Dodaj do ulubionych

Marketing smsowy

11.02.18, 13:23
Lejdis - czy przepisy coś mówią na ten temat czy jest to ziemia niczyja?

W wielu miejscach podaję (przy zamawianiu usług itp) numer telefonu, na wypadek konieczności odwołania wizyty czy coś w tym stylu. I mimo że zaznaczam wyraźnie, że nie zgadzam się na otrzymywanie treści marketingowych - dostaję masę smsów z różnego rodzaju ofertami. Telefon zwrotny z małą awanturą zazwyczaj pomaga (choć nie zawsze, bo najwidoczniej niektóre firmy beztrosko przekazują moje dane do firm zajmujących się reklamą). Da się z tym jakoś walczyć?

Nie mogę nic zablokować u operatora, bo mam telefon służbowy.
Obserwuj wątek
    • robakon [...] 31.05.18, 11:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • alpepe Re: Marketing smsowy 31.05.18, 11:35
        jak można być tak tępym spamerem, są jakieś kursy?
    • joanna05 Re: Marketing smsowy 31.05.18, 13:50
      Nie wolno. Łamią co najmniej klika przepisów. No i niestety, dalej to robią. Tak, teraz teoretycznie łatwiej na nich donieść i sa wyższe kary, bo RODO. Ale obawiam się, że to tylko teoria i wciąż będzie nas dręczyć spam. Mam to samo - kosmetyczka, u której byłam milion lat temu, jakieś spa, lekarz medycyny estetycznej itp. - wciąż mnie zasypują smsami, choć nie wyrażałam na nie zgody. Odpisuję, żeby przestali - nieszczególnie to działa. Na pewno warto poszukać na stronie tych firm maila do administratora danych osobowych, z prośbą o usunięcie danych. O ile firma go ma sad
      • dziennik-niecodziennik Re: Marketing smsowy 31.05.18, 16:30
        Firma MUSI go mieć
        • asia_2222 Re: Marketing smsowy 08.02.19, 15:12
          Firma administratora danych? sama firma jest administratorem, czyli ta kosmetyczka. W sumie w przypadku takich usług fajnym pomysłem byłoby zbieranie zgód marketingowych tylko na rok czasu, tak jak jest to opisane tutaj: skomunikowani.pl/pl/marketing/36-roczne-zgody-na-dzialania-marketingowe
          Problem chyba jest taki, że ta kosmetyczka RODO nie zna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka