Dodaj do ulubionych

Twarz mi sie zepsula

23.03.18, 11:32
kurde, przed ciaza i w ciazy mialam taka ladna cere, bez syfow, prawie bez problemow a teraz jakis koszmar... zaskornik na zaskorniku, do tego sucha jak papier, az sie luszczy, zmarchy jakies.. zaden krem, olej, maseczka nie pomagaja, jedynie problem lagodzi nieco bepanthen masc na noc, ale tez srednio na dluzsza mete.. Do tego ciagle jakies syfy w okolicy brody , bolace i siedzace gleboko w skorze ;/ Jakies rady? Poleccie jakies cudo co mi gebe wyleczy, bo tak to ani sie umalowac, bo wysuszone wzystko na maksa.. a z taka geba bez makijazu to strach do ludzi wyjsc :p
(sorry, nie mam polskich znakow na kompie, a z telefonu logowanie nie dziala ;/ )
Obserwuj wątek
    • werdipurke Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 11:39
      musisz szukac...kazdemu co innego ale generalnie to powód to mogą być hormony i dieta.
      jesli chcesz sobie pomoc to wg mnie pic duzo wody, dieta bez rzeczy przetworzonych, tylko warzywa,owoce,kasze i mieso. i koniecznie dobre surowe oleje do salatek.
      zeby pomoc sobie teraz radze kosmetyczke
      do pielegnacji zalezy-jednym pomagaja super naturalne produkty, mi na syfy okolociazowe dobrze zrobila seria Normaderm z vishi
      (mają tez krem przeciwzmarszczkowy).
      kup sobie porzadny peeling do codziennego mycia, po tym dobre serum najlepiej z wit C bo ona poza nawilzaniem tez odkaza no i super krem nawilzający taki typu 24h
      malujesz sie? unikaj maleupu zatykającegk pory. pamietaj o codziennym zmywaniu makijazu.
      • same-old_mona Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 11:53
        ostatnio sie nie maluje wcale, przez to mega wysuszenie uncertain Wody od zawsze pije duzo i w sumie sama wode, zadne cole i inne tego typu. Jedna kawa rano a potem woda :p Mam juz cala polke kremow, od tanich po drogie i zaden nic nie robi na dluzej, efekt jest chwilowy. Nigdy nie mialam tak zlej cery jak teraz, nawet jako nastolatka :p Teraz sie luszcze jak waz, policzki, czolo, nawet brwi ... a broda cala w kropkach uncertain
        • werdipurke Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 13:19
          no to jeszcze raz te oleje do salatek, moze wit a+e w kapsulkach, a do pielegnacji-skoro sie w dzien nie malujesz to jaki problem nalozyc porządny krem?
          powiedz moze dokladnie co robisz-wstajesz rano i czym myjesz, co nakladasz, jakie masz maseczki i peelingi, kiedy robilas?
          ja rozumiem głębokie niedoskonałości, wypryski ale wysuszenie to wg mnie łatwo opanowac-w dzien maska,na noc porządny krem odżywczy, pod spod moze byc olejowe serum na przyklad. a zeby sie tak nie luszczyla to peeling albo ziarnisty albo enzymatyczby/gommage i stosowac go 2-3 razy w tygodniu, po nim maska silnie nawadniająca, krem
          mi sie sprawdza seria Termissa z wodami termalnymi z gór, swietnie nawadnia
    • satoja Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 11:41
      Też bym chciała cudu i cudownego rozwiązania i nie wiem co robić żeby było dobrze
      u mnie coraz gorsze zmiany naczyniowe, jakieś plamy, wykwity, albo trądzik różowaty się zaczyna albo jakiś inny syf... a miałam taką ładną gładką zdrową cerę przed latysad
    • super-mikunia Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 12:20
      Oczyść manualnie u kosmetyczki.
    • thank_you Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 12:25
      Kup sobie Hascoderm lipożel.
    • jola-kotka Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 13:58
      Czy myjesz twarz?
      • jola-kotka Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 13:59
        Haha sory czym myjesz twarz? Mialo byc.
        • same-old_mona Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 14:42
          Zdarza mi się 😂 aktualnie myję żelem dla dzieci z nagietkiem, bo tylko po nim mnie gęba nie szczypie. Wcześniej myłam żelem biodermal albo pianką dr.van der hoog. Makijaż zmywam płynem dwufazowym biodermal.
          • jola-kotka Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 15:24
            Kup sobie wode micelarna Montbrun. Tymi zelami dla dzieci pewnie natluszczasz cere tylko i pogarszasz jej stan.
            • jola-kotka Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 15:27
              Bo pomimo ze ona jest sucha to przy tym co opisujesz widac ze nie do konca tak jest nalezy ja nawilzac nie natluszczac.
          • werdipurke Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 16:11
            uzywaj tylko plynu micelarnego. nie musisz myc twarzy zelem, ewentualnie samą wodą.
            • jola-kotka Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 21:25
              Ale sama eoda moze wysuszac
    • alicia033 Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 14:15
      najprawdopodobniej hormonalne rozstrojenie po ciąży i żadnym mazidłem tego nie przeskoczyszsad.
      Pomóc może czas.
      Póki co możesz sprawdzić tarczycę (znaczy w Polsce możesz prywatnie od ręki to zrobić, jak w Holandii to nie wiem); bo może to być objaw jej nieprawidłowej pracy i wyregulowanie jej pomoże; jak tarczyca w porządku to dalej czekasz, a gdy skończysz karmić piersią (jeśli karmisz) i odpadną zmiany hormonalne z tym związane a skóra się nie poprawi, będzie sens uderzyć do dermatologa po mocniejsze leczenie (antybiotyki, retinoidy).
      • same-old_mona Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 14:45
        Też nie wiem jak w Holandii wygląda sprawa tarczycy, ale się dowiem. Kurde, jak mam tak cały okres karmienia wyglądać, to ja dziękuję.. karmic zamierzam koło roku..
        • alicia033 Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 14:53
          same-old_mona napisał(a):

> Kurde, jak mam tak cały okres karmienia wyglądać, to ja dziękuję..

niestety jest i taka opcja.
          Ale też i może minąć nawet w ciągu kilku najbliższych dni, nie da się tu przewidzieć, jak organizm sam będzie sobie radził.
        • konsta-is-me Re: Twarz mi sie zepsula 24.03.18, 11:26
          Rzeczywiscie sucha skora i jednoczesnie zaskorniki/cysty moga byc objawem niedoczynnosci tarczycy.
          A ta sie zdarza po ciazy czesto, więc chyba nie powinno byc problemu u lekarza z badaniem.
    • kasiamat00 Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 20:54
      Coz, okolica brody sugeruje tradzik o podlozu hormonalnym. Jak wlasnie urodzilas, to chyba najlepiej poczekac az samo przejdzie, zreszta i tak sporej czesci skutecznych antytradzikowych specyfikow nie mozesz uzywac jesli karmisz (retinoidy!). Co mozesz zrobic:
      * lapy precz od zaskornikow i, szczegolnie, glebokich syfow! wyciskanie nie pomoze, za to mozesz sie dorobic slicznych blizn
      * sprobowac czegos z cynkiem i witamina B3, powinno zlagodzic stan zapalny
      * sprobowac jakichs punktowych zeli itp. na duze zmiany, jakis olejek z drzewa herbacianego (uwaga, szczypie!) albo co
      * bardzo lagodne oczyszczanie, raczej rzeczy do skory wrazliwej/atopowej, jak najdalej od tych dla tradzikowcow
      * tlusty krem do twarzy - kiedys bylo cudo zwane Effaclar H, specjalnie do cery tradzikowej i przesuszonej, moze nadal istnieje
      • astomi25 Re: Twarz mi sie zepsula 24.03.18, 21:20
        Kasiamata ja wlasnie mam problem z syfami w okolicy brody. I niestety, zrobie to, czego zabraniasz w 1 punkcie, i dorobilam sie pieknych blizn posyfowych 😭, ktore bede probowala usunac laserowo.
        Piszesz ze to hormony...gdzie i jakie spadac? Z ginekologa?
        Bo ze mam niedoczynnosc tarczycy to wiem. Tyle ze ona pod kontrola, a syfy jak sie zaczely robic tak sie robia...
        • astomi25 Re: Twarz mi sie zepsula 24.03.18, 21:21
          Jeju...Gdzie i jakie ZBADAC!
    • bluea.nne Re: Twarz mi sie zepsula 23.03.18, 22:36
      Krem mixa przeciwko niedoskonałością.
    • yuka12 Re: Twarz mi sie zepsula 24.03.18, 10:38
      Mam cere mieszana i w dodatku wrazliwa. Przy niewlasciwych kremach robi mi sie dokladnie to co u Ciebie- czerwone krosty na brodzie i czole i kolo nosa, a na policzkach luszczaca sie skora. Do tego cala twarz podrazniona i piekaca sad. Jakie kremy moge uzywac, doszlam metoda prob i bledow. Jedno wiem- zadnych poltlustych, tlustych i bardzo bogatych w substancje odzywcze czyli ciezkie. Najlepsze sa lekkie kremy nawilzajace, bezzapachowe dla cery wrazliwej. Tyle dla mnie, moze wlasnie lekkie kremy nawilzajace beda dobre i dla Ciebie. Oczywiscie polecam tez wizyte u dobrej kosmetyczki. Kiedys korzystalam z uslug swietnego salonu, oczyszczono mi dobrze twarz i dzieki temu dzisiaj po prostu o siebie dbam.
    • kamea_chateau Re: Twarz mi sie zepsula 24.03.18, 11:00
      Idąc za radą z forum kupiłam mucovagin. Nakładam na wilgotną skórę twarzy i na to krem zmieszany z olejem sezamowy. Super. Bardzo polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka