Dodaj do ulubionych

Bal maturalny

11.02.18, 15:07
Prosze o porade! Gdzie w Lodzi moge kupic garnitur na bal maturalny dla wnuka? Klopot polega na tym, ze ma on 208 cm wzrostu, a nie moge wydac wiecej niz 500 zl z butami, ktore tez nielatwo kupic, bo rozmiar 48 nie jest popularny.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Bal maturalny 11.02.18, 15:09
      Centrum Handlowe PTAK w Rzgowie.
      • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 18:49
        Hmmm....500 zł za garnitur z butami? Cudów się nie spodziewaj.
        • aankaa Re: Bal maturalny 11.02.18, 18:52
          skoro bal maturalny to pierwsza okazja (następna pewnie nieprędko) do założenia garnituru to spokojnie można coś znaleźć
          • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 19:01
            Znaleźć, ale co w takiej cenie? Średnia półka to 800-1000 zł.

Przy takech wymiarach trzeba szukać firmy sprzedającej oddzielnie marynarki i spodnie, wtedy często można kupić spodnie w cenie promocyjnej, albo nawet za złotówkę.

A najlepiej pójść tam gdzie szyją na miarę, np. Vistula ma takie punkty.

Następna okazja raczej dość prędko, bo studia, egzaminy i w ogóle dorosłe życie, kiedy garnitur od czasu do czasu trzeba założyć.
            • kokosowy15 Re: Bal maturalny 11.02.18, 19:46
              Mam nadzieje ze po ukonczeniu technikum wnuk zacznie prace i na siebie zarobi. Prosze sie nie dziwic, ze moge wydac tyle, ile napisalem, bo z emerytury 2200 wiecej nie zaoszczedze, a mam jeszcze drugiego " na stanie" .W Ptaku juz bylismy, ale nie ma nic na ten wzrost.
              • xantostrephomonas Re: Bal maturalny 11.02.18, 20:10
                Standar w gałkowie?
            • katriel Re: Bal maturalny 11.02.18, 20:52
              > studia, egzaminy i w ogóle dorosłe życie, kiedy garnitur od czasu do czasu trzeba założyć

Zapewniam cię, że mozna bez problemu przetrwać pięc lat studiów, doktorat, habilitację i założenie rodziny, nie posiadając garnituru i nigdy nie mając go na grzbiecie. Sprawdzono w praktyce.
              • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:06
                Można i całe życie, ale byle jak smile

Chłop jeden porządny gajer i parę butów powinien mieć.

• kota_marcowa Re: Bal maturalny 11.02.18, 20:37
      Nie wiem jak w Łodzi, ale "u nas" celowałabym w krawcową, szyją na wymiar i biorą mniej niż w sklepie.
      • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 20:47
        Krawcowa ci nie uszyje za 300 zł, no chyba że jakiegoś potworka z poliestru.
    • butch_cassidy Re: Bal maturalny 11.02.18, 20:50
      sklep.pawo.pl/420-marynarki-do-skompletowania

W zakładce "% GARNITURY" masz jeszcze "spodnie do skompletowania". Nie wiem jak z rozmiarami.

Stacjonarnie:
      KIERMASZ PAWO
      Budynek SDH
      Trzy Korony
      Kilińskiego 3/5 Pabianice

Z butami nie mam pojęcia. Przez net próbować chyba trzeba, jeśli ma być taniej.
      • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:09
        Znam te garnitury Pawo, "na żywo" to masakra.

Buty przez net taniej?
        • kota_marcowa Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:14
          A czego byś chciał za taką cenę? Same buty w takim rozmiarze to przynajmniej ze 2 stówy.
          • klerjeser Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:36
            Ty byś tego też nie chciał, no nie?
      • kokosowy15 Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:29
        Dzieki, sprobuje w Pabianicach.
    • heca7 Re: Bal maturalny 11.02.18, 21:03
      Może wypożyczyć? Widzę, że są wypożyczalnie w Łodzi smile Tylko nie wiem czy mają duże rozmiary.
    • taki-sobie-nick Re: Bal maturalny 12.02.18, 00:45
      kokosowy15 napisał(a):

> Prosze o porade! Gdzie w Lodzi moge kupic garnitur na bal maturalny dla wnuka?
      > Klopot polega na tym, ze ma on 208 cm wzrostu, a nie moge wydac wiecej niz 500
      > zl z butami

Może niech rodzice się dorzucą, bo ja rozumiem, że koniecznie chcesz zrobić prezent, ale to chyba nie jest możliwe. Zrób mniejszy.
    • taki-sobie-nick Re: Bal maturalny 12.02.18, 01:31
      kokosowy15 napisał(a):

> Prosze o porade! Gdzie w Lodzi moge kupic garnitur na bal maturalny dla wnuka?

Razem z butami to nigdzie w całej Polsce, niezależnie od rozmiaru.

Radziłabym zrzucić się z kimś jeszcze, żeby wnuk wyglądał jak człowiek.
      • kokosowy15 Re: Bal maturalny 12.02.18, 08:42
        Niestety, rodzice chlopcow zagineli za granica cztery lata temu, i od tego czasu opiekuje sie nimi nieformalnie. Innej rodziny nie mamy, wiec skladka nie wchodzi w gre. Na szczescie, nie maja wygorowanych potrzeb, wiec jakos dajemy sobie rade, ale jest coraz trudniej bo koszty utrzymania rosna. Maly konczy w tym roku szkole, bedzie nam latwiej.
        • zlababa35 Re: Bal maturalny 12.02.18, 08:49
          Współczuję. I brawo dla dzielnego Dziadka. Jesteś super człowiekiem.
        • taki-sobie-nick Re: Bal maturalny 14.02.18, 21:09
          kokosowy15 napisał(a):

> Niestety, rodzice chlopcow zagineli za granica cztery lata temu

A to szczerze przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka