że wszystkie dzieciaki mają i nie chcieliśmy, żeby odstawał. Ale widzę, że internet dla takich dzieciaków, to jak zabawa z zapałkami w przypadku maluchów. Młodszy ma 8 lat i telefonu nie ma, w jego klasie ma kilkoro dzieci, na szczęście póki co jest w większości.
      • oliv2 Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 20:45
        To dobrze ze sa jeszcze tacy rodzice jak Ty (do elian) bo wiekszosc to neistety pod tym wzgledem ma to gdzies lub przegrywaja walke z rozwrzeszczonym dzieciakiem i odpuszczaja i wlepiaja ten teleefon dla swietego spokoju. Zwlaszcza widze to w PL, rodzice nie widza w tym problemu ze ich dzieciak siedzi na telefonie pol dnia, moja byla jedyna wsrod kuzynostwa i znajomych(7, 8, 10 latki) ktora jeszcze nie miala telefonu.
        No ale co zrobic, jak chcesz byc dobrym rodzicem i dbasz o rozwoj swoich dzieci to ci powiedza jak wyzej - czy sie urwalas z choinki big_grin A pozniej sie dziwic ze inteligencja u dzieci spada, ze maja problemy z koncentracja (polowa klasy teraz!), skoro rodzice nie widza w tym problemu....ehhh...pozostaje tylko nie patrzec na ta oglupiona wiekszosc i robic swojesmile
        • edelstein Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 22:01
          Wybacz jesli nie masz zielnego pojecia o grach, dziecko nigdy nie gralo w zadna gre i tez nie to urwalas sie z choinki.Taaa na pewno im inteligencja spada i sa zdekoncentrowane , bo graja w gry😂 hodowanie dziwaka to dbanie o rozwoj😂 hue hue hue
      • mamablue Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 20:51
        Uuu kochana, takim wpisem narazisz się forumkom, wszak tablet do chrztu najlepiej, a własny laptop do przedszkola i cóż w tym złego, nienowoczesna jesteś, itp. Żeby nie było - popieram cię w 100% smile
        • eilian Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 21:45
          Tak, wiem, że mam niepopularne poglądywink. Na zebraniu kiedyś się wychyliłam nieśmiało, że może by wprowadzić jakiś zakaz, bo widzę, że dzieciaki tylko z głowami nad srajfornikami non stop, to mnie zakrzyczeli. A mąż dzisiaj zaobserwował w pociągu taką scenę - rodzice z dzieckiem, na oko niespełna dwuletnim (jeszcze nie mówiącym) i to dziecko całą podróż wgapione w ekran smartfona...
          • edelstein Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 22:02
            Jaki zakaz i gdzie?
            • feliz_madre Re: roblox, gry, telefon 10.02.18, 08:35
              W szkole u mojego dziecka jest zakaz używania tel. Mogą przynosić, ale muszą trzymać w szafkach, nie w plecakach, a korzystać dopiero po lekcjach. Nauczycielka, która przyszła z innej szkoły mówi, że to zadziwiający widok i ogromna odmiana - w poprzedniej 90% dzieci na przerwach w telefonach, nieobecne, po dzwonku wyskakują z tekstem - juz ide tylko dokończę poziom, problemy z robieniem komus zdjec i wrzucaniem na fb i snapa, nagrywanie innych bez ich wiedzy - wysyp problemów. A tu patrzy i nie wierzy - dzieci podchodza do siebie, zawierają miedzy sobą nowe znajomosci, integrują się, rozmawiają, bawią się, nawiązują kontakt wzrokowy, ktoś przyniósł gitarę i śpiewali na korytarzu...
    • jola-kotka Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 22:05
      Budujesz przedmioty i miejsca akcji to jest bardzo dobra gra ma opinie jednej z najlepszych jesli chodzi o stymulacje rozwojowa. Nie jest to gra ktora moze zaszkodzic wiec dla dziecka 8 lat moze byc.Akurat jedna z lepszych bo malo oglupiajaca a uczaca.
      • novembre Re: roblox, gry, telefon 26.04.25, 08:31
        Roblox nie jest zalecany dla dzieci poniżej trzynastego roku życia. Niektóre dodatki mogą zawierać przemoc, treści seksualne, alkohol i przekleństwa en.help.roblox.com/hc/en-us/articles/15869919570708-Restricted-Content-Policy.
        Jeśli już to Minecraft, jest od 7. roku życia.
        • novembre Re: roblox, gry, telefon 26.04.25, 08:32
          Jezu kto wyciagnal watek sprzed 7 lat???
    • lianis Re: roblox, gry, telefon 09.02.18, 23:12
      Roblox to chyba plarforma, gdzie sa rozne gry, mi mlody tez trul, ze wszyscy, wiec sie zgodzilam, ale okazalo sie ze chodzi i strzela do zombi albo jest przestepca i ucieka policji. Uznalam Ze jednak za mlody, widocznie nie bez powodu jest tam ze od 12 lat
    • zazou1980 Re: roblox, gry, telefon 10.02.18, 07:43
      Corka (9) gra, ale w domu glownie na kompie. Czasami cos buduje, jest fryzjerem, zabija albo jest zombiee, ale najbardzej lubi pracowac w pizzerii i rozwozic pizze.
      Sa tam rozne gry do wyboru i mozna wcielac sie w rozne role. Ma konto od kilku miesiecy, ale czas gry limitujemy do ok. 1h dziennie.

Co do internetu to mamy wifi, ale tylko w domu. Telefon ma od ponad roku (dostala od dziadka na 8 urodziny). Do szkoly go nie nosi, bo jest zakaz...
    • sacea Re: roblox, gry, telefon 03.10.19, 10:00
      Córka gra od roku, teraz ma 8 lat, gra ok., Czas ma limitowany, max 45 min, telefonu nie ma, a żeby był kontakt to swatcha, że smyczą w postaci siatki alarmującej mnie, gdyby wyszła poza teren, nr tylko te, które wprowadzę, nikt zewnątrz się nie dodzwoni do niej, poza domownikami.
      Telefon by chciała, ale na razie nie ma mowy, widzę ile próbuje mi mój podbierać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka