Dodaj do ulubionych

Trudne rozstania

18.05.18, 17:54
Jestem właśnie świadkiem rozstania mojego syna z dziewczyną. Byli razem 2 lata i obydwoje są w trakcie matury. Wczoraj wylazło szydło z worka i przyznał się że ma dosyć. Dziewczyna mega zazdrosna nawet o serduszko wysłane na fb przez dawną koleżankę, chce aby odciął się najlepiej od wszystkich koleżanek, truje bez przerwy i obwinia go o swoje złe samopoczucia czyli manipulantka. Tuż po maturze chce to zakończyć . Widzę emocje na nim ale raczej nie jest załamany, obawiam się trochę jej reakcji. Ale tak sobie myślę że dobrze jest przeżyć rozstanie zanim się wejdzie w związek bardziej na serio, chłopak już wie kogo mniej więcej nie chce. Pamiętacie takie chwile z życia waszych dużych już dzieci? Przeżywałyście to choć trochę?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 18:00
      Pamiętam. Nie przeżywałam. Wszystkie decyzje o rozstaniach zaowocowały dużo lepszymi związkami.
      • azja001 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 18:05
        Ja trochę przeżywam dlatego że dziewczyna jest nieco rozchwiana i wiadomo, łatwo nie odpuści. A o tym że takie zmiany przynoszą zmiany na lepsze to wiem a on się dopiero dowie mam nadzieję
    • 3-mamuska Re: Trudne rozstania 18.05.18, 18:50
      Pamiętamy i czasem wychodziło na lepsze.
      Jednak uczuł syna ze wysyłanie serduszek z koleżankami wcale nie jest normalne.
      • azja001 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:05
        To zwykły like na fb, odruch, wyraz sympatii, coś co spontanicznie wychodzi z drugiej strony i nie mamy raczej na to wpływu. Trudno tutaj uczulać dorosłych już ludzi
        • asmarabis Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:10
          Hhhmmm gdyby maz wysyłał serduszka to tez bym sie awanturowała
          Żadna kobieta tego nie wytrzyma
          • triss_merigold6 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:26
            Chłopak dostal serduszko, a nie wysyłał.
          • jem.gluten Re: Trudne rozstania 18.05.18, 23:21
            To serduszko to jest emotka super. Normalna sprawa. Ileż to ja razy coś superkowałam kolegom... Partner też lajkuje, nie śledzę komu i co dokładnie, kryzysu w związku nie ma.
            • asmarabis Re: Trudne rozstania 19.05.18, 08:42
              Oprócz serduszka jest tez buźka i kciuk, wybieranie serduszka w takiej sytuacji i przez ciebie i przez syna autorki jest chore, ale pasujecie do siebie , moze powinnaś rozważyć spotkanie
              • cosmetic.wipes Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:46
                Chłopak dostal serduszko, a nie wysyłał.
    • triss_merigold6 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:28
      Przeżyje, nie martw się. Pierwsze koty za płoty, dziewczyna najwyżej trochę poplacze, pójdzie na studia, pozna nowe towarzystwo i nowego chłopaka.
      • kota_marcowa Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:38
        Chyba, że trafił na stalkerkę wink
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:48
          Albo niestabilną psychicznie, która będzie go szantażować, że zrobi sobie krzywdę, jeśli odejdzie.
          • triss_merigold6 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:55
            Boższszs... po co te czarne scenariusze.uncertain
    • tol8 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:48
      Wina jest zawsze obustronna, mamuniu dziubdziusia. Podsuń mu pomysł zerwania dzisiaj. Zobaczymy, jak jej matura pójdzie smile
      • leyre2 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 19:59
        tol8 napisała:

> Wina jest zawsze obustronna, mamuniu dziubdziusia.

Nie zawsze, najczesciej jest po jednej stronie bardziej.
        • azja001 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 20:34
          Sam podejmuje takie decyzje i sam je realizuje, ja tylko jestem obok i mogę wesprzeć jeśli będzie tego chciał. Chce jej powiedzieć po maturze żeby obydwoje mogli ją jeszcze w miarę spokojnie zdać a zostały tylko ustne, jej jeden. Wina jest czasem obustronna a czasem wyraźnie jednostronna. Syn czuje się osaczony absurdalnymi oczekiwaniami, dziewczyna miała problemy ze sobą już w gimnazjum i niestety nie minęło jej to. W tym wszystkim dobrze jest patrzeć jak dorasta i samodzielnie dochodzi do pewnych wniosków, ja jak byłam w jego wieku nie umiałam tego zrobić i związałam się z niewłaściwym dla mnie facetem
          • anka_z_lasu Re: Trudne rozstania 19.05.18, 12:02
            Dojrzale z jego strony, że czeka, aż ona spokojnie zda mature. Godne pochwały i niekoniecznie takie oczywiste.
      • livia.kalina Re: Trudne rozstania 18.05.18, 21:29
        Czasami w ogóle nie ma niczyjej winy. Po prostu ludzie do siebie nie pasują. Po to właśnie ludzie są ze sobą w związkach zanim decydują się na małżeństwo.
        • leyre2 Re: Trudne rozstania 19.05.18, 08:43
          Bycie ze soba w zwiazku dluzszym czy krotszym nie gwarantuje udanego malzenstwa.
          • asmarabis Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:51
            Szczególnie nie gwarantuje ślub jako dziecko
      • bulzemba Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:44
        tol8 tongue_outodsuń mu pomysł zerwania dzisiaj. Zobaczymy, jak jej matura pójdzie smile

słaby pomysł, jak urażona dziewczyna zacznie robić jazdy to nie zda ani ona ani on
    • cosmetic.wipes Re: Trudne rozstania 18.05.18, 20:24
      Pamiętam. Też rozstał się z dziewczyną w trakcie matur, po trzech latach razem. Odetchnęłam z ulgą, bo dziewczyna sprawiała wrażenie borderki.

Teraz ma bardzo stabilną emocjonalnie przyjaciółkę.
      • azja001 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 20:36
        A wiesz że mój też wczoraj powiedział że momentami zachowuje się jak borderka, nawet nie pomyślałabym że on wie o takim zaburzeniu
        • bi_scotti Re: Trudne rozstania 18.05.18, 22:03
          Pamietam smile Chyba najbardziej przezywalam z Najstarsza jej pierwszy heartbreak no ale wiadomo - feministycznie wkurzalo mnie, ze "jak on smial" zlamac serce mojej corce tudziez no wlasnie ... to bylo pierwsze takie doswiadczenie z perspektywy rodzica smile Kolejne break-ups u calej trojki juz jakos latwiej poszly choc Sredni w pewnym momencie wkurzal nas wszystkich w rodzinie koncertowo to zrywajac, to sie godzac ze swoja girlfriend w te i z powrotem srednio raz w miesiacu. Szczesliwie im to minelo tak mniej-wiecej po I roku studiow no i juz ciagna dalej bez wplatywania obu rodzin w ich wzajemne "never & forever" wink
          A swoja droga, dlaczego Twoj syn chce czekac do "po maturze'? Jesli sie wypalilo to sie wypalilo, nie ma na co czekac - trzeba ciac wink Cheers.
          • triss_merigold6 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 22:08
            Bo matury kończą się w tym tygodniu, pewnie dlatego. Pozdają egzaminy bez scen przynajmniej.
          • makinetka82 Re: Trudne rozstania 19.05.18, 08:33

> A swoja droga, dlaczego Twoj syn chce czekac do "po maturze'? Jesli sie wypalil
            > o to sie wypalilo, nie ma na co czekac - trzeba ciac wink Cheers.

Maybe dlatego, that owa girlfriend powinna now focus swoją attention na the exam. if jest really so niestabilna , breaking up mogłoby cause oblanie egzaminu.
        • zlababa35 Re: Trudne rozstania 18.05.18, 22:34
          Skąd oni je biorą? wink
          • cosmetic.wipes Re: Trudne rozstania 18.05.18, 22:43
            Mój ze szkoły. Grunt, że wyciągnął wnioski i wie czego nie chce.
    • bei Re: Trudne rozstania 19.05.18, 08:59
      Trzeci rok studiów syna dziewczyna zdecydowała, ze powinni rozstać się. Miała inne plany życiowe- chciała bardzo szybko mieć dzieci, iść do pełnoetatowej pracy. Syn na studiach dziennych pracował tylko na pół etatu, miał zbyt dużo nauki by próbować realizować jej pomysł. Bardzo przeżywał rozstanie, przez prawie piec lat nie miał dziewczyny. Jego eks w tym czasie urodziła dwoje dzieci. Teraz jest w b szczęśliwym związku.
      Starszy syn był z dziewczyna- narzeczona - 9 lat. Rozstali się, bo wydało się po latach ze był kiedys nielojalny (zrobił dług, spłacił go i nic o tym nie powiedzial) On po półtora roku założył rodzinę, z zona wciąż docierają się 😊. Jego eks jest sama, bardzo ja lubiłam i lubię .
      Twój syn -panuje zakończyć związek po maturze- Twój syn ma racje, jeśli ma kończyć to lepiej po egzaminach, roztrzęsiona dziewczyna mogłaby mieć problemy z koncentracja na maturze.
      • bulzemba Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:48
        bei 19.05.18, 08:59
        Trzeci rok studiów syna dziewczyna zdecydowała, ze powinni rozstać się. Miała inne plany życiowe- chciała bardzo szybko mieć dzieci, iść do pełnoetatowej pracy. Syn na studiach dziennych pracował tylko na pół etatu, miał zbyt dużo nauki by próbować realizować jej pomysł. Bardzo przeżywał rozstanie, przez prawie piec lat nie miał dziewczyny. Jego eks w tym czasie urodziła dwoje dzieci. Teraz jest w b szczęśliwym związku.

bardzo uczciwa dziewczyna.
    • bulzemba Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:41
      poradź młodemu by teraz dwukrotnie uważał z zabezpieczeniami. Zaobserwowałam, że ludzie w momencie gdy czują, że związek się kończy często przestają dbać o antykoncepcję i kończy się to wpadką z osobą z którą w sumie zdecydowali się rozstać. Jest to o tyle logiczne, że antykoncepcja jest wyrazem troski o drugiego człowieka, a o osobę którą zamierzasz rzucić się po prostu mniej dba dlatego łatwiej odpuścić zabezpieczenie.
      • triss_merigold6 Re: Trudne rozstania 19.05.18, 09:48
        Zawsze sądziłam, że stosowanie antykoncepcji jest wyrazem troski o siebie, a nie o drugiego człowieka.
        • azja001 Re: Trudne rozstania 19.05.18, 10:46
          Stosowanie antykoncepcji jest wspólnym wyrazem troski o siebie nawzajem. Raczej nie sypiają teraz ze sobą, chociaż kto to może wiedzieć na 100%. Widzę po nim że w głowie jest już sam, już zaplanował pójście na zakończeniową klasową imprezę jako singiel. Tak po ludzku i kobiecemu żal mi dziewczyny ale co zrobić, takie koleje losu.
          • asmarabis Re: Trudne rozstania 19.05.18, 11:06
            To jeszcze dziecko ale żadne emocje jak widac nim. Nie kierują tylko wyrachowanie i zimne kalkulacje
            Co bedzie hak bedzie miał 40 lat????
            • azja001 Re: Trudne rozstania 19.05.18, 13:36
              Może napadnie na ciebie z maczetą w ciemnym zaułku. Strzeż się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka