Dodaj do ulubionych

Matka wysyła SMS na urodziny

30.04.18, 10:31
Jak to traktować? Sama domaga się od dorosłego syna pamięci, dzwonienia, celebrowania rocznic z kwiatami - a tymczasem przychodzą urodziny syna i ona wysyła SMS i standardowy wierszyk. A może ja jestem nie na bieżąco? Może teraz SMS to standard?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykoty Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 10:39
      Sms może być standardartem, ale ten standart powinien obowiązywać w obie strony, no chyba że jest to z jakiegoś powodu niemożliwe, bo np. matka jest niedołężna, albo nienawidzi synowej z wzajemnością lub bez i nigdy nie pojawia się u niej w domu.

• barbibarbi Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 10:54
        NIe, to nie obowiązuje w obie strony. W drugą stronę są specjalne wymagania.
    • aqua48 Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 10:39
      Syn niech też prześle na jej urodziny sms-a ze standardowym wierszykiem i po problemie.
      • iwoniaw Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 10:59
        Syn niech też prześle na jej urodziny sms-a ze standardowym wierszykiem

Dokładnie tak. Standardy są takie, jakie się w danym gronie wykształcą. Posyłając komuś sms-a z wierszykiem dajesz, oprócz wyrazów pamięci, znak, że taka forma jest dla ciebie satysfakcjonująca i ok i do ciebie na urodziny też jak najbardziej wierszyk sms-em jest wystarczający i poczujesz się uhonorowana należycie.
        • barbibarbi Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 11:21
          No tak, w takim razie życzenia na urodziny matki powinny być taką samą drogą - SMS. Ale podejrzewam, że to nie będzie dobrze odebrane, obraza majestatu i zamach na cesarza w jednym big_grin.

Pożyjemy zobaczymy, w każdym razie skądś się takie standardy biorą, jest gdzieś taki moment, kiedy dana osoba zapoczątkowuje taki zwyczaj i tak to się ciągnie. Ja też jestem matką, nie wyobrażam sobie abym kiedyś w przyszłości mogła i chciała traktować tak swoje dziecko, czemu niby miałabym nie zadzwonić i nie złożyć życzeń od serca?
    • 89mumin Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 11:22
      Moja mama wysyła wiadomość koniecznie z co najmniej jednyn gifem na msn z okazji urodzin. Oczekuje tego samego.
    • jem.gluten Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 21:32
      Moja mi wysyła sms dokładnie o tej godzinie, kiedy się urodziłam. Fajne to jest smile
      • mid.week Re: Matka wysyła SMS na urodziny 30.04.18, 21:39
        Moja też i ja kontynuuję te tradycje z córką ☺

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka