Dodaj do ulubionych

tydzień przed @

14.05.18, 13:03
wyglądam jak kupa, woda zbiera się we mnie, wypróżniam się (sorry) rzadziej, ważę przez to aż 1,5 kg więcej. Wszystko wraca do normy około 3-4 dnia nowego cyklu. Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych.

pytanie brzmi - czy są jakieś skuteczne metody pozbycia się nadmiaru wody z tkanek? Ćwiczę, uprawiam seks, piję pokrzywę i nic to nie zmienia. może jakieś zioła? Akurat tydzień przed będę na urlopie, psia mać
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:13
      Wygladasz jak kupa??? Ilu znasz mezczyzn, ktorzy by tak okreslili swoj wyglad?
      • mamablue Re: tydzień przed @ 15.05.18, 17:49
        Też mnie zaszokowała tym określeniem, choć wstawka o mężczyznach chyba niepotrzebna.
      • kornelia_sowa Re: tydzień przed @ 15.05.18, 22:54
        A ilu znasz mężczyzn, ktorzy są świadomi niedostatkow w swoim wygladzie (czymkolwiek bylyby spowodowane)? I ktorzy sa w stanie wyartykulowac niepochlebną samoocene, nawet bez tak dosadnych wyrażen?
        • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 07:12
          Wiekszosc mezczyzn, ktorzy nie maja problemow z wchodzeniem w zwiazki, nie ma rowniesz problemu ze swoim wygladem. No moze brzuch. Ale to tez wielu sie z tego cieszy. Glupoe wierszyki, itp. Wiekszosc kobiet, bez problemow z wchodzeniem w zwiazki, ciagle narzeka na swoja urode, ze nie jest perfekcyjna. Jest za gruba, za chuda, za brzydka. Jakby to byla najwazniejsza ich cecha, trzon tozsamosci. Co ty na to?
      • beataj1 Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:02
        A ilu znasz mężczyzn bywających na tydzień przed @ ? smile
        • morgen_stern Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:06
          beataj1 napisała:

> A ilu znasz mężczyzn bywających na tydzień przed @ ? smile
          >

big_grin
      • cauliflowerpl Re: tydzień przed @ 16.05.18, 17:57
        Jeden to nawet wyśpiewał.
        www.youtube.com/watch?v=mJ_c0vplsyA
    • wkurzo-namama Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:16
      Herbata z pokrzywy
      • sanrio Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:37
        > piję pokrzywę i nic to nie zmienia.

wink
        • wkurzo-namama Re: tydzień przed @ 14.05.18, 15:32
          smile no tak
      • niu13 Re: tydzień przed @ 16.05.18, 08:19
        Ale że herbata z pokrzywy wpłynie na kobiecą tożsamość?
        Kobiety czują się jak kupa bo wymaga tego od nich norma społeczna, którą od urodzenia wbijano im w głowy: nigdy nie będziesz dość dobra.
        • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 08:29
          Kto te norme spoleczna wbija? Polecam lekture forum. Z naciskiem na watki urodowe😁
        • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 10:45
          co ty bredzisz? big_grin
          zbiera mi się woda w organizmie przed okresem, źle się z tym czuję (z obrzękami), mam wzdęty brzuch i takie tam. Wyglądam przez to niekorzystnie, taka obrzęknięta. Rozumiem, że ty z radością przyjęłabyś obrzęki jeśli tylko norma społeczna nie wymagałaby jakiegoś tam wzorca wyglądu?
          • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 11:21
            "Wyglądam przez to niekorzystnie...Rozumiem, że ty z radością przyjęłabyś obrzeki, jeśli tylko norma społeczna nie wymagałaby...wzorca wyglądu?"
            A jesli norma wymagalaby obrzeku, to przejmowalabys sie jego brakiem?
            • niu13 Re: tydzień przed @ 16.05.18, 11:42
              Odnosiłam się do tekstu matki polki o tym, że większość mężczyzn by się nie przejmowała, bo nie robi dramatu ze swojego wyglądu. I raczej żaden nie nazwałby się kupą, choćby wyglądał jak góra g...na
              • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:17
                ale skąd ty mozesz wiedzieć, czy żaden mężczyzna by się tak nie nazwał? rany, to już poszło zbyt daleko. Jedno niefortunne, raczej żartobliwe słówko, urosło do rangi presji w kwestii wyglądu wink
            • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:16
              obrzęk nie jest normą w żadnym wypadku, jest stanem patologicznym, więc o czym my tu mówimy? czepiasz się!
              • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 15:22
                Otylosc tez jest patologiczna. Jednak gdzies tam, nie pamietam, tylko bardzo utuczone kobiety sa atrakcyjne, wiec nie rozumiem dlaczego obrzek nie mialby byc modny. Pierwsze zwiastuny: usta jak zad pawiana.
    • chatgris01 Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:39
      Poszukaj w sklepie zielarskim suszonych ogonkow czeresni, moga byc w saszetkach do zaparzania, albo kapsulkach do lykania. Jeden z najbardziej diuretycznych srodkow.
    • ichi51e Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:46
      U mnie woda przestala sie zatrzymywac jak mi dobrze dobrali dawke lektroxu (a tez puchlam przed okresem) ale to chyba tylko dotyczy osob z zle dobrana dawkaz
      • sanrio Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:05
        tak, u mnie było podobnie, ale wtedy byłam praktycznie cały czas opuchnięta, z apogeum przed okresem. Palce jak parówki. Ale teraz wydaje mi się, że mam dawkę ok 5x 100mcg i 2x 75...A Tobie już w ogóle nie zbiera się woda? nic a nic?
        • ichi51e Re: tydzień przed @ 15.05.18, 22:43
          Na razie nie ale dopiero co mi dawke zmienili.
    • kozica111 Re: tydzień przed @ 14.05.18, 13:50
      Sól odstaw zupełnie i jedz sam winogrona smile
      • sanrio Re: tydzień przed @ 14.05.18, 14:03
        same winogrona przez tydzień? wink
        • magata.d Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:22
          Może nie same winogrona przez tydzień, ale dieta ma tutaj duże znaczenie. I tu musisz sama zaobserwować. Pomaga ograniczenie słodyczy, pieczywa. Nie jedz nic mącznego i zobaczysz jak będzie.
          • memphis90 Re: tydzień przed @ 16.05.18, 17:32
            A wiesz, co zawierają winogrona...? To czyste glu-fru, cukry proste opakowane w skórkę. Doskonała rada, jeśli autorka chce mieć +3kg na plusie i pupę o rozmiar większą...uncertain
    • alpepe Re: tydzień przed @ 14.05.18, 14:49
      Możesz popijać skrzyp, działa podobnie.
    • kkalipso Re: tydzień przed @ 14.05.18, 14:58
      Ty chudzina jesteś te 1,5 kg dobrze Ci zrobitongue_out
      Mam podobnie od zawsze, cycki najbardziej mnie wkurzają nabrzmiałe jak u baby w ciąży ....albo sztuczne - a ja tak lubię małe cycuszkisad Właśnie też czekam i mnie trafia, na dodatek mam schizę że może ciąża jak się spóźnia, ciężkie życie kobiety.
      • sanrio Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:02
        a mnie najbardziej wkurza brzuch jak w 3 miesiącu sad cycki mam jeszcze nabrzmiałe mlekiem hehehe
        • hipinka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:41
          ja mam to samo, nic nie pomaga sad
          piję pokrzywę, skrzyp i doopa
          tylko włosy mi się poprawiły
    • milva24 Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:04
      A dziurawiec?
      • sanrio Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:07
        nie próbowałam, bo boję się reakcji na słońce...
        • milva24 Re: tydzień przed @ 15.05.18, 09:31
          Ja w sumie zmią piłam, teraz jakoś lepiej znoszę własne uciążliwości pms (ból piersi).
    • werdipurke Re: tydzień przed @ 15.05.18, 10:14
      nie używaj soli, nie jedz mięsa tylko same warzywa i zero węgli.
      • ichi51e Re: tydzień przed @ 15.05.18, 15:37
        Przeciez warzywa to same weglowodany...
        • werdipurke Re: tydzień przed @ 15.05.18, 17:43
          ta... chyba ziemniaki..,
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 16:28
            No nie. Wszystkie warzywa to węglowodany, tylko u jednych ich więcej, u innych mniej, ale i tak zawsze w składzie przeważają.
            • werdipurke Re: tydzień przed @ 16.05.18, 18:54
              ty tak powaznie?
              naprawde uwazasz ze bulka i salata to to samo?
              ze makaron i pomidory to to samo?
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 19:12
                Nie, nie uważam, że to to samo. I nigdzie tak nie napisałam. Za to ty piszesz, że ma jeść warzywa i zero węgli - to się zdecyduj, bo warzywa to węglowodany czy tego chcesz czy nie smile Mogłaś napisać zero bułek i makaronu, to by miało jakiś sens.
                • werdipurke Re: tydzień przed @ 16.05.18, 20:25
                  nie. warzywa to nie węgle. warzywa to głównie woda plus witaminy i minerały. nie są to produkty z grupy węglowodanowych.
                  zero węgli czyli zero mąki, kasz, cukru, fasolowych, ziemniakow, owocow (poza np grapefruitami czy jablkami).
    • chatgris01 Re: tydzień przed @ 15.05.18, 22:23
      Zafiksowalam sie na tym zatrzymywaniu wody i ziolowych diuretykach, i nie pomyslalam od razu, a przeciez na problemy z PMS (i w ogole z cyklem oraz problemami okolomiesiaczkowymi) genialnie pomaga wiesiolek! Olejek z wiesiolka w kapsulkach, do lykania. Naprawde skuteczny.
      • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 10:46
        oooo? poczytam zaraz o tym, dzięki!
    • wilowka Re: tydzień przed @ 15.05.18, 22:48
      Może Castagnus?
    • jola-kotka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 11:26
      Kup sobie jakies tabletki na pozbycie sie wody i przez te kilka dni w miesiacu lykaj, sa suplementy ktore daja temu rade . Wygladam jak kupa, ostro sie okreslasz, nie przesadzasz czasem ?
      • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:14
        ale tylko przed okresem! wink
        • jola-kotka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 17:17
          to jeszcze nie taka tragedia jak tylko przed.
    • tajemnicza.a.m Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:37
      No i tak to jest.
      Kobieta ma problem fizyczny: widoczny obrzęk plus problem trawienny i chce porady. No bywa.
      Co robi ematka? Przyczepi się do słowa. I jeszcze ci wmówi, że tak ma być. Tak, możesz tak wyglądać i powinnaś, bo wygląd to nie wszystko! Co więcej mężczyźni by się nie przejęli obrzekiem. Tylko kobiety, którym ktoś wmówił, że obrzęk nie jest ok.

?????????????

Droga ematko. Czasem, ktoś użyje niefortunnego słowa. Czasem ktoś mimo widocznych obrzękow np nie będzie wyskakiwał z samouwielbieniem...na zasadzie:
      Jestem piękną kobietą, wyglądam jak miss świata ( bo każda z nas jest wyjątkowa mimo braku wymiarów) mam jednak obrzęki i problemy trawienne. Nie zrozumcie mnie źle. Kocham moja wzdęte i nabrzmiałe ciało. To boski stan....ale może dałoby się coś z tym zrobić? Tzn ja po plaży dumnie bym z tym szła, popierdując co dwa metry...( no co? Facet by się nie krępował) ale może jednak dałoby się zlikwidować ten stan dla SAMOPOCZUCIA.
      • tajemnicza.a.m Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:39
        Innymi słowy. Jak nie potraficie poradzić to darujcie sobie doczepiania się do słów, które prowadzą w stronę: dyskryminacji kobiet, feminizmu, kompleksów, facetów, ktorym wolno itp...
        • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:52
          "to darujcie sobie doczepiania się do słów"
          Acha, ty mozesz upominac inych...
      • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:44
        Albo samouwielbienie albo samobiczowanie? Nie ma nic po srodku?
        • tajemnicza.a.m Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:48
          Tak, po jednym słowie ( niefortunnym) ty już tak dalekosiężne wnioski wyciągnęłaś i zajechały ło ho
          • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:55
            Sanrio caly czas w tym tonie nadaje i nie tylko w tym watku.
            • morgen_stern Re: tydzień przed @ 16.05.18, 13:58
              Czy ty poczuwasz się w obowiązku rozwalić każdy wątek, w którym się udzielasz? Masz jakieś deficyty czy cię to bawi?
              • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:43
                O, moderatorka.
              • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:47
                A moj deficyt polega na tym, ze bardziej interesuje mnie to, co sie dzieje pomiedzy slowami.
                • morgen_stern Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:54
                  Nie, twój deficyt polega na tym, że jesteś jak nieznośny bachor, który musi wszędzie wleźć i wszystko rozwalić. Niewiele wnosisz do dyskusji poza rozwalaniem głównego wątku i czepianiem się każdego słowa, które graniczy z obsesją. Muszę cię chyba wygasić, bo forum zaczyna być niestrawne z tobą w roli głównej - a jesteś oczywiście wszędzie i w każdym wątku wydaje ci się, że zawsze masz coś niezmiernie mądrego i zaskakującego do powiedzenia.
                  • 1matka-polka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 15:15
                    Dobrze ze tobie nic sie nie wydaje, i w ogole nie czujesz potrzeby, zeby to obwieszczac calemu forum 😁 Zupelnie, jak by ci sie wydawalo, ze twoja opinia kogos obchodzi...
            • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:19
              >Sanrio caly czas w tym tonie nadaje i nie tylko w tym watku.

e tam, dopiero w drugim. Tak wyszło.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: tydzień przed @ 16.05.18, 16:30
          Przecież to był żart.
      • sanrio Re: tydzień przed @ 16.05.18, 14:13
        smile otóż to smile
        • cauliflowerpl Re: tydzień przed @ 16.05.18, 17:34
          Kaman, toż to czyste tłumaczenie angielskiego "Fil/luk lajk szit" i jest absolutnie zarąbiste. Chociaż wolę po angielsku, ale koniecznie z przesadnym polskim akcentem.
          Od razu wiadomo, o co chodzi smile
          • sanrio Re: tydzień przed @ 17.05.18, 10:51
            nooo, dokładnie. Lata temu moja cudna i piękna irlandzka szefowa po interesującym weekendzie właśnie tak do mnie rzekła: ugh, I look like shit. Przylgnęło do mnie wink ale na ematce nie przystoi
    • jolie Re: tydzień przed @ 16.05.18, 19:08
      To żadna rada czy chęć zainspirowania😉,ale ja zauważyłam u siebie taką prawidłowość - im dalej od porodu, tym gorszy pms (w pakiecie z zatrzymywaniem wody w organizmie). Zaczyna się mniej więcej rok po porodzie. A i jeszcze - gdy mało piję, obrzęki są większe. Wiem, nie pomogłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka