Dodaj do ulubionych

wiosenne plany optymistyczne

04.03.18, 16:48
czy dłuższy dzień, słońce i wizja wiosny nastraja Was tak optymistycznie jak mnie?
co planujecie w związku z wiosną, dłuższym dniem, świętami wielkanocnymi? planujecie zakupy, zmiany wyglądu, wyjazd czy jakies zajęcia dla siebie i rodziny?

perspektywa ta jest dla mnie jak dobre zioło. za miesiac święta. nakręcam się więc pozytywnie na zmiany zmiany zmiany a w ramach tego planuję:
- fryzjer czyli kolor, cięcie, moze jakas porządna pielegnacja
- wyciągnąc z piwnicy rower
- dluzszy dzien wiec czesciej starczy czasu na spacery popoludniowe i basen
- porządki w domu np w szafie zeby powyciągac wiosenne ubrania i buty
- zakupy aby moec cos nowego na swięta
- kosmetyczka-oczyszczanie i nawilzanie na koniec sezonu grzewczego
- mycie okien ktore zlece mojej pomocy gdy zrobi sie cieplej, cieszy mnie to bo bedzie jasniej, ładniej, optymistyczniej
- od jutra dieta warzywna az do świąt aby sie oczyscic i poczuc zdrowiej, przy tym zamierzam prowadzic kuracje typu olejek z oregano, selen i cynk aby po zimie sie wzmocnic
- wyjazd na swieta do rodziny męża na wieś smile dopełni szczęścia smile

a jak u Was?

ps. owszem mam całe mnostwo problemow, zmartwien ale nie chce zwariowac wiec karmie sie tym co optymistyczne
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 17:17
      Tak porządki w domu i ogrodzie. Kupiłam też bluzkę w kwiaty i czerwone botki z kakardą smile Poza tym mam ogólnie przypływ energii i zaczęłam kilka spraw, takich dla przyjemności.
    • joa66 Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:04
      Wiosna to moja ulubiona pora roku! A ta zapowiada się szczególnie miło, m.in. dlatego, że bardziej zbliżam się do swojego "ideału" sposobu życia.
      • hedna Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:44
        a jaki to sposób?
        • joa66 Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:51
          Przede wszystkim (ale nie tylko) to robienie jednej rzeczy naraz (zwłaszcza przyjemnej). Był czas kiedy faktycznie musiałam tak żyć, ale od dłuższego czasu robiłam to z rozpędu. Od paru miesięcy udaje mi się - jak czytam to czytam, jak piję kawę to piję kawę (a kawę pije już rzadko więc to specjalna okazja smile ). Staranniej wybieram czas, miejsce, sposób na różne czynności. Jestem bardziej tu i teraz a nie "jutro".
          • solejrolia Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:58
            O, fajne to. smile

absolutnie do wdrożenia! Od wiosnywink
    • default Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:23
      O tak, nie mogę się już doczekać ! Fryzjera to już mam za sobą, ale planuję jakieś ciuchowe zakupy, ogromnie tęsknię za odmianą w garderobie, nie mogę już patrzeć na zimowe ubrania. A sezonowe "przemeblowanie" szafy (chowanie ciepłych ubrań, wyciąganie letnich) to piękny i wyczekany coroczny rytuał.
      Poza tym - chce mi się już bardzo posiłków na tarasie, codziennych dłuugich spacerów do późna, siania i sadzenia. A w domu : mój specjalny plan na tę wiosnę to oddanie do pralni dywana z sypialni. Jest on ogromny i ciężki, więc nigdy się go nie trzepie, tylko odkurza i czasem lekko zapiera vanishem. A teraz chcę go oddać do profesjonalnej pralni i trzepalni. Mam nadzieję że będzie jak nowy, a to na pewno pobudzi mnie do kolejnych gruntownych wiosennych porządków i być może jakichś nowych aranżacji.
      A rower to planuję sobie kupić nowy smile
    • mid.week Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:27
      Ja zlecę mojej pomocy również dietę i fryzjera, co się będę sama męczyć smile
      • cosmetic.wipes Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:52
        big_grin
      • black.emma Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 22:22
        😀
      • zlababa35 Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 19:30
        Słusznie, słusznie, że też ja na to nigdy nie wpadłam big_grin.
      • lellapolella Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 20:36
        To ja się chyba wreszcie rozejrzę za pomocą- faktycznie jest niezbędnabig_grin
    • miss_fahrenheit Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 19:50
      kondolyza napisała:

> co planujecie w związku z wiosną, dłuższym dniem,

Chcę wrócić do długich spacerów. I filmów.
    • solejrolia Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 20:02
      Oj tak...smile

-rower, zwłaszcza, że już z jogi zrezygnowałam
      -tęsknię za wieczornymi spacerami z psami bez konieczności wdychania smogu. (teraz wracam jak oczadzona)
      -mam masę spraw porządkowych w ogrodzie i obejściu, na to potrzeba jednak kilka dni czasu+kilka osób+sprawny koparkowy surprised zobaczymy, czy uda się wszystko ogarnąć tak jak bym to sobie życzyła...
      -na wiosnę wyklują się nowe pisklaki (na razie jaja są w inkubatorze smile )
      - w domu sprzatam na bieżąco, więc na porządki generalne nie nastawiam się zupełnie, zresztą wolę ten czas i moją energię spożytkować na coś innego, choćby warzywnik
      -mam zaplanowany jeden z wekendów na wyjeździe- nie mogę doczekać się. tralala smile))
      - ale święta w domu, odpoczynek, i nic poza tym.
      i odwiedzą nas szwagrostwo albo spotkamy się z nimi na mieście - to już niemal taka tradycja, że dni świąteczne celebrujemy wspólnym wyjściem na obiad czy kolację )
      Poza tym zamówiłam i czekam na nowy ekspres do kawy. Powinnam ograniczyć picie kawy, a najlepiej zaprzestać zupełnie, ale nie potrafięsad, więc jeśli mam pić mało, to niech będzie dobra. O!
    • marcelina4 Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 20:04
      ja jeszcze nie czuję nadchodzącej wiosny, chociaż już nie mogę się jej doczekać, planuję fryzjera, jakieś zabiegi nawilżająco-ujędrniające, muszę w końcu ruszyć na zabiegi zdrowy kręgosłup, więcej chodzenia, mniej jeżdżenia samochodem, porządki wiosenne w domu na razie mnie przerażają, ale są nieuniknione, najważniejsze to zarezerwować wyjazd majowy i kupić bilety na samolot, byle do wiosny smile
    • srubokretka Re: wiosenne plany optymistyczne 04.03.18, 23:26
      Nie wyobrazam sobie czekac z fryzjerem do wiosny big_grin

Wlasciwie to oprocz zakupu duzej ilosci kwiatow do ogrodka, to chyba wiosna nic specjalnie nie bede zmieniac. A nie... malowanie scian mnie czeka. Tego nie moge sie najbardziej doczekac.
      • kondolyza Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 12:54
        srubokretka napisał:

> Nie wyobrazam sobie czekac z fryzjerem do wiosny big_grin

ale ja nie mowie zeby specjalnie czekac do wiosny, bylam w styczniu, teraz umowilam sie za tydzien w kontekscie zblizajacych sie swiat itp.ale w zeiazku z wiosną zmienię fryzurę, zrobie pielegnacje „po zimie” i kolor odswieze (w styczniu robilam tylko odrost).
    • cauliflowerpl Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 10:31
      Żyć smile
      Dluzej na zewnatrz, mniej ubran, cieszac oczy zielenia.
      Zwiedzac i chłonąć kazdym zmyslem.
    • zlababa35 Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 19:28
      Jaka jest ta Twoja dieta warzywna?
      A ja planuję po prostu żyć tak, żeby nie było gorzej niż jest wink. To mój optymalny plan.
      • kondolyza Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 20:24
        post dr Dąbrowskiej
    • ira_08 Re: wiosenne plany optymistyczne 05.03.18, 20:34
      Sezon startowy, półmaraton, maraton, 10 km i może jeszcze jeden półmaraton. Rower mam całoroczny. Mam na oku jedną wiosenną bluzkę - to chyba na tyle. Czekam na możliwość wypicia kawy nad Wisłą smile
    • hopsi-daisy Re: wiosenne plany optymistyczne 06.03.18, 12:29
      Chcę kupić szklarenkę ale u mnie na kolejne 10 dni zapowiadają po -5 -7 i śnieg...
    • moon887 Re: wiosenne plany optymistyczne 09.03.18, 15:08
      Wiosna - uwielbiam!! Pierwszy krok wykonałam już wcześniej - posprzątałam szafę z niepotrzebnych ubrań i oddałam je w akcji pomaganie przez ubranie i wsparłam fundację charytatywną, z czego bardzo się cieszę.
      Teraz plan jest jeszcze taki: na generalne porządki w domu, przy dobrej muzyce i otwartym oknie z którego czuć świeże wiosenne powietrze.... ahh big_grin Później fryzjer, małe zakupy i wyjazd na święta smile smile smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka