Dodaj do ulubionych

Jak myślicie

• sanrio Re: Jak myślicie 19.04.18, 21:36
      po róziowym kocyku twierdzę, że dziewczynka
    • lady-z-gaga Re: Jak myślicie 19.04.18, 22:25
      A czemu służy to bezsensowne pytanie? dziecko jest tak małe, że nie musi wyglądać jednoznacznie na tyle, by okreslić jego płeć. Może być chłopcem, może być dziewczynką, w obu przypadkach wygląd jest jak najbardziej ok.
      • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 08:34
        Sa dzieci ktorym jest przykro. Sa matki ktorym jest przykro (moja sasiadka na przyklad - skad mialam widziec jakiej plci jest dziecko w kombinezonie okutane po uszy?) czasem czlowiek sie zastanawia “naprawde nie widac?” Moim zdaniem z perspektywy przewaznie widac tylko nie kazdy umie patrzec dwa ludzie sie bardzo sugeruja oznakami zewnetrznymi - kolorem ubrania dlugoscia wlosow czesto tak naprawde nie patrza na cudze dzieci albo widza je od strony pupy jak sie gdzies wspinaja i chcac zachecic swoje mowia cos w rodzaju “widzisz jak dziewczynka/chlopiec sie wspina?”
        • jem.gluten Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:49
          Jeśli komuś robi się przykro, bo ktoś źle ocenił płeć jego malutkiego dziecka to jednak problem nie w oceniającym czy w wyglądzie dziecka tylko w robieniu problemu z kompletnej pierdoły.
          • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:58
            Racja! Tym bardziej że ubieram według "humoru" i dostępnych ciuchów w szafietongue_out Raz jak różową księżniczkę innym razem jak kibolabig_grin Kochane te nasze dzieci.
    • bye-bye Re: Jak myślicie 19.04.18, 23:01
      dziewczynka na 100%😊
      • rannala Re: Jak myślicie 19.04.18, 23:13
        Też myślę, że dziewczynka. Tylko jakąś smutna taka, wygląda na zapuchnieta po plakaniu, oczy trochę zaczerwienione.
    • rulsanka Re: Jak myślicie 19.04.18, 23:35
      Chłopiec. Ma alergię?
    • kkalipso Re: Jak myślicie 19.04.18, 23:38
      Dobra. Mała Kalipso pozdrawia e-mamy.
      Wątek stąd że mi ją często za chłopca biorą ...
      • kornelia_sowa Re: Jak myślicie 20.04.18, 00:49
        Też tak pomyślałam.
        Moja córcia długo była bezwłosa i brali ją za chłopca. Na dodatek nie gustujemy przesadnie w różu. Teraz ma 3 lata, długie włosy i tak dziewczęce rysy twarzy, że nikt się nie myli.

Z kolei syna brali za dziewczynkę- wielkie oczyska, długie rzęsy. Wyrósł na bardzo przystojnego chłopca.

Nigdy mnie te pomyłki nie ruszały, raczej bawiły.
      • asia_i_p Re: Jak myślicie 20.04.18, 06:36
        Mnie też często brano za chłopca, raz nawet kiedy byłam ubrana w spódnicę i miałam ze sześć lat, moją córkę też. Za to syna biorą mi za dziewczynkę. Trochę mnie to zaskakuje, bo syn i córka są dosyć podobni. Ale przypuszczam, że decydowały włosy - córka miała krótkie (jak na dziewczynkę), syna się trudno strzyże, więc ma niby krótkie, ale szopę (nie cierpi strzyżenia), w kolorze jasnego brązu, z połyskiem rudym i pojedynczymi nitkami blond, gęste jak jasna cholera. Więc zasadniczo się z mylącymi zgadzam - po co chłopcu takie włosy? Mnie by się przydały wink
      • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 08:31
        Ha! Ona wyglada na dziewczynke od razu - forum sie zasugerowalo szarym kubraczkiem moim zdaniem. Mojego syna do dzis biora za dziewczynke (mimo ze ma 130 wzrostu) na szczescie dlugo sie nie zorientowal ze to cos zlego bo zawsze to bylo z zachwytem a on nie chodzil do pkola wtedy jeszcze wiec nie wiedzial ze “dziewczyny sa male slabe i nudne (z wyjatkiem ciebie mamusiu)”. Czasem poprawialam czasem machalam reka. W kazdym razie widac ze dziewczynka.
      • mikams75 Re: Jak myślicie 20.04.18, 09:17
        moj sasiad kiedys na ubrana w rozowego rampersa z falbankami corke powiedzial, ze to chlopiec komentujac, ze w tym wieku to nie widac roznicy. Przytaknelam, ze nie widac po twarzy faktycznie ale po ubraniach juz tak. To skomentowal, ze to juz zalezy od gustu mamusi big_grin
        • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 09:23
          Musle ze bardziej od gustu patrzacego. Tzn jak ktos sam nie wie ze chlopcy to szarobury a dziewczynki rozowy to nic nie poradzisz. Wiekszosc ludzi po prostu jest swiecie przekonana ze nikt normalny chlopca w rozowe nie ubierze
          • jollyvonne Re: Jak myślicie 20.04.18, 10:18
            Przypisanie koloru do plci to regionalizm, gdzies tam jest odwrotnie, to chlopcy nosza rozowy (nie pamietam gdzie, niestety, ale zbiorowa wiedza ematki pewnie podesle lokalizacje smile ).
            • zuleyka.z.talgaru Re: Jak myślicie 20.04.18, 12:50
              Mazowieckie. Chłopców jak biskupów big_grin
      • cauliflowerpl Re: Jak myślicie 20.04.18, 09:36
        Iiiii...
        Na moj widok w zeszlym roku na rajdzie rowerowym jakis starszy pan zawolal "aleś chudy synu", wiec luzik wink
        • same-old_mona Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:20
          😂
        • mid.week Re: Jak myślicie 20.04.18, 20:56
          No nie gadaj! Nie zna się hiszpański jegomość na słowiankach!
        • beataj1 Re: Jak myślicie 20.04.18, 21:46
          Oo mnie kiedyś jakiś dziadek ochrzanil w drzwiach do empiku. Cos w stylu "gdzie się pchasz gnojku". Biorąc pod uwagę że mam cyc w słusznym rozmiarze 80h to serio sprawił że zamarlam w ciężkim szoku.
          • cauliflowerpl Re: Jak myślicie 20.04.18, 21:58
            No mnie własnie cycu brakło!
            A to baskijski dziadek był, wyraźnie zniesmaczony, że Baskonia takiego cherlaka wydała. Pamiętam, że odkrzyknęłam, że jestem kobietą, ale nie dam sobie nic uciąć za odpowiedź, widocznie nie była anegdotyczna i nie zapadła mi w pamięć.
      • semihora Re: Jak myślicie 20.04.18, 13:18
        Tym to się w ogóle nie przejmuj. Moja miała kitkę i sukienkę, a i tak jakaś kobita zapytała, ile synek ma miesięcy. Obśmiałam się jak norka i tyle, nie ma sobie, co tego brać do serca.
      • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:16
        No i? Rzuciłaś zdjęcie córki na forum. Nawet go teraz nie skasujesz.
        • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:42
          A dlaczego miałabym? Chyba mi jej nie przeklną - wystarczy trochę wiary w ludzi.
          • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 17:38
            No wiesz, myślałam, że ematki (po kilku wpadkach) wiedzą, że nie publikuje się na forum wizerunku dziecka. Zapytaj lipcowej.
            • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 18:43
              Jak bedzie chciala to skasuje serio troche wiary w ludzi.
            • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 19:07
              Jak już to bardziej będę żałować pewnych rzeczy które napisałam niż zdjęć. Tylko na e-mama taka schiza, jakby to dzieci królewskiej pary były albo prezydentasmile
            • cauliflowerpl Re: Jak myślicie 20.04.18, 22:00
              Oł kaman, przecież te dzieci są wszystkie jednakowe.
              • kkalipso Re: Jak myślicie 28.04.18, 14:48
                To jakiś mit. Oglądałam wczoraj przypadkiem starszej zdjęcia - zupełnie inne dziecko, blondyneczka z niebieskimi oczami, inny nos, inne usta ...totalnie się różnią.
    • kropka_kom Re: Jak myślicie 20.04.18, 13:24
      Ja wlasnie pomyslalam ze to dziewczynka z chłopiecą urodą...w rodzinie mamy podobną sytuację z dziewczynką.
    • mozambique Re: Jak myślicie 20.04.18, 13:31
      10 lat póżniej dlaej nie wiadomo - bo dla mnie to dziewczynka a to jednak STaś r-scale-2c.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p144/i/09b15d48a1514d8209b192a8b8f34e48/0a2a53bc-6eff-479d-ab55-c6079cb593a4.jpg?type=1&srcmode=3&srcx=1%2F2&srcy=0%2F1&srcw=960&srch=540&dstw=960&dsth=540&quality=85
      • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 13:40
        Nie rozumiem po co przy takiej urodzie długie włosy dla chłopca, gdyby nie to to chłopak na 100%.
        • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:23
          Może mu się takie włosy podobają?
          • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:43
            Albo rodzicom ...
            • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:53
              Dlaczego tak sądzisz? Włosy to jest jedna z tych rzeczy, których nie wmusisz dziecku ani nie przekonasz do zmiany.
              • kkalipso Re: Jak myślicie 20.04.18, 15:07
                Moja za chwilę 9-latka jeszcze słucha się mamusi. Oczywiście wiadomo jak tam dziecku się podoba niech nosi. Ja własnego męża poznałam z włosami długimi pięknymi...aż po pewnej sprzeczce coby go wyczuć ile jest w stanie poświęcić dla naszego związku kazałam ściąć - świnia ze mnie, wiem. Piękny był z długimi, ale potem to dopiero. Mam temat na następny wątek ..... co chłopak w imię miłości dla ematki zrobił?
                • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 17:30
                  Czemu w ogóle miałby dla ematki ścinać? Hello! Mój syn ma długie włosy (już bardzo długie) i mimo iż co lato go pytam czy nie wygodniej byłoby z krótkimi, to nie naciskam na ścięcie. Jedyne czego bym chyba nie zdzierżyła na głowie syna czy męża to fryzury na pożyczkę lub z przodu krótko, z tyłu długo. Mąż też ściął włosy bo sam chciał. Żeby nie było, nie kreuje się na ideał ale skoro przeszkadza ci, że córkę biorą za chłopca to dlaczego odmawiasz chłopakom długich włosów?
                • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 18:49
                  Nie swinia a nienormalna. Dobrze ze nie kazalas odciac palca zeby pokazal na ile mu zalezy
        • beataj1 Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:47
          Mi to dziecko wyglądało na chłopca, ale pewnie tylko dlatego że mam w domu chłopca w posobnym wieku. Czyli częściej widuje chłopców.

Co do włosów - mój osobisty mały chłopiec ma dłuższe włosy i mam w planach zapuszczanie. Dlaczego - bo tak. Obciąć zawsze zdążę.
        • jem.gluten Re: Jak myślicie 20.04.18, 14:47
          Dziesięciolatek to raczej już sam wie, jakie chce mieć włosy.
        • aerra Re: Jak myślicie 20.04.18, 17:21
          Mój ma długie włosy - fakt, że owszem, ładne, pszeniczny blond, przy czym rzęs i brwi nie ma aż tak jasnych (ale też nie czarne). Wkurza się strasznie, jak go mylą z dziewczynką (8 lat), ale nijak nie da się go przekonać do obcięcia. Fakt, że mi nie zależy, jakoś bardzo - niech ma jakie chce, ale trzeba przyznać, że te komentarze otoczenia są irytujące.
          Mylą go z dziewczynką nawet, jak jest ubrany jak mały metalowiec. Włosy widać przeważają...
          • kropkacom Re: Jak myślicie 20.04.18, 17:32
            Mojego syna też mylą. Jednak to głownie domena starszawych pań. Przyjmuję to więc z jakimś zrozumieniem tongue_out
      • ichi51e Re: Jak myślicie 20.04.18, 18:44
        Chlopiec ma meska szceke przeciez
    • me-lissa Re: Jak myślicie 20.04.18, 22:03
      Chłopiec który ma alergię albo właśnie płakał. Ale równie dobrze może to być dziewczynka. Mnie w tym wieku (podobna uroda) regularnie brano za chłopca. Moja młoda (wielkie błękitne oczy, blond włosy i wypukłe usta) już jako noworodek wyglądała wybitnie „dziewczynkowato”. Więc może to kwestia kolorów?
      • kkalipso Re: Jak myślicie 28.04.18, 14:50
        Nie ma alergii - była tyci przeziębiona i właśnie się obudziła.
    • thiallin Re: Jak myślicie 27.04.18, 19:06
      A jakie ma to znaczenie? widze duzy plus, kazdy kolor moze nosic! tongue_out Jak urosnie, bedzie na pewno widac, jaka plec. A teraz to przesliczne dziecko smile
      • kkalipso Re: Jak myślicie 28.04.18, 14:52
        Dzięki!
    • alpepe Re: Jak myślicie 27.04.18, 19:09
      wygląda na chłopca.
    • natalia.nat Re: Jak myślicie 27.04.18, 19:12
      Wygląda na dziewczynkę, więc pewnie jest chłopcem. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka