Dodaj do ulubionych

Odarte obcasy - ciagly problem z butami

23.02.18, 14:16
Mam ten sam problem z wieloma parami butow. Ocieraja mi sie obcasy od strony wewnetrznej stopy. Buty porzadne ze skory lub zamszu, od polskiego Rylko do austriackiego Petera Kaisera, zawsze to samo, czyli pionowa kreska biala, skora rozdarta wlasnie w tej wewnetrznej stronie. Czy ktos tez tak ma? Reklamujecie? Reperujecie? Moja wina?
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 14:26
      Wygląda, że twoja. Chodzisz krzywo wink
    • jola-kotka Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 14:30
      Twoja wina
    • kouda Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 14:39
      ja zbijam o kratki i kocie łby, od zewnatrz
      po prostu nie kupuje obciagnietych skorą
      dla mnie to warunek konieczny - obcas obciagany wyklucza but niestety
      • aqua48 Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 15:17
        kouda napisała:

> po prostu nie kupuje obciagnietych skorą
        > dla mnie to warunek konieczny - obcas obciagany wyklucza but niestety

Mam tak samo obcas musi być z tworzywa, obciągany momentalnie się niszczy.
      • mysiam Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 21:05
        no właśnie..
        mam tak samo-but z obcasem obciągniętym skórą odpada
        a producenci celują właśnie w tym ..
    • morgen_stern Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 14:47
      Obawiam się, że sposób chodzenia... ja zawsze mam mocno startą tylną część obcasów, pewnie walę piętą jak żołnierz na paradzie big_grin
    • bei Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 16:00
      Małe ryski próbuj zaretuszować pisakiem dobranym pod kolor, pastą do butów. Jeśli to są jedyne zniszczenia obuwia- oddaj do szewca. Szewc może zmienić obcasy, może kolei je nową skórą, może uszkodzenie zamalować. Zwróć uwagę jak to się dzieje, ze niszczysz obcasy, może będziesz potrafiła zmienić nawyk stawiania kroków by butów nie niszczyć. Kupuj inny rodzaj wykończenia obcasów.
      • mae224 Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 16:18
        To jest takie smutne sad mam tyle pięknych i wygodnych szpilek z obdartymi obcasami, czerwone, beże i brązy... nie mam już do nich sił, bo koszty napraw i wieczne wizyty u szewca, wielu napraw nie chce się podjąć. jak żyć z obcasami?
        • zabka141 Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 16:39
          Jesli tyle z nas ma z tym problem to chyba jednak jest wina producenta?
          • kochamruskieileniwe Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 16:44
            Chyba nie.... To tak samo jak z dzinsami np.... Niektóre osoby mogą chodzić "wiecznie" w tych samych, u innych spodnie jak nowe, a w kroku przetarte. Niezależnie od producenta.
            Ot, budowa ciała. (wcale nie tusza!!!!, nawet chudzielcom się zdarza).
          • kouda Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 16:49
            nie sadze - technologii po prostu
            skroa jest delikatna, a naciagnieta na obcas- napieta
            wystarczy uderzyc w cos ostrego i peka
            nie ma tego problemu kiedy kupujesz obcasy gumowe, odlane z tworzywa mniej lub bardziej elastycznego
        • mae224 Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 18:24
          każda skóra w kontakcie z brukiem się zniszczy. chodzę na szpilkach często i nie tylko na parking do samochodu. nie jest to kwestia budowy ciała, bo jak moja stopa może wpływać na skórę obcasa z zewnętrznej strony? nijak. obcasy z tworzywa mam w zimowych butach i się nie niszczą. żal mi tylko szpilek, jak ktoś chciałby zagospodarować nisze na rynku (może moje miasto ma taką) to szewc z dostępem do skory we wszystkich kolorach jest potrzebny (ostatnio kazał mi sobie malować lakierem do paznokci ubytki), ale ja nie chcę tych strzępów na obcasie.
    • xantostrephomonas Re: Odarte obcasy - ciagly problem z butami 23.02.18, 21:14
      Też nieszczęsne oblekane obcasy. Szczególnie zabójcze są kocie łby i kratki. Ryłko obija swoje obcasy płatnie po gwarancji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka